Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema Service - Preturi diferite

IP Camera HikVision nu o gasesc i...

Cand devine un film clasic?

Cu mașina spre Budapesta ...
 Ridicare act de identitate cu pro...

Calorifere + incalzire in pardose...

Sfat achizitie laptop buget 1500-...

Boxe Devialet
 Mai poarta careva papuci prin oras?

Amortizoare - 2024 - gaz / ulei ?...

Calatorie Bucuresti - Timisoara, ...

Țuica are gust ciudat
 Copii nascuti in Romania

Felicitari Republica Moldova pent...

Ușa exterioara care scar5...

Decizie dificila intre doua model...
 

FiberHome HG6544C

- - - - -
  • Please log in to reply
152 replies to this topic

#55
kopilu_198

kopilu_198

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,399
  • Înscris: 25.10.2008
Tor nu ati invatat ca rds ofera wifi, pe ont-uri, ca sa nu zici ca nu ai.

View PostMaalcrom, on 04 februarie 2021 - 12:42, said:

Buna, doar ce mi-ai luat oferta de 1000 mb/s de la digi si azi au venit sa imi monteze. Am primit modem ul FiberHome HG6544C, dar la viteza imi duce doar 100 mb/s (testat pe speednet). M-am gandit ca ar trebui sa imi cumpar un router gigabit, dar nu inteleg cum ar trebui sa imi conectez modem-ul la router. Imi poate explica cineva? Sunt nedumerit si nu ma pricep la lucrurile de genu.

https://imgur.com/a/TJlYqhv si https://imgur.com/a/W5Ml7nR astea sunt intrarile
In cw mufa e conwctat: lan 1 sau lan 4? Viteza o ai prin cablu sau wifi?

#56
rex

rex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,619
  • Înscris: 16.06.2004
ala e portul 1, e port gigabit

pe wireless nu duce mai mult de 100 Mbps indiferent de hardware-ul cu care te conectezi la el, atat poate ont-ul digi. ptr majoritatea userilor care au nevoie doar ptr telefon, tv sau un laptop folosit la browsing e de ajuns. ptr restul care vor viteze mai mari pe wireless exista mastercard

Edited by rex, 05 February 2021 - 01:31.


#57
Mundoo

Mundoo

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 208
  • Înscris: 19.02.2016

View Postrex, on 05 februarie 2021 - 01:29, said:

ala e portul 1, e port gigabit

pe wireless nu duce mai mult de 100 Mbps indiferent de hardware-ul cu care te conectezi la el, atat poate ont-ul digi. ptr majoritatea userilor care au nevoie doar ptr telefon, tv sau un laptop folosit la browsing e de ajuns. ptr restul care vor viteze mai mari pe wireless exista mastercard
Cum să nu ducă mai mult de 100mbps? Sunt perioade în perioade în care îmi furnizează ~200mbps, contează foarte mult hardware-ul.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/sYor7V6Myrg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


#58
OneTransistor

OneTransistor

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 161
  • Înscris: 24.08.2018
Am întâmpinat următoarea problemă cu acest Fiberhome HG6544C, software RP2743: dacă rețeaua WiFi emite pe canalul 11 (probabil și pe cele apropiate de acesta), nu se mai recepționează canalele TV de pe 450 MHz (Antena 1 HD, Antena 3 HD, etc.). Cumva emisia WiFi pe la ~2462 MHz interferă cu frecvența CATV ~450MHz (apar macroblocuri, TV-ul Samsung îmi arată BER=2000, în loc de 0).

Schimbând canalul WiFi pe 1 nu par să apară probleme (nici pe 450 MHz, nici pe alte frecvențe de pe cablu). Bineînțeles, și dezactivarea WiFi a eliminat problema în cazul meu.

#59
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
Interesanta problema. Posibil cablu CATV de proasta calitate sau mufat .. nu prea bine?
Wait, asta n-are iesire CATV. Nu vad legatura dintre ele?! Sau are? :\ LE: ARE :D
Am intrebat si prima data inainte sa editez :)) pleaca acel cablu direct in TV sau mai ai vreun splitter / amplificator intre?

Edited by Znevna, 19 February 2021 - 21:25.


#60
OneTransistor

OneTransistor

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 161
  • Înscris: 24.08.2018
Are ieșire CATV.

Attached File  hg6544c_catv.png   6.19K   32 downloads

Da, am splitter. Cablul de la ONT la splitter are ~60 cm, eu zic că e mufat bine. Am încercat și fără splitter, cu cablu de ~2 m din ONT-ul Fiberhome direct într-un TV și tot la fel a făcut. Doar oprirea WiFi a rezolvat problema. Apoi m-am gândit să schimb canalul WiFi la 1, și văd că nu au mai apărut probleme pe CATV (nici pe 450 MHz, nici alte frecvențe nu par să fie afectate).

Poate o fi al meu Fiberhome cu probleme... sau poate că modulele RF din acest dispozitiv nu sunt bine ecranate și apar interferențe...

#61
goznerg

goznerg

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 31.08.2005
Am primit si eu acest router si problema e ca nu mai comunica telefonul cu TV sau cu pc-ul, deci nu mai pot face screen sharing pe TV. Menționez, cu routerul vechi funcționează. Stiti vreo setare pt acest router nou de la digi sau doar la suport pot rezolva aceasta problemă?

#62
OneTransistor

OneTransistor

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 161
  • Înscris: 24.08.2018
Am observat și eu acest lucru, în sensul că dispozitivele din LAN nu pot comunica unul cu celălalt. Nu pot face ping de pe un PC pe alt PC din rețeaua locală (nici din LAN în LAN, nici din LAN în WLAN). Cred că are activată vreo funcție de „client isolation” sau ceva de genul. Încearcă la suport (și eu vreau să îi contactez pentru asta).

#63
goznerg

goznerg

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 31.08.2005
Numai cu schimbarea echipamentului se poate rezolva.

Edited by Ravy, 20 February 2021 - 13:45.


#64
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,283
  • Înscris: 05.01.2006
Eu aș încerca și cu un tel la rds, poate are ap isolation activat și ei ar putea să-l dezactiveze... Dacă nu, router propriu după el și toate device-urile conectate la acel router.

#65
allein

allein

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 20.02.2021
Salutare. Acum a saptamana Digi HU a schimbat FTTB la FTTH, ONT HG6544C. Inainte de aceasta schimbare nu am avut deloc probleme in ceea ce priveste internetul. Routerul e un Synology RT2600AC. Am cerut ca ONT-ul sa fie pus in mod BRIDGE. Dupa ce ONT-ul a fost pus in BRIDGE, routerul se deconecteaza si primeste la fiecare 10-30 de minute un ip nou de la Digi. Am facut un factory reset pe router(software update) dar problema cu deconectarea internetului e prezenta. Mi-am cumparat un router nou(Tenda AC10U AC1200), nu am vrut sa cheltui mai mult pe un router nou, am zis ca nu are rost. Problema cu deconectarea e prezenta si cu acest router nou, se intrerupe dar nu atat de des ca la routerul Synology, am si log daca e nevoie. Nu cred ca ambele routere sa fie defecte, momentan am cerut la Digi sa-mi puna pe OFF ONT-ul din modul BRIDGE. Daca ma loghez pe ONT, la WAN status vad un uptime de 45 de ore, nu se vad deloc deconectari. Problema pare sa fie atunci cand ONT-ul e in BRIDGE si e comectat un router la ONT, asa cred eu. Ce sfaturi puteti sa-mi dati, ce pot sa fac?

#66
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,490
  • Înscris: 08.02.2011
E de la tine, probabil cablul dintre ONT si router cu probleme.

#67
allein

allein

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 20.02.2021

View Postmodoran, on 21 februarie 2021 - 14:05, said:

E de la tine, probabil cablul dintre ONT si router cu probleme.

Am incercat si alt cablu, degeaba. Interesant este ca ONT-ul are deja un uptime de 50 de ore, asta se vede la WAN, WAN Status. Pot monitoriza, controla altundeva in meniu pe ONT daca am deconectare? Asa cum se poate vedea in cazul unui router la Log.

#68
alex321

alex321

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,084
  • Înscris: 25.12.2005
ont il gestioneaza digi
deschide sesizare on line la ei

#69
OneTransistor

OneTransistor

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 161
  • Înscris: 24.08.2018

View PostOneTransistor, on 19 februarie 2021 - 21:11, said:

Am întâmpinat următoarea problemă cu acest Fiberhome HG6544C, software RP2743: dacă rețeaua WiFi emite pe canalul 11 (probabil și pe cele apropiate de acesta), nu se mai recepționează canalele TV de pe 450 MHz (Antena 1 HD, Antena 3 HD, etc.).
În urma unei sesizări, au venit, au constatat și ei problema și mi-au înlocuit ONT-ul. Mi-au pus același model de FiberHome, cu aceeași versiune software. Acesta nu mai face probleme pe CATV.

Și... surpriză: noul ONT nu blochează comunicarea între clienții din LAN (același model, cu aceeași versiune software) Posted Image . Pot face ping de pe un PC pe altul.

#70
BodoC

BodoC

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 119
  • Înscris: 05.12.2005
Pentru deconectări repetate de la WIFI-ul ONT-ului încercati să stetați manual banda (20 sau 40) si canalul. Nu le lăsați pe auto.

#71
claw653

claw653

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 02.06.2013
Va salut!
Am si eu o problema cu netul de la rds ,router Fiberhome 6544c.
Am un network Marantz care se conecteaza prin cablu la router.Vede retea conectata ,internetul radio merge dar nu poate comunica cu telefoanele( cu aplicatia lui,Spotify,stream de muzica in retea) si pc-ul.
Pana luna trecuta am avut net de la Upc si nu au existat probleme de genul acesta.

#72
kopilu_198

kopilu_198

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,399
  • Înscris: 25.10.2008
Vezi sa nu fie activ ap isolation

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate