Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Placinte cu carne sau branza ca in placintariile comuniste - sa mai gasesc?
Last Updated: Jan 19 2024 00:06, Started by
Bamyhun
, Apr 27 2021 20:46
·
0
#37
Posted 03 May 2021 - 15:31
Suberek asta nu era ala care se vindea in Eforie Nord la "rond" langa Hotel Belona?
Dar parca ala arata mai mult ca un langos cu branaza cert este ca era tare bun sau poate in combinatie cu berea poloneza care era atunci mare fita. Vorbesc de anii 80. |
#38
Posted 13 May 2021 - 11:02
Cand eram copil mancam placinta cu branza la care se refera initiatorul la o patiserie situata vizavi de Hala Traian. Placinta facuta pe loc (faceau la foc continuu, era mare cerere) si mancata fierbinte, cea mai buna mancata vreodata. Am incercat de atunci placinta dobrogeana de la multe pastiserii - niciuna nu se apropie macar de acea placinta. Nu avea nimic de-a face cu burekul sau cu alte soiuri de placinte cu branza sarata din balcani. Poate ca era o reteta adaptata in vreun institut alimentar comunist si bagata in patiseriile de stat, cum se proceda pe atunci. Am incercat acasa tot felul de retete, dar n-am reusit sa reproduc placinta respectiva.
|
#39
Posted 23 November 2021 - 21:57
DarthBane, on 28 aprilie 2021 - 18:40, said: Cu maximă părere de rău, îți spun că nu dau nici măcar doi bani pe studiile respective,sunt niște tâmpenii, parerea mea... Trăind intr un județ agricol aveam brânză si alte alimente la discreție chiar și pe timpul lui Ceaușescu. Și nu este vorba nici de nostalgia tinereții. Sunt multe produse pe care le am redescoperit cu exact același gust ca și atunci. Mai scumpe, întradevăr, decât ce găsești la supermarket dar gustul nu se compară. Eh, nenorocita aia de plăcintă cu brânză care se găsea pe timpul lui Ceaușescu, pe aia nu am descoperit o. De aia cu carne nici nu mai zic. Am cunoscut pe cineva care lucra la plăcintăria de pe colț, lângă Scala. Aia de vindea dobrogeană și merdenele cu lapte bătut. Fura din rețetă ouăle, brânza, carnea, untul, margarina, zahărul, merele, laptele bătut și uleiul. Rețeta era din resturi, adică cocă umplută cu o altă cocă înmuiată în zer de brânză. Plăcinta cu carne avea umplutura din ceapă prăjită în zeama care se scurgea din carne. Plătinta de mere avea umplutura din cotoare cu sâmburi și codițe de mere. Laptele era bătut cu apă 50%. Da, erau foarte sănătoase, foarte foarte dietetice! Vecina asta era sursa de alimente pt câțiva vecini. Vindea toate de mai sus la preț de restaurant. Deci da, vecinii puteau spune că s-au descurcat pe vremea lui Ceașcă, că aveau de toate... Edited by nasty2, 23 November 2021 - 22:04. |
#40
Posted 24 November 2021 - 10:59
Ce relatezi tu se intampla cand a aparut penuria de alimente. Tin minte minte si eu niste placinte cu gris si vagi urme de branza prin anii ‘86-89. Înainte de asta placintele erau foarte bune. Gustarea mea din timpul liceului era o placinta si o braga de la patiseria din preajma. Era reteta standard a TAPL-ului (trustul de alimentatie publica locala) si erau bune aproape peste tot.
Mai tarziu i s-a schimbat numele in ICSAP(intreprinderea comerciala de stat pentru alimentatie publica). Pentru pofticiosi postez o reteta de placinta cu branza usor de preparat. Nu e ca placinta despre care e subiectul dar seamana. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/nnc05Rsg2_M?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#41
Posted 24 November 2021 - 11:24
Interesanta reteta, dar este cu feta. Au la Lidl placinte-melc cu feta, aduse din Grecia. Bune, dar nu seamana cu cele de pe vremuri, de la noi.
Daca se inlocuieste feta cu un amestec de telemea de vaca + oaie, ambele maturate, iese ceva mult mai bun. Edited by Manasu, 24 November 2021 - 11:25. |
#42
Posted 24 November 2021 - 12:24
#43
Posted 24 November 2021 - 13:40
Manasu, on 24 noiembrie 2021 - 11:24, said:
Interesanta reteta, dar este cu feta. Au la Lidl placinte-melc cu feta, aduse din Grecia. Bune, dar nu seamana cu cele de pe vremuri, de la noi. Daca se inlocuieste feta cu un amestec de telemea de vaca + oaie, ambele maturate, iese ceva mult mai bun. |
#44
Posted 24 November 2021 - 14:00
Uite cum se face foaia pentru placinta dobrogeana dar nici Gina Bradea nu intinde aluatul in aer fiindca iti trebuie antrenament si conditie fizica.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/YwhUuoY_L5U?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Am mai gasit un videoclip care seamana mai mult cu ce am vazut eu in copilarie adica foaia invartita in aer. Aici e alta bucatareasa celebra pe youtube : Laura Laurentiu. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/7Yiq_JmMxZ0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by Freddy12, 24 November 2021 - 14:04. |
#45
Posted 27 November 2021 - 17:29
In Mamaia,in satul de vacanta,era placinta dobrogeana si braga,o bunatate,inainte de 90.
|
#46
Posted 19 January 2024 - 00:06
Reteta placintei cu branza cred ca este asta: https://retetenico.b...nza-si-zer.html
|
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users