Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Curtea Penala Internationala soli...

Sunt obligate bancile sa opteze p...

Pensie anticipata partiala cu cer...

Subscriptii
 Cat ar costa acest poster, se poa...

Cum sa scapam de sobolani?

Alser Forest SA a dat teapa de 1,...

COD Eroare ABS ( Ford Mondeo MK5 )
 Implanturi dentare clinici Consta...

Viata cu butelie versus retea de ...

Nelamurire succesiune

Roka Residence Doamna Ghica
 Concediu medical pe zile din urma

Receiver satelit care sa faca aut...

Recuperare sim/eSIM digi.

charger "laptop de muzeu"...
 

Mantuirea prin credinta

* * - - - 3 votes
  • This topic is locked This topic is locked
672 replies to this topic

#217
GRATEFUL

GRATEFUL

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,601
  • Înscris: 17.04.2014
Din cate am inteles eu, speranta de viata a evreilor era limitata la viata aceasta...

8. Astfel, sa paziti toate poruncile pe care vi le dau eu astazi, ca sa puteti pune mana pe tara in care veti trece ca s-o luati in stapanire
9. si sa aveti zile multe in tara pe care Domnul a jurat parintilor vostri ca le-o va da, lor si semintei lor, tara in care curge lapte si miere. ( Deut. 11)

#218
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,016
  • Înscris: 16.03.2004
Ai înțeles asta? Cum așa? :huh:

Multi din cei ce dorm in tarana pamantului se vor scula: unii pentru viata vesnica, si altii pentru ocara si rusine vesnica. (Dan.12:2)

#219
Paco_ste1

Paco_ste1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,596
  • Înscris: 19.03.2022

 GRATEFUL, on 29 octombrie 2022 - 16:03, said:

Ideea principala este ca Isus a murit pentru niste pacatosi... ca sa ne aduca la( sa ne impace cu) Dumnezeu. Posted Image
E aiurea spus.
Incerc eu .Posted Image
A incerca sa impaci partile, sau chiar una din parti, in cazul asta omul, ca sa accepte impacarea omul trebuie sa si cunoasca pe Dumnezeu. Dumnezeu s-a facut cunoscut omului prin Hristos isus.
De fapt ce vrea sa spuna ? Ca ce stim din scripturi suntem in eroare, findca scripturile pot suferi contrafaceri/modificari . . . . deci in isus e adevaratul caracter al Tatalui, deci isus cand spune despre sine "eu sunt bland si smerit cu inima" inseamna ca aceasi caracter e si in Tatal.
Doar ca in vremea lui isus iudeii asteptau unul care sa-i alunge pe romani , sa le faca romanilor cam ce au patit egiptenii cand ii fugareau pe evrei prin Marea Rosie . . .  si cand au vazut ca isus e ca balega, au zis ca nu au nevoie de un asa rege.
Problema se pune daca ar fi fost ca Dumnezeu sa-i trateze pe evrei in acelasi fel. Numai ca ei au avut niste legi prin Moise " pe vrajitoare sa n-o lasi sa traiasca "  si evreii credeau ca trebuiesc ucisi cu pietre, sau cum faceau catolicii, le ardeau pe rug . . . . ei bine Tatal ceresc nu a cerut niciodata asa ceva, ci cum isus a spus "iubiti pe vrajmasii vostri ". Doar ca le-a spus isus si nu le-a convenit, ei cereau ca vrajmasii sa fie trecuti prin taisul sabiei, nu iubiti .
A impaca omul cu Dumnezeu inseamna ca omul sa accepte si apasarea vrajmasului. Doar ca omul dintotdeauna, chiar de la inceput, nu l-a crezut e Dumnezeu, ci a crezut ca cu dragostea nu iese bine, si pacatosul trebuie pedepsit crunt, cu  chinuri vesnice in iad, batut zdravan, omorat.
Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului ci indreptarea lui. Dar indreptarea asta nu poate veni decat daca are o imagine corecta despre Tatal ceresc, ca e bun, iertator, iubitor, rabdator, smerit, bland, impaciuitor .

 dark, on 29 octombrie 2022 - 16:11, said:

Asta nu înțeleg, dragă Grateful, 2000 de ani, poporul Israel a trăit într-o iluzie? Posted Image Nu se mântuiau? Erau certați cu Iehova în tot acest timp? Posted Image
israelul a avut pana la isus pe Moise si proorocii. A fost vreme de indreptare a unui popor, plus au avut parte si de minuni chiar in timpul lui isus, deci nu aveau decat sa creada, ca isus e Mesia, regele iudeilor. Numai ca preotii si carturarii au respins un rege care urma sa le desfinteze stapanirea din mainile lor.

Edited by Paco_ste1, 29 October 2022 - 17:25.


#220
GRATEFUL

GRATEFUL

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,601
  • Înscris: 17.04.2014
@ dark,

Poate nu m-am exprimat atat de bine cand am spus"speranta de viata"...ideea este ca am vrut sa-ti dau raspuns la ce ai scris tu si am vrut sa exprim ideea ca inainte de Hristos, nu se poate vorbi in fapt despre mantuirea dintre cei morti...viata unui om rezumandu-se la cca. 75- 80 de ani.
In VT exista prea putine referiri la inviere. Oamenii erau mai mult preocupati sa-si traiasca viata prezenta in slujba lui Dumnezeu, fara sa se preocupe de o viata viitoare.

Ai vazut, in timpul lui Isus, existau saducheii care nu credeau in inviere, cu toate ca aveau la indemana Scripturile si cunosteau profetia din Cartea lui Daniel.

Edited by GRATEFUL, 29 October 2022 - 17:19.


#221
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,016
  • Înscris: 16.03.2004
Deci, dragă Grateful, ești de acord că Isus nu a adus cu Sine, o învățătură complet nouă, căci multe elemente erau deja cunoscute de evrei, da? :huh: Aveau deja acele noțiuni, chiar dacă nu-și însușiseră atât de bine materia... totuși, nu erau ”certați” cu Dumnezeu și nici lipsiți de credință, cum zici tu!Posted Image

#222
GRATEFUL

GRATEFUL

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,601
  • Înscris: 17.04.2014
Nu am zis ca au fost lipsiti de credinta, dar relatia lor cu Dumnezeu nu a fost acela pe care o avem gratie Jertfei Lui Isus Hristos, fiindca doar datorita Lui vom putea trai vesnic.

Edited by GRATEFUL, 29 October 2022 - 17:31.


#223
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,016
  • Înscris: 16.03.2004
Doar la nivel teoretic, căci în fapt, lucrurile stăteau exact la fel: evreul pios se ruga zilnic, postea, făcea fapte bune, se ruga fiind credincios...:huh:...nu văd, la nivel practic, adică în fond, nu văd diferențe față de creștini. O inimă credincioasă făcea fapte vrednice de mântuire, și în cazul evreului și în cazul creștinului.Posted Image

#224
GRATEFUL

GRATEFUL

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,601
  • Înscris: 17.04.2014
Ce i-a spus Dumnezeu lui Moise, cand i-a prevestit moartea?

48. In aceeasi zi, Domnul a vorbit lui Moise si a zis:
49. "Suie-te pe muntele acesta Abarim, pe muntele Nebo, in tara Moabului, in fata Ierihonului; si priveste tara Canaanului pe care o dau in stapanire copiilor lui Israel.
50. Tu vei muri pe muntele pe care te vei sui si vei fi adaugat la poporul tau, dupa cum Aaron, fratele tau, a murit pe muntele Hor si a fost adaugat la poporul lui,
51. pentru ca ati pacatuit impotriva Mea in mijlocul copiilor lui Israel, langa apele Meriba, la Cades, in pustiul Tin, si nu M-ati sfintit in mijlocul copiilor lui Israel.
52. Tu vei vedea doar de departe tara dinaintea ta; dar nu vei intra in tara pe care o dau copiilor lui Israel." ( Deut. 32)

Nimic despre inviere, nimic despre viata vesnica, doar despre viata prezenta din veacul acesta in locul/ tara unde urma sa intre poporul iudeu fara Moise.

vei fi adaugat la poporul tau - Moise urma sa fie adaugat numarului mortilor din poporul sau....atat.

Edited by GRATEFUL, 29 October 2022 - 17:39.


#225
Paco_ste1

Paco_ste1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,596
  • Înscris: 19.03.2022

 dark, on 29 octombrie 2022 - 17:23, said:

Deci, dragă Grateful, ești de acord că Isus nu a adus cu Sine, o învățătură complet nouă, căci multe elemente erau deja cunoscute de evrei, da? Posted Image Aveau deja acele noțiuni, chiar dacă nu-și însușiseră atât de bine materia... totuși, nu erau ”certați” cu Dumnezeu și nici lipsiți de credință, cum zici tu!Posted Image
Ce credinta aveau evreii ? Ca o sa trimita un mesia si o sa-i zdrobeasca pe romani  ?
Si ce au auzit de la isus ? Ca trebuiesa-i iubeasca ?
Erau suparati pe Dumnezeu findca erau boli crunte, erau nefericiti, era nedreptate multa, multe inselatorii chiar din partea clerului religios, practic clerul nu mai avea nici o credinta ci indeplineau niste porunci ca asa trebuie. Si ce vedea poporul la clerici ? Fatzarnicie, lacomie, inselatorie . . . . pai daca clerul e asa, atunci ce sa mai creada omul de rand ?
Saducheii ziceau ca nu exista inviere . . . . inseamna ca erau atei, si ca dumnezeu era cuvant inventat . . . .  romanii ii jefuiau, clericii ii jefuiau, regele ii jefuia . . . .  popor deznadajduit prin intre sutele de reguli religioase, bineinteles ca erau suparati pe Dumnezeu . . . care mai credeau in existenta Lui. Doar ca isus le-a spulberat asteptarile, practic isus le cerea nu doar sa suporte umilinta, saracie, batjocura ci si sa multumeasca lui Dumnezeu pentru toata suferinta. La unii asta le-a ajuns la os si n-au suportat. Pe unii insa isus le-a zdrobit mandria si i-a castigat.

#226
GRATEFUL

GRATEFUL

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,601
  • Înscris: 17.04.2014

 dark, on 29 octombrie 2022 - 17:31, said:

Doar la nivel teoretic, căci în fapt, lucrurile stăteau exact la fel: evreul pios se ruga zilnic, postea, făcea fapte bune, se ruga fiind credincios...Posted Image...nu văd, la nivel practic, adică în fond, nu văd diferențe față de creștini. O inimă credincioasă făcea fapte vrednice de mântuire, și în cazul evreului și în cazul creștinului.Posted Image

Eu cred ca foarte bine ilustreaza schimbarea pe care a facut-o Isus Hristos, o schimbare de macaz, cand raportat la Dumnezeu, omenirea a intrat pe un alt fagas de stare existentiala.

Edited by GRATEFUL, 29 October 2022 - 17:47.


#227
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,016
  • Înscris: 16.03.2004

 GRATEFUL, on 29 octombrie 2022 - 17:36, said:

Ce i-a spus Dumnezeu lui Moise, cand i-a prevestit moartea?

48. In aceeasi zi, Domnul a vorbit lui Moise si a zis:
49. "Suie-te pe muntele acesta Abarim, pe muntele Nebo, in tara Moabului, in fata Ierihonului; si priveste tara Canaanului pe care o dau in stapanire copiilor lui Israel.
50. Tu vei muri pe muntele pe care te vei sui si vei fi adaugat la poporul tau, dupa cum Aaron, fratele tau, a murit pe muntele Hor si a fost adaugat la poporul lui,
51. pentru ca ati pacatuit impotriva Mea in mijlocul copiilor lui Israel, langa apele Meriba, la Cades, in pustiul Tin, si nu M-ati sfintit in mijlocul copiilor lui Israel.
52. Tu vei vedea doar de departe tara dinaintea ta; dar nu vei intra in tara pe care o dau copiilor lui Israel." ( Deut. 32)

Nimic despre inviere, nimic despre viata vesnica, doar despre viata prezenta din veacul acesta in locul/ tara unde urma sa intre poporul iudeu fara Moise.

vei fi adaugat la poporul tau - Moise urma sa fie adaugat numarului mortilor din poporul sau....atat.

Nu vorbise Isaia despre speranța învierii celor morți? :huh:

Isaia 26:19. Sa invie, dar, mortii Tai! Sa se scoale trupurile mele moarte! - Treziti-va si sariti de bucurie, cei ce locuiti in tarana! Caci roua Ta este o roua datatoare de viata, si pamantul va scoate iarasi afara pe cei morti.

#228
Paco_ste1

Paco_ste1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,596
  • Înscris: 19.03.2022

 GRATEFUL, on 29 octombrie 2022 - 17:46, said:

Eu cred ca foarte bine ilustreaza schimbarea pe care a facut-o Isus Hristos, o schimbare de macaz, cand raportat la Dumnezeu, omenirea a intrat pe un alt fagas de stare existentiala.
Nu omenirea , e o exagerare . Poate  unu la suta din cei ce isi zic crestini.
Dezvoltarea economica, stiintifica, tehnologica nu a schimbat "inima crestinului" . E tot egoist si lacom, tot mandru ca el a facut si dres . . .

#229
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,016
  • Înscris: 16.03.2004
Isus Cristos a venit vorbind oamenilor despre credință, fapte bune, mântuire, înviere, Dumnezeu, Cer, înger, folosind noțiuni pe care ei, iudeii, le cunoșteau deja. Altfel cum ar fi putut Isus să le capteze atenția? Cum putea să-i învețe dacă iudeii nu aveau abc-ul ?Posted Image

#230
GRATEFUL

GRATEFUL

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,601
  • Înscris: 17.04.2014

 dark, on 29 octombrie 2022 - 17:48, said:

Nu vorbise Isaia despre speranța învierii celor morți? Posted Image

Isaia 26:19. Sa invie, dar, mortii Tai! Sa se scoale trupurile mele moarte! - Treziti-va si sariti de bucurie, cei ce locuiti in tarana! Caci roua Ta este o roua datatoare de viata, si pamantul va scoate iarasi afara pe cei morti.
Oh, ba da, dar Isaia era profetul Dumnezeului Celui Viu care a primit pricepere....sau cuvinte intelepte, manat de Duhul Sfant al lui Dumnezeu. Cati din popor i-au inteles si i-au ascultat insa pe prorocii trimisi la ei ???!

 dark, on 29 octombrie 2022 - 17:52, said:

Isus Cristos a venit vorbind oamenilor despre credință, fapte bune, mântuire, înviere, Dumnezeu, Cer, înger, folosind noțiuni pe care ei, iudeii, le cunoșteau deja. Altfel cum ar fi putut Isus să le capteze atenția? Cum putea să-i învețe dacă iudeii nu aveau abc-ul ?Posted Image

Da, aveau la indemana Scripturile, dar tot nu intelegeau...A venit si Ioan Botezatorul ca sa pregateasca norodul, dar nici asta nu a fost suficient si multi nu L-au primit pe Hristos.

Edited by GRATEFUL, 29 October 2022 - 17:56.


#231
Paco_ste1

Paco_ste1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,596
  • Înscris: 19.03.2022

 dark, on 29 octombrie 2022 - 17:52, said:

Isus Cristos a venit vorbind oamenilor despre credință, fapte bune, mântuire, înviere, Dumnezeu, Cer, înger, folosind noțiuni pe care ei, iudeii, le cunoșteau deja. Altfel cum ar fi putut Isus să le capteze atenția? Cum putea să-i învețe dacă iudeii nu aveau abc-ul ?Posted Image
Pai daca zici ca evreii aveau credinta, e ca si cum isus vindea varza la gradinar ?
Evreii nu mai aveau credinta ca Dumnezeu ii iubeste, findca Satana aka pacatul  a facut in asa fel sa zdruncine serios credinta omenirii despre dragostea lui Dumnezeu.

#232
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,016
  • Înscris: 16.03.2004

 Paco_ste1, on 29 octombrie 2022 - 18:04, said:

Evreii nu mai aveau credinta ca Dumnezeu ii iubeste

Eu nu am zis că evreii erau credincioși, ci că le erau familiare aceste noțiuni: credință în Dumnezeu, fapte bune, Lege, mărturie, profeți, îngeri, vindecări miraculoase ba chiar și exorcizările.Posted Image

#233
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,205
  • Înscris: 10.09.2008
Exorcizările nu din Vechiul Testament.

#234
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,016
  • Înscris: 16.03.2004
Adevărat, dar aveau habar de posesia demonică, cazul regelui Saul. Iar cu privire la scoaterea dracilor, existau în acea perioadă, în Galileea, astfel de ”exorciști”, Hanina Ben Dosa, sau Honi, făcătorul de cercuri...

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate