Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
In ce situatii cereti o a doua op...

DigiMobil - IP public?

Glet de finisaj peste chit acrili...

La multi ani @Passenger001!
 La multi ani @barbosa1bis!

La multi ani @MikeSpike!

Cum curat gletul de pe perete

Soluție incalzire apartament...
 Culori fire la boxele de jogger

Autorizatie Birou Acte Auto

Parbriz defect

Ajutor cercetare lucrare de diser...
 M-am culcat cu un tip și apo...

Facultate din Bucuresti posibil o...

Eroare steering

Recomandare service pentru repara...
 

Sunt singurul care a ramas cu PC-ul nefolosit ?

* * - - - 6 votes
  • Please log in to reply
160 replies to this topic

#73
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

 Neaceasca85, on 22 decembrie 2020 - 16:58, said:

Nu renunt la desktop niciodata. Si am 2 acasa, unul din 2015 si un refurbished recuperat de la firma unde am 5 PC-uri refurbished pentru munca (eu si inca 4 insi). Pot face rost oricand de desktopuri bune refurbished la super pret.

Al meu principal de acasa, un Asus din 2015 ce a costat 2.300 lei, este in principal pentru Youtube si ceva forum, legat la TV si la Home Theatre. Am inlocuit televiziunile de muzica cu Youtube.

Al 2-lea desktop acasa il folosesc pentru forumuri, cand vreau sa stau pe scaun, ca muzica o ascult din picioare, ori stau in pat la vreo emisiune TV unde nu trebuie sa caut sau sa dau skip la reclame.

Laptop am doar unul vechi din 2008, folosit la munca, din 2018 doar in calatoriile cu cazare. Asta vara a crapat lampa de la display si nu l-am reparat inca. Pentru forumuri in calatorii era suficient.

Telefon Huawei Mate 10 Pro din 2018, tot la 2.300 lei, il consider util cand nu am PC-urile la indemana, dar cred ca e o prostie sa ai doar telefoane, apoi laptopul ma incanta cel mai putin si doar in hoteluri/pensiuni l-as mai folosi (ca nu pot cara desktopul acolo) dar de asta nu merita unul nou, sa vad daca pot sa-l "relampez" pe asta.


Daca vreau Youtube pe TV si pe boxe de sistem audio, ce naiba fac cu telefonul? Plus ca bateriile mereu ma streseaza, prefer conectat la retea cand ma lafai. Merge PC-ul 10 ore pe zi.

Si PC si telefon, fiecare cu rolul sau.

Nu-mi place sa scriu pe forum de pe telefon. Decat atunci cand nu am de ales. La mare asta vara mi-a crapat lampa din laptop, am ramas doar cu telefonul. Bine ca nu aveam Nokia 3310, hahahaha.


Poti avea un Laptop cu un monitor mare si ai rezolvat problema. Il folosesti acasa cu tastatura, mouse, etc. si il duci cu tine peste tot.

#74
Vlad_22

Vlad_22

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,003
  • Înscris: 16.07.2015

 ro_explorer, on 22 decembrie 2020 - 22:10, said:



Pai cum sa schimbi un PC cand numai pe un PC poti juca latest and greatest ? Posted Image

Ia sa ii vad eu pe cei cu tablete si telefoane cum baga ei un Cyberpunk 2077 cu RTX pe ultra Posted Image ...
Cyberpunk_2077_Screenshot.jpg   Cyberpunk_2077_Screenshot2.jpg
N-ai nevoie musai de Ultra pe Cyberpunk. E mai mult un moft, asta e faza. Se poate și pe telefon, tableta, chiar și pe TV juca, cu GeForce Now sau Stadia, asta ți-a scăpat. Cloud gaming-ul e viitorul, lumea deja nu va mai fi dispusă să bage bani in setup-uri de gaming. E 5 eur/lunar, abonamentul. Prefer oricand așa, fiindcă și prin GeForce Now, are o calitate mai mult decât ok, decât să bag multi bani in nu știu ce laptop sau PC de gaming. Nu mai zic, că îl poți conecta la contul de Steam și ai și Epic Games, unde îți faci lejer colecție măricică de jocuri moca sau Ubisoft. Pai doar un RTX 3070-3090, de pildă, cred că e lejer peste 3000 Ron. 3-4000 3070, că 3090, nu prea găsești, cel puțin la noi, sub 7-8000. Trebuie sa ai salariu și venituri babane, totuși, să-ți permiți setup de gaming, cât mai bun, ceea ce e mai greu, la noi. Sau mai bine un PS5, ceva, la puțin peste 2000 Ron și sigur sunt destule jocuri mai bine optimizate, decât pe PC. Deja, PC-ul incepe sa devina obsolete, încetul cu încetul, la capitolul gaming. PC-uri de gaming mai au doar pasionații, stream-erii și ăștia de pe la competiții de tipul eSports, adică un procent mic. Restul, se mulțumesc cu o consola, GeForce Now etc., care sunt arhisuficiente dpdmdv și poți juca cu prietenii mai ușor, le conectezi la TV, care e mai mare decât un monitor de gaming etc.

Edited by Vlad_22, 23 December 2020 - 01:48.


#75
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,666
  • Înscris: 15.12.2009

 Vlad_22, on 23 decembrie 2020 - 01:36, said:

....
Prietene .. am fost in programul de beta testing la GeForce now ... am ferma de servere la 20Km de casa si am si abonament la ei din ziua 0. Nu se compara calitatea din Geforce now cu ce se obtine local. Ala e solutie de backup pentru mine si se mai joaca copilul din cand in cand.
Sunt de acord ca cloudul e viitorul ... dar cu certitudine nu e prezentul.
Cat despre setupuri de gaming si de costuri ... fiecare cu ce isi permite si cu ce se multumeste. Eu sunt fericit si multumit cu sistemul meu de gaming ...
Important este ca sunt optiuni, nu crezi?
PC-ul de gaming nu o sa dispara prea usor, dion contra, anul asta nenorocit a luat avant.

Edited by ro_explorer, 23 December 2020 - 04:49.


#76
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,152
  • Înscris: 17.01.2012
da.

#77
InTech

InTech

    Kietata ?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,741
  • Înscris: 23.11.2005
Eu sunt fan PC, putere ! Sa mearga totul flawless, sa pot sa seedez pe torrenti distributiile de Debian si Fedora, si in paralel sa fac browsing si altele.
Eram fan inversunat al PC-ului si inca sunt ! Uram si cam urasc laptopurile pentru ca daca se strica ceva, sunt a dracu de greu de reparat spre deosebire de o unitate, cat si posibiltatile limitate spre 0 de upgrade.


Acum am laptopu de munca care-l am acasa ( pandemia ), doar cu 1 monitor extern, desi la munca aveam 3, iar seara ma duc in dormitor si stau pe telefon, unde ma uit pe TikTok si altele. Nici vorba sa-mi mai deschid laptopu personal ( Macbook Pro mai vechi luat din aroganta in speranta c-o sa scriu o aplicatie de iOS, am facut una singura care afiseaza PWAULA si atat ), daramite sa simt nevoia sa deschid PC-ul, ce sa fac pe el ?

Norocul meu e ca nu sunt gamer.

#78
strongsss

strongsss

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,373
  • Înscris: 27.10.2007
Prefer sa lucrez la computer cu monitor de 24, iar uneori ma gandesc ca era ok un monitor de 27. am laptop, dar nu ma satisface, computerul e mai ok.

#79
Neaceasca85

Neaceasca85

    You do the math

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,955
  • Înscris: 14.10.2008

 giuliani, on 23 decembrie 2020 - 00:31, said:


Poti avea un Laptop cu un monitor mare si ai rezolvat problema. Il folosesti acasa cu tastatura, mouse, etc. si il duci cu tine peste tot.

Nu, imi place asa, PC conectat la TV si boxe (ecran si boxe mari) si telefonul pentru portabilitate. Laptop chiar nu mai iau.

 xmanyacs77, on 22 decembrie 2020 - 20:00, said:

Ochii (vederea) sunt mult mai pretioase decat o tableta, un laptop sau un smartphone. Posted Image Posted Image Posted Image

*Un laptop cu diagonala de 17" sau un desktop cu diagonala monitorului de minim 19" fac diferenta!

Eu de exemplu nu port ochelari si petrec in fata desktopului 10 ore pe zi....
Nici eu nu port ochelari. In jurul meu toti poarta.

 dan210, on 22 decembrie 2020 - 20:38, said:

laptopul este mai practic, am avut desktop pana-n 2013 cand am cumparat primul laptop, am vazut ca-i mai practic, adica poti sa-l butonezi in pat, pe sofa, oriunde prin casa si asa desktopul a ramas nefolosit
Stau la PC-uri. Cand ma intind in pat, iau telefonul.

 Wotan, on 22 decembrie 2020 - 20:51, said:

De cand cu pandemia, si eu si altii care au inceput sa lucreze de acasa se bazeaza din nou pe computerul pe care inainte nu-l porneau cu saptamanile.. Pe motiv de ecran mai mare, tastatura mai comfortabila decat cea de laptop etc.
Cand iti vin dracii, poti da linistit in tastatura unui desktop decat in laptop/telefon/tableta unde risti stricaciuni hardware.

#80
dagobar

dagobar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,277
  • Înscris: 09.03.2019
Eu refolosesc anumite componente din desktop-uri si laptop-uri in servere de multi ani cu succes :)
Nu toti isi permit sa-si cumpere servere de marca...

#81
Neaceasca85

Neaceasca85

    You do the math

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,955
  • Înscris: 14.10.2008

 mariusixy, on 22 decembrie 2020 - 22:09, said:

Da pt browsing ai telefonul care acum au toate display care se apropie de tableta de 7 inch iar pt filme lumea buna a trecut la netflix.
Pt muzica si youtube exista smart tv.
Pc-ul mai ramane pt gaming ca pt scoala nu e cazul...
La gaming au ramas din ce in ce mai putini din lipsa timp si interes.
Am 2 nepoti, fetita cu PC pentru scoala online si nepotul cu un laptop convertibil in tableta. Ca asa ne-a adus IT-istul cu refurbishate.

 cipri2bau, on 22 decembrie 2020 - 22:25, said:

Când ai un buget fix ptr online si multimedia si dai vreo 1000 ron pe telefon din cand in cand cu siguranta nu prea mai are sens desktopul. Laptopul e mai degraba ca să umbli cu fisiere un office ceva acolo din cand in când face multumitor, iar desktop e complet inutil in acest caz, practic aia o faci si cu un desktop de 15 ani poate dar care ocupă loc mult.

Si cum populatia jumate e femei si fete cu siguranță nu vor avea nimic de apreciat la vreun joc de pc, chiar dacă unele ajung si prin programare. Mai rămân băieții să cadă in capcana gamingului si apoi după liceu să plângă pe forum că n-au prietenă și că sunt ciudati și nu isi gasesc nici servici nici locul in viata. Cred că la vreo 2 saptamani apare tot câte un topic in genul. Gamingul mâncă timp la greu, timp pretios pe care un tânăr de pe la 13 la 23 ani ar trebui să-l dedice viitorului său in carieră societate si relationarea cu sexul opus.
Eu nu am fost gamer si tot nu am relationat cu sexul opus, acolo ori le ai ori nu le ai. Clipurile de muzica sunt baza.

#82
pisoiu_22

pisoiu_22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,842
  • Înscris: 13.01.2019
Eu am asamblat recent adică acum vreo jumătate de an un pc exceptional cu AMD Athlon XP 2000+ Threadripper dar pe care il tin la 1,40 GHz (133 x 10,5) adică 1600+ si 1,4V (din 1,6) adică putin sub specificatii pt a fi rece si silentios, merge sincron la 133MHz cu memoria CL2 (2-3-3-6) DDR1 de 400 Mhz dar setata la 266 adică 133 de fapt. La 400 sunt mai mari latentele, performanta ar fi poate mai mica putin de la latentele mai mari iar latime de banda crescuta nu ar putea fi folosită de CPU cu fsb doar 133. Folosesc pt muncă, are placa video de la nVidia anume geforce 4 mx 4000 pe agp pe AGP 8x (gigabyte) si 128MB memorie video dedicată lipită pe placă, restul pieselor sunt onboard. Am audio cu egalizator enviroment si alte setari, microfon, front panel simultan cu back panel si multe alte facilităti. Am setat apertura agp la 64MB si am dezactivat sincronizarea gpu cu chipsetul pt a nu intârzia datele si a nu astepta după sincronizări prin bufere pt video. Pt memorii am setat citirea unor secvente maxime (8 way nu 4 way cat era default) astfel crescând performanta semnificativ. Multe alte setari am mai facut pt a fi acum perfect functional si performant in termeni de consum de neimaginat la asemenea configuratii. Resetarea biosului ar fi o tragedie pt că ar trebui să reiau toate setările.

Am mai expus diverse probleme despre el pe forum mai demult când nu stiam toate configurările necesare, nu cred că cu un barton ar fi bine că s-ar incălzi probabil mai tare, cine stie. A trebuit să lucrez ceva la sistemul de răcire ca să fie şi silentios si rece dar si la găsirea unei frecvente si voltaj multumitor şi la stabilitate consum temperaturi si performanţă. Si cu memoriile am probat zeci de module până am gasit de imperecheat ceva f bun. Nu mai are nici blocaje deloc cu cpuz cu memoriile ce le-am pus, sunt kingmax identice dar diferite la capacităţi, una de 1GB cealalta de 512MB evident fără canal dublu. Nu m-am asteptat la o asemenea performanţa bună cu un asemenea sistem la asa distanta de la momentul fabricatiei (undeva in 2002 martie CPU, undeva in 2003 placa de bază microstar kt4a-v fara dual-chanel (cu bios din 2004 septembrie) si undeva prin 2004 memoriile probabil pt primele socket 754, undeva in 2008 hardiscul, undeva in 2004 -2005 sursa undeva in 2009 carcasa delux silver black), performanţă apropiata de sistemele dual core. Am o plăcere incredibilă să il folosesc, acasă folosesc aproape 8 ore zilnic, doar orgasm mi-ar mai trebui pt asa calculator. Si este chiar rece, scoate aer rece sursa, i-am pus si tub lateral la cpu, silentiozitate maximă, consum estimat pe la 150 W mediu cred, sursa e de 250W brand LiteOn luată de la un pentium ceva mai ales că cu procesorul usor downvoltat si downclocat. Am estimat consumul procesorului downclocat si downvoltat undeva in jur de 45W default avand 62W. Performanta este ecelentă şi mult peste asteptări si din cauza latentelor scăzute sincronismului fsb-dram cache-ului L1 de 64kB. Am si smartphone si laptop si alte pc-uri la muncă dar asta e vedetă.

Si am in obiectiv şi achizitia unui sistem cu intel pentium 4 sau celeron D ceva brand. Deocamdată am studiat pe internet oferte, gasisem una cu un sistem brand nec dar am amanat achizitia că nu prea stiu cum ar fi perfomanta si setările pt acel sistem.

Edited by pisoiu_22, 23 December 2020 - 15:02.


#83
Vlad_22

Vlad_22

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,003
  • Înscris: 16.07.2015

 ro_explorer, on 23 decembrie 2020 - 04:47, said:


Prietene .. am fost in programul de beta testing la GeForce now ... am ferma de servere la 20Km de casa si am si abonament la ei din ziua 0. Nu se compara calitatea din Geforce now cu ce se obtine local. Ala e solutie de backup pentru mine si se mai joaca copilul din cand in cand.
Sunt de acord ca cloudul e viitorul ... dar cu certitudine nu e prezentul.
Cat despre setupuri de gaming si de costuri ... fiecare cu ce isi permite si cu ce se multumeste. Eu sunt fericit si multumit cu sistemul meu de gaming ...
Important este ca sunt optiuni, nu crezi?
PC-ul de gaming nu o sa dispara prea usor, dion contra, anul asta nenorocit a luat avant.
Am spus strict ce ar fi mai bun pt mine, care n-am bani de dat pe setup de gaming performant. Clar că nu se compara cu placa dedicata and so, dar pt omul de rand, care se joaca doar ocazional, consider GeForce Now sau Stadia, foarte ok, ieftine și jucabile cam pe orice. Nu o lua ca pe ceva răspicat, fiindcă nu asta a fost intenția, ci am vrut doar să puncteze faptul că există alternative mai prietenoase cu bugetul. Sincer, cu un PS5 sau Xbox Series X, nici nu simți lipsa unui RTX. La PS4 da, avea neajunsurile sale, dar noile generații de console sunt altceva. De asta, multe jocuri se lansează mai întâi pe console și sunt destule exclusivități, fiindcă sunt mai bine optimizate și stabile. Dpmdv, un PC de gaming, rentează doar dacă faci și altceva pe el, ceva de genul editării foto-video serioase și restul. Un PC strict pt gaming, nu are rost, cât timp nu bagi la greu.

Edited by Vlad_22, 23 December 2020 - 15:28.


#84
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,666
  • Înscris: 15.12.2009

 pisoiu_22, on 23 decembrie 2020 - 14:54, said:

[...] un pc exceptional cu AMD Athlon XP 2000+ Threadripper [...]
Ce ai tu acolo măăăă ? Threadripper ? Posted Image

 Vlad_22, on 23 decembrie 2020 - 15:22, said:

...

Sunt de acord in general cu ce ai scris, mai putin asta :

 Vlad_22, on 23 decembrie 2020 - 15:22, said:

Un PC strict pt gaming, nu are rost, cât timp nu bagi la greu.
Nu judeca bugetele oamenilor prin prisma realitatii tale. Realitatea altora poate fi diferita.
Pe acelasi principiu, un costum de lux nu are rost, treningul e suficient de bun.
O masina scumpa nu isi are rostul: Loganul e suficient.
ETC ...

#85
cattavencu

cattavencu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,774
  • Înscris: 19.09.2006
Ganditi-va numai la mutatul unui desktop prin casa (cand faci curat mai amanuntit) sau mutatul cu el din casa in casa (cand stai in chirie).
Plus toate cablurile.

Din 2011 - de cand am laptop - nu am mai intrat pe desktop.

Laptopul ti-l poti cara prin excursii cu masina prin tara sau prin excursii prin alte tari cu avionul etc.

#86
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 InTech, on 22 decembrie 2020 - 16:39, said:

PC-ul meu, un AMD octa-core pe care mi l-am facut prin 2015, cu o sursa strong, SSD, HDD, placa video mid-level pentru vremea aia, pe scurt ceva ar putea valora acu vreo 10 mil ( sa zicem ); sta nefolosit de 3 ani.
Mai am vreo 2 cunostinte in aceeasi situatie.

Toata lumea vrea decat telefoane puternice sau laptopuri.
Un amic tine de aiurea, nefolosit, de 1 an, un PC cu GTX 1060 6GB, a trecut la un laptop si nu-i cumpara nimeni PC-ul.

Ce dracu facem cu ele ? Voi n-aveti asa ceva ramase, care mai de care, fie mai puternice sau mai slabe.

Se scot o gramada de bani cu ele, eu inca am xp-uri in firma ! In ciuda MS :) .... Toata arta e sa stii cum sa le folosesti fara sa fie virusate, "hackerite" , etc...

#87
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,666
  • Înscris: 15.12.2009

 cattavencu, on 23 decembrie 2020 - 15:51, said:

Ganditi-va numai la mutatul unui desktop prin casa (cand faci curat mai amanuntit) sau mutatul cu el din casa in casa (cand stai in chirie).
Plus toate cablurile.
Desktopul are rolul lui, laptopul are rolul lui de asemenea. Nu se exclud unul pe altul. Poti sa le ai pe ambele si sa le folosesti acolo unde e cazul.

#88
Webbbob

Webbbob

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 637
  • Înscris: 22.03.2019
laptopu e o gluma cand vrei 4-8k hdr ultra max pe gaming, ia foc. daca stai sa aduni costu jocurilor pe stadia/gforce/xbox/ps5 nu iese bine. nu mai zic ca un laptop echivalent cu un pc la performanta e cu cu mult mai scump. pe scurt laptopu e bun daca ai nevoie de mobilitate. sa stai in casa cu un laptop in loc de desktop mi se pare o risipa. da la urma urmei fiecare e liber sa faca cum crede si e foarte bine asa.

#89
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004

 mariusixy, on 22 decembrie 2020 - 22:09, said:

Da pt browsing ai telefonul care acum au toate display care se apropie de tableta de 7 inch iar pt filme lumea buna a trecut la netflix.
Pt muzica si youtube exista smart tv.
Pc-ul mai ramane pt gaming ca pt scoala nu e cazul...
La gaming au ramas din ce in ce mai putini din lipsa timp si interes.
Vrand-nevrand, ai descris perfect nivelul slab al majoritatii utilizatorilor care au renuntat la PC - in contextul dat. Adica cei care citesc rar, nu folosesc suite Office/productivitate pentru finante&co(inclusiv personale), nu au activitati profesionale cat-de-cat digitale (de la proiectare la programare) s.a.m.d.

Practic, ai luat talpa societatii si crezi ca toti sunt la fel. Well, nu prea. Posted Image

Edited by dexterash, 23 December 2020 - 18:37.


#90
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,146
  • Înscris: 10.07.2013

 bumpocbum, on 23 decembrie 2020 - 15:55, said:

Se scot o gramada de bani cu ele, eu inca am xp-uri in firma ! In ciuda MS Posted Image .... Toata arta e sa stii cum sa le folosesti fara sa fie virusate, "hackerite" , etc...

La noi la multinationala avem inca 350 statii de lucru Dell Optiplex 360 MT, Core 2 Quad Q8300, 4GB DDR2 si Windows 7 Professional SP1 care se incapataneaza sa reziste...Posted Image

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate