Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Centrala Ariston Cares Premium 24...

La multi ani @Klasse!

La multi ani @shmecherul!

pareri ipad 6-2018- flip
 Cum au aparut supermarketurile in...

Campanii mincinoase Carrefour

Tv toshiba defect

touchscreen navigatie stricat
 bonsai - de unde?

Resetare Bonus Malus

Unitatea optica DVD-rw absenta pe...

Problema configurare Wireguard
 Dozatoare de apa, cu alimentare d...

Intarziere aterizare avioane

Accident masina reparata pe CASCO

Probleme Ginseng Microcarpa
 

Marea demisie

* * * - - 4 votes
  • Please log in to reply
175 replies to this topic

#109
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,461
  • Înscris: 24.02.2017

View PostAdm, on 26 decembrie 2021 - 12:17, said:

De fapt, nimeni nu vrea sa mai munceasca pe bani putini, pt ca ajutoarele sociale se apropie de salariul minim, deci e mai avantajos sa stai, decat sa muncesti.


Asta e intradevar o problema si probabil cineva ar trebui sa isi indrepte atentia spre zona asta. Daca se continua (si incurajeaza) acelasi trend ...  sincer nu stiu unde vom ajunge.

Ca si comparatie, un copil dintre-un centru de plasament are 16 lei alocati pe zi pentru hrana (mic dejun, pranz si cina). Serios vorbesc . Stiu ca pare o gluma proasta dar asa este.
Nemaivorbind ca la varsta de 18 ani este aruncat afara. Deci nu are parinti, nu are bani si nu mai are nici adapost.....   e foarte trist.

Iar altii stau si beau folosind ajutoarele sociale. Ce corectitudine e asta oare ???  :(

#110
s2inu

s2inu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 304
  • Înscris: 23.10.2021
Eu cred că asta cu „marea demisie” e vrăjeală.

Realitatea indubitabilă e că în America se moare enorm de la apariția Covidului. În general se spune că o creștere sau o scădere a mortalității excesive cu +/- 3% mai mult sau mai puțin decât valorile de referință nu reprezintă o deviație deosebită. Cu alte cuvinte, că mici variațiuni sunt absolut normale.

Cum arată mortalitatea excesivă în SUA începând cu primăvara lui 2020, puteți vedea aici: https://ourworldinda...ne?country=~USA

E dezastru, inclusiv în 2021.

Că o fi de la Covid, că o fi de la vaccinuri, dracu' știe - cert e că se moare pe capete.

De asemenea, dacă ne uităm și la numărul de angajați observăm că nu-i adevărat că oamenii nu mai vor să muncească. Dimpotrivă, economia americană a acumulat în continuu joburi ocupate din ianuarie 2021 (când a intrat Biden în pâine) până acum: https://tradingecono...mployed-persons De la 149,9 milioane de joburi în ianuarie, au ajuns acum la peste 155 de milioane.

Problema e că atunci când a venit pandemia peste ei și au închis economia, în primăvara lui 2020, aveau 158 de milioane de joburi ocupate. Deci 3 milioane de joburi au rămas încă neocupate și ritmul de ocupare e unul foarte greoi.

Păi normal. Oamenii nu se mai întorc fiindcă sunt la cimitir, sub 2 metri de pământ. Povestea cu „marea demisie” e doar invenția mass-mediei ca să abată atenția de la adevărata tragedie.

#111
pisoiu_22

pisoiu_22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,842
  • Înscris: 13.01.2019

View Postpersona695, on 27 decembrie 2021 - 06:56, said:

Până la marea demitere, la supermarket este deschis duminică în a doua zi de Crăciun. Daca este marfa in raft înseamnă că sunt oameni dispuși să lucreze pe 1800 de lei oricând și la orice ora. Cu un argument simplu am demontat știrea falsa ca oamenii nu mai vor să munceasca pe salarii mizere in Romania.
sunt unii dar nu dintre cei frumosi liberi si tineri.

Multi isi fac rodajul acolo pana prind cheag, altii functioneaza acolo preferand in locul datului cu lopata, altii au obligatii si trebuie sa lucreze acolo cu doctorat sau facutati inutile facute la plesneala, altii isi completeaza cativa ani pana la pensie. Dar toti astia nu au nici porsche cayene nici bmw din 2017.

Daca inca au cadre nu inseamna ca o duc extrem de bine. Au inclusiv minori la negru in vacante sau in perioadle de online.

Va povestesc o faza sa pricepeti ca e o penurie de lucratori (buni). Acum vreo 2 ani prin 2019 sau 2018 era Androneasca ministrul invatamantului. Si madam a decis sa faca regula si sa excluda din sistem toti profesorii care luasera note sub 5 la examen sau care fugisera din examen. Si ce sa vezi? au demis-o Beorica si toti in deplin acord cu opozitia PNL USR. Motivul ca nu au cadre!!! Deci daca nici la vreo 900 euro lunar net si 3 ore pe zi lumea nu se inghesuie, va dati seama ca la 500 euro lunar net si 9 ore pe zi plus munca nu gluma cine ar merge ??

Au criza de mecanici de locomotiva, angajeaza pensionari, e criza de soferi de autobuze si camioane, stau masinile fara sofer nefolosite prin garajele regiilor judetene de transport public, angajeaza si pensionari. E o criza mai cumplita de electricieni si electronisti buni. Ati vazut ca strazile le matura rromii, iar asfaltarile lafel. Si aia temporar ca sa ia socialul apoi sau pana gasesc altceva pe dincolo sau invarteli.

Astea sa zicem pe la stat unde timpul trece leafa merge, la privati e chiar penurie. Nici dracu decat boschetarii si fraierii nu se mai baga sa lucreze pe la ciucotombe prin parcuri industriale pe 2300 ron lunar net.

Omul merge sta 2 luni si pleaca imediat cum apare ceva pt strainatate. Trage acolo 3-6 luni pe bani reali si apoi se odihneste in tara 12 luni. Daca mai sia duce ceva de acolo si vinde mai poate prelungi un 6 luni. Daca a mai si investit si vine profit e realizat pe viata.

Edited by pisoiu_22, 27 December 2021 - 12:49.


#112
balauru69

balauru69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,869
  • Înscris: 27.08.2005

View Postaxisborn, on 26 decembrie 2021 - 15:36, said:

Fugi de aici...crypto=specula, smecherie sau pur si simplu noroc chior
Youtube= gasesti fraieri care sa se uite la continutul tau de 2 bani->ai vizualizari multe->iei bani. Cine crezi ca au sute de mii de views pe YT? Aia cu 3 facultati? Nu, manelistii, unii de se plimba prin lume pe banii fraierilor care se uita la clipurile lor, altii care fac clipuri cu umor de santier cu multe obscenitati etc.
Munca zero in ambele. Exploatarea prostiei altora.

Pai daca e munca 0 la ambele, de ce nu faci si tu? Sa te imbogatesti, sa faci bani? Gasesti prostii aia de care vorbesti, si gata.

#113
emeral

emeral

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,492
  • Înscris: 16.09.2021

View Postpisoiu_22, on 27 decembrie 2021 - 12:44, said:

Omul merge sta 2 luni si pleaca imediat cum apare ceva pt strainatate. Trage acolo 3-6 luni pe bani reali si apoi se odihneste in tara 12 luni. Daca mai sia duce ceva de acolo si vinde mai poate prelungi un 6 luni. Daca a mai si investit si vine profit e realizat pe viata.

Nu ar fi mai bine să rămână ăștia definitiv în străinătate dacă tot nu vor să muncească în România ?

Să își ia și toate neamurile din România care sunt ca ei.

Nu le duce nimeni dorul și nu observă nimeni că au plecat.

Din contră - se face mai liber prin orașe dacă dispar ăștia definitiv.

Așa de bine e că au plecat vreo 5 milioane din România că nimeni nu vrea să se întoarcă ăștia și să li se facă foame și să nu muncească.

Pot să plece și ăștia cu ei că nu e nevoie de ei în fabrici și magazine.

Să se ducă să fie - frumoși liberi - prin boscheții din străinătate.

View Postpisoiu_22, on 27 decembrie 2021 - 12:44, said:

sunt unii dar nu dintre cei frumosi liberi si tineri.

Edited by emeral, 27 December 2021 - 13:07.


#114
Soulstream

Soulstream

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,028
  • Înscris: 03.02.2014
SUA este foarte diferita fata de eurpa cand vine vorba de piata muncii. Asigurarile medicale pentru angajati sunt aproape mereu private si cel mai des motiv de faliment individual sunt tocmai costurile cu sistemul de sanatate. In marea majoritate a statelor, contractul de munca poate fi terminat (demisie sau concediere) foarte usor. angajatii au foarte putine zile libere platite: google zice ca in medie, un angajat american are 10 zile de concediu platit pe an.

Pur si simplu, noi cei din Europa traim intr-o cu totul alta piata a muncii, cu alte garantii sociale si sisteme de sanatate.

#115
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,563
  • Înscris: 02.09.2006

View Postpisoiu_22, on 26 decembrie 2021 - 22:01, said:

Este foarte normal si foarte bine ce se intampla. Si @adm a zis si sunt perfect deacord cu el.

Cine mai munceste in Ro este de fapt luat in deradere.

Pai muncesti 8-9 ore pe zi si sa iei 2200 ron? pai nici nu te tin balamalele la asa ceva acum si in pandemie.
Si altii muncesc 3 ore pe saptamana si iau 1300 euro?
Iar parlamentarii nici nu participa la munca aia ce o au acolo?

Platim taxe si impozite si orasele noastre sunt la nivelul celor din URSS din anii 1950. Blocuri si drumuri ca in 1940 peste care s-a suprapus o invazie de masini si atat.

Pt ce partid strange titisor semnaturia colo de atatia euro?
Pai, mai draga, de ce ti-ar da cineva tie mai mult, daca nici macar faptul ca esti platit in lei nu in ron nu-l cunosti??? Iar daca locuiesti, in Balti sau Chisinau (cam asta rezulta din descrierea ''oraselor noastre'') nu ai cum sa cunosti bine ce se intimpla in RO! daca locuiesti. desi greu de crezut, in RO, iesi mai intai din catun si dupa aia scrie-ti parerea!

View Postbobitad, on 26 decembrie 2021 - 22:07, said:

Topicul este despre unii din USA care isi dau demisia. In NY, somajul e de 7%. Poti sa vorbesti si de Romania, unde somajul e 3%, insa probabil multi sunt plecati si afara, deci real e mai mic, poate 1-1.5%.

Ce legatura are asta cu ce salarii sunt afara vs Romania, nu stiu. Am inteles, sunteti foarte multi care ati facut pasul asta, dar nu trebuie ca pe fiecare topic sa repetati aceeasi placa obosita. E o tara si un forum liber, dar nu trebuie sa repetam la nesfarsit aceleeasi chestii si mai mult de atat sa veniti cu lucruri gen : trebuie sa fii prost sa traiesti in Romania, sau sa mi spune ti ca sunt nefericit si mizerabil.
De fapt majoritatea s-ar intoarce, dar le e rusine de prieteni, rude sau vecini. Observa ca si cei cu meserii si functii banoase, plini de case si masini straine, stau zi si noapte si scriu pe forumurile romanesti. oare de ce?

View Postpersona695, on 27 decembrie 2021 - 06:56, said:

Până la marea demitere, la supermarket este deschis duminică în a doua zi de Crăciun. Daca este marfa in raft înseamnă că sunt oameni dispuși să lucreze pe 1800 de lei oricând și la orice ora. Cu un argument simplu am demontat știrea falsa ca oamenii nu mai vor să munceasca pe salarii mizere in Romania.
Si ai scris alta, la fel de falsa, anume cea cu cei 1800 de lei! sa stii ca este foarte posibil ca multi angajati din supermarketuri sa castige mai mult ca tine!

View PostBogotta, on 27 decembrie 2021 - 10:41, said:



Asta e intradevar o problema si probabil cineva ar trebui sa isi indrepte atentia spre zona asta. Daca se continua (si incurajeaza) acelasi trend ...  sincer nu stiu unde vom ajunge.

Ca si comparatie, un copil dintre-un centru de plasament are 16 lei alocati pe zi pentru hrana (mic dejun, pranz si cina). Serios vorbesc . Stiu ca pare o gluma proasta dar asa este.
Nemaivorbind ca la varsta de 18 ani este aruncat afara. Deci nu are parinti, nu are bani si nu mai are nici adapost.....   e foarte trist.

Iar altii stau si beau folosind ajutoarele sociale. Ce corectitudine e asta oare ???  Posted Image
16 lei pe zi, inseamna 32 pentru doua persoane si 960 lei lunar! in multe familii de doua persoane, nu se maninca mincare gatita de 1000 de lei lunar! plus ca in colectivitati se fac achizitii, teoretic la alte preturi!

#116
Flat

Flat

    Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,875
  • Înscris: 23.06.2006

View Postpersona695, on 26 decembrie 2021 - 12:05, said:

Cine nu lucrează ori e bețiv, ori e puturos(se exclud persoanele fără capacitate).
Mă bucur că au fost doar 2 zile libere de Crăciun și că au căzut în weekend, altfel muream de plictiseala.
Vedeți și voi că cei mai mulți care ajung la psihiatrie sau închisoare sunt persoane fără loc de muncă, este important acest aspect.

lenea este bună
eu nu muncesc din principiu lunea (te refaci după week-end) și vinerea (e zi scurtă)
dacă plec în week-end undeva nu muncesc nici joi

și bineînțeles în perioadele astea vara, decembrie când e spiritul vacanțelor sau al sărbătorilor.. e trist să stai să muncești

#117
Fjell

Fjell

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 932
  • Înscris: 21.08.2012
Am avut un interviu ! Un roman pe care l-am intervievat, un tip care promitea si care avea suficienta experienta pentru faptul ca a aplicat pentru pozitia cautata. Am vorbit despre toate OZN-urile posibile si ne-am oprit la salariu ! CAAAATTT ?
Si-a dat demisia inainte de angajare !
Asta vara aveam o hartie prin geamurile fabricii : Daca gasiti pe cineva sa munceasca aici, primiti 400 de euro bonus !
Nu se mai gasesc oameni buni nici in afara tarii. Cei care sunt buni sunt respectati de catre firma la care lucreaza.

#118
emeral

emeral

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,492
  • Înscris: 16.09.2021

View PostFjell, on 27 decembrie 2021 - 16:47, said:

Am avut un interviu ! Un roman pe care l-am intervievat, un tip care promitea si care avea suficienta experienta pentru faptul ca a aplicat pentru pozitia cautata. Am vorbit despre toate OZN-urile posibile si ne-am oprit la salariu ! CAAAATTT ?
Si-a dat demisia inainte de angajare !
Asta vara aveam o hartie prin geamurile fabricii : Daca gasiti pe cineva sa munceasca aici, primiti 400 de euro bonus !

Când ai fabrică și ai contracte de export dar nu mai ai angajați și nu mai găsești să angajezi așa faci.

- închizi fabrica ta

- faci contracte cu 3 fabrici să producă ce produci tu

- faci export cu marfa aia și câștigi la prețul de export

Și uite așa patronul tot câștigă bani iar 150 - 200 de angajați sunt liberi să plece unde VISEAZĂ ei că vor primi salarii de Germania.

De peste 10 (ZECE) ani procedează așa cineva care are fabrica închisă și face export cu marfă produsă de 3 fabrici.

Diferența este - alea 3 fabrici nici nu visează că pot ajunge ei să facă export direct fără cine le dă contractele de export.

Adică nu îi bagă în seamă străinii care iau marfa din România.

Edited by emeral, 27 December 2021 - 17:46.


#119
AlexD2

AlexD2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,588
  • Înscris: 10.01.2019

View Postemeral, on 27 decembrie 2021 - 17:35, said:

Când ai fabrică și ai contracte de export dar nu mai ai angajați și nu mai găsești să angajezi așa faci.

- închizi fabrica ta

- faci contracte cu 3 fabrici să producă ce produci tu

- faci export cu marfa aia și câștigi la prețul de export

Și uite așa patronul tot câștigă bani iar 150 - 200 de angajați sunt liberi să plece unde VISEAZĂ ei că vor primi salarii de Germania.
Vise emeral, vise.

#120
emeral

emeral

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,492
  • Înscris: 16.09.2021

View PostAlexD2, on 27 decembrie 2021 - 17:44, said:

Vise emeral, vise.

Ai dreptate. Nu e așa - își vinde patronul vila ca să dea salarii de Germania.

Edited by emeral, 27 December 2021 - 17:57.


#121
Epdm

Epdm

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,703
  • Înscris: 15.01.2017

View Postcarturarulobosit, on 27 decembrie 2021 - 00:23, said:

Nu pleca pe fenta. Indemnizatia sociala in Romania e o gluma. Ce poti face cu 200 lei pe luna?

voi habar nu aveti despre ce se discuta, dar aveti pareri.

“In America oamenii nu mai vor sa lucreze si este un trend global.”

#122
aceton

aceton

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,793
  • Înscris: 11.04.2017

View PostA10, on 26 decembrie 2021 - 12:41, said:

Nu poate toata lumea sa traiasca din youtube si crypto...care din punctul meu de vedere ar trebui sa fie un venit suplimentar de la o activitate secundara unui job pe bune

Dacă îmi dai definiția unui job “pe bune” o sa reinventezi roata, aerul și reforma învățământului.

#123
pisoiu_22

pisoiu_22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,842
  • Înscris: 13.01.2019
Mai uamenilor, nu pot ramane aia de la noi ca sunt doar temporar acolo. Preturile sunt la orice sensibil mai mari acolo, ei castiga sub nativii lor si sunt emigranti, sunt ramoliti si au doar sh-uri pana si lingurile sau orice. Sunt si hiluti acolo. E greu acolo sa te integrezi total.

Trebuie pt integrare sa renunte inclusiv la manele si sa inceapa cu rockul sau muzica electronica. E greu. Nu mai zic de chirii sau costurile locuintelor, pai ar trai foarte prost si de ce nu aleg varianta de a veni cu banii aici unde e ceva mai ieftin totul.

View Posttytysor, on 27 decembrie 2021 - 13:50, said:

Pai, mai draga, de ce ti-ar da cineva tie mai mult, daca nici macar faptul ca esti platit in lei nu in ron nu-l cunosti??? Iar daca locuiesti, in Balti sau Chisinau (cam asta rezulta din descrierea ''oraselor noastre'') nu ai cum sa cunosti bine ce se intimpla in RO! daca locuiesti. desi greu de crezut, in RO, iesi mai intai din catun si dupa aia scrie-ti parerea!
domnule din pacate ateti o imagine cam deformata.
Nu le e rusine chiar deloc celor plecati, ba fac si p--a mare, ai vazut in 10 sau 11 august.
Perioada cat vin ei in Ro este poate singura perioada cand se simt apreciati si bagati in seama pozitiv si se simt bine, in rest sclavageala la mii de km departare nu e usoara fie ca e pe multi bani fata de astia din Ro. Acolo sunt stigmatizati de toata lumea nativa. Singurul lor lucru cand se mai simt bine e cand li se spune ca votul lor conteaza si se inghesuie la votare. E pshihologic, frustrarile problemele depresiile toate se aduna si si doar aceste chestii mici inutile ii fac sa se simta bine. Si ei protesteaza poate incontinuu prin faptul ca au plecat pt ca nu au reusit in Ro sa isi castige un trai decent si a trebuit sa plece sa aduca bani pt trai decent. Legarea aia de glie vruta de Dragnea la un moment dat era foarte pericloasa pt ei. Riscau sa ramana aici in tara si sa crape de foame muncind.

Si fac munci de jos in vest si oriunde pt ca scoala din Romania i-a tinut 12 ani in banci sau chiar 15-16 doar pt alocatie si fara sa-i invete si indrume catre o viata buna.

In rest daca e asa bine in satele de blocuri din Ro, de ce atata vaicareala inclusiv la capitala. Totusi ia sa vedem e vreun sat de blocuri din Ro comparabil cu New York Beijing Shangai Seul Tokio Paris Dubai? Nici macar blocuri cu peste 70 de etaje nu sunt si nici parcari subterane si supraterane nici tren urban nici chiar tramvaie nu mai prea sunt. Asa ca despre ce vorbin?? sate sau orase? Orice comuna are un lidl un parc industrial mic sau ceva firme o linie de autobuz si ceva blocuri cu cateva etajere.

Apropo de Chisinev, pana la urma are mai multa populatie decat Cluj si blocuri mai inalte.

Edited by pisoiu_22, 27 December 2021 - 23:18.


#124
Thuraya_123

Thuraya_123

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,648
  • Înscris: 18.10.2017

View PostBogotta, on 27 decembrie 2021 - 10:41, said:

Asta e intradevar o problema si probabil cineva ar trebui sa isi indrepte atentia spre zona asta. Daca se continua (si incurajeaza) acelasi trend ...  sincer nu stiu unde vom ajunge.

Ca si comparatie, un copil dintre-un centru de plasament are 16 lei alocati pe zi pentru hrana (mic dejun, pranz si cina). Serios vorbesc . Stiu ca pare o gluma proasta dar asa este.
Nemaivorbind ca la varsta de 18 ani este aruncat afara. Deci nu are parinti, nu are bani si nu mai are nici adapost.....   e foarte trist.

Iar altii stau si beau folosind ajutoarele sociale. Ce corectitudine e asta oare ???  Posted Image

Gresesti enorm. Alocarea de 16 lei este alocarea de baza, un mizilic fata de alocarea reala. Pe langa asta au alocare pt mama maternala sau asistent matern, apoi pentru activitati extracuriculare (au in programa mai multe activitati, precum scrima, inot, aeromodelism, etc; ca ei nu se duc la cursuri e problema lor), alta alocare pentru alimente de ingrijire persoanala, alta alocare pt tehnologie (in fiecare an cate un calculator la 2 sau 4 copii, o tableta la 1-2 copii si un telefon per copil).

In cazul in care copilul nu sta in sistem, adica in apartamente sociale, ci la o ruda/asistent maternal primeste intre 1200 si 1500 lei. Stiu caz concret de 1600 lei pt minor sub 14 ani si 1200 pt minor de 17 ani. Banii astia ii primeste asistentul (ruda) in cont si se descurca ei.

Iar din sistemul de protectie nu zboara la 18 ani, ci atunci cand termina liceul. Daca intra la facultate, la zi (nu neaparat la stat), primeste in continuare bani pana la terminarea studiilor, dar nu mai tarziu de 26 de ani. Sunt alocabili pt un ciclu licenta, un ciclu master si unul doctoral. Poate cumula bursa cu ajutorul de la primarie si cu banii de la dgaspc.

Edited by Thuraya_123, 28 December 2021 - 01:44.


#125
motofrezeanu

motofrezeanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 689
  • Înscris: 21.12.2021
Eu o singură dilemă am ..cum trage concluzia initiatorul ca muncind mai putine zile angajatul va fi mai productiv?🤣
Nu mi imaginez cum unu in 3 zile va face mai multe suruburi ca unu în 6 zile ..😄

#126
__-__

__-__

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 303
  • Înscris: 30.11.2021
Pai initiatorul a initiat si gata mai departe nu mai poate, a muncit 1 zi, mai posteaza peste o saptamana  . Si uite ce topic de succes a devenit .
Asa si cu munca, vii muncesti o zi si sa vezi ce profit are patronu ca te plateste corespunzator pe cand tu trebe sa iti faci treaba, fara feisbuc,fara 5 cafele, un pachet de tigari si 3 ore la telefon.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate