Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Placinte cu carne sau branza ca in placintariile comuniste - sa mai gasesc?
Last Updated: Jan 19 2024 00:06, Started by
Bamyhun
, Apr 27 2021 20:46
·
0
#1
Posted 27 April 2021 - 20:46
"umplutura" fie cu branza sarata, fie cu carne tocata, se punea intre niste foi ca de cremsnit si statea in niste recipiente metalice, innabusite, fiind astfel aluatul moale. Cred ca e ceva reteta balacanica (turceasca/greceasca/ceva de prin zona). Cine a prin comunismul la oras probabil stie despre ce e vorba.
Eu intreb de bucuresti. Se mai gasesc pe undeva in comert(placintarii/cofetarii/restaurante/whatever)? Citesem odata intr-un articol ca da, dar nu mai stiu unde. Puteti da si pt. alte orase, poate citesc altii. |
#2
Posted 27 April 2021 - 20:53
Poti cauta SU BOREK la o placintarie turceasca de pe Nerva Traian sau de langa Piata Vitan (asta functiona si zilele trecute, cand am avut drum pe acolo).
Nu am gasit decat cu branza sarata... dar aluatul ala face toti banii Uite stabilimentul de pe Nerva Traian: https://www.google.r...12!8i6656?hl=ro Sper ca este ceea ce cauti! Edited by BlueKing-69, 27 April 2021 - 20:56. |
#3
Posted 27 April 2021 - 20:56
BlueKing-69, on 27 aprilie 2021 - 20:53, said:
Poti cauta SU BOREK la o placintarie turceasca de pe Nerva Traian sau de langa Piata Vitan (asta functiona si zilele trecute, cand am avut drum pe acolo). Nu am gasit decat cu branza sarata... dar aluatul ala face toti banii |
#4
Posted 27 April 2021 - 21:17
Poti incerca o placinta dobrogeana sarata de la tiptop.
Seamana cu ce vrei tu, dar e departe de gusturile copilariei. Oricum iti potoleste pofta. |
#6
Posted 27 April 2021 - 21:22
Dar de ce nu îți faci tu? Plăcintă cu carne, cu foi de plăcintă. Cred că la genul ăla de plăcintă te referi. Nu prea merge servită la ceva timp după ce e preparată, pentru că arată dizgrațios, își schimbă carnea culoarea și aspectul. De-asta cred că nu prea mai vezi prin patiserii. Dar nici cererea nu e prea mare.
La noi, în Călărași, e o patiserie care face "burek", dar e oarecum adaptat. E un fel de aluat de scoveargă, moale și subțire, umplut cu carne. Să știi că e destul de ok. |
#7
Posted 27 April 2021 - 22:11
LE: Nu e "burek", ci șuberec. Mi-a rămas în cap burek-ul de la Lidl...
|
#8
Posted 27 April 2021 - 23:18
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/iiquYpKz9To?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
https://www.tinutulp...-cu-branza.html n-o fi chiar ce vrei, da te lingi pe degete |
#9
Posted 27 April 2021 - 23:53
Hunor_66, on 27 aprilie 2021 - 21:18, said:
Ii zicea placinta dobrogeana pe timpul lui ceausescu. Am cumpărat până acum 100 de feluri de "dobrogene" si nici una nu e plăcinta aia cu brânză pe care o mancam pe timpul regretatului odios atunci cand imi permitea bugetul. De aia cu carne nici nu mai vorbesc. Îți vine să crăpi de ciudă... Ai bani, esti dispus să cumperi, dar n ai ce, de zici ca le făcea nea Nicu personal..., a luat rețeta în mormânt... |
#10
Posted 28 April 2021 - 00:31
Placinta cu brinza, merdenele si braga, toatela Pta Mircea, dar la Drobeta Turnu Severin, retetele ramase de la turcii de pe Ada-Kaleh. Mai nou s au deschis si placintarii sirbesti.
Edited by petit_christian, 28 April 2021 - 00:32. |
|
#11
Posted 28 April 2021 - 08:32
Am o cunostinta care cumpara asa ceva de la un "bufet" din incinta Ministerului Transporturilor.
|
#12
Posted 28 April 2021 - 09:09
Bamyhun, on 27 aprilie 2021 - 20:46, said:
Cred ca e ceva reteta balacanica (turceasca/greceasca/ceva de prin zona). Cine a prin comunismul la oras probabil stie despre ce e vorba. Bamyhun, on 27 aprilie 2021 - 20:46, said:
Eu intreb de bucuresti. Se mai gasesc pe undeva in comert(placintarii/cofetarii/restaurante/whatever)? Citesem odata intr-un articol ca da, dar nu mai stiu unde. Puteti da si pt. alte orase, poate citesc altii. E o patiserie pe Grivița, vis-a-vis de Gara de Nord care face o plăcintă cu carne mâncabilă. Pare să fie pe stilul vechi. |
#14
Posted 28 April 2021 - 10:05
Gustul se schimba cu varsta sau mai bine zis cu nevoile organismului. Cand mananci ceva de care organismul considera ca are mai multa nevoie in acea perioada, va secreta mai multa dopamina iar tu vei asocia automat gustul acelei mancari cu placerea generata de dopamina.
Cand vei manca fix aceeasi mancare in 2 situatii diferite ( de ex una cand esti rupt de foame si alta cand nu prea ti-e foame) una din ele ti se va parea mai gustoasa. Sunt studii care au aratat ca gustul poate fi influentat si la nivel psihologic. De exemplu daca cineva iti va lauda o placinta de la patiseria x , cand o vei manca, nu ti se va parea la fel de buna ca fix aceeasi placinta mancata la patiseria y de care nu stiai nimic. Daca in comunism nu mancai prea multa branza si carne e foarte normal ca in momentul in care mancai o placinta cu ingredientele astea, cantitatea de dopamina secretata sa fie mai mare decat cea secretata uzual. Acum e mai greu sa gasesti acel "gust" cand ai tot timpul la dispozitie tot felul de produse , multe dintre ele gandite sa-ti stimuleze secretia de dopamina ( contin mult zahar si/sau grasimi) |
#15
Posted 28 April 2021 - 11:02
Bamyhun, on 27 aprilie 2021 - 20:46, said:
"umplutura" fie cu branza sarata, fie cu carne tocata, se punea intre niste foi ca de cremsnit si statea in niste recipiente metalice, innabusite, fiind astfel aluatul moale. Cred ca e ceva reteta balacanica (turceasca/greceasca/ceva de prin zona). Cine a prin comunismul la oras probabil stie despre ce e vorba. Eu intreb de bucuresti. Se mai gasesc pe undeva in comert(placintarii/cofetarii/restaurante/whatever)? Citesem odata intr-un articol ca da, dar nu mai stiu unde. Puteti da si pt. alte orase, poate citesc altii. |
|
#16
Posted 28 April 2021 - 11:09
cand esti rupt de foame,mancarea are alt gust,de aici cred ca avem aceste ”plangeri” ce bun era odata
|
#17
Posted 28 April 2021 - 13:53
In Tm sunt o gramada de locuri cu merdenele bune. Si cu branza si cu carne.
|
#18
Posted 28 April 2021 - 14:07
ceanu1980, on 28 aprilie 2021 - 11:09, said:
cand esti rupt de foame,mancarea are alt gust,de aici cred ca avem aceste ”plangeri” ce bun era odata Totusi, cum de imi dau seama si acum cand un produs are gustul/textura/aspectul/mirosul la care ma astept ? De ex. cand cumpar o conserva de carne de vita, ma astept ca inauntru sa gasesc carne intreaga de vita, sa se vada fibrele, nu o tocatura de ceva greu de definit. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users