Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
[CUM] Pot sa ajung la Impact Hub ...

Apartament in bloc nou.

Tantari uriasi

lenovo ideapad 1 15alc7
 caut cablu lvds(video-invertor) p...

Adobe premiere pro, problema seta...

Ochelari distanta intermediara

Cum pot sa montez un SSD Sata in ...
 Digi + patronul Prima TV cumpara...

Husa si folie pt. Samsung Galaxy ...

Plita electrica moderna

problema incalzitor de apa Ferroli
 Incarcator PB 3.0

Radu Mazare, eliberat conditionat...

Permis suspendat din cauze medicale

Presiune apa fluctuanta pompa sub...
 

Inveti cat traiesti - trading si investitii

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1
1Maus

1Maus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 732
  • Înscris: 10.08.2009
Dupa cum spune si titlul, pentru ca nu suntem zei si le stim pe toate, in viata trebuie sa inveti constant indiferent de domeniu. Relaxarea aduce cu ea si atrofierea creierului Posted Image

Am pornit acest topic in speranta ca reusim sa aducem intr-un singur loc toate resursele bune si de apreciat de pe internet, din care avem de invatat in domeniul investitiilor si trading-ului. Din pacate nu pot veni cu material original semnat de mine, sunt doar un scolar ce a intrat in clasa a 2-a investitionala, dar care progresat binisor in primul an datorita faptului ca a acumulat constat informatie. Regretul meu este ca nu am avut parte de educatia necesara care sa ma ghideze cat de putin pe acest drum, incat sa fi simtit aceasta sete de cunoastere de acum 15 ani.

Proprun sa adunam aici tot ce merita consumat din domeniul online (sau poate nu numai, doar ca acesta ne este cel mai la indemana).
Articole, video-uri, persoane de urmarit din social media, postari din social media, podcast-uri, recomandari de carti, citate din carti, si orice iti poate da acel mindset de care ai nevoie pe bursa.
Desi recomandarile mele pot parea inclinate mai mult spre analiza tehnica, sunt de parere ca tehnicul si fundamentalul merg impreuna pe teremn mediu-lung. Inclin mai mult spre TA si spre evolutia pretului, pentru ca nu am suficiente notiuni economice pentru a intra in cea fundamentala.

------------------------------------------

Incep eu cu o lista de "must follow" de pe Twitter si Youtube, persoane care cred ca au ceva de spus:

- Ross Cameron - Warrior Trading - Omul acesta este un trader in adevaratul sens al cuvantului. Day Trader. Este primul pe care l-am descoperit acum un an de zile si urmarit constant, mi-a oferit notiunile necesare pentru un start pe analiza tehnica si trading. Nu il copiez, nu fac day trading si nu tranzactionez rapid ca el, dar fur cat se poate din tot ce ofera. Are un bagaj mare de cunostinte, iar istoricul videourilor de pe Youtube este dovada. Tranzactioneaza doar la inceputul zilei si doar pe cele mai bune actiuni din ziua respectiva. In paralel are o academie de trading unde preda cursuri.
- Puru Saxena - Investitor si manager de fond, nu punce accent pe "ponturi" de investitii, ci incearca sa ofere esenta din spatele lor.
- Mark Minervini - Investitor cu experienta si autor al unor carti ce au devenit bestseller-uri. Castigator in 1997 al "United States Investing Championship", si actualmente pe locul 1 in editia 2021. Iti ofera exact acel mindset de care ai nevoie sa abordezi bursa.
- Simon Barnett - Analist la ARK Invest pe partea de Genomics. Daca vreti sa acumulati informatie despre Genomics, va ofera destula prin postarile si comentariile pe care le are.
- Michael Lipka - Investitor, cu vaste cunostinte in Genomics si trading. Foarte increzator pe termen lung in tehnologia CRISPR. Se pricepe sa faca legaturi de informatii pentru a genera DD.
- Jesse Stine - Trader si autor al "Insider Buy Super Stocks (2013)", prima carte care mi-a deschis ochii in domeniul acesta. Pe Twitter ofera doar aluzii cu privire la piata generala, aluzii pe catre trebuie sa le deslusesti singur.
- Dr. David Paul - Un britanic mai putin cunoscut, dar cu experienta in piata. Prezinta in fiecare saptamana situatia burselor de la Londra si SUA. Va puteti face o idee despre el aici si aici.
- Brooks Trading Course - Trader cu experienta si autor de carti pe parte de analiza tehnica. Detine un canal de Youtube unde are cateva cursuri de analiza tehnica.
- Howard Lindzon - Unul dintre fondatorii Stocktwits
- Walter Bloomberg - Va ofera absolut toate titlurile care pot cauza schimbari in piete, aproape in timp real. Astfel de servicii se platesc destul de scump pe alte platforme. Detine si un canal de Discord unde gasiti si mai mult material util, inclusiv cele mai importante evenimente de peste zi, care pot aduce volatilitate. Este must follow cu steluta.
- FXHedge - Acelasi tip de feed cu titluri de ultim moment.
- First Squawk - Acelasi tip de feed cu titluri de ultim moment, ca sa nu ratati nimic Posted Image
- Richard Moglen - Detine un canal de Youtube unde are o serie destul de interesanta, de interviuri cu traderi si investitori cunoscuti
- Wolfe - Swing trader cu foarte bune cunostinte de analiza tehnica. Ofera si un serviciu platit pentu ponturi de trade, dar puteti prinde si de pe Stocktwits si Twitter. Pe Stocktwits si Youtube il gasiti sub numele "Every Time I Cash" unde ii puteti asculta analiza. Posteaza multe grafice de unde puteti fura TA.
- Sunrise Trader - Swing Trader cu foarte bune cunostinte de analiza tehnica. Toate informatiile pe care le ofera sunt gratis pe Stocktwits si Twitter. Puteti prinde analiza tehnica de la el. Omul are un caracter placut, si incearca sa insufle pozitivitate chiar si pe langa aria de desfasurare.
- Ming Zhao - De la ea pot invata chiar si cei ce se cred profesori. Are niste megathread-uri foarte interesante, merita sa parcurgeti feed-ul ei pentru a le descoperi.
- Michael Burry Archive - Cei care il urmaresc pe Michael Burry stiu ca acesta isi sterge postarile la scurt timp dupa ce le face publice, ori are perioade cand isi dezactiveaza contul. Aici puteti gasi arhiva postarilor lui, ca sa nu pierdeti nimic Posted Image
- Joseph Carlson - Youtuber, isi tine jurnalul portofoliului si isi exprima convingerile fundamentale cu privire la ce detine. A pornit in februarie 2019 cu suma de 25.000$, portofoliul lui sa insumeze acum 299.000$. Usor de urmarit toata evolutia din jurnal.
- The Chart Report - Cate un raport si un grafic reprezentativ pentru fiecare zi de tranzactionare, nu strica
- Brian Shannon - Trader cu experienta. Analiza tehnica asupra pietelor generale. Youtube aici
- Steve Burns - Autor al unei serii de carti pentru incepatori, posteaza in mare parte pentru acestia.
- Brian Feroldi - Investitor pe termen lung, punce accent pe analiza fundamentala. Are si canal de Youtube unde dezbate cam ce este pe trend
- Brian G - Analiza tehnica si statistici
- Edward Gofsky - Analiza tehnica
- Federal Reserve Bank of St. Louis - Statistici
- SentimenTrader - Impresii din piata
- CB Insights - Este un serviciu platit, dar puteti gasi date utile si la liber. Spre exemplu
- Puff Dragon - Analiza tehnica din perspectiva unui short seller. Bine de stiut ce semnalizeaza si ei.
- Master WU - Analiza tehnica din perspectiva unui short seller. Ofera semnale din piata.
- WestPacific Market Analytics - Short seller ce incearca sa prezica cea mai mare cadere de pe bursa prin analiza tehnica avansata, dar nu prea ii iese. De tinut sub observatie, macar de o corectie sa fie bun Posted Image


O sa mai revin si cu alte recomandari. Pana atunci, daca aveti ceva bun de share-uit, sunteti liberi sa o faceti.
Zile bune sa aveti!

#2
britneysbitch

britneysbitch

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,295
  • Înscris: 06.01.2012
Lol ... păi dacă ai sta să urmărești fiecare individ de pe lista aia, 16 ore din 24 ai petrece doar onlain. Posted Image

#3
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,477
  • Înscris: 13.01.2011
Uaaa  :eek:
Ai nevoie de dedicație nene, altceva nu mai faci.
Nu am atîta foame de bani, nici chef.
Spor totuși, celor pasionați.

#4
1Maus

1Maus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 732
  • Înscris: 10.08.2009
Nu sunt multi si nu trebuie urmariti Non-Stop.
Eu am renuntat la Facebook pentru ca imi oferea numai prostii, impotriva vointei mele la ce ma abonasem. Prefer sa deschid Twitter-ul si sa primesc postari din aria de interes, urmarind pe cine doresc.

#5
TruculMagic

TruculMagic

    Egalitatea nu există decât în matematică

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,702
  • Înscris: 24.11.2015

View Post1Maus, on 31 iulie 2021 - 14:42, said:

Nu sunt multi si nu trebuie urmariti Non-Stop.
Eu am renuntat la Facebook pentru ca imi oferea numai prostii, impotriva vointei mele la ce ma abonasem. Prefer sa deschid Twitter-ul si sa primesc postari din aria de interes, urmarind pe cine doresc.

In curand o sa ajungi bogat Posted Image  (in vise) Posted ImagePosted Image

#6
gymy

gymy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,004
  • Înscris: 29.11.2005
Dacă nu particip ăștia ca tine nu au de unde câștiga. E bine.

#7
1Maus

1Maus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 732
  • Înscris: 10.08.2009

View PostTruculMagic, on 31 iulie 2021 - 14:50, said:



In curand o sa ajungi bogat Posted Image  (in vise) Posted ImagePosted Image

De unde știi că vreau să mă îmbogățesc?
De unde știi că nu sunt bogat?
Cum măsori bogăția?

Dar eu știu despre tine ca ești o moară stricată :)

Edited by 1Maus, 31 July 2021 - 15:27.


#8
TruculMagic

TruculMagic

    Egalitatea nu există decât în matematică

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,702
  • Înscris: 24.11.2015
E simplu, bogatii nu stau pe forumuri, nu isi pierd timpul cautand oameni de succes in speranta ca se vor imbogati si ei. Posted Image
Iti irosesti doar timpul.

#9
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,477
  • Înscris: 13.01.2011

View PostTruculMagic, on 31 iulie 2021 - 15:31, said:

Iti irosesti doar timpul.

Pe forum  😉

#10
daddypuff

daddypuff

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,338
  • Înscris: 07.01.2014

View PostTruculMagic, on 31 iulie 2021 - 15:31, said:

E simplu, bogatii nu stau pe forumuri, nu isi pierd timpul cautand oameni de succes in speranta ca se vor imbogati si ei. Posted Image
Iti irosesti doar timpul.

De unde știi?

#11
TruculMagic

TruculMagic

    Egalitatea nu există decât în matematică

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,702
  • Înscris: 24.11.2015
Am facut un truc Posted Image

#12
radonys

radonys

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 354
  • Înscris: 04.02.2013

View PostTruculMagic, on 31 iulie 2021 - 15:31, said:

bogatii nu stau pe forumuri, nu isi pierd timpul cautand oameni de succes in speranta ca se vor imbogati si ei. Posted Image.

Pai dacă sunt bogați, de ce spera sa se îmbogățească?

#13
morenno

morenno

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,361
  • Înscris: 11.09.2007

View PostTruculMagic, on 31 iulie 2021 - 15:31, said:

E simplu, bogatii nu stau pe forumuri, nu isi pierd timpul cautand oameni de succes in speranta ca se vor imbogati si ei. Posted Image
Iti irosesti doar timpul.

sunt cel putin 5 milionari( in euro) pe forum.
de ce? de ce nu?!

suntem in 2021! trezeste-te!

#14
daddypuff

daddypuff

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,338
  • Înscris: 07.01.2014

View PostTruculMagic, on 31 iulie 2021 - 16:37, said:

Am facut un truc Posted Image

Fă ceva și mai bun: Scutește-ne de mizerii și aprofundează și tu mai mult, dacă te interesează subiectul.

#15
LoveDemon

LoveDemon

    Internet Lodger

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,418
  • Înscris: 22.09.2003

View Post1Maus, on 31 iulie 2021 - 14:10, said:


Excelenta lista. Pe Facebook sunt cateva grupuri chiar valoroase, Investitori fara Frontiere, Stiinta Banilor si altele, pe care se discuta mult de BVB, dar si de piete externe. Sunt mai multi oameni informati si activi pe piata acolo.

#16
vip89

vip89

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 194
  • Înscris: 16.08.2013
As adauga 2 canale pe youtube pentru cei interesati in value investing

1.Value Investing with Sven Carlin, Ph.D
https://www.youtube....0zhPU56UQljag5A

2. Everything Money
https://www.youtube....EverythingMoney

#17
TruculMagic

TruculMagic

    Egalitatea nu există decât în matematică

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,702
  • Înscris: 24.11.2015
Voi nu intelegeti ca sunt cativa oameni raportat la cateva sute de milioane care au ajuns bogati. Ori au manipulat lumea si au facut bani pe seama lor, ori au avut o idee geniala (pe care initiatorul sau multi de aici nu o vor avea vreodata) si au facut bani. Si tine si de tara in care ne-am nascut, oportunitatile de a face bani in SUA sunt mult mai mari decat cele din Romania.
Sau ca sa incepi o afacere trebuie ai multi bani de riscat si cand muncesti pe acei bani nu prea vrei sa ii risti. Iar cu bursa m-am lamurit, am destui prieteni care se credeau experti si tot invatau sau altii mai avansati care pariau pe banii fraierilor si au pierdut foarte multi bani. E usor sa dai sfaturi cand ai bani , ca restul sa "invete" ceva de la tine.
E la fel cum avem noi prin tara "influenceri" care iti explica, cum sa faci bani, au bani multi, insa iti vand pentru 50lei o carte ca sa faci bani Posted Image
Viata e scurta ca sa ne stresam si sa urmarim milionari si sa speram ca vom invata metode sa facem bani. Mai bine instaleaza-ti din nou facebook-ul si vezi cate o buca, poate mai prinzi ceva Posted Image  si te bucuri de viata, lasa grandomaniile si expertii in bursa.

#18
andreiutzu000

andreiutzu000

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 736
  • Înscris: 03.01.2013
As recomanda, pentru cei care au timp sa filtreze informatia, sa se documenteze si de pe reddit, chiar si de pe wsb. Sunt multe postari interesante. Las o lista cu subreddit-uri, fiecare poate sa aleaga unde se aboneaza. Personal, sunt pe stocks, investing, wallstreetbets si stocks.

Attached Files



Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate