Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Banii...eterna problema!

* - - - - 2 votes
  • Please log in to reply
59 replies to this topic

#19
persona695

persona695

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,599
  • Înscris: 17.07.2014
E hoarder de ala. Asta la batranete o sa aiba 3 camere din 3 pline de lucruri adunate o viata. Fuga la psiholog sa aflati cauza problemei, plus terapia de rigoare.

#20
abac

abac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,372
  • Înscris: 28.10.2018
Probabil ca daca nu au copii pana la varsta asta inseamna ca ori nu au vrut, ori nu au putut.

Cu pututul insa se mai poate rezolva, a rezolvat ea Udrea cu bani. Dar daca nevrutul e in ecuatie, atunci nu tine sfatul cu facutul de copii.

Parerea mea e ca omul trebuie sa isi gaseasca un hobby pe care sa se focalizeze. Adica tot va cheltui bani, dar macar ii cheltuie focalizat, pe un subiect de interes.

Un lucru e sigur, nu ia niciunul banii, apartamentul, masina sau terenurile in mormant.

Edited by abac, 01 March 2021 - 00:28.


#21
valirex

valirex

    Muzeul Lampilor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,746
  • Înscris: 30.07.2006

 abac, on 01 martie 2021 - 00:26, said:


Un lucru e sigur, nu ia niciunul banii, apartamentul, masina sau terenurile in mormant.

Si oalele tot aici pe pamant raman.

#22
DDooGG

DDooGG

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,568
  • Înscris: 29.11.2020

 rex, on 01 martie 2021 - 00:20, said:

cred ca aparitia unui copil ar fi singurul lucru care l-ar mai linisti pe sot: in momentul in care apare copilul, nevasta trebuie sa ii spuna STOP, nu mai cumpara toate tampeniile ca ne trebuie aia si aia ptr copil.
A zis ca au incercat si nu au reusit .
Asta am semnalat si eu , barbatul are o frustrare in sufletul lui si de aici si mania asta de a cumpara lucruri de trebuie de nu trebuie .

Din pacate omul asta nu e focusat pe ceva important ci doar pe starea de moment .
Prea mult timp liber nu ii face bine , luati-va  gradina si puneti zarzavaturi , faceti o cabana , chestii care isi pastreaza valoarea si la o adica banii se pot recupera , poate chiar cu profit.

#23
MooF2010

MooF2010

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,337
  • Înscris: 24.05.2010
Dupa 15 ani.....

Partenerul de viata este asa cum l-ai crescut. Daca nu a impus asta din prima zi, dupa 15 ani slabe sanse. Posibil consumerismul compulsiv al individului sa fie defapt nevoia de dopamina necesara compensarii cortizolului generat de relatie.

Cu alte cuvinte, decat sa il fortezi sa nu mai cumpere compulsiv, mai bine intreaba-l de ce cumpara pana la sursa. Primele 5 raspunsuri vor fi la modul: Imi place, e la oferta, toti au, il vreau, nu se stie cand ne trebuie. Insista sa intelegi ce il determina sa faca asta si ce l-ar determina sa nu mai faca asta. Daca tu esti motivul, slabe sanse sa iti recunoasca tie. Mai ales daca cand se atinge tangential motivul discutia degenereaza. Daca tu esti motivul si cand da sa recunoasca faci ca trenul in gara, creierul sau e la modul "Daca zic ca ea, tipa si ma streseaza si nu e bine. Hai sa mai scot un motiv ocolitor."

5 Ani de zile m-am chinuit cu dependenta de droguri si nu stiam cum sa-i recunosc sotiei asta(pana la ea nu prea m-a interesat aspectul). Faptul ca sotia mea nu a fost ostila ideii asteia m-a ajutat sa imi infrang dependenta si sa rezist. Daca pana sa ii recunosc, consumam pe ascuns (cand pleca prin delegatii sau cand plecam eu prin delegatii) si apoi ma loveam de o depresie data odata de rusinea fata de ea si apoi de sevraj, dupa ce i-am recunoscut nu mai vreau sa consum. Si din punctul ala, relatia noastra a devenit minunata, avem un chef de viata incredibil.

Edited by MooF2010, 01 March 2021 - 02:06.


#24
apocalipsul

apocalipsul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,482
  • Înscris: 26.01.2014
banii sunt o problema si cand ii ai si cand nu.
daca doar banii sunt problema, cel mai bine, parerea mea, e sa se caute solutii pentru a se evita orice discutie despre bani care evident degenereaza.
acest lucru poate fi facut, parerea mea, prin separarea bugetelor si impartirea responsabilitatilor.
daca problema este de natura psihologica e mai delicat... dupa cum se stie, primul lucru, primul pas e constientizarea problemei.

Edited by apocalipsul, 01 March 2021 - 04:22.


#25
mcd2020

mcd2020

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,957
  • Înscris: 02.05.2020
E de vazut daca va leaga alte lucruri.Adica,daca va dezbina ce ai descris,e de analizat nitel daca sunt lucruri care va si leaga.Adica o casnicie e cu plusuri si minusuri,ideea e sa fie mai multe plusuri decat minusuri.

#26
richi_e

richi_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,930
  • Înscris: 02.02.2007
daca fiecare ar cotiza 1000 de lei/luna intr-un cont separat,(comun)- iar de restul sa dispuna dupa plac/cap,  ar vedea ca la sf de an lucrurile ar sta altfel!

#27
laffin

laffin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,539
  • Înscris: 16.03.2007
IoanoPopescu, separati-va banii daca te deranjeaza asa tare cheltuielile lui. cat despre obiceiurile ciudate ale barbatilor, acestea apar cand nu prea primesc pasarikā. deci mingea e la tine.

Edited by laffin, 01 March 2021 - 09:04.


#28
honeybee

honeybee

    tougher than the rest

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,490
  • Înscris: 21.04.2014
Ce e de facut ?
Nimic mai simplu !

O curatenie generala in debaraua cu haine si cu ciocate ale domnului, iar apoi una in bucatarie. O parte dintre cele 20 de geci achizitionate de-a lungul a 20 de ani - desi demodate, daca sint inca in stare buna, pot fi puse la vinzare. 2-3 modele mai noi se pastreaza pentru a fi purtate. La fel se procedeaza si cu oalele sau serviciile de masa nefolosite.

Se continua terapia asta pina se lecuieste sotul shopoholic. :D







#29
mykero

mykero

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 813
  • Înscris: 09.01.2010
Nu e unul care sa spuna ca adevarul este la mijloc... Hai sa incercam sa privim problema din punct de vedere dferit.
Sa spunem ca impreuna oamenii au o anumita suma lunar (sa zicem 10.000 RON bani in mana). Dupa plata cheltuielior fixe lunare (rate, abonamente) raman cu sa spunem 7.000 Ron. Din acestia se mai scad sa spunem aproximativ 4.000 Ron pe lucruri de stricta necesitate (mancare, detergenti etc.). Ramane cam o suma de 3.000 Ron  - sunt niste calcule aproximative.
Acum vine intrebarea simpla: cat din suma respectiva cheltuie sotul lunar? Daca e 30% (aproximativ 1.000 Ron) atunci raman oricum 2.000 Ron pentru pus deoparte. Daca suma depaseste 3.000 Ron si se intra in datorii, atunci da este o problema.
Sau mai simplu: cu toate cheltuielile sotului, se mai pun bani deoparte? Daca da, care este problema?
Viata se vede cu totul altfel de cei care au copii si cei care nu au copii, mai ales in jurul varstei de 40-45 ani. Cei care au copii vor incerca sa economiseasca pentru a avea ce sa lase; cei care nu au nu vad efectiv nici un motiv pentru a strange mai mult decat au, mai ales daca au reusit cat de cat sa isi asigure batranetea. E o schimbare de paradigma care apare atunci cand nu mai exista grija banilor la batranete.
Verifica sumele care sunt cheltuite pe "jucariile" sotului. Daca se incadreaza intr-un buget pe care vi-l permitei, atunci nu este nici o problema. "Happy husband, happy life!".
Stai un pic intr-un colt si gandeste-te ce altceva puteai face cu banii respectivi - sa ii lasi mostenire la niste nepoti care stii sigura ca nu ii merita sau poti sa incerci sa iti intelegi sotul.
Vezi cu adevarat unde este problema si accepta realitatea asa cum este, nu realitatea pe care ti-ai construit-o tu.
Doar ca informatie, mai mult ma sperie nu faptul ca sotul tau are 20 de perechi de pantofi, ci faptul ca tu ai numai 3.

#30
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,526
  • Înscris: 05.06.2009
El are un comportament din spectrul ocd - hoarder.
Pe de alta parte ea, cu cât îl cearta și face mai multe crize, cu atât îl impulsionează pe el sa cumpere și mai mult fără rost, pentru a obține satisfacția de moment. Terapia în cuplu posibil sa ajute, cu condiția ca amândoi sa își dorească sa rezolve problema și sa fie sinceri, unul fata de altul și ambii fata de terapeut, când vor fi întrebați care sunt, după părerea lor, cauzele care au dus la acest impas.
Cumva sunt de înțeles amândoi, fiecare are bucățica lui de dreptate și dreptul la mici satisfacții. Soluția este găsirea unui compromis rezonabil pentru amandoi.Certurile și crizele cu siguranță nu vor rezolva nimic.

#31
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,891
  • Înscris: 22.12.2005

 IoanaPopescu000, on 28 februarie 2021 - 21:24, said:

Se da un cuplu de varsta mijlocie (ea 41, el 45), fara copii, casatoriti de ani buni (15+)...a caror principala problema sunt gestionarea banilor. Ambii parteneri sunt salariati, ea castiga mai mult (cam cu 1000 ron, deci nu e o diferenta majora, in general au castigat oarecum similar, plus minus cateva sute de lei). Nu au vicii (tigari, bautura, jocuri de noroc), se inteleg bine, cu aceasta exceptie legata de bani...el e cheltuitor, ea zgarcita, ea cu tendinte de plantificare excesiva, el de chetuire...ok, nu la modul sa intre in datorii, insa cand intra in magazin...e tentat sa cumpere multe si marunte (de la chestii alimentare, pana la chestii de bucatarie si haine), ea merge cu lista si cumpara strict ce e nevoie...exista si o rata la casa, dar care e 10% din veniturile comune si cam atat la modulul de datorii...evident au fost diverse discutii de-a lungul anilor, certuri...care nu au dus la nimic. Ea vrea bugete, planificare, face crize cand el vine mereu cu alte cumparaturi...pentru el nu e un subiect care conteaza, nu e rea vointa, cam asta e materialul din care e construit. Evident au luat-o de la 0, se cunosc din tinerete, nu a venit niciunul cu avere (acum exista un apartament, 2 terenuri, o masina, luate impreuna cu credite achitate integral intre timp, mai putin apartamentul). Ce e de facut? Separarea bugetelor? Discutiile sunt interminabile pe subiectul asta...se vede si in dulap, ea are 5 perechi de pantofi, el 20, ea 3 geci, el 20, plus ca el a umplut bucataria si casa de orice...de la oale de toate felurile, tacamuri, servicii pana la nspe mii de gadgeturi...ea e mai pe minimalism, asa, el pe strans lucruri. Cum reconciliem acest lucru?

atentie mare mare la dracul banilor! e mai rau ca alcoolul , fumatul, drogurile.
consiliere, duhovnic, rugaciune,
psihologul e si el de folos daca are notiunile de baza in dependente!
Doamne ajuta! nu e de gluma!

si varta celor 2 e naspa rau..fix acolo se grefeaza nenorocirile astea.

#32
razor01

razor01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,071
  • Înscris: 01.03.2016

 foxbat, on 01 martie 2021 - 10:25, said:

atentie mare mare la dracul banilor!

Nu banii sunt problema ci faptul ca face achizitii total inutile.

Si daca le-ar fi luat pe gratis, tot era o problema. Cum sa aduni toate tampeniile in casa?

Daca si-ar fi cheltuit in mod excesiv banii pe un hobby, de exemplu pe scule de pescuit, putea fi banuit de egoism dar asa ce sa mai intelegi?

Edited by razor01, 01 March 2021 - 11:14.


#33
trandafirdoru

trandafirdoru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,593
  • Înscris: 11.03.2010

 DDooGG, on 28 februarie 2021 - 22:48, said:

Daca tin neaparat sa traga impreuna pana la adanci batraneti , ori femeia il tempereaza pe barbat si-i face un card cu o limita de bani pe zi , ori cauta alternativa

Lmao Posted Image

#34
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,534
  • Înscris: 30.10.2003
Pune mana pe bani, Transferi totul intrun cont la care nu are acces. lasa-i un buget (cat vrei tu sa cheltuie) si gata.

Cumparaturile astea ascund o frustrare. Majoritatea oamenilor se simt bine cand isi cumpara ceva nou, e ca un drog. Trebuie cumva gasita problema si tratata.

#35
DDooGG

DDooGG

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,568
  • Înscris: 29.11.2020

 Bursul, on 01 martie 2021 - 11:14, said:


Cumparaturile astea ascund o frustrare. Majoritatea oamenilor se simt bine cand isi cumpara ceva nou, e ca un drog. Trebuie cumva gasita problema si tratata.
Problema se stie dar de rezolvat nu se poate rezolva decat cu schimbarea partenerului....

#36
axisborn

axisborn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,272
  • Înscris: 20.11.2020

 foxbat, on 01 martie 2021 - 10:25, said:

duhovnic, rugaciune,

Hai ma nene...

 Bursul, on 01 martie 2021 - 11:14, said:

Pune mana pe bani, Transferi totul intrun cont la care nu are acces. lasa-i un buget (cat vrei tu sa cheltuie) si gata.



Whaaaaaat? E sotul ei sau copilul ei?
Nu reusesc nici sa imi imaginez cum ar accepta un barbat asa ceva.
Barbat, nu papa lapte controlat de nevasta.
Si daca ea castiga cu 1000 lei mai mult ce? Probabil nici nu e mare diferenta procentuala, daca zic e ca o rata la casa e 10% din suma venituriloir, diferenta e fix pix.
Sa si-i puna separat ea pe aia 1000 lei si gata.

Edited by axisborn, 01 March 2021 - 11:23.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate