Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pentru voi cat de relevant e cons...

MyGuava?

Statele Unite Mexicane vor avea ...

C Embedded
 DUO Street View

Lipsa menstruației de cateva...

Ajustare pret contract mixt

Cum setez sa trimit sms de pe dig...
 Microciment in bucatarie

La mulți ani @nick5roo!

DDNS Digi

Marantz MM7025 vs Rotel RB1552 mkii
 Recomandare bicicleta electrica

Venom - The Last Dance

Demolarea blocurilor prea vechi s...

Alimentare motor stea-triunghi
 

Sunt singurul care a ramas cu PC-ul nefolosit ?

* * - - - 6 voturi
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
160 răspunsuri în acest subiect

#91
cipri2bau

cipri2bau

    Dezactivatos

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 11.193
  • Înscris: 30.11.2017

View Postdexterash, on 23 decembrie 2020 - 18:36, said:

Vrand-nevrand, ai descris perfect nivelul slab al majoritatii utilizatorilor care au renuntat la PC - in contextul dat. Adica cei care citesc rar, nu folosesc suite Office/productivitate pentru finante&co(inclusiv personale), nu au activitati profesionale cat-de-cat digitale (de la proiectare la programare) s.a.m.d.

Practic, ai luat talpa societatii si crezi ca toti sunt la fel. Well, nu prea. Posted Image
Nivelul slab. Pai doctorii del la ati nu radeon au acasa desktop ca sa te trateze de covid?
Sunteti incredibili de destepti si productivi aia cu pc uri. Voi tineti tara si platiti finantarea spitalelor scolilor autostrazilor. Da da stim. Fara voi moare horeca.

#92
vj_Heaven

vj_Heaven

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.070
  • Înscris: 19.07.2005
Eu nu suport sa ma uit pe telefon, pe ecranu ala mic, fie el si de 5.5 inch. De multe ori nici nu activez netu pe telefon pentru ca pot astepta pana ajung acasa sau la munca sa consum continutul pe un ecran decent. Plus ca dezactivand netul pe telefon scap de toate notificarile inutile de la mail, Skype, messenger, Discord, etc.

Dar inteleg ce zici, majoritatea prietenilor care fac doar web browsing stau cu pc/laptopurile nefolosite.

#93
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 27.923
  • Înscris: 28.11.2006

View Postcipri2bau, on 22 decembrie 2020 - 21:56, said:

Asadar pe forum se intră cu orice aparat electric de după 2000.
Vezi ca sare djl la tine. Adica alea dinainte de 2000 ce au? :w00t:

LE: vad multa aroganta pe topicul asta. Unii se dau mari ca au PC-uri de gaming, altii zic ca primii sunt prosti, ca un laptop ajunge... Defapt trebuia sa0mi dau seama ca topicul asta e generator de flame. Acum pe bune, chiar poate3 cineva sa verifice ce configuratie are fiecare user? Parca eu n-as putea sa ma laud ca am ultimul racnet si defapt sa am o rasnita de 10 ani? Sa fim seriosi, unii de pe aici au un ego care nu incape nici in cala Titanicului...

#94
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 22.912
  • Înscris: 19.08.2004

View Postcipri2bau, on 23 decembrie 2020 - 21:38, said:


Nivelul slab. Pai doctorii del la ati nu radeon au acasa desktop ca sa te trateze de covid?
Sunteti incredibili de destepti si productivi aia cu pc uri. Voi tineti tara si platiti finantarea spitalelor scolilor autostrazilor. Da da stim. Fara voi moare horeca.
Daca recitești ce am citat în respectivul raspuns, vei observa (sper) că autorul spunea că PCul (in genere) a rămas doar pentru gaming.

Doctorii de la ATI (poate ai vrut să te referi la medici, pentru că nu toți sunt doctori) s-ar putea sa se incadreze in categoria celor care folosesc PCul pentru a citi, a vedea o prezentare, a scrie o lucrare, a-și ține finanțele, a-și arhiva documentele personale s.a.m.d. Cam pe la ce medici am fost (mai puțin cei rezidenți), cam toți aveau ceva birou de lucru, c-o mașină din asta moderna de scris, denumita pompos PC.

#95
cipri2bau

cipri2bau

    Dezactivatos

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 11.193
  • Înscris: 30.11.2017
Am fost şi io la doctor sau medic şi trei sferturi din timp consta in citirea si scrierea cardului de sanatate a documentelor a hârtogăriei devenită online. Unul bolnav ar fi putut muri cu zile, conta că nu merge netul de la rds&rcs si ca au reusit cumva pe telefon, altfel să revenim când dă drumul la net peste o zi 2 sapte..
Interesul medicului si asistentei era imprimanta laptopul documentele fisierele siturile acesate, nu eu. Eu eram ceva care ar fi trebuit să nu merg la medic. Asta a insemnat informatizarea băgată inutil pe unde poate nu era nevoie. In schimb in justitie militie tribunale procuraturi erau total afoni despre pc internet mediu online si orice online, pc-ul era doar ceva cu word care scoate hârtii la imprimantă.

#96
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 27.923
  • Înscris: 28.11.2006
Nu e vina medicului sau a tehnicii de calcul din dotarea cabinetului, ci a sistemului informatic prost si scump implementat de CNAS. Si n-ai zice ca ne laudam cu cei mai buni IT0isti din Europa...

#97
cipri2bau

cipri2bau

    Dezactivatos

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 11.193
  • Înscris: 30.11.2017

View Postpufonel, on 23 decembrie 2020 - 22:07, said:

Vezi ca sare djl la tine. Adica alea dinainte de 2000 ce au? Posted Image

LE: vad multa aroganta pe topicul asta. .....
incearcă unii să-şi impună stilul sau să se laude. dacă ei sunt strungari si au strung si fac piese ptr o firmă in gândirea lor ar trebui toată lumea să-şi ia strung si să facă cu el orice, să taie cartoane hârtie, pâine.

Faptul că unii folosesc laptop pe post de desktop doar din cine stie ce considerente nu e ok, dar nici să investesti foarte des in PC si apoi să te plângi că nu-l poti vinde. Păi ar fi ceva de genul dacă nu-l poti vinde insemană că e inutil oricui, iar dacă vrei să-l vinzi inseamnă că iti e inutil si tie.

Ce nu vor multi să recunoască, aparatul electric ptr divertisment si multimedia a fost cândva casetofonul apoi pc-ul apoi laptopul apoi smartfonul ptr 80% din populatie. Deci pc-ul a apus si a mai rămas doar la unii si subliniez unii care produc ceva cu el, că si dintre cei care produc sunt cum spuneau si pe aici fără pc ci doar cu laptop.

Si mai poti face o comparatie, dacă mergi in america unde sunt acei detinători de muscle cars, merg la diverse evenimente, multi dintre ei vor spune "uite băi maşină aici", (dar am si d-aia mai actuală) iar tu vei spune păi mă multumesc cu una europeană ce să fac cu muscle că e greu vechi pretentios etc. Cam asa e si cu pc-ul, un muscle gadget mare greu vechi nu merge decat cu multă năbădăi comsumă mult nu-l poti lua oriunde cu tine asa cum nici cu muscle car nu prea mergi oricând oriunde ba că consumă ba că e poluant ba că e sensibil si dacă se strică e nasol.

Acum 60-70 de ani erau discutii asemanatoare protagonistul era aparatul de radio. Erau unii impătimiti care se pricepeau reparau constuiau setau, stiau electronică. Si preferau aparatele foarte mari grele neportabile că e bun că e simplu că e fiabil că e performnat prinde multe se aude bine e stereo e de firmă că stau iin fotoliu si ascult in toată camera cu difuzoare bune mari etc. Altii mai tineri erau deja doar cu un mic portabil si ala uneori cu baterii si cu căşti, vremea a trecut s-a văzut directia. Lafel si azi unii cu desktopuri cu argumente că e bun că e vechi că e nou că merge tare că se vede bine că face cu el treabă, altii lasă-mă moşule, eu stau in chirie , am un telefon si sunt conectat la ce mă interesează, văd lafel ca si tine stiu lafel.

#98
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 29.667
  • Înscris: 15.12.2009
Tu esti in lumea ta. Sper ca esti fericit acolo. Aici, in lumea reala, care exista in afara bulei tale, situatia sta un pic altfel.

Ca exemplu asa, aleator, de Craciun, cei din clasa de la unul din copii (cel mare) vor in marea lor majoritate monitoarea mai mari, sau placi video mai bengoase sau sisteme gaming-PC cu totul de craciun. Asta asa, doar ca idee.

#99
cipri2bau

cipri2bau

    Dezactivatos

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 11.193
  • Înscris: 30.11.2017
Păi aşa i-aţi educat voi, să imbătrânească langă tv si pc.
Oricum in Suedia cam frig de ieşit din casă.
Crezi că şi-n Florida or fi tot aşa? poate doar la clase de băieti cu aplictaii de it.

#100
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 29.667
  • Înscris: 15.12.2009
Eu ti-am spus ca traiesti intr-o bula. Daca majoritatea cunostintelor tale sunt divergente de tehnologie asta nu inseamna ca lumea e la fel.
Nu e vorba de educatie aici ci de a face ceea ce iti place. Nu e vorba ca se sta non-stop in fata cvomputerului. Exista si activitati fizice implicate. Pandemia asta a pus un accent extra pe utilizarea computerelor in casa.
Cat despre frigul din Suedia .. mai documenteaza-te ... esti iarasi in eroare.

Suntem off-topic si nu vreau sa demonstrez nimaui nimic. Am zis ce am avut de zis ... de acum, drum bun si succese maxime!

#101
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.646
  • Înscris: 21.12.2006
In opinia mea PC-ul este unealta de baza, iar laptopul este o unealta complementara, cu utilizare temporara. Chiar si legislatia muncii si a sanatatii muncii are aceasta abordare. PC-ul trebuie sa fie suficient de puternic configurat incat sa permita desfasurarea activitatii in conditii decente, indiferent ca e vorba de munca sau distractie, iar laptopul poate fi suficient configurat incat sa permita o conexiune online decenta, pentru a citi un email, a cauta o locatie pe harta sau a te conecta remote la PC, pentru a-ti face treaba. Dar in zilele noastre, telefonul suplineste cu succes toate activitatile enumerate mai sus, mai putin partea de remote work.

#102
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Mesaje: 399.717
  • Înscris: 08.10.2015

View Postxmanyacs77, on 23 decembrie 2020 - 21:31, said:



La noi la multinationala avem inca 350 statii de lucru Dell Optiplex 360 MT, Core 2 Quad Q8300, 4GB DDR2 si Windows 7 Professional SP1 care se incapataneaza sa reziste...Posted Image
Buna treaba. Singura problema este cu update-urile dar la atatea calculatoare cred ca aveti serverul propriu de actualizare. Eu unul a trebuit sa imi fac singur scriptul pentru update-uri offline.

View Postnei-k, on 24 decembrie 2020 - 07:11, said:

In opinia mea PC-ul este unealta de baza, iar laptopul este o unealta complementara, cu utilizare temporara. Chiar si legislatia muncii si a sanatatii muncii are aceasta abordare.
Amandoua sunt de baza. Sunt o gramada care folosesc laptop-uri pentru a se conecta remote pe calcul de la munca.  Ca ex. Call-Centerul de la Telekom...

Editat de bumpocbum, 24 decembrie 2020 - 12:21.


#103
cipri2bau

cipri2bau

    Dezactivatos

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 11.193
  • Înscris: 30.11.2017
Si ce credeti ca face daca se conecteaza remote sau merge la fata locului?

View Postro_explorer, on 24 decembrie 2020 - 01:47, said:

Eu ti-am spus ca traiesti intr-o bula. Daca majoritatea cunostintelor tale sunt divergente de tehnologie asta nu inseamna ca lumea e la
daca a te uita la parno facebook si jocuri pe pc inseamna tehnologie ar zbura porcul. Si a face un soft la comanda e echivalent la a face cuiva o piesa la strung. Si a lucra ptr o firma e echivanent in a lucra ca muncitor la un strung intr o uzina. Toti astia de care zici ca s mari asi ai tehnologiei raman blocati in lipsa acelui device. Ei nu pot monta nici o siguranta nu pot lua in mana o surubelnita, nu au habar nici cu se produce curentul electric, unii dintre ei zic ca curentul vine din perete. Nu te contrazic la nimic dar prea va credeti asa asii stiintei si tehnicii care salvati cosmosul, din contra sunteti alaturi de milioane de indieni si chinezi care fac ce faceti si voi. Asii tehnicii sunt la Nasa si in cercetarea din fizica medicina astronomie electronica. Voi abia o dati cu niste softulete de larg consum si va credeti megainteligenti, cand de fapt sunfeti ceea ce era seful de tarla de la CAP, ala e nivelul, tarlaua transformata in retea de pc uri. Apropo si aia cu tarlalele au facut bani f multi in bula lalelelor, munca lor era f scumpa. Sunt lezati unii sa zic ca gamingul prea mult e un drog periculos, dar daca scade cu siguranta destui vor pierde slujbele

Editat de cipri2bau, 24 decembrie 2020 - 13:20.


#104
Ramuran

Ramuran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.807
  • Înscris: 16.01.2017
Unele modele de telefoane, cu accesorii dedicate pot fi folosite in "format PC", cu mouse, tastatura si cuplate la un ecran mare, TV de ex..
Iar ecranul mare (TV-ul) poate fi inlocuit "pe teren" cu dispozitive de vizualizare avansate de tip smart glasses, care dau impresia de ecran si mai mare (100" sa zicem, in functie de unele reglaje).Posted Image

#105
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.436
  • Înscris: 23.08.2020
Cred ca m-am prins de frustrarile lui cipri2bau, a mentionat cam des "strungar", "strung". Cred ca i-a fost inlocuit job-ul cu un CNC.

#106
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 29.667
  • Înscris: 15.12.2009

View Postcipri2bau, on 24 decembrie 2020 - 13:12, said:

...
Posted Image
Esti simpatic foc. Vezi ca ti s-a umflat o vena pe frunte.

Revenind la subiect totusi. Sunt aplicatii si aplicatii. Unele se pot face pe ecrane mici (telefon - 5-7 inch), altele necesita ecrane medii (laptop - 14-17 inch) iar altele se prezinta mai bine pe ecrane de 27inch sau mai mari ...
Unele aplicatii au nevoie doar de puterea uunui telefon, altele merg si pe un sistem portabil gen laptop iar altele necesita o uzina ca putere pentru cpu/gpu ... pentru fiecare din astea exista un hardware adecvat. Nu toti au aceleasi nevoi.

Pentru munca folosesc un laptop cu docking station, care ajunge sa fie utilizat ca un desktop, cuplat la unul sau 2 monitoare de 27" .. dar cum totul e remote, nu am nevoie de putere de calcul locala ...
Pentru uz personal (gaming, editare foto/video) folosesc desktopul si momentan nu exista sistem echivalent care sa ofere aceeasi experienta in general ... asadar, momentan e de neinlocuit (pentru mine).

Chiar m-am uitat un pic la screentime de pe telefon .. am in medie 2H pe zi. De ce sa stau sa utilizez un ecran de 5" cand am 2 ecrane de 27" la birou si un hardware care poate rula orice, oricand?

Editat de ro_explorer, 24 decembrie 2020 - 13:46.


#107
cipri2bau

cipri2bau

    Dezactivatos

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 11.193
  • Înscris: 30.11.2017
Pai nu ziceai ca ai ferma de pc uri langa tine, si cuvantul din agricultura vine, exact ce zic eu. Deci cam e acceptat.

Altfel ar fi zis laborator. De la ingrijitul ridichii si porumbului ptr vanzare la ingrijitul softurilor ptr vanzare.
Copchiii se jucau inainte prin lanul de porumb printre plante cu grije sa nu le rupa iar acum pe pc printre softurile parintilor cu grija sa nu le stearga

#108
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 29.667
  • Înscris: 15.12.2009

View Postcipri2bau, on 24 decembrie 2020 - 13:45, said:

iar acum pe pc printre softurile parintilor cu grija sa nu le stearga
Nope ... greseala .. copiii (cel putin ai mei) se joaca pe computerele lor. Computerul meu este off-limits.

View Postcipri2bau, on 24 decembrie 2020 - 13:45, said:

Pai nu ziceai ca ai ferma de pc uri langa tine, si cuvantul din agricultura vine, exact ce zic eu. Deci cam e acceptat.
Termenul de "ferma de servere" vine direct din engleza "server farm". Nu este data-center-ul meu, este al lui Amazon/Nvidia/Google/IBM/Ericsson .. si cine naiba si-a mai facut aici in zona. Am latenta de 15ms pana la serverele GeforceNow si de 10ms pana la alte servere zonale (deh, internet prin cablu ... nu avem fibra).

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate