Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ce corzi de chitara sa cumpar?

Galaxy A54 compass defect?

Cumparare AC Gree [Buget maxim 30...

Telekom
 Ce e aratarea asta ?

Probleme timonerie schimbator sau...

Numar strada gresit in contractul...

Centrala Ariston Cares Premium 24...
 La multi ani @Klasse!

La multi ani @shmecherul!

pareri ipad 6-2018- flip

Cum au aparut supermarketurile in...
 Campanii mincinoase Carrefour

Tv toshiba defect

touchscreen navigatie stricat

bonsai - de unde?
 

echivalare studii sau nu?

- - - - -
  • Please log in to reply
122 replies to this topic

#91
pisicimoca

pisicimoca

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 31.03.2021

Quote

Eu te sfatuiesc sa faci la familie asigurare medicala, cu asta nu m-as juca. Societatea aia in care ai ales sa traiesti si sa-i copiezi slangul in romana, nu iarta.
Prietene, contextul era (daca imi aduc bine de aminte, nu am chef acum sa derulez sa verific) daca esti ilegal in SUA. La care eu am afirmat ceva de genul: stai linistit, asigurarea medicala nu e mare branza, poti sa traiesti si fara ea. Si mi-am dat exemplu nevasta. Aceeasi scoatere din context, aceeasi deformare a spuselor mele, aceeasi agresivitate, sarire la gatul meu, improscare cu noroi, umilire, aceeasi afectare romaneasca etc. Ciudat, eu nu te-am jignit niciodata.

Eu nu am dat ca sfat niciodata sa nu ai asigurare medicala. Daca e ca veni vorba, da, faceti-va asigurare medicala cat de mult puteti. Ala e sfatul meu si al tuturor, de fapt. Eu ziceam ceva diferit, in context diferit. In plus, tu esti naiv si nu stii si intelegi multe lucruri. Unul este ca tu crezi ca tu esti ala care isi plateste asigurarea. Fals, prietene. Asigurarea iti este platita de firma, nu de tine, banii aia, cei $30 pe luna, nu sunt costul ei adevarat. O asigurare generala este intre $500-1500 / luna. Nu se pune problema cum ai pus-o tu, ca "eu nu as sta in SUA fara asigurare", pentru ca in primul rand vreo 90% din americani nu si-o permit, in cazul in care nu lucreaza. In al doilea rand, sunt foarte multi care nu o au. Americani get-beget, de zeci de ani, nu au asigurare. Milioane. Vreo 10-20% din americani, doar ca nu se spune numarul exact. La care putem adauga veteranii de razboi, care o au moca. Si punem peste si un sfert de populatie cu asigurare gratuita, pentru ca saraki, fostul obamacare, medicaid si allkidscare. Daca e sa tragi linie, vreo 1% din americani platesc asigurare medicala din buzunarul lor. 50% sunt pe asigurarea platita de firma, ca tine si ca mine; iar ce a ramas sunt pe manevreli.

In al 3-lea rand, matematica este simpla: asigurarea pentru nevasta-mea (care nu lucreaza) costa $500 pe luna. Intr-un an sunt vreo 5-6 mii de dolari. Daca o face accident de masina, ambulanta costa din start 1000 de dolari. 3 zile de spitalizare, vreo $3000 in total. Si tot ies pe plus. Iar guvernului american ii este frica de oameni de-astia ca mine care stiu matematica de ciclul general. Le e frica ca gasesc doctori romani sau mexicani care ma trateaza la tarife de fara asigurare, circa de 10 ori mai putin decat alea "normale". Le e frica pentru ca stiu ca mi-o permit, dar tot nu o fac. Si din cauza asta, pe timpul lui Obama, au introdus o taxa ce se numea Obama fee, mai ca si eu eram sa fiu amendat, celor care nu isi fac asigurare. Sa ii forteze pe oameni sa si-o faca, sa puna banii in circulatie, sa plateasca taxe.

In al 4-lea rand, cum am spus, nu e capat de drum sa nu ai asigurare. Doctorii au... doua tipuri de tarife. Asa cum e si normal. Fara asigurare am platit $50 pe un consult medical pentru dureri la burta - acceptabil, am zice. Cand am revenit la consult, intre timp mi-a facut firma asigurare, am platit $30 (si vreo $200 din banii asigurarii). Ce sa zic? Am pierdut $20 in loc sa pierd $500 pe luna. Ce nasol. Consultul pentru copil fara asigurare: $120. Cu asigurare: vreo $30 copay, dar as fi platit $500/luna. Nevasta-mea merge la analize acum. Plateste vreo 200-300. Fara asigurare. Daca avea asigurare, platea 30$ copay, si vreo $500 pe luna. Iar ca mine, repet, sunt milioane. Pana la urma, am facut asigurare si pentru nevasta si copil, vreo $180 pe luna, dar ce sa vezi, nu acopera tot. Asa cum nu acopera nici asigurarea ta.

5. Ceea ce ma face sa te anunt, daca nu stiai, ca daca faci cancer sau SIDA tu nu o sa fii acoperit complet de asigurare, bos. Si trebuie sa te lupti cu ei prin tribunale sa nu ramai lefter de vreo cateva zeci de mii de dolari, asa asigurat cum esti.

Eu tot ce vroiam sa spun ca nu e mare branza asigurarea medicala, in cazul in care esti sanatos si tanar si nu faci prostii sau ai joburi periculoase. Cei care o duc rau in SUA sunt: batranii ce iau medicamente constant si cei cu afectiuni cronice (diabet, obezitate, invalidati etc) si cei care au sansa loteriei sa traga un cancer. Nu cei ca noi, in general. Am fost de 2 ori la doctor in SUA: o data fara asigurare si o data cand, ce sa vezi, nu mi-a acoperit asigurarea ciuperca de pe picior. Nevasta-mea a fost de 2 ori si ea. Asta in aproape 5 ani. Copilul a primit vaccin de cateva ori, ce sa vezi, nici alea acoperite de asigurare daca ar fi avut. Si atat. Si am putea trai asa inca vreo 10 ani.

View PostRosebud09, on 11 aprilie 2021 - 19:04, said:

Prea multe informatii, uneori aparent contradictorii mai mult incurca.
Nu am spus absolut niciun lucru contradictoriu. In plus, eu nu am jignit pe nimeni, chiar daca am vorbit rastit, si am motivat si de ce. Si nu am timp nici sa te lamuresc, asa ca o lasam moarta.

View PostMembruAnonim, on 12 aprilie 2021 - 01:15, said:

Uite ca nevasta-mea s-a angajat cu zero experienta in SUA; zero, da? a venit aici cu mine pe viza de L-2 si s-a angajat in tech cu zero experienta in SUA; a aplicat la job-uri si a fost chemata la interviu; a avut vreo trei oferte dupa interviuri.
Asta acum vreo patru ani.

La postul ala pus de mine nu te angajeaza fara interviu; sunt o gramada de recruiteri care cauta pe LinkedIn in special in tech si nici nu trebuie neaparat sa aplici pe site-ul companiei.
Compania unde lucrez cauta sa angajeze la greu; daca stii oameni in SUA cu zero experienta care sunt pe tech, trimite-i la mine Posted Image

Spune-ne niste detalii marunte, cum ar fi:
a) daca a avut referral
b) cum se numeste jobul. Pe tech inseamna de la femeie de serviciu in birourile de IT, de la dispecera (care nu e rol de studii superioare), de la IT support (care iti inlocuieste maus-ul si iti da laptopul in brate, din nou, fara studii superioare) pana la managerul departamentului de programatori
c) daca firma respectiva i-a sponsorizat viza mai mult decat perioada ei
d) daca a fost platita corespunzator
Si apoi o sa ne intelegem.

Ideea ce o spun este ca experienta nu conteaza neaparat ca e din Romania, conteaza ca nu e din America. Ca americanii stramba din nas ca nu sunt siguri pe ei de statutul tau, ca ai putea fi ilegal, iar daca vad ca ai lucrat in alta parte in America, atunci stiu clar ca esti in regula si te angajeaza. Pentru ca ei verifica telefonic ultimul angajator sa vada daca nu ai facut probleme acolo. Iti verifica experienta. Nu are treaba ca este IT sau nu, pentru ca IT-ul este universal; e vorba de statutul tau in SUA, nu de domeniul in care activezi. Repet: dupa 1 an de munca in SUA se deschid toate sau aproapte toate portile; dar daca esti nou venit, nu poti prinde un job de inginer (deci cu studii superioare), fara referral, decat poate printr-o sansa de 1 la 1 milion, gen. Inainte se putea; nu si acum. Iar lucru asta nu se recunoaste de romani, din simplul fapt ca suna urat, suna ca si cum "l-a bagat cineva pe post" sau a ajuns pe post "cu pile", ce e oarecum adevarat. Eu am ajuns cu referral ca inginer. Inainte, fara referral, da, am fost technician - si si ala gasit printr-o firma de plasare de munca. In rest, dupa 700 de aplicatii pe posturi de inginer, am primit 3 telefoane si niciunul nu s-a terminat in interviu. Si nu sunt singurul, nu vorbiti prostii, pentru ca daca ati fi intrebati si ati recunoaste, vreo 90% din voi ati avut recomandarea iar 10% ati facut transferul Romania/Germania -> SUA.



Uite, ce e, si cu asta o sa termin. Raspund lui OP, fix la intrebarile ce le-a pus.

1. Nu exista echivalare la diploma de studii.
Iar romanii nu inteleg conceptul asta, lipsa guvernului in a regula afacerile, diplomele de invatamant si asa mai departe, ci e lasat la discretia firmelor. Din cauza asta vei primi raspunsuri confuze si contradictorii. Rar gasesti oameni ca mine ca sa iti spuna sigur cum sta treaba. Nu exista "asociatii guvernamentale" (ce expresie stupida), departamente guvernamentale sau de stat care sa iti puna stampila pe diploma de bac sau facultate ca este in regula. Pur si simplu nu exista conceptul asta in capitalism. Daca il intrebi pe un american asta il bagi in confuzie, ca nu intelege ce anume vrei. Singura care iti recunoaste diploma este firma angajatoare - totul depinde de ei. Daca vor, e ok, daca nu, cauti alta, sau te angajezi "pe tech" (adica muncitor sau technician in vreo fabrica) vreo 1-2 ani, pana cand ti se mai deschid niste usi. Absolut toate site-urile de "echivalari" nu sunt guvernamentale; nu au .gov in coada, sunt private, iar testimonialele de pe ele ar trebui sa puna pe fuga orice om decent ce stie ce e ala scam. Iar daca citesti bine, se refera la echivalarea creditelor pentru facultati, adica sa iti continui studiile sau sa iti dai licenta/masterul aici in SUA. Nu si pentru angajare. Sau daca e pentru angajare ori e scam ori e ceva ciudat din cale afara - dar stai linistit, pentru ca firma angajatoare te lamureste de asta.

2. Cum iti sporesti sansele de reusita?
Asta e intrebarea ce vroiai tu sa o pui, de fapt. Pai:
a) invata cum sa faci un resume - macar ca la corporatii au platforma lor de angajare si nu ai nevoie de el, dar este un exercitiu bun
b) cauta pe google ce inseamna job networking si ce inseamna referral
c) imprieteneste-te cu romani, chiar aici, pe forum nu ii contrazice niciodata chiar daca vorbesc avione, ca vezi si tu ce se intampla, tine legatura cu ei, iar cand ajungi in SUA, roaga-i sa iti depuna o cerere la HR; nu or sa vrea prima data, ca se sperie, ca romani ce sunt, dar poate, poate ca iti depune unul. Jobul il iei instant si a doua zi esti pe site. De pilda, eu ti-am trimis in DM profilul meu de facebook. Incearca si cu mine. Pana la urma urmei, eu lucrez ca inginer si nu ma doare mana sa iti depun formularul la HR. De fapt, pot sa primesc vreo $300 bonus pentru ca te-am referit.

#92
pisicimoca

pisicimoca

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 31.03.2021

View PostMembruAnonim, on 12 aprilie 2021 - 01:15, said:

Compania unde lucrez cauta sa angajeze la greu; daca stii oameni in SUA cu zero experienta care sunt pe tech, trimite-i la mine Posted Image

Apropos, asta ma confirma pe mine. Doar ca nu ai continuat sa inteleaga toti oamenii de aici. Stai sa te completez:

daca stii oameni cu experienta zero in SUA care sunt pe tech, trimite-i la mine, ca le fac o recomandare si o sa ii angajeze firma mea a doua zi.

Tu chiar ai crezut ca ma contrazici. :)

Asadar, ia nitel datele de contact a lui OP, si fa-ti datoria de concetatean si da-i un referral, ca automotive pana la urma urmei e tot IT. Ca acolo am lucrat si eu si stiu cum e treaba, nu e ca si cum de la 5 ani pe CAD nu ar fi in stare cu ceva training sa dea comit pe git la cateva scripturi. Repede, inainte sa ti se umple firma de indieni transpirati care mint unul pentru altul. Multumim.

#93
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,987
  • Înscris: 20.10.2015

View Postpisicimoca, on 16 aprilie 2021 - 01:46, said:

Prietene, contextul era (daca imi aduc bine de aminte, nu am chef acum sa derulez sa verific) daca esti ilegal in SUA. La care eu am afirmat ceva de genul: stai linistit, asigurarea medicala nu e mare branza, poti sa traiesti si fara ea. Si mi-am dat exemplu nevasta. Aceeasi scoatere din context, aceeasi deformare a spuselor mele, aceeasi agresivitate, sarire la gatul meu, improscare cu noroi, umilire, aceeasi afectare romaneasca etc. Ciudat, eu nu te-am jignit niciodata.

Eu nu am dat ca sfat niciodata sa nu ai asigurare medicala. Daca e ca veni vorba, da, faceti-va asigurare medicala cat de mult puteti. Ala e sfatul meu si al tuturor, de fapt. Eu ziceam ceva diferit, in context diferit. In plus, tu esti naiv si nu stii si intelegi multe lucruri. Unul este ca tu crezi ca tu esti ala care isi plateste asigurarea. Fals, prietene. Asigurarea iti este platita de firma, nu de tine, banii aia, cei $30 pe luna, nu sunt costul ei adevarat. O asigurare generala este intre $500-1500 / luna. Nu se pune problema cum ai pus-o tu, ca "eu nu as sta in SUA fara asigurare", pentru ca in primul rand vreo 90% din americani nu si-o permit, in cazul in care nu lucreaza. In al doilea rand, sunt foarte multi care nu o au. Americani get-beget, de zeci de ani, nu au asigurare. Milioane. Vreo 10-20% din americani, doar ca nu se spune numarul exact. La care putem adauga veteranii de razboi, care o au moca. Si punem peste si un sfert de populatie cu asigurare gratuita, pentru ca saraki, fostul obamacare, medicaid si allkidscare. Daca e sa tragi linie, vreo 1% din americani platesc asigurare medicala din buzunarul lor. 50% sunt pe asigurarea platita de firma, ca tine si ca mine; iar ce a ramas sunt pe manevreli.

In al 3-lea rand, matematica este simpla: asigurarea pentru nevasta-mea (care nu lucreaza) costa $500 pe luna. Intr-un an sunt vreo 5-6 mii de dolari. Daca o face accident de masina, ambulanta costa din start 1000 de dolari. 3 zile de spitalizare, vreo $3000 in total. Si tot ies pe plus. Iar guvernului american ii este frica de oameni de-astia ca mine care stiu matematica de ciclul general. Le e frica ca gasesc doctori romani sau mexicani care ma trateaza la tarife de fara asigurare, circa de 10 ori mai putin decat alea "normale". Le e frica pentru ca stiu ca mi-o permit, dar tot nu o fac. Si din cauza asta, pe timpul lui Obama, au introdus o taxa ce se numea Obama fee, mai ca si eu eram sa fiu amendat, celor care nu isi fac asigurare. Sa ii forteze pe oameni sa si-o faca, sa puna banii in circulatie, sa plateasca taxe.

In al 4-lea rand, cum am spus, nu e capat de drum sa nu ai asigurare. Doctorii au... doua tipuri de tarife. Asa cum e si normal. Fara asigurare am platit $50 pe un consult medical pentru dureri la burta - acceptabil, am zice. Cand am revenit la consult, intre timp mi-a facut firma asigurare, am platit $30 (si vreo $200 din banii asigurarii). Ce sa zic? Am pierdut $20 in loc sa pierd $500 pe luna. Ce nasol. Consultul pentru copil fara asigurare: $120. Cu asigurare: vreo $30 copay, dar as fi platit $500/luna. Nevasta-mea merge la analize acum. Plateste vreo 200-300. Fara asigurare. Daca avea asigurare, platea 30$ copay, si vreo $500 pe luna. Iar ca mine, repet, sunt milioane. Pana la urma, am facut asigurare si pentru nevasta si copil, vreo $180 pe luna, dar ce sa vezi, nu acopera tot. Asa cum nu acopera nici asigurarea ta.

5. Ceea ce ma face sa te anunt, daca nu stiai, ca daca faci cancer sau SIDA tu nu o sa fii acoperit complet de asigurare, bos. Si trebuie sa te lupti cu ei prin tribunale sa nu ramai lefter de vreo cateva zeci de mii de dolari, asa asigurat cum esti.

Eu tot ce vroiam sa spun ca nu e mare branza asigurarea medicala, in cazul in care esti sanatos si tanar si nu faci prostii sau ai joburi periculoase. Cei care o duc rau in SUA sunt: batranii ce iau medicamente constant si cei cu afectiuni cronice (diabet, obezitate, invalidati etc) si cei care au sansa loteriei sa traga un cancer. Nu cei ca noi, in general. Am fost de 2 ori la doctor in SUA: o data fara asigurare si o data cand, ce sa vezi, nu mi-a acoperit asigurarea ciuperca de pe picior. Nevasta-mea a fost de 2 ori si ea. Asta in aproape 5 ani. Copilul a primit vaccin de cateva ori, ce sa vezi, nici alea acoperite de asigurare daca ar fi avut. Si atat. Si am putea trai asa inca vreo 10 ani.


Nu mai am de comentat prea multe, decat ca EU niciodata nu as sta fara asigurare, eu sau familia.
E o loterie.
Daca nu mi-o permit bye bye America
In rest, e normal ca tu sa-ti aperi decizia. E mult prea periculos in State fara asigurare.
Vezi ca poti merge in NH. Acolo nu e obligatorie nici asigurarea auto.
It's the American way, live free or die

View Postpisicimoca, on 16 aprilie 2021 - 01:46, said:

Spune-ne niste detalii marunte, cum ar fi:
a) daca a avut referral
b) cum se numeste jobul. Pe tech inseamna de la femeie de serviciu in birourile de IT, de la dispecera (care nu e rol de studii superioare), de la IT support (care iti inlocuieste maus-ul si iti da laptopul in brate, din nou, fara studii superioare) pana la managerul departamentului de programatori
c) daca firma respectiva i-a sponsorizat viza mai mult decat perioada ei
d) daca a fost platita corespunzator
Si apoi o sa ne intelegem.

La mine nu scriu pentru ca pe mine americanii m-au vrut, fara o zi de experienta americana
O iau pe mandra

a) NU
b) Product Engineer la o firma japoneza care produc laseri
c) NU. Avea permis de lucru pe viza mea
d) Ohoo, DA

Se poate, n-o mai aburi

View Postpisicimoca, on 16 aprilie 2021 - 01:46, said:

1. Nu exista echivalare la diploma de studii.

Exista, doar ca nu-ti PREA foloseste la angajare. Adica poti da de oameni care sa caute justificari just in case ca te-au angajat fara experienta si referinte.
Si am mai scris unde mi-au trebuit mie.
Pentru viza si pentru green card

View Postpisicimoca, on 16 aprilie 2021 - 01:46, said:

c) imprieteneste-te cu romani, chiar aici, pe forum nu ii contrazice niciodata chiar daca vorbesc avione, ca vezi si tu ce se intampla, tine legatura cu ei, iar cand ajungi in SUA, roaga-i sa iti depuna o cerere la HR; nu or sa vrea prima data, ca se sperie, ca romani ce sunt,

Deci un american asa ar facea?
Te cunoaste de pe forum si iti si duce rezumeul la angajari?
Tu chiar traiesti acolo? Nu ma refer la sofer de camion acum.

View Postpisicimoca, on 16 aprilie 2021 - 01:46, said:


Ideea ce o spun este ca experienta nu conteaza neaparat ca e din Romania, conteaza ca nu e din America. Ca americanii stramba din nas ca nu sunt siguri pe ei de statutul tau,

Asta e o prostie care o tot repeti

Hai sa-ti fac un desen, pentru ca, desi spui ca lucrezi in auto, habar n-ai
Daca ai lucrat in Renault in centrul tehnic in Bucuresti esti privit cu alti ochi la Nissan, centrul tehnic in SUA sau chiar Chrysler sau GM sau Ford.

Pentru ca STII la interviu ce inseamna un post acolo, pentru ca sunt destul de reglementate toate astea de sistemul global in auto.

Daca esti interesat sa inveti, intreaba-ma.
Acelasi lucru face un release engineer si in Canada si in Franta si in China si in Germania si in Romania, acelelasi lucruri, acelasi standard + ceva norme suplimentare interne

Eu nu l-am trimis la RTR sa devina manager si sa se laude cu asta la Ford. Asta e doar in capul tau.
Americanii nu stramba din nas
Ei se gandesc doar la avantajele lor cand te angajeaza pe tine. Atat.

"Nu sunt siguri pe statutul tau"?
Io stiu la ce Tier 5 firma ai lucrat tu?
Statutul e clar.
Ai rezidenta permanenta, ai dreptul. Atat.
Asta se poate verifica uluitor de simplu.
Daca nu stii cum, intreaba.

Edited by Tsunnnami, 16 April 2021 - 09:42.


#94
mangoshake

mangoshake

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 204
  • Înscris: 14.10.2020
Ai omis partea dintre ambulanta (transport) si spitalizare: platesti medicii care te vad, teste de laborator, imagistica, plus facilitatea (spitalul). Iar daca ajungi la Intensive Care te costa pana la $10000 pe zi (un zero in plus). O operatie de apendicita 8K, una pe creier 100K. Ideea asigurarii este peste tot aceasi, platesc toti membrii in special ca sa poate acoperi costurile de caz major, de aia costa mult mai mult la asigurare decat fara - asta e versiunea oficiala.
Neoficial, este o mare hotie care implica asigurarile, medicii si industria pharma. Un paracetamol care costa $0.15 te costa $3 in spital. Sunt 3 preturi, billed, allowed si charged. Cand faci asigurarea primesti o carte de vreo 2-300 de pagini in care spune ce acopera si ne nu, good luck sa o intelegi. Anyway, ar fi bine sa stii termenii de baza: ce e deductible, copay, coinsurance, suplementar insurance, fee for in-network si out-of-network, and so on. E trist sa vezi ca in timp ce companiile de asigurari fac profit de miliarde, si un CEO are milioane pe an plus, sunt multi care nu isi pot permite health care (de dental nici nu mai vorbim).
Slujbele bune vin cu asigurare buna la care platesti o parte mica fata de cat plateste compania, ca beneficiu, preferabil decat fara asigurare.

#95
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View Postpisicimoca, on 16 aprilie 2021 - 01:46, said:

Spune-ne niste detalii marunte, cum ar fi:
a) daca a avut referral
b) cum se numeste jobul. Pe tech inseamna de la femeie de serviciu in birourile de IT, de la dispecera (care nu e rol de studii superioare), de la IT support (care iti inlocuieste maus-ul si iti da laptopul in brate, din nou, fara studii superioare) pana la managerul departamentului de programatori
c) daca firma respectiva i-a sponsorizat viza mai mult decat perioada ei
d) daca a fost platita corespunzator
Si apoi o sa ne intelegem.

a) Nu a avut
b) E in software development
c) Avea L2 dar nu numai ca i-a aplicat pentru H-1B (pe care l-a si castigat ca e cu loterie) dar a aplicat si pentru green-card astfel incat amandoi am avut aplicatii independente pe greencard (pentru AOS nu putea fi decat una singura)
d) A fost platita corespunzator

View Postpisicimoca, on 16 aprilie 2021 - 02:15, said:

Apropos, asta ma confirma pe mine. Doar ca nu ai continuat sa inteleaga toti oamenii de aici. Stai sa te completez:
daca stii oameni cu experienta zero in SUA care sunt pe tech, trimite-i la mine, ca le fac o recomandare si o sa ii angajeze firma mea a doua zi.
Tu chiar ai crezut ca ma contrazici. Posted Image
Nu sunt eu in pozitie sa fac recomandare (nu cunosc persoana, n-am lucrat impreuna, etc); doar as putea ghida unde sa aplice pe baza experientei si sa ajunga sa fie macar contactati de HR si sa aiba un interviu telefonic.

Edited by MembruAnonim, 16 April 2021 - 15:39.


#96
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
/macar contactati de recruiter si sa aiba un interviu telefonic./

(nu mai pot edita)

#97
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,672
  • Înscris: 02.10.2009
Eu nu am intalnit “referral” niciodata in felul in care vorbiti voi, nici dat, nici luat, nici la mine, sotie, copii, cunoscuti, cu toate astea au gasit de lucru chiar in conditii extrem de grele pe piata muncii. Se vede ca si alte lucruri conteaza. E adevarat insa ca am vazut persoane care nu aveau ce cauta pe pozitiile respective si asta ma duce la gandul ca totusi referral exista si merge la unii... De fapt am auzit povestea ca daca dai referral la unul, acela e angajat si se dovedeste ca nu e deloc ceea ce ai spus atunci poti sa o incurci rau...
Atentie ca nu vorbesc aici de cele 2-3 persoane pe care trebuie sa le indici ca referinte, si care pot sau nu fi cautate de angajator sau Ordin.

#98
Noua_pe_site

Noua_pe_site

    Heartless Biatch

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,983
  • Înscris: 26.01.2010

View PostMembruAnonim, on 16 aprilie 2021 - 15:28, said:


Nu sunt eu in pozitie sa fac recomandare (nu cunosc persoana, n-am lucrat impreuna, etc); doar as putea ghida unde sa aplice pe baza experientei si sa ajunga sa fie macar contactati de HR si sa aiba un interviu telefonic.
Nu faci nici o recomandare, doar ii dai CV-ul persoanei de la HR si daca e potrivit pentru job il suna sau nu.
Nu iti bate nimeni obrazul daca se dovedeste ca persoana ''recomandata'' de tine nu e de incredere.

#99
Noua_pe_site

Noua_pe_site

    Heartless Biatch

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,983
  • Înscris: 26.01.2010

View Postpisicimoca, on 16 aprilie 2021 - 02:15, said:

Nevasta-mea merge la analize acum. Plateste vreo 200-300. Fara asigurare. Daca avea asigurare, platea 30$ copay, si vreo $500 pe luna. Iar ca mine, repet, sunt milioane. Pana la urma, am facut asigurare si pentru nevasta si copil, vreo $180 pe luna, dar ce sa vezi, nu acopera tot. Asa cum nu acopera nici asigurarea ta.
Nu plateste tot pentru ca probabil e cea mai ieftina asigurare , nici nu stiu unde si cum ai gasit asigurare la 180 pe luna sincer.
Sper ca sotiei sa ii iasa bine analizele pentru ca daca doamne fereste are nevoie de mai multe investigatii o sa platesti o caruta de bani. Nu sunt adepta aruncatului banilor pe fereastra dar cand vine vorba de sanatate nu prea ai ce face si arunci cu banu.

Eu am avut o colposcopie + biopsie acum cativa ani de zile datorita unui pap smear care nu a iesit cum trebuie. Procedura s-a efectuat in sala de operatii , sub anestezie . Costul total a fost de 36 mii. Pe vremea aia eram asigurata prin jobul sotului meu iar suma deductibila era de 6000 $. Am platit 6000 si restul a platit asigurare.

Acum 2 luni am avut o histerectomie. Am asigurare de la munca si habar nu aveam ce inseamna full benefits cand m-am angajat. Am 2600 $ deductibila  , 20 $ copay pentru vizite. Nota de plata totala nu stiu cat este ca inca vin plicuri de la asigurare. Momentan nota e undeva la 48 mii iar eu am platit 1533 $ si am atins deductibila. Am vorbit cu tipa de la asigurare si a zis ca daca am orice alte probleme medicale sa incerc sa le rezolv anul asta ca nu o sa mai platesc nimic.
La munca nu platesc nimic la asigurare , compania plateste totul si daca imi amintesc bine , asigurarea mea ii costa 900 $ pe luna. Daca as ramane fara loc de munca primul lucru pe care l-as face e sa-mi iau o asigurare buna. Platesti 10-15 mii $ pe an da' stii ca nu intri in faliment daca doamne fereste ai nevoie de o interventie medicala serioasa.

View Postmangoshake, on 16 aprilie 2021 - 12:33, said:


Slujbele bune vin cu asigurare buna la care platesti o parte mica fata de cat plateste compania, ca beneficiu, preferabil decat fara asigurare.
125 $ la fiecare salariu , atat platea un prieten pentru asigurarea de la compania la care lucra. Cand a fost nevoie sa mearga la medic a aflat ca deductibila lui era de $6000 si asigurarea era una ieftinache gen Obama care.
Slujbele bune nu te pun sa platesti la asigurare :)

#100
Pengoon

Pengoon

    Ударник

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,939
  • Înscris: 11.06.2003

Quote

Platesti 10-15 mii $ pe an da' stii ca nu intri in faliment daca doamne fereste ai nevoie de o interventie medicala serioasa.
in Germany io unu am platit asigurarea medicala in 2020 ca 10300 eur iar angajatorul a platit (obligat prin lege) inca ca 5100. per total ceva peste 15.000/an, asigurare "neprivata". salarul fiind trecut de limita platesc maximul posibil in categoria asta de asugurari. suntem p-aproape.

#101
Noua_pe_site

Noua_pe_site

    Heartless Biatch

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,983
  • Înscris: 26.01.2010

View PostPengoon, on 16 aprilie 2021 - 18:53, said:

in Germany io unu am platit asigurarea medicala in 2020 ca 10300 eur iar angajatorul a platit (obligat prin lege) inca ca 5100. per total ceva peste 15.000/an, asigurare "neprivata". salarul fiind trecut de limita platesc maximul posibil in categoria asta de asugurari. suntem p-aproape.

Eu nu platesc absolut nimic in momentul de fata , angajatorul meu plateste tot.
Daca nu as avea acces la acest beneficiu insa si ar trebui sa-mi platesc asigurare , as alege sa pierd 10-15 mii anual dar sa stau linistita ca nu tre sa intru in faliment in caz ca se intampla ceva.

#102
Pengoon

Pengoon

    Ударник

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,939
  • Înscris: 11.06.2003
uitai sa zic ca in asigurarea asta-i inclusa ni nevasta-mea + copilu, atata timp ca nu castiga bani. atunci tre' sa-si plateasca asigurarea proprie :D
as putea sa am privata, ca trec de baremul necesar pentru a te califica pentru privata, dar cu dependinte ar fi semnificativ mai stufoasa contributia.
io unu n-am beneficit mare lucru din asigurara ca pana amu n-am avut nici pe draq', yet i'm growing old now.

#103
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,987
  • Înscris: 20.10.2015

View PostMembruAnonim, on 16 aprilie 2021 - 15:28, said:

c) Avea L2 dar nu numai ca i-a aplicat pentru H-1B (pe care l-a si castigat ca e cu loterie) dar a aplicat si pentru green-card astfel incat amandoi am avut aplicatii independente pe greencard (pentru AOS nu putea fi decat una singura)

???
La mine cum s-a putut?
Gren card times two.
L1 si L2

View PostNoua_pe_site, on 16 aprilie 2021 - 17:29, said:

Nu faci nici o recomandare, doar ii dai CV-ul persoanei de la HR si daca e potrivit pentru job il suna sau nu.
Nu iti bate nimeni obrazul daca se dovedeste ca persoana ''recomandata'' de tine nu e de incredere.

Nu chiar

#104
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View PostTsunnnami, on 16 aprilie 2021 - 20:17, said:

???
La mine cum s-a putut?
Gren card times two.
L1 si L2



Nu chiar
Nu stiu; asa mi-au zis atunci avocatii ca I-485 AOS ala nu poate fi decat un singur membru al familiei ca "primar" si celelalt va fi ca secundar; asa ca, chiar daca amandoi am avut aplicatii independente de I-140, doar unul din noi a fost primar pe AOS.

Edited by MembruAnonim, 16 April 2021 - 20:32.


#105
Noua_pe_site

Noua_pe_site

    Heartless Biatch

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,983
  • Înscris: 26.01.2010

View PostPengoon, on 16 aprilie 2021 - 19:47, said:

uitai sa zic ca in asigurarea asta-i inclusa ni nevasta-mea + copilu, atata timp ca nu castiga bani. atunci tre' sa-si plateasca asigurarea proprie Posted Image
as putea sa am privata, ca trec de baremul necesar pentru a te califica pentru privata, dar cu dependinte ar fi semnificativ mai stufoasa contributia.
io unu n-am beneficit mare lucru din asigurara ca pana amu n-am avut nici pe draq', yet i'm growing old now.
3 persoane asigurate la pretul ala e chiar bine.

View PostTsunnnami, on 16 aprilie 2021 - 20:17, said:



Nu chiar
Cum nu chiar? Doar nu te duci la HR si le zici ca il cunosti pe nenea la personal si ar fi o aditie buna pentru companie?
Asa ceva nu faci nici cu rudele apropiate

#106
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,987
  • Înscris: 20.10.2015

View PostMembruAnonim, on 16 aprilie 2021 - 20:31, said:

Nu stiu; asa mi-au zis atunci avocatii ca I-485 AOS ala nu poate fi decat un singur membru al familiei ca "primar" si celelalt va fi ca secundar; asa ca, chiar daca amandoi am avut aplicatii independente de I-140, doar unul din noi a fost primar pe AOS.

Nu stiu ce e aia AOS.
Stiu ca si eu si mandra am avut aplicatiile in acelasi timp si am luat rezidenta permanenta in acelasi timp.
Nu vad de ce la mine s-a putut si la tine nu.

Ma rog la mine asta a fost una dintre conditiile sa accept sa vin in tara lor, nu ma omoram dupa SUA

#107
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Pai si noi am avut aplicatiile in acelasi timp dar pe green-card iti zice ca unul a fost aplicantul primar si celelat a primit green-card doar ca e membru al familiei.
Ideea e ca nu puteam avea aplicatiile astfel incat amandoi sa fim primari pe aplicatie.

De exemplu la noi pe GreenCard unul e E26 si celalalt E27 (codurile astea sunt scrise pe card).

E26 – Professional holding advanced degrees or of exceptional ability.
E27 –  Spouse of an alien classified as E21 or E26.

Aplicatia nu putea fi ca amandoi sa fim E26; oricare dintre noi am fi putut fi E26 ca aveam I-140 aprobat si a trebuit sa alegem ca doar unul sa fie primar; cel putin asta mi-au zis atunci avocatii si nici nu mi-am batut capul prea mult.

Edited by MembruAnonim, 16 April 2021 - 20:54.


#108
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,987
  • Înscris: 20.10.2015

View PostMembruAnonim, on 16 aprilie 2021 - 20:51, said:

De exemplu la noi pe GreenCard unul e E26 si celalalt E27 (codurile astea sunt scrise pe card).

E26 – Professional holding advanced degrees or of exceptional ability.
E27 –  Spouse of an alien classified as E21 or E26.

Exact statutul meu
Tot nu inteleg de ce a aplicat pe H1 daca atata timp cat tu ai avut L1 ea a avut permis de lucru si cand aplicatiile la greencard erau procesate in acelasi timp?
Sau iti era teama ca-ti pierzi slujba si H1 te salva

H1 e cu loterie?
Ca n-am mai auzit.
Eu de ex puteam aplica pentru TN visa (NAFTA pentru canadieni), dar nu eram interesat de State

Ma rog TN visa in cazul in care ai employer, de capul tau nu exista

View PostNoua_pe_site, on 16 aprilie 2021 - 20:32, said:

Cum nu chiar? Doar nu te duci la HR si le zici ca il cunosti pe nenea la personal si ar fi o aditie buna pentru companie?
Asa ceva nu faci nici cu rudele apropiate

Adica duci un rezumeu si s-apuca Gicu sa fure d-acolo.
Ce crezi ca parere isi fac aia despre tine?

Si de ce sa nu recomand personal pe cineva?
Am si facut-o in Canada cu mandra. No problem there.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate