Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum curat gletul de pe perete

Soluție incalzire apartament...

Culori fire la boxele de jogger

Autorizatie Birou Acte Auto
 Parbriz defect

Ajutor cercetare lucrare de diser...

M-am culcat cu un tip și apo...

Facultate din Bucuresti posibil o...
 Eroare steering

Recomandare service pentru repara...

Premier Energy se listeaza la bursa

Unde recomandati un CT cu Casa de...
 Adaptare masina pentru o persoana...

Bios laptop Myria MY8315

Folie display laptop in Bucuresti?

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...
 

Astronomia sau astrologia sunt permise?

* - - - - 3 votes
  • This topic is locked This topic is locked
158 replies to this topic

#91
criztu

criztu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,298
  • Înscris: 03.09.2002

 criztu, on 28 iulie 2020 - 20:34, said:

de ex. Galileo Galilei sau Giordano Bruno erau astrologi. nu exista cuvantu "astronom" pe vremea lu Galileo Galilei, cu sensul de "care studiaza astrele"

uite de ex. portretu lu Petrus Apianus - astronom, dar, pe vremea aia, i se zicea astrolog, eh?



#92
Elihu_66

Elihu_66

    ⟣2028⟣

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,817
  • Înscris: 26.11.2011

 Cr1spy, on 28 iulie 2020 - 20:42, said:

Multumesc frumos, Domnul Criztu.
https://biblehub.com...onomy/18-10.htm

#93
mario_bril

mario_bril

    Hermetic member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,421
  • Înscris: 13.05.2010

 onisifor12, on 28 iulie 2020 - 15:41, said:

Este exact echivalentul și în întrebarea „Poți explica ubicuitatea divină în iad, de exemplu?”
Să pui întrebarea asta înseamnă că nu știi ce înseamnă prezent peste tot. Altfel nu înțeleg de ce ai întreba asta. El a făcut și iadul, nu doar raiul. Nu înțeleg ce nu poate fi clar. De unde întrebarea: „Măcar știi ce înseamnă ubicuitate?” Nu a răspuns la întrebare, dar în schimb are pretenții.
De fapt, să pui întrebarea asta, înseamnă să știi explicația dată de Grigorie Palama în această privință, nu era o întrebare despre ce este ubicuitatea, ci una despre a dezvolta această noțiune din punct de vedere teologic. Ceea ce la dumneata nu este cazul. Ai impresia că discuți cu tâmpiți, când de fapt dumneata habar nu ai nici de logică și nici de teologie.
  • De logică, întrucât dacă cineva a făcut ceva, asta nu implică că automat este prezent acolo, în acel ceva.
  • De teologie, întrucât ar trebui să știi în ce mod este prezent Dumnezeu în iad, câtă vreme iadul este locul exclusiv al celui rău. De altfel, nici teologia protestantă și nici măcar cea catolică nu explică acest aspect într-un mod complet și convingător.


#94
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009
Am gasit deja, de fapt scrisese si mai sus, dar sunt eu cam obosita si nu am citit cu atentie.

#95
mario_bril

mario_bril

    Hermetic member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,421
  • Înscris: 13.05.2010

 onisifor12, on 28 iulie 2020 - 15:41, said:

Dar, clar îți spun, nu cred că știi ce înseamnă bădăran.
Eu știu! Posted Image
Bădăranul este personajul care insultă pe unul sau pe altul, considerându-se superior totodată, exact cum faci dumneata. Posted Image Pe scurt, nu ai maniere, nu știi să respecți interlocutorul, de asta nici nu ți-am răspuns la mizeria aia de interpelare, cu privire la ubicuitate.

Edited by mario_bril, 28 July 2020 - 21:25.


#96
criztu

criztu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,298
  • Înscris: 03.09.2002

 Elihu_66, on 28 iulie 2020 - 20:54, said:

Bun. Deci, pana la urma este o uraciune sa ne folosim de stiinta pentru a afla viitorul sau nu?
Si inca o intrebare, care sincer pe mine ma cam macina de ceva timp: daca putem afla viitorul, cel putin personal, putem sa-l schimbam?
Conceptul de "stiinta" e psyop. inducerea ideii ca acesti baieti ar sti cum e universul facut. Habar n-au.
La ce au ei acces, sunt chestii modeste. Trimite in cer pe orbita o hardughie. comparat cu ce ne pricepem noi, e o chestie grozava, caci noi habar n-avem sa facem un calculator, ne dam toata ziua pe net, dar habar n-avem cum se face. suntem practic salbatici, pitecantropi.
Dar, dpdv al adevarului, habar n-au acesti baeti, de ce si cum. Daca ar sti, nu s-ar mai prabusi atatea rachete, eh? Deci e mai degraba un "trial and error" ce fac ei, cu resurse enorme, dar ei tot nu stiu. Ei stiu ca baga oxigen intr-un tub, ii da foc, si ala impinge racheta sus sus sus pana cand racheta pluteste. Si de-acolo mai cerceteaza ei, mai studiaza, caci inca nu stiu ce si cum. Daca stiau ce si cum acuma era toata lumea la turism pe Luna, nu ne scobeam in nas plini de speranta si curiosi ce ne-o aduce viitoru.

Discutia cu viitorul necesita intelegerea conceptului de actualizare. Nu exista practic viitor sau trecut sau prezent.
Exista doar fiinta care se reconfigureaza continuu si permanent si etern.
diferentele intre starea precedenta si starea ulterioara, este inteleasa ca "timp". deci e de fapt consecutivitate, iar nu "viitor".
Cifra 2 vine dupa cifra 1. dar intre ele nu exista relatie temporala. Doar tu, citind cifra 2 dupa cifra 1, intelegi - deci creezi "starea" de timp.
Un exemplu ar fi o carte:
Toata informatia din carte(sau un film) exista, de la inceput la sfarsit, e deja scrisa, in caramida aia de hartie, cu 1000 de pagini.
Depinde de cum parcurgi informatia din carte, ca sa ai experienta cartii.
Daca citesti cartea de la sfarsit la inceput, poate va avea vreun sens pt tine, draq stie. Daca citesti pagina 97 apoi pagina 54 apoi pagina 283 apoi pagina 601, poate cine stie, iarasi va avea sens pt tine, si vei exclama satisfacut: ce interesanta carte, mai vreau!

Eu de ex. citesc Biblia, cum o citesc? Nu incep de la Gen 1:1, si parcurg cuminte verset cu verset. Nop. Eu caut anumite versete, corelez versetu Geneza 2:7 cu versetu 1Cor 3:6, si apoi sar la Jov 3:17, nu stiu, zic, ca exemplu.
Deci, Biblia, pt ca poate fi citita si inteleasa fara a fi necesar sa o parcurgi consecutiv - eg. pagina 1, pagina 2, pagina 3, ii zicem la acest procedeu in care poti citi pagina 1, pagina 845, pagina 32, ii zicem Arcane.
Deci Arcanele nu sunt o chestie care are inteles doar prin parcurgerea dupa ordinea pag.1, pag.2, pag.3, ci are inteles oricum ai parcurge, si de fapt mai jmeker, e ca un labirint, trei sa intelegi un concept, care iti da acces la alt concept, care e cifrat, deghizat, reprezentat numeric, simbolic, metaforic.

Ai inteles?
Deci tu crezi ca viata e ceva ce progreseaza de la anul 1 la anul 2 la anul 3 la anul 4. Nu ai inca intelegerea ca tu progresezi, nu "evenimentele". Ce conteaza e de fapt suma actualizarilor fiintei - daca esti solipsist, sau fiintelor - daca accepti ca este si altcineva in afara de tine. Istoria e suma actiunilor participantilor. Daca cade o stea din cer, si tu n-ai nici o parere, continui sa te dai pe net, acel eveniment nu are inteles. Sunt o infinitate de evenimente care nu inseamna nimic. s-a rupt o craca in padure, si ce daca? s-a rupt o craca in padure, si pe chestia asta nevasta-ta te scoala din somn te trimite sa vezi ce-o fi, daca e vreun hotz in garaj? si te inerveaza ca te-a sculat din somn, picatura care a umplut paharul: divortezi!

Deci de fapt, experienta ta in acest veac, esta o arcana, un labirint: experientele de la anul 7 se coreleaza cu experientele de la anul 69 si cu experientele de la anul 34.
Deci ideea ca poti prevedea viitorul, e un nivel de experienta inferior, eronat, corupt.
Deci acest veac, aion, era, "durata de timp" e experimentat ca o narativa, o poveste, o progresie de evenimente, pe care le percepem liniar, DAR, care sunt de fapt un labirint, un joc, un mister, un exercitiu, care ne transforma.
ca exemplu de non-liniaritate, gandeste-te ca intalnesti o gagica, si nu ai experienta cu gagicile. Te indragostesti de o gagica, zici gata frate mi-am gasit perechea, ce viata frumoasa o sa vina. Dupa care, 10 ani mai tarziu, divortezi, ti-ai batut nevasta, v-ati certat, ti-a distrus colectia de pokemoni care aveai tu o colectie de pokemoni, si ti-a luat si casa, si tu ajungi sa dormi in chirie.
dupa care intalnesti alta gagica. iar, te indragostesti de ea, zici gata frate de data asta lucrurile o sa mearga mult mai bine, o sa fie mult mai parfum. Dupa care, 6 ani mai tarziu, te-a inselat cu 2 sportivi, tu te-ai ingrasat, toata ziua te uiti ce-a mai facut Halep in campionat, si viitoru nu te mai intereseaza da deloc.
Deci ai avut ocazia sa construiesti o relatie cu o femeie, alta ocazie, si poate si mai multe ocazii. Desi fiecare relatie e unica, tu esti unic, totusi, din experienta precedenta, se presupune ca vei aplica in experienta viitoare. Dom'le, stiu cum trebuie procedat cu femeile, cum functioneaza, ce butoane trei sa apas.
Stii pe dracu. Femeia nu e o masina sa functioneze intr-un anume fel. "viata" nu e sa prevezi viitoru sa nu te prinda pe picior gresit, "viata" e despre a avea experienta.
intelege si tu ce poti.

Intr-o zi, la 36 de ani, toate experientele care le-ai avut, pac! se intampla ceva, face borboroci, si te scoli a doua zi, nu mai esti cel care erai odata. nu mai crezi in gauri negre.

Edited by criztu, 28 July 2020 - 21:46.


#97
Elihu_66

Elihu_66

    ⟣2028⟣

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,817
  • Înscris: 26.11.2011

 criztu, on 28 iulie 2020 - 21:31, said:

.......
Ai inteles?
Deci ideea ca poti prevedea viitorul, e un nivel de experienta inferior, eronat, corupt.
Nu prea. Posted Image
Ce facem cu viitorul pe care ni-l releva Dumnezeu? Îl putem schimba intr-un fel sau altul? Care este scopul in a sti ce se va intampla?

 criztu, on 28 iulie 2020 - 21:31, said:


Intr-o zi, la 36 de ani, toate experientele care le-ai avut, pac! se intampla ceva, face borboroci, si te scoli a doua zi, nu mai esti cel care erai odata. nu mai crezi in gauri negre.
Mda... Interesant punctul tau de vedere.

Edited by Elihu_66, 28 July 2020 - 22:04.


#98
criztu

criztu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,298
  • Înscris: 03.09.2002

 Elihu_66, on 28 iulie 2020 - 22:02, said:

Ce facem cu viitorul pe care ni-l releva Dumnezeu?

baga versetul, nu cred ca intelegi ce zice in Biblie cand zice "sfarsitul a fost declarat inca de la inceput".
consecinta actiunii tale, nu e un fenomen temporal. Dumnezeu nu iti "releva viitorul". Nu se va intampla ceva, daca tu nu actionezi intr-un anumit fel.
Deci ideea ca peste 3 luni va avea loc in viata ta evenimentul x, e paganism. Toate evenimentele "din viitor" sunt efectul actiunilor tale "din prezent".
Dar actiunile tale nu sunt "daca dau cu piciorul in minge, in 20 de secunde mingea se va afla la coordonatele x, y, z".
Actiunile tale sunt actualizari: vei respecta fiinta, sau nu?
Pana nu intelegi ca femeia de care te-ai indragostit e spirit, adica fiinta, inger, Dumnezeu, vei continua sa faci acelasi dezastru: relatiile tale vor fi mercantile.
Consecinta experimentarii relatiei cu o fiinta prin prisma banilor, e "punerea banilor la intrarea in templu". Iar si iar, relatia va fi o pustiire, o nimicire, o uraciune.
Deci cand iti declara Mniezo "cel ce nu respecta legea il voi nimici", e vorba despre tine. Tu te nimicesti.
de aceea "sfintiti-va cum si eu sunt sfant".
daca nu se intelege te insist cu detalii. deci Dzeu in Biblie iti zice "consecinta starii tale impure, starii tale degradate, e nimicirea". Nu iti zice "peste 5 ani o sa castige Germania campionatu.. Ce tu intelegi ca o derulare de evenimente temporale in apocalipsa de ex., de fapt nu e temporal. Doar pt ca sunt puse pe hartie, se creeaza "efectul" liniar - tu parcurgi informatia liniar. Daca ai parcurge informatia din apocalipsa spiritual, ai intelege ca e vorba de niste transformari ale tale, care se petrec intr-o anumita ordine, care ordine nu e temporala. Nu vei gusta din mania vinului mielului lu Dumnezeu pe data de 5 aprilie 2304... apocalipsa nu vine "pe data de"...
Apocalipsa e despre cand tu vei capata judecata, vei judeca ce ai facut pana in acel moment, si te va perpeli focul regretului - o femeie care te-a iubit, si tu ai tratat-o ca pe un obiect, caci nu vedeai spiritul, erai orbit, credeai ca oamenii sunt niste masini, cu butoane, care le apesi, si alimentezi cu benzina sau le bagi in priza, si functioneaza, i se aprind beculetele. mai bagi o fisa, te mai dai o tura.

Edited by criztu, 28 July 2020 - 22:18.


#99
Elihu_66

Elihu_66

    ⟣2028⟣

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,817
  • Înscris: 26.11.2011

 criztu, on 28 iulie 2020 - 22:06, said:

baga versetul, nu cred ca intelegi ce zice in Biblie cand zice "sfarsitul a fost declarat inca de la inceput".
Posibil sa nu inteleg, nu spun...
Nu este nevoie de verset, ma refeream la proorocii lui Dumnezeu.
Hristos a spus ca nu stie nimeni cand va veni sfarsitul, decat numai Tatal.

Edited by Elihu_66, 28 July 2020 - 22:17.


#100
criztu

criztu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,298
  • Înscris: 03.09.2002

 Elihu_66, on 28 iulie 2020 - 22:11, said:

Posibil sa nu inteleg, nu spun...
Nu este nevoie de verset, ma refeream la proorocii lui Dumnezeu.
Hristos a spus ca nu stie nimeni cand va veni sfarsitul, decat numai Tatal.

Ba este nevoie de verset, sa constati ca iti imaginezi chestii paralele cu Biblia. Sfarsitul nu e ceva temporal.. efectiv tu o tii tot pe langa biblie. refuzi sa dai versete. ce discutie e asta..

#101
criztu

criztu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,298
  • Înscris: 03.09.2002

 Elihu_66, on 28 iulie 2020 - 22:11, said:

Hristos a spus ca nu stie nimeni cand va veni sfarsitul, decat numai Tatal.

in ce verset zice Isus asa ceva, ia sa vedem.

#102
Elihu_66

Elihu_66

    ⟣2028⟣

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,817
  • Înscris: 26.11.2011

 criztu, on 28 iulie 2020 - 22:24, said:

Ba este nevoie de verset, sa constati ca iti imaginezi chestii paralele cu Biblia. Sfarsitul nu e ceva temporal.. efectiv tu o tii tot pe langa biblie. refuzi sa dai versete. ce discutie e asta..
Deci, visurile lui Iosif (din Geneza 37:5) si darul sau de a le talmaci in aflarea viitorului, erau inferioare, eronate si corupte, nu?

 criztu, on 28 iulie 2020 - 22:55, said:

in ce verset zice Isus asa ceva, ia sa vedem.
Matei 24:36

#103
onisifor12

onisifor12

    Junior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,404
  • Înscris: 27.08.2013

 mario_bril, on 28 iulie 2020 - 20:57, said:

  • Premisă falsă.

  • Non sequitur.

Și te rog să nu-mi răspunzi. Răspunsul nu îți este adresat ție, ci celorlalți, ca să vadă toată lumea cine și cât cunoaște logica aia gimnazială.
Nu mă impresionezi cu propaganda asta satanistă.
Doar pentru că tu iei de bune, absolute anumite traduceri/ interpretări rudimentare ale unor metafore de adormit copii nu înseamnă că toată lumea e obligată. Pentru că dacă erau absolut adevărate cupla toată lumea la ele. Așa că mă bucur că nu mi-am pierdut timpul cu interpretări subiective, „teologice” ce fac diferența dintre a fi prezent și a iubi.
Evident că prin: „(...)înseamnă că nu este omniprezent(...)” spun că în acel caz îmseamnă că vorbește despre altceva ce nu este Dumnezeu.

 mario_bril, on 28 iulie 2020 - 21:07, said:

De fapt, să pui întrebarea asta, înseamnă să știi explicația dată de Grigorie Palama în această privință, nu era o întrebare despre ce este ubicuitatea, ci una despre a dezvolta această noțiune din punct de vedere teologic. Ceea ce la dumneata nu este cazul. Ai impresia că discuți cu tâmpiți, când de fapt dumneata habar nu ai nici de logică și nici de teologie.
  • De logică, întrucât dacă cineva a făcut ceva, asta nu implică că automat este prezent acolo, în acel ceva.
  • De teologie, întrucât ar trebui să știi în ce mod este prezent Dumnezeu în iad, câtă vreme iadul este locul exclusiv al celui rău. De altfel, nici teologia protestantă și nici măcar cea catolică nu explică acest aspect într-un mod complet și convingător.
Greșești! Nu ai de unde să știi tu la ce s-a gândit sau dacă s-a gândit la ceva când a pus respectiva întrebare. Poți doar să presupui (Non sequitur, apropo). Nu am nici un motiv să presupun că în acel context s-a gândit la altceva sau că a avut pretenția să interpretez altfel decât pur și simplu ce a spus.
Corect ce spui, însă din păcate pentru tine se aplică doar ființelor ce nu sunt omniprezente. Tu poți fi prezent undeva și să nu iubești locul acela. Dar Dumnezeu este supra capacității minții „umane” de a înțelege acest aspect. Este infinit in esența ce este binele universal, deci și iadul este bun (la ceva). Astfel, iadul este conținut de Dumnezeu, independent de capacitatea unor sataniști ce se dau teologi de a înțelege asta. Unii/ unele vor de bună voie să meargă în iad, știind cât de compromiși sunt.
Este irelevat pentru această discuție în ce mod este Dumnezeu prezent în iad. Material sau imaterial, văzut sau nevăzut. Relevant este că este și în iad. Poate relevant, nu neapărat pentru iad in sine cât pentru discuția asta, este că iadul este direct proporțional cu lipsa măsurii.


 mario_bril, on 28 iulie 2020 - 21:11, said:

Eu știu! Posted Image
Bădăranul este personajul care insultă pe unul sau pe altul, considerându-se superior totodată, exact cum faci dumneata. Posted Image Pe scurt, nu ai maniere, nu știi să respecți interlocutorul, de asta nici nu ți-am răspuns la mizeria aia de interpelare, cu privire la ubicuitate.
Ar trebui să iei în calcul faptul că ați fost pasiv agresivi în felul în care m-ați abordat. Fără un pic de empatie, de sensibilitate, de tact chiar și în mediu on-line, începe să miroasă a sociopatie. Și a satanism în cazul acesta. În viața reală vorbești despre cineva de față cu acel cineva fără a i te adresa în mod direct atunci când vrei să îl jignești - asta în ceea ce te privește. Deci nu omite că am reacționat provocat, reactiv.
Dacă și tu ai limbaj din acela de secolul trecut cu: „dumneata”, „matale” etc. te trec și pe tine la boșorogi.

#104
criztu

criztu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,298
  • Înscris: 03.09.2002

 Elihu_66, on 28 iulie 2020 - 22:11, said:

Hristos a spus ca nu stie nimeni cand va veni sfarsitul, decat numai Tatal.

 Elihu_66, on 28 iulie 2020 - 23:07, said:

Matei 24:36

Despre ziua aceea și despre ceasul acela, nu știe nimeni: nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl. - Matei 24:36 - Incornilescu
e vorba deci de venirea Fiului omului.
deci nu e vorba de "cand va veni sfarsitul"
deci putem constata rapid ca vorbesti total paralel cu ce este scris pana si in Incornilescu.

#105
Elihu_66

Elihu_66

    ⟣2028⟣

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,817
  • Înscris: 26.11.2011
Lumea se va sfârși, iar diavolul care este stăpânul lumii va fi legat pentru o mie de ani.
Nu știu cine este paralel cu biblia...
De Iosif am văzut foarte clar ca nu ai auzi.

Edited by Elihu_66, 29 July 2020 - 11:17.


#106
onisifor12

onisifor12

    Junior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,404
  • Înscris: 27.08.2013

 criztu, on 28 iulie 2020 - 21:31, said:

Discutia cu viitorul necesita intelegerea conceptului de actualizare. Nu exista practic viitor sau trecut sau prezent.
Exista doar fiinta care se reconfigureaza continuu si permanent si etern.
diferentele intre starea precedenta si starea ulterioara, este inteleasa ca "timp". deci e de fapt consecutivitate, iar nu "viitor".

Daca citesti cartea de la sfarsit la inceput, poate va avea vreun sens pt tine, draq stie. Daca citesti pagina 97 apoi pagina 54 apoi pagina 283 apoi pagina 601, poate cine stie, iarasi va avea sens pt tine, si vei exclama satisfacut: ce interesanta carte, mai vreau!

Deci Arcanele nu sunt o chestie care are inteles doar prin parcurgerea dupa ordinea pag.1, pag.2, pag.3, ci are inteles oricum ai parcurge, si de fapt mai jmeker, e ca un labirint, trei sa intelegi un concept, care iti da acces la alt concept, care e cifrat, deghizat, reprezentat numeric, simbolic, metaforic.
Istoria e suma actiunilor participantilor.
Interesant. Ce părere ai despre găurile de vierme? Afirmația (lui Einstein?) cum că timpul a fost inventat ca lucrurile să nu se întâmple toate de-odată, cum o interpretezi?
Istoria e suma actiunilor scrise, înregistrate, documentate, transmise participantilor. Sunt și acțiuni, participanți, evenimente ce nu sunt în istorie, majoritatea de fapt.

 criztu, on 28 iulie 2020 - 22:06, said:

Toate evenimentele "din viitor" sunt efectul actiunilor tale "din prezent".
Această idee face apel la asumare totală. Practic orice păcat sau greșeală pe care o fac este doar din vina mea. Adică sunt conștient chiar dacă par inconștient. Nici o problemă într-o societate guvernată de autoritate obiectivă, imparțială, dar ce te faci dacă bate inchiziția sau secu la ușă?

 criztu, on 28 iulie 2020 - 22:06, said:

Actiunile tale sunt actualizari: vei respecta fiinta, sau nu?
Pana nu intelegi ca femeia de care te-ai indragostit e spirit, adica fiinta, inger, Dumnezeu, vei continua sa faci acelasi dezastru: relatiile tale vor fi mercantile.
apocalipsa nu vine "pe data de"...
Apocalipsa e despre cand tu vei capata judecata, vei judeca ce ai facut pana in acel moment, si te va perpeli focul regretului - o femeie care te-a iubit, si tu ai tratat-o ca pe un obiect, caci nu vedeai spiritul
Cum tratezi pe cineva ca pe un spirit? Sunt și spirite rele. Dacă femeia de care te-ai despărțit era de fapt spirit rău și ai simțit asta? Era mai bine să nu fi fost deloc cu ea decât să fi fost împreună până v-ați despărțit?

#107
criztu

criztu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,298
  • Înscris: 03.09.2002

 Elihu_66, on 29 iulie 2020 - 11:15, said:

Nu știu cine este paralel cu biblia...

pai deci Matei 24:36 vorbeste de venirea Fiului Omului, iar nu de "sfarsit".
De sfarsit zice Isus putin mai sus, daca ai fi citit: Această Evanghelie a Împărăţiei va fi vestită întregii omeniri, ca o mărturie pentru toate neamurile; şi atunci va veni sfârşitul. - Matei 24:14
deci iata ca Isus stie cand va veni "sfarsitul". iar nu ce ai inteles tu, ca doar Tatal stie cand va veni "sfarsitul". deci tu confunji venirea Fiului Omului cu "sfarsitul".

 onisifor12, on 29 iulie 2020 - 12:16, said:

Istoria e suma actiunilor scrise, înregistrate, documentate, transmise participantilor. Sunt și acțiuni, participanți, evenimente ce nu sunt în istorie, majoritatea de fapt.

Ai dreptate, tehnic vorbind, numim istorie, suma insemnarilor, da. Mi-am permis sa ma exprim colocvial - istoria ca inlantuire de evenimente.

 onisifor12, on 29 iulie 2020 - 12:16, said:

Această idee face apel la asumare totală. Practic orice păcat sau greșeală pe care o fac este doar din vina mea. Adică sunt conștient chiar dacă par inconștient. Nici o problemă într-o societate guvernată de autoritate obiectivă, imparțială, dar ce te faci dacă bate inchiziția sau secu la ușă?

Sufletul(psyche) e Satan. e acel aspect, sau ipostaza, sau stare a fiintei, care crede doar in acest veac(aion), in aceasta lume. Crede ca va fi nimicit, si pt asta va face lucruri abominabile.
Spiritul(pneuma) e Dumnezeu. acel aspect, sau ipostaza sau stare a fiintei, care crede in veci(aionas). Crede ca ceea ce este este etern, nu va fi nimicit. si pt asta va face.. lucruri.. of..

Satan si Dumnezeu sunt binenteles, acelasi lucru, satan e aspectul "care cade". Eu fac binele si eu fac raul - Isaiah 45:7

 onisifor12, on 29 iulie 2020 - 12:16, said:

Cum tratezi pe cineva ca pe un spirit? Sunt și spirite rele. Dacă femeia de care te-ai despărțit era de fapt spirit rău și ai simțit asta? Era mai bine să nu fi fost deloc cu ea decât să fi fost împreună până v-ați despărțit?

pai o femeie cu carnea frumoasa, si spirit rau. ce faci, stai cu ea, pt carne, sau iti cauti o femeie spirit frumos, bun, cum vrei sa-i zici.
nu imi cere mie sa judec pt tine. Judecata toata Dumnezeu i-a dat-o Fiului. prima moarte.
tu trebuie sa judeci. suma experientelor tale te vor duce la judecata.

Edited by criztu, 29 July 2020 - 12:38.


#108
Elihu_66

Elihu_66

    ⟣2028⟣

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,817
  • Înscris: 26.11.2011

 criztu, on 28 iulie 2020 - 22:06, said:

Deci ideea ca peste 3 luni va avea loc in viata ta evenimentul x, e paganism. Toate evenimentele "din viitor" sunt efectul actiunilor tale "din prezent".
Deci Iosif era un pagan satanist, saracul... Posted Image D-aia voiau fratii lui sa-l omoare.
Intelepciunea si iluminarea ta spirituala ma uimeste de fiecare data, cand imi explici tu cu lux de amanunte cum sta treaba cu x si cu y.
Exista si lucruri pe care nu le stii?

Edited by Elihu_66, 29 July 2020 - 13:07.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate