Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica
 Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila
 Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K
 Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...
 

Domnul ministru Bode si joaca de uite lucrarea de doctorat/nu e lucrarea de doctorat

* * * * * 4 votes
  • This topic is locked This topic is locked
267 replies to this topic

#1
vanitty

vanitty

    Ala negru de respira greu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,577
  • Înscris: 05.11.2009
Se pare ca domnule Bode, mare fost ministru al transporturilor, actual mare si neinfricat ministru de interne, pe langa faptul ca doarme pe bancheta spate a masinilor in care circula, masini care de regula produc accidente rutiere, fara ca pasagerul din spate sa aiba o vina, are si o alta mare pasiune domnule. A vrut sa se vada doctor domnule, motiv pentru care in 2018, si-a sustinut lucrarea de doctorat, avand termen (in functie de optiunile alese de maretul dottore) pana pe 22 iulie 2021, sa publice teza de doctorat , astfel incat aceasta sa devina publica. Insa surpriza, surpriza.. e 2 august si lucrarea domnului Bode , nu e deloc de gasit, ba stimatul nostru ministru, a facut tot posibilul sa faca accesul imposibil la lucrarea lui de doctorat.

Caz in care ne intrebam.. Ce aveti de ascuns domnule Bode? De ce nu doriti ca lumea sa vada minunata dumneavoastra lucrare? poate o tara intreaga isi va lua lumina de la aceasta minunata opera de arta..

Si o intrebare pentru domnul Catu.. Daca domnul bode, ar face parte din guvern, l-ar da afara, cand planeaza asemenea suspiciuni asupra lui?



Quote


EXCLUSIV Ministrul de Interne, Lucian Bode, trebuia să își publice lucrarea de doctorat până pe 22 iulie. Nu a făcut acest lucru, în schimb și-a secretizat lucrarea cu o zi înainte de a fi făcută publică


Cu o zi înainte de termenul anunțat pentru publicarea integrală a tezei sale de doctorat pe o platformă administrată de Ministerul Educației, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a trimis o adresă la universitatea unde și-a susținut lucrarea, anunțând că refuză acest lucru. El și-a motivat decizia prin faptul că și-a publicat lucrarea la o editură, fapt neadevărat, după cum rezultă din investigațiile realizate de G4Media.ro

Site-ul editurii menționează că volumul este ”În pregătire”, iar Bode însuși a declarat, pentru G4Media, că volumul ”va apărea în curând”. Referitor la această situație, Școala Doctorală ne-a trimis la editură, unde, însă, nu răspunde nimeni la telefon. Conform prevederilor legale, publicarea tezei trebuia să aibă loc până pe data de 22 iulie 2021.
De la începutul lui 2020, Ministerul Educației administrează o platformă  unde ar trebui publicate toate tezele de doctorat susținute în România începând cu anul 2016.
”Intenția noastră a fost clară, aceea ca tezele de doctorat să fie publice, rezultatele activității de cercetare a celor care obțin titlul de doctor să fie cunoscute, apreciate și valorificate, fiind deopotrivă preocupați să respectăm legislația în vigoare cu privire la protejarea datelor cu caracter personal și cea cu privire la drepturile de autor”, a declarat, zilele trecute, pentru G4Media, Monica Anisie, ministru al Educației la momentul lansării platformei.
După susținere, în funcție de opțiune, o parte dintre foștii doctoranzi primesc un termen de grație de 24 de luni pentru a-și publica lucrarea la o editură, în dreptul lor fiind postat anunțul: ”Autorul tezei de doctorat a optat pentru publicarea distinctă a tezei și se află în perioada de grație (24 luni), până la data de X/Y/Z/, dată la care se va face publică teza.”
Într-o astfel de situație s-a aflat, până recent, și actualul ministru al Afacerilor Interne, Lucian Bode, care a primit titlul de doctor în 2018, de la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, unde a susținut lucrarea cu titlul ”Securitatea energetică și managementul resurselor la începutul secolului XXI (corect ar fi fost ”al XXI-lea” n.r.). România în context european actual”.

De la inaugurarea platformei, în dreptul tezei lui Bode scria: ”Autorul tezei de doctorat a optat pentru publicarea distinctă a tezei și se află în perioada de grație (24 luni), până la data de 22 iulie 2021, dată la care se va face publică teza”.
Pe 21 iulie, însă, mențiunea a fost înlocuită cu mesajul: ”La solicitarea IOSUD (Școala Doctorală de la UBB n.r.), fișierul original al tezei nu este public, deoarece teza a fost publicată distinct.”

Contactat de G4Media, directorul Institutului de Studii Doctorale de la UBB, profesorul universitar Zoltan Neda, a explicat că anunțul a fost motivat de o adresă trimisă de Bode în aceeași zi, pe 21 iulie, document care conținea ”refuzul ca teza de doctorat să fie publicată pe platforma electronică națională de evidență a tezelor de doctorat.”



[ https://cdn.g4media.ro/wp-content/uploads/2021/08/adresa-768x253.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]



Lucian Bode a confirmat, pentru G4Media, că a notificat Institutul de Studii Doctorale din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca cu privire la faptul că a optat pentru publicarea distinctă a tezei sale de doctorat.

”Această notificare a fost realizată conform prevederilor legale în vigoare, deoarece teza mea, cu titlul SECURITATEA ENERGETICĂ ȘI MANAGEMENTUL RESURSELOR LA ÎNCEPUTUL SECOLULUI XXI. ROMÂNIA ÎN CONTEXT EUROPEAN ACTUAL, este în curs de publicare și va apărea în curând la editura CA Publishing din Cluj-Napoca. În virtutea contractului cu editura, drepturile de copyright aparțin exclusiv acesteia”.
Publicarea la o editură nu exclude, însă, posibilitatea postării tezei pe platformă: există cazuri în care foști doctoranzi au link spre volumul aflat pe site-ul unei edituri, dar au pus și lucrarea integral, în format pdf.
Pe de altă parte, deși prevederile legale obligă doctorandul să publice lucrarea în termenul de grație de 24 de luni, termen care la Bode a expirat pe 22 iulie, acest lucru nu a avut loc, link-ul trimis de actualul ministru Institutului de Studii Doctorale și postat pe platformă conținând în dreptul acestui volum mențiunea ”În pregătire”.


[ https://cdn.g4media.ro/wp-content/uploads/2021/08/volum.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Însuși Bode a recunoscut, fără a oferi alte detalii, că volumul său ”va apărea în curând”. Institutul de Studii Doctorale de la UBB a transmis că, pentru clarificarea accesului la carte, trebuie să ne adresăm la Editura CA Publishing Cluj-Napoca, unde trebuie să fie publicată aceasta, dar aici nu a răspuns nimeni la telefon, mai multe zile la rând.
Editura este patronată de Claudiu Nicușor Marian, un profesor de la UBB, co-fondator fiind Adrian Liviu Ivan, actualul rector al Academiei Naționale de Informații ”Mihai Viteazul” (universitate subordonată Serviciului Român de Informații). În 2014, Ivan i-a cedat lui Marian părțile sociale de la firma care administrează această editură.

”Nu am nimic de ascuns. Este corectă, au verificat-o jurnaliștii și nu au găsit nimic plagiat. O să fie publică”
Lucian Bode, despre teza sa de doctorat. Exemplare ale lucrării se află la la Biblioteca Centrală Universitară din Cluj-Napoca și Biblioteca Națională a României
Monica Anisie, ministrul Educației în timpul căruia a fost inaugurată platforma a declarat, pentru G4Media, că, în prezent, pe platformă există cinci categorii de teze:
1) teze ale studenților-doctoranzi care nu au optat pentru publicarea distinctă;
2) teze ale studenților-doctoranzi care și-au manifestat dorința să le publice distinct și în perioada de grație au realizat acest lucru și au transmis și link-ul către publicație;
3) teze ale studenților-doctoranzi care au solicitat publicarea distinctă și se află în perioada de grație;
4) teze ale studenților-doctoranzi care și-au manifestat dorința de a le publica distinct, însă care în perioada de grație nu au transmis indicația bibliografică a publicației și link-ul către aceasta;
5) teze al căror conținut nu este publicat pe platformă din pricina faptului că autorul a transmis IOSUD un refuz justificat.
Teoretic, Bode se află în categoria de la punctul 2, însă nu și-a îndeplinit obligația de a avea un exemplar tipărit la expirarea termenului de grație.

sursa: https://www.g4media....ta-publica.html

Edited by vanitty, 02 August 2021 - 19:26.


#2
StefanRO

StefanRO

    Hai noroc straine

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,757
  • Înscris: 06.03.2018
De asta nu dormim noi ca nu publica asta lucrarea... oricum e degeaba .... Politia Romana nu mai este ce a fost...

#3
vanitty

vanitty

    Ala negru de respira greu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,577
  • Înscris: 05.11.2009

 StefanRO, on 02 august 2021 - 19:34, said:

De asta nu dormim noi ca nu publica asta lucrarea... oricum e degeaba .... Politia Romana nu mai este ce a fost...

pai nu trebuie poporul sa ia lumina de la domnul Dottore? :P Daca lumina e pe baterii? :(

#4
antinari

antinari

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,429
  • Înscris: 08.12.2006

 vanitty, on 02 august 2021 - 19:23, said:


Si o intrebare pentru domnul Catu.. Daca domnul bode, ar face parte din guvern, l-ar da afara, cand planeaza asemenea suspiciuni asupra lui?

În primul rand domnul Cîțu s-a referit recent la dat afara persoane care lucrează - sau ar lucra) la guvern. Nici o tangenta cu domnul Bodo, domnia sa o face parte din guvern, dar nu lucrează :)
În plan secund, ce suspiciuni planează? E ceva normal, teza de doctor a domnului Bodo are o asemenea valoare tehnico-stiintifico-fantastica încât publicarea publica la dispoziția gratuita a publicului ar fi o crima asupra patrimoniului imaterial

PS dl Cimpeanu și-a publicat teza de dottore?

Edited by antinari, 02 August 2021 - 19:44.


#5
vanitty

vanitty

    Ala negru de respira greu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,577
  • Înscris: 05.11.2009

 antinari, on 02 august 2021 - 19:42, said:

În primul rand domnul Cîțu s-a referit recent la dat afara persoane care lucrează - sau ar lucra) la guvern. Nici o tangenta cu domnul Bodo, domnia sa o face parte din guvern, dar nu lucrează Posted Image
În plan secund, ce suspiciuni planează? E ceva normal, teza de doctor a domnului Bodo are o asemenea valoare tehnico-stiintifico-fantastica încât publicarea publica la dispoziția gratuita a publicului ar fi o crima asupra patrimoniului imaterial

PS dl Cimpeanu și-a publicat teza de dottore?

eu zic ca de vina sunt soferii domnului Ministru. Circula cu asa viteza pe drumurile patriei, ca nu mai ajunge domnule Bode la taste si nu o reusit sa corecteze teza de greseli gramaticale, astfel incat sa o dea buna de tipar :(

#6
fansat

fansat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,338
  • Înscris: 31.08.2006

 vanitty, on 02 august 2021 - 19:40, said:

pai nu trebuie poporul sa ia lumina de la domnul Dottore?

Ce om sanatos la cap mai crede in aceste titluri de doctori ? S-a plagiat ani la rand la greu in domeniul asta, si nu numai, desigur, asa ca azi e chiar de ras sa fii doctor, titlu care trezeste instant suspiciuni, si chiar si cei care or fi obtinut titlul pe bune nu mai sunt luati in serios, deci, pentru ce s-ar zbate o hahalera sa dobandeasca un asemenea titlu ? Poate doar pentru niste salarii babane, ca in rest, niciun om serios nu cred ca mai ia in seama asemenea titlu, obtinut in cele mai multe cazuri prin plagiat in Romanica de dupa decembrie '89.

#7
vanitty

vanitty

    Ala negru de respira greu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,577
  • Înscris: 05.11.2009

 fansat, on 02 august 2021 - 19:57, said:

Ce om sanatos la cap mai crede in aceste titluri de doctori ? S-a plagiat ani la rand la greu in domeniul asta, si nu numai, desigur, asa ca azi e chiar de ras sa fii doctor, titlu care trezeste instant suspiciuni, si chiar si cei care or fi obtinut titlul pe bune nu mai sunt luati in serios, deci, pentru ce s-ar zbate o hahalera sa dobandeasca un asemenea titlu ? Poate doar pentru niste salarii babane, ca in rest, niciun om serios nu cred ca mai ia in seama asemenea titlu, obtinut in cele mai multe cazuri prin plagiat in Romanica de dupa decembrie '89.

domnule bode se jura cu mana pe girofar, ca lucrarea lui e legitima si e un eveniment stiintific in domeniul lui :w00t:

#8
FatCat33

FatCat33

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 812
  • Înscris: 16.10.2017
Ca sa fii ministru nu-ti trebuie hartii d-astea nefolositoare: diploma de 10 clase, bac, licenta, mastere si doctorate....
Scuala vetii si atestat de alba-neagra ajunge.

#9
vanitty

vanitty

    Ala negru de respira greu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,577
  • Înscris: 05.11.2009

 FatCat33, on 02 august 2021 - 20:01, said:

Ca sa fii ministru nu-ti trebuie hartii d-astea nefolositoare: diploma de 10 clase, bac, licenta, mastere si doctorate....
Scuala vetii si atestat de alba-neagra ajunge.

cred ca cineva l-o pacalit atunci pe domnul bode si i-o zis ca primeste 150 in plus la iq, daca are doctorat. :(

#10
fansat

fansat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,338
  • Înscris: 31.08.2006

 vanitty, on 02 august 2021 - 19:59, said:

domnule bode se jura cu mana pe girofar, ca lucrarea lui e legitima si e un eveniment stiintific in domeniul lui Posted Image

              Poate sa se jure si pe Dumnezeu din cer. Mai degraba cred o musca, decat pe alde de-astia.

#11
ioppo

ioppo

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,429
  • Înscris: 20.02.2008
Eu ma indoiesc sincer ca stie sa scrie mizeria aceasta de ministru.

#12
DANANDREI2001

DANANDREI2001

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,621
  • Înscris: 10.08.2009
Daca se scoate sporul de doctorat la salarizarea bugetarilor si alesilor se termina si cu invazia asta de doctori.
Cred ca avem cel mai mare nr de doctori per capita, nu inteleg de ce se plang astia ca pleaca doctorii...Posted Image

#13
FatCat33

FatCat33

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 812
  • Înscris: 16.10.2017

 vanitty, on 02 august 2021 - 20:02, said:

cred ca cineva l-o pacalit atunci pe domnul bode si i-o zis ca primeste 150 in plus la iq, daca are doctorat. Posted Image

Avalansa de semianalfabeti cu masterate si doctorate s-a declansat cand s-a legiferat suplimentarea salariilor cu xxx lei pentru cei care detin astfel de diplome.
Romania fiind tara spagii, majoritatea universitatilor (inclusiv alea cu vechime si renume, sa nu blamam doar universitatile particulare gen Spiru Haret) au inceput sa imparta pe baza de spagi si influente cu doctorate si masterate in dreapta si stanga. Astfel, indivizi care de-abia leaga doua vorbe s-au trezit doctori in diverse stiinte abracadabrante gen sociologie geopolitica militara.
Normal doctoratul incununeaza ani, uneori zeci de ani de munca, cercetare, pasiune si trebuie sa fie insotita de respectul si recunoasterea necesare.
La noisi-a pierdut orice semnificatie.
Mai rau, cand unul ca vestitul general Izmana (fostul capitan de intendenta gabriel oprea - am scris intentionat fara majuscule) ajunge indrumator de doctorate, ce ar mai fi de spus?
https://republica.ro...-era-un-znimeni

 DANANDREI2001, on 02 august 2021 - 21:08, said:

Daca se scoate sporul de doctorat la salarizarea bugetarilor si alesilor se termina si cu invazia asta de doctori.
Cred ca avem cel mai mare nr de doctori per capita, nu inteleg de ce se plang astia ca pleaca doctorii...Posted Image

Doctori si generali/amirali/chestori.
Cunosc o situatie reala in Marina Militara cand s-a ridicat rangul unei mari unitati doar ca sa-i poata acorda comandantului gradul de amiral, sa iasa omu' la pensie corespunzator.
Cu ceva ani in urma chiar se facea misto pe tema piramidei ierarhice din armata romana; in tarile normale e un triunghi cu varful in sus (in varf fiind ministrul si direct sub el seful statelor majore intrunite) . Doar la romani era invers, cu varful in jos, ca aveam generali si amirali su sutele.

#14
FatCat33

FatCat33

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 812
  • Înscris: 16.10.2017

 DANANDREI2001, on 02 august 2021 - 21:08, said:

Daca se scoate sporul de doctorat la salarizarea bugetarilor si alesilor se termina si cu invazia asta de doctori.
Cred ca avem cel mai mare nr de doctori per capita, nu inteleg de ce se plang astia ca pleaca doctorii...Posted Image

Pleaca meseriasii si raman doctorii.
D-aia dai cu tunul si nu mai gasesti un zugrav sau un instalator ca lumea.

#15
Bucifon

Bucifon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,434
  • Înscris: 08.05.2005
Un non-subiect care își are sursa in alegerile din Peleu, evident domnul Lucian fiind un susținător al domnului Orban a început lupta si lucrează după vechile metode, ba' un plagiat, ba un dosarel, ba' un sac de cartofi,  struguri, prune, vorba lu' Vasilescu in Balanta =))

Ideea ii că unii oameni trebuie re-educati, trebuie sa li se arate și musai să susțină calea cea dreaptă, că altfel o mierlesc in Cristosii mă-sii (vorba lui Vișan in Cel mai iubit dintre pământeni)

Edited by Bucifon, 02 August 2021 - 21:57.


#16
vanitty

vanitty

    Ala negru de respira greu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,577
  • Înscris: 05.11.2009

 Bucifon, on 02 august 2021 - 21:55, said:

Un non-subiect care își are sursa in alegerile din Peleu, evident domnul Lucian fiind un susținător al domnului Orban a început lupta si lucrează după vechile metode, ba' un plagiat, ba un dosarel, ba' un sac de cartofi,  struguri, prune, vorba lu' Vasilescu in Balanta =))

Ideea ii că unii oameni trebuie re-educati, trebuie sa li se arate și musai să susțină calea cea dreaptă, că altfel o mierlesc in Cristosii mă-sii (vorba lui Vișan in Cel mai iubit dintre pământeni)

adica domnul catu, a lasat in fruntea unui minister asa de important, un prieten asa de bun al domnului Ludovic? Si zici ca nu o sa ii ceara demisia, pentru ca lucreaza in guvern si are probleme cu doctoratili? :P

#17
Bucifon

Bucifon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,434
  • Înscris: 08.05.2005
Hai sa ii sărim în cap la unu care, să zicem, a plagiat atunci la unu care a speculat împotriva leului și a devalorizat leul într-o săptămână de la 3.6 la aproape 4 lei ce ar trebuie sa facem?

Băi va zic intr-o țară unde noțiunea de hoție ii învațata încă de la grădiniță (vezi cățeluș cu părul creț) un plagiat n-ar mai trebui să miște pe nimeni.

#18
vanitty

vanitty

    Ala negru de respira greu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,577
  • Înscris: 05.11.2009

 Bucifon, on 02 august 2021 - 22:14, said:

Hai sa ii sărim în cap la unu care, să zicem, a plagiat atunci la unu care a speculat împotriva leului și a devalorizat leul într-o săptămână de la 3.6 la aproape 4 lei ce ar trebuie sa facem?

Băi va zic intr-o țară unde noțiunea de hoție ii învațata încă de la grădiniță (vezi cățeluș cu părul creț) un plagiat n-ar mai trebui să miște pe nimeni.

pai stiam ca domnul catu e un om integru si da afara orice ins banuit de rahaturi :P is curios daca bode lucreaza sau nu la guvern, ca sa vedem daca are de ce sa se teama sau nu de furia lui catu :P

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate