Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Placinte cu carne sau branza ca in placintariile comuniste - sa mai gasesc?
#19
Posted 28 April 2021 - 17:28
Placinta dobrogeana si merdenele se gasesc la aproape orice patiserie, e clar ca nu de astea intreb, n-au nicio legatura cu ce zic eu.
Placintele de care vorbesc eu sunt cu totul alta chestie. Semana un pic, insa doar in aparenta, cu lasagna - multiple foi de aluat intre care se pune o compozitie cu branza sau cu carne tocata - insa aceste compozitii sunt total diferite de ce am intalnit in lasagna, si chiar si foile de aluat sunt cam altfel, nu am idee cum sunt facute - posibil sa fie initial coapte ceva, si dupa aia datorita aburului devin moi, ca fierte. Am luat o data de la lidl ceva asemanator, la saptamana greceasca, o placinta cu carne in aluat tip foietaj, insa pusa in cuptor foietajul a devenit evident crocant. Gustul umpluturii de carne insa era apropiat de placinta comunista. |
#20
Posted 28 April 2021 - 17:41
In Bucuresti se numea placinta dobrogeana si a disparut rapid dupa '90.
Cea mai buna era intr-un pasaj adiacent strazii Lipscani. Ce se vinde acum sub denumirea de placinta dobrogeana, nu are nici o legatura cu aia comunista. Nici covrigii brasoveni nu sunt cum erau cei din pasajul Victoria. Daca gasesti pe undeva, sa ne spui si noua. Edited by pasilla, 28 April 2021 - 17:51. |
#21
Posted 28 April 2021 - 18:40
binox, on 28 aprilie 2021 - 10:05, said:
Gustul se schimba cu varsta sau mai bine zis cu nevoile organismului. Cand mananci ceva de care organismul considera ca are mai multa nevoie in acea perioada, va secreta mai multa dopamina iar tu vei asocia automat gustul acelei mancari cu placerea generata de dopamina. Cand vei manca fix aceeasi mancare in 2 situatii diferite ( de ex una cand esti rupt de foame si alta cand nu prea ti-e foame) una din ele ti se va parea mai gustoasa. Sunt studii care au aratat ca gustul poate fi influentat si la nivel psihologic. De exemplu daca cineva iti va lauda o placinta de la patiseria x , cand o vei manca, nu ti se va parea la fel de buna ca fix aceeasi placinta mancata la patiseria y de care nu stiai nimic. Daca in comunism nu mancai prea multa branza si carne e foarte normal ca in momentul in care mancai o placinta cu ingredientele astea, cantitatea de dopamina secretata sa fie mai mare decat cea secretata uzual. Acum e mai greu sa gasesti acel "gust" cand ai tot timpul la dispozitie tot felul de produse , multe dintre ele gandite sa-ti stimuleze secretia de dopamina ( contin mult zahar si/sau grasimi) Cu maximă părere de rău, îți spun că nu dau nici măcar doi bani pe studiile respective,sunt niște tâmpenii, parerea mea... Trăind intr un județ agricol aveam brânză si alte alimente la discreție chiar și pe timpul lui Ceaușescu. Și nu este vorba nici de nostalgia tinereții. Sunt multe produse pe care le am redescoperit cu exact același gust ca și atunci. Mai scumpe, întradevăr, decât ce găsești la supermarket dar gustul nu se compară. Eh, nenorocita aia de plăcintă cu brânză care se găsea pe timpul lui Ceaușescu, pe aia nu am descoperit o. De aia cu carne nici nu mai zic. |
#22
Posted 28 April 2021 - 19:01
SmurfK, on 27 aprilie 2021 - 21:22, said:
Dar de ce nu îți faci tu? crocko.dilul, on 28 aprilie 2021 - 08:32, said:
Am o cunostinta care cumpara asa ceva de la un "bufet" din incinta Ministerului Transporturilor. binox, on 28 aprilie 2021 - 10:05, said:
Gustul se [..] dopamina [...] gandite sa-ti stimuleze secretia de dopamina DaculScoril0, on 28 aprilie 2021 - 09:09, said:
sincer, cred că e mai mult vorba de amintirea tinereții decât gustul acelei plăcinți. Probabil că dacă a-i mânca-o astpzi, exact cum era atunci nu ți-ar plăcea. E o patiserie pe Grivița, vis-a-vis de Gara de Nord care face o plăcintă cu carne mâncabilă. Pare să fie pe stilul vechi. asta? https://www.google.r...!7i13312!8i6656 |
#23
Posted 28 April 2021 - 19:23
al bundy ro, on 28 aprilie 2021 - 11:02, said:
IN Suceava iti pot spune unde gasesti si este exact la fel ca cea dinainte de 1989. Si o gasesti exact in acelasi loc ca si inainte de 1989. Undi ? DarthBane, on 28 aprilie 2021 - 18:40, said:
Sunt multe produse pe care le am redescoperit cu exact același gust ca și atunci. Exemple? |
#24
Posted 28 April 2021 - 20:25
Bamyhun, on 28 aprilie 2021 - 17:28, said:
Placinta dobrogeana si merdenele se gasesc la aproape orice patiserie, e clar ca nu de astea intreb, n-au nicio legatura cu ce zic eu. Placintele de care vorbesc eu sunt cu totul alta chestie. Semana un pic, insa doar in aparenta, cu lasagna - multiple foi de aluat intre care se pune o compozitie cu branza sau cu carne tocata - insa aceste compozitii sunt total diferite de ce am intalnit in lasagna, si chiar si foile de aluat sunt cam altfel, nu am idee cum sunt facute - posibil sa fie initial coapte ceva, si dupa aia datorita aburului devin moi, ca fierte. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/hPDZRyLHHyI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#25
Posted 28 April 2021 - 20:38
#26
Posted 28 April 2021 - 20:53
Gasesti in Mangalia la o placintarie-patiserie langa piata. Placinta cu branza e exact ca aia de pe timpuri. In plus au si mini-kobete, niste placintele cu carne excelente, au suberek foarte bun, braga, ayran si multe altele. Se numeste La Melia si uite o recenzie de pe google
Local Guide·118 recenzii·1.292 de fotografii acum un an O patiserie veche din copilăria mea. Rețeta a rămas neschimbată. Chiar daca nu e tocmai alimentul ideal la micul dejun, șuberekul cu ayran e un deliciu. E puțin piperat prețul, merită 5 lei pentru o piesă rară de gastronomie. |
#27
Posted 28 April 2021 - 21:04
BlueKing-69, on 28 aprilie 2021 - 20:25, said:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/hPDZRyLHHyI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#28
Posted 28 April 2021 - 21:49
#29
Posted 28 April 2021 - 22:16
Bamyhun, on 28 aprilie 2021 - 21:04, said: Asta e varianta turceasca. Ideea in mare e pe acolo, dar a noastra se facea un pic altfel cu strat mai gros de branza/carne, iar rezultatul final era fara crusta crocanta, se tinea la caldura in vase de metal iar aluatul era moale de la abur. Probabil sunt mai multe retete inrudite in zona balcanica, precum la sarmale. Uite cum se face foaia de placinta dobrogeana [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/7Yiq_JmMxZ0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Cand eram copil am vazut la o placintarie open space cum intindeau foile invartindu-le in aer. Nu mai sunt oamenii aia, s-a pierdut mestesugul. Placinta cu carne semana cu asta? https://cofetariavan...geana-cu-carne/ |
#30
Posted 28 April 2021 - 22:23
#31
Posted 28 April 2021 - 22:59
Bamyhun, on 28 aprilie 2021 - 19:01, said:
Nu stiu cum. Eu am impresia că tu vorbești de plăcintă cu carne, cu foi simple de plăcintă. https://retetepapabu...cinta-cu-carne/ Asta e plăcinta pe care-o făcea și maică-mea, și care se mai găsea și prin unele patiserii. Și era făcută cu foi din comerț. E simplu de făcut. Edited by SmurfK, 28 April 2021 - 22:59. |
#32
Posted 29 April 2021 - 06:33
Piscopescu, on 28 aprilie 2021 - 19:23, said:
Undi ? ... Vizavi de aleea ce due spre Piata Mica (langa patinoar). E acolo din totdeauna, aceeasi reteta. Bine, pana pe la mijlocul anilor '80 era berarie din aia fara scaune si cu farfurioare de sare la mesele inalte unde se bea bere la halba. Cred ca Test Prima ii zice acum... |
#33
Posted 29 April 2021 - 07:22
byteworks, on 28 aprilie 2021 - 21:49, said:
Hai, dezvaluie secretul! https://www.google.r...1!1BCgIgARICCAI Edited by al bundy ro, 29 April 2021 - 07:23. |
|
#34
Posted 29 April 2021 - 08:48
Freddy12, on 28 aprilie 2021 - 22:16, said:
Nu! SmurfK, on 28 aprilie 2021 - 22:59, said:
https://retetepapabu...cinta-cu-carne/ Asta e plăcinta pe care-o făcea și maică-mea, și care se mai găsea și prin unele patiserii. Și era făcută cu foi din comerț. E simplu de făcut. ---------- Poate se gaseste vreun sucevean sa cumpere, sa faca o poza si sa o puna pe forum, sa vada si restul despre ce e vorba. |
#35
Posted 29 April 2021 - 16:53
Freddy12, on 28 aprilie 2021 - 20:53, said:
Gasesti in Mangalia la o placintarie-patiserie langa piata. Placinta cu branza e exact ca aia de pe timpuri. In plus au si mini-kobete, niste placintele cu carne excelente, au suberek foarte bun, braga, ayran si multe altele. Se numeste La Melia si uite o recenzie de pe google Local Guide·118 recenzii·1.292 de fotografii acum un an O patiserie veche din copilăria mea. Rețeta a rămas neschimbată. Chiar daca nu e tocmai alimentul ideal la micul dejun, șuberekul cu ayran e un deliciu. E puțin piperat prețul, merită 5 lei pentru o piesă rară de gastronomie. |
#36
Posted 29 April 2021 - 20:10
Placinta dobrogeana e exact ca pe timpuri. Braga-nu. Nu este usor acidulata cum era la patiseria din Piata Ovidiu. E ceva intre braga si boza dar nu e rea.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users