Masina de tocat profesionala pentru acasa
Last Updated: Aug 27 2023 15:36, Started by
Alltrack
, Jan 24 2021 01:58
·
0
#1
Posted 24 January 2021 - 01:58
Am citit o gramada de topicuri despre masini de tocat dar toate se refera la produsele mass market .
Din pacate nu prea se gasesc informatii despre cele profesionale sau foarte bune , doar in forumurile straine . Desigur despre masini de tocat care nu se gasesc pe la noi si mai rar si prin UE , de genul KWS , Weston , PRO-CUT , LEM . Am o masina de tocat Moulinex HV4 de 1000W , functioneaza foarte bine dar mie mi se pare cam ''jucarie'' , nu am folosit-o prea mult deoarece cumparam carne tocata de la macelarie . Deoarece am ajuns la concluzia ca vom consuma mai multa carne tocata in preparate , imi doresc sa stiu si eu ce contine carnea tocata pe care o mananc si de aici nevoia de o masina de tocat serioasa . Sa trecem de introducere , in piata din Romania se gasesc tot felul de marci despre care eu nu am auzit mare lucru : Hendi , Fimar , Maxima , Mateka , CMD , Sirman , FAMA si ar mai fi si altele . Poate cineva imi poate recomanda o firma mai buna si daca se poate si cu argumente . Exista tot felul de modele dpdv al constructiei , unele au cuva de fonta , unele de inox , unele din aluminiu , unele au melc din aluminiu altele din inox , unde ar fi necesar inoxul , la carcasa sau la melc ? O alta discutie ar fi despre putere , am tot citit ca o masina performanta ar avea nevoie de minim 1200 W dar tot vad masini profesionale cu ''sute de kile'' pe ora cu motoare de 300 , 500 , 750 de W deci unde e adevarul ? Am vazut pe ''Gastronomicus'' ca exista multi bucatari , MasterChefi si chiar proprietari de restaurante si as aprecia niste recomandari ! Sa nu uit bugetul estimat intre 1500 si 2000 lei . |
#2
Posted 24 January 2021 - 04:43
Kitchen Aid. Dar poate se te duca peste 2000.
Insa nu prea vad de ce sa cheltuiesti atatia bani - eu as cumpara mai degraba o marca buna, pret undeva la 400-600 lei si o mai schimbi peste 4-5 ani. Intre timp o sa-ti mai treaca si cheful de carne tocata. Vorbesc din experienta. Am cumparat si eu tot felul de masinarii scumpe iar acum zac prin camara. Edited by jafo, 24 January 2021 - 04:48. |
#3
Posted 24 January 2021 - 04:52
Alltrack, on 24 ianuarie 2021 - 01:58, said:
Deoarece am ajuns la concluzia ca vom consuma mai multa carne tocata in preparate , imi doresc sa stiu si eu ce contine carnea tocata pe care o mananc si de aici nevoia de o masina de tocat serioasa . |
#4
Posted 24 January 2021 - 06:28
jafo, on 24 ianuarie 2021 - 04:43, said:
Kitchen Aid. Dar poate se te duca peste 2000. Vorbesc din experienta. Am cumparat si eu tot felul de masinarii scumpe iar acum zac prin camara. Sunt de acord tot din experienta , am si eu o gramada de ''masinarii'' dar tot asa de fite , cu estetica spectaculoasa dar cam ''scartaie'' cand le pui la treaba . Si m-am saturat , cand mi-e lumea mai draga , apare ''colega de viata'' cu ''...stii avem o problema cu...x'' . Si atunci hai la garantii , hai la piese de schimb , hai la nervi , alergatura si cearta . Iau o data un ''tanc'' si stau 10 - 20 de ani linistit si nu mai apare acel ''trebuia sa tai bucatile de carne mai mici'' sau ''ai bagat prea repede bucatile'' . DaculScoril0, on 24 ianuarie 2021 - 04:52, said:
Știi că sunt multe măcelării care toacă carnea pe loc, în fața ta? Carne pe care o alegi tu. Mai ales acum , cu masti pe fata nu prea agreez statul prin magazine . Avem chef de un burger , o chiftea , un mic , o ''tocatura'' imi scot din congelator o portie de vita , de porc , de orice sau le mixez , cand dorim . Ultima data am luat vreo 5 kilograme de antricot de vita pentru fripturi pe gratar . Carnea parea exceptionala , marmorata , etc. . ''Marmorarea'' s-a dovedit a fi multa pielita iar carnea a ajuns la tocat . Deci neplanificat . S-a transformat in niste burgeri exceptionali . Din punctul meu personal de vedere in bucatarie piesele de rezistenta sunt cutitele si masina de tocat . De alte fonfleuri...tigai , oale , mixere se ocupa sotia dar in curand o sa fac ''ordine'' si pe acolo . Edited by Alltrack, 24 January 2021 - 06:36. |
#5
Posted 24 January 2021 - 07:01
Ai un curaj iesit din comun. Eu n-as indrazni sa ma ating nici de ibricul de cafea din bucatarie, darmite de oalele sau tigaile consoartei. In plus, am cucinofobie sau cum s-o numi groaza de bucatareala.
|
#6
Posted 24 January 2021 - 07:02
Mmmh mai tanc decat KA nu prea stiu; nu ca n-ar fi, ca sint destule. Dar ajungi in linia Bizerba, Weston si tu nu vrei pentru restaurant
Eu acasa am un Kenwood PRO 1600, de vreo 5-6 ani cred. Fac pt. hamburgeri, sarmale si carnati. Sa zic de cca 8 ori pe an. Am stricat-o o data cand mi-a scapat un os in ea si i s-a rupt un cuplaj de plastic dinauntru (aviz amatorilor!!!). Am avut dificultati sa gasesc service-ul autorizat, pana la urma am dat de unii MatDan de prin Bucuresti care mi-au reparat-o la un pret absolut rezonabil (m-am si mirat). Ajuns acolo, am vazut ca reparau si espresoare DeLonghi de care aveam si eu. Nu le fac reclama, doar am remarcat chestia asta. Kenwood a cam disparut. Dar uite ca eu o mai am si merge - daca nu bagi oase in ea. As zice asa: 1. Vezi ce cutite are, si ce calitate. Unele au cutite cu doua fete - ti s-a tocit una, intorci cutitul si continui. 2. Site: cu cat mai multe cu atat mai bine. 3. Putere: cum spuneai si tu, putere mai mare e mai bine. Nu neaparat ca toaca mai bine, ci ca piesele sint proiectate sa reziste la forta mai mare. 4. Last but not least, vezi cum se monteaza. Am patit o gramada cumparand "top of the line" si pe urma m-am trezit ca nu puteam s-o fixez pe masa - ba e prea groasa ba prea lunga (ca la femei). Sa fiu sincer, pana la urma, la cate masinarii am cumparat, am ajuns la concluzia ca, daca gatesti pentru maxim 4-6 oameni, cel mai sfant e mana si cutitul. M-am saturat sa tot spal masini si site etc. Cu mana e greu si nu poate oricine, dar daca reusesti, o sa dai de-azvarlita cu toate masinariile. Vorbind, evident, de bucatarie. In alte domenii, putem aprofunda la "sexy lounge"... Edited by jafo, 24 January 2021 - 07:13. |
#7
Posted 24 January 2021 - 07:18
@danvlas Totul e negociabil !
Cafea eu fac la espressor , ea mai rar . In principiu eu ma ocup mai mult de ''exterioare'' , gratar clasic , chestii la ceaun pe lemne si relativ nou gratar pe gaz . Si la taiat ''carnuri'' si peste , tot eu sunt de serviciu . Acum gratarul pe gaz e vedeta si cu...statul mult pe acasa , cam bag forja ! Am convins-o deja de avantajele fontei si inoxului la tigai si vreau sa ''trec in rezerva'' vasele cu teflon . E ''aproape convinsa'' ! |
#8
Posted 24 January 2021 - 07:18
mergi la metro si acolo o sa vezi masini de tocat profesionale
|
#9
Posted 24 January 2021 - 07:27
Da, de la Metro eu am cumparat cateva masini, sa le zicem profesionale, care nu m-au lasat nici acum. Cred ca gama era Lancom, sau Lancome sau asa ceva.
Sau fucking Oriflamme cine mai stie denumirile alea frantuzesti Si costa maxim jumatate din preturile de la Bilancia & co. Don't worry about cat or sa te tina. Or sa te tina. Am din alea de 10 ani la restaurant si m-am saturat si eu si bucatarii de ele. Si merg. |
#10
Posted 24 January 2021 - 07:38
@jafo ! Nu stiu cum functioneaza cei 300W . E drept ca daca are un motor brushless si pentru tocat un reductor totul e posibil dar... ! De unde as putea lua Weston din Romania sau UE ?
Eu m-am gandit pe moment la ceva de genul Hendi Profi Line 12 , 750 W , inox , e un mix intre un tanc si gasitul spatiului pe blatul din bucatarie . Stiu ca e gama profesionala , stiu ca e firma olandeza dar nu stiu daca as gasi ceva mai bun in bugetul asta . Arata si binisor . Oricum s-a scumpit alaltaieri cu 200 de lei , probabil ca se deschide horeca . Noi am decis sa renuntam cel putin o perioada la produse preparate si de aici va trebui sa diversificam meniul . La cutite si la dispozitive de ascutit stam foarte bine . Multi barbati care nu se baga la bucatarie nu inteleg cat se chinuie sotiile sau prietenele cu cutite proaste sau neascutite . Eu am ''alergie'' la cutite neascutite , mai bine ma injuri decat sa imi zici ca nu taie vreun cutit din casa . EMPP, on 24 ianuarie 2021 - 07:18, said:
mergi la metro si acolo o sa vezi masini de tocat profesionale Edit , am vazut 2 nume pe cataloage , Everest si Lancom ! Studiez . Edited by Alltrack, 24 January 2021 - 07:43. |
|
#11
Posted 24 January 2021 - 07:41
Daca o iei pentru bloc,considera initial locul unde va sta.Daca nu conteaza tot la cele de gastronomie ajungi,cauti doar sa nu fie pe trifazic.
|
#12
Posted 24 January 2021 - 07:59
Casa , loc am deja stabilit , am si trifazic dar nu cred ca e nevoie .
|
#13
Posted 24 January 2021 - 08:02
Depinde la ce nivel te urci cu tocatu.Daca ai animale si vrei sa toci eu as lua ce am zis mai sus,vreo Bizerba pe ce curent ai.Daca e doar un moft de moment,coboara din pretentii...
|
#14
Posted 24 January 2021 - 08:07
Masinile profesionale au acumcorpul de Inox..
Nu sunt totusi mare tehnologie, adica un motor care angreneaza un ax, de obicei printr-o curea. ex https://www.olx.ro/o...la-IDdbed7.html https://www.olx.ro/o...le-IDbCCxf.html Turcii au ceal mai bun raport pret/calitate. Cand dai de italienesti (facute in Italia) sau prin alte tari vestice, deja sare f tare pretul si nu merita. |
#15
Posted 24 January 2021 - 08:18
lancom si everest sunt la metro.m-am uitat la ei pe site dar nu arata preturi
https://www.gastrowe...-carne-19000ec/ din ungaria uite una mai ieftina si micuta https://www.lancom.r...te-120-kgh-6167 din bucuresti Edited by EMPP, 24 January 2021 - 08:20. |
|
#16
Posted 24 January 2021 - 08:40
Adm, on 24 ianuarie 2021 - 08:07, said:
Masinile profesionale au acumcorpul de Inox.. Nu sunt totusi mare tehnologie, adica un motor care angreneaza un ax, de obicei printr-o curea. ex https://www.olx.ro/o...la-IDdbed7.html https://www.olx.ro/o...le-IDbCCxf.html Turcii au ceal mai bun raport pret/calitate. Cand dai de italienesti (facute in Italia) sau prin alte tari vestice, deja sare f tare pretul si nu merita. |
#17
Posted 24 January 2021 - 08:56
Eu la asa ceva ma gandeam , nu voiam sa bag link-uri :
https://www.hendi.ro...-12-750-w-inox/ https://echipamente-...de-tocat-carne/ https://www.lancom.r...te-220-kgh-6168 Relativ mici , calitate profesionala si din punctul meu de vedere elegante ! Nu sunt adeptul sclipiciurilor si ''coloratelor'' . Desi trebuie sa recunosc ca ala de la KitchenAid Heavy Duty rosu de 315 W m-a dat pe spate , sper sa nu il vada sotia si e pe la 2900 , oare la Metro cat o fi ??? Are cineva macar modelul de 300W cu dispozitivul de tocat ? Vad ca sunt 2 feluri de dispozitive , unul de plastic si unul de inox . ''Tuseste , tremura '' la tocat carne mai serioasa ? Edited by Alltrack, 24 January 2021 - 09:09. |
#18
Posted 24 January 2021 - 09:26
Kitchen Aid e snobism, o sa dai banii aiurea pe ceva banal care o sa ti se strice usor pentru ca in interior angrenajul e din plastic si nu se mai poate repara.
Cauta ceva care are mecanismul de tocat, dar SI mecanismul de angrenare full metal. Sunt masini din astea facute in regim artizanal care nu au moarte la o treime din pretul Kitchen Aid |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users