Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Compatibilitate Switch - Telefon ...

Alimentatoarele originale au prot...

Windows 11 22H2 isi da reset sing...
 C.E.R.F. '96

Sfat convertire mini caseta camer...

Overwatch2

Anul asta vinerea neagra chiar va...
 Izolare balcon deasupra camerei

banda alergat acasa

Quartier Azuga - str. Azuga - zon...

Reprezentanța B.B.C. (Brown, Bove...
 Analizele Medicale, intre fericir...

Recomandare carcasa si sursa cu pwm

Cum s-ar putea face plafonarea pr...

Preparing automatic repair diagno...
 

FiberHome HG6544C

- - - - -
  • Please log in to reply
137 replies to this topic

#37
piticu2015

piticu2015

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 186
  • Înscris: 16.06.2015
Are 2 porturi de 1000 Mbps (1 si 2) si de 100 Mbps (3 si 4) ,portul 4 e in bridge. Portul 1 este cel pe care in general este recomandata conectarea unui router sau switch secundar. Versiunea de firmware mai OK este pe echipament R2743. Eu nu am avut probleme cu aceasta versiune pana in prezent, acoperirea wi-fie desi nu exceleteanza la viteza, e una buna ca arie pentru doua antene si probabil un chip nu prea stralucit.

#38
rex

rex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,619
  • Înscris: 16.06.2004
momentan nu am ONT-ul digi in mod bridge ptr ca am un router mai slab care nu duce prea bine PPPoE.
vreau sa cumpar alt router mai performant, probabil un tplink ax10.
daca leg router-ul meu pe portul 4 pot sa il testez in mod bridge fara sa sun la digi sa imi treaca tot ont-ul in mod bridge? nu ma intereseaza viteza (stiu ca portul 4 e de 100 Mbps) ci doar ca functioneaza.

#39
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 15,404
  • Înscris: 05.01.2006
ONT-ul poate merge ori bridge ori pppoe (si nu amandoua deodata). Daca el face pppoe atunci degeaba incerci cu alt router/calc pe orice port sa o faci si tu ca nu vei reusi...

#40
ramadoss

ramadoss

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 591
  • Înscris: 24.07.2012
Nou posesor al ONT HG6544C...
Inteleg ca nu pot sa am si semnal wireless si o conexiune PPPoE de la terminalul Digi...(desi stiu un vecin care are ambele. Nu am reusit sa vad ce terminal are caci nu aveam acces prea bun, dar e unul fara antene).
In cazul PPPoE cate routere pot lega in "spatele" ONT-ului ?

Edited by Ravy, 08 December 2020 - 09:36.
citat


#41
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,486
  • Înscris: 23.10.2006
Cate doresti, dar le folosesti ca AP nu ca routere.

#42
ramadoss

ramadoss

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 591
  • Înscris: 24.07.2012
ONT are patru porturi LAN...pot lega patru routere cu PPPoE sau patru routere ca AP ?
(scuze daca intrebarea mea e cretina...)

#43
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,942
  • Înscris: 07.03.2006
@ramadoss
1) poti sa ai si pppoe si wifi pe ONT (simultan)
2) daca ONT-ul face pppoe, indiferent cate routere legi la el (ca AP sau nu), ele nu mai pot face pppoe catre RDS
3) probabil nu toate porturile ont-ului sunt active, deci poti lega 4 AP-uri sau 4 Routere (ca in exemplul tau - dar ele pot fi oricate doresti) numai dupa ce pui un switch cu minim 5 porturi dupa ONT

@baribalu
50% fals...le poti folosi inclusiv ca layer3 (routere).

#44
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,486
  • Înscris: 23.10.2006
Ai dreptate ogo, dar crezi ca stie sa faca setarile pentru a le folosi ca layer 3, sau crezi ca are nevoie de asa ceva pentru un home user obisnuit? ONT respectiv are 4 porturi din care (folosit ca router), primele 2 cu viteza de 1000 Mb/s si restul cu 100 Mb/s, am eu pus in bridge.

Edited by baribalu, 08 December 2020 - 09:16.


#45
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,942
  • Înscris: 07.03.2006
Nu stiu ce stie si ce are nevoie - dar, un raspuns corect si complet il va pune pe drumul cel bun.

#46
ramadoss

ramadoss

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 591
  • Înscris: 24.07.2012

 ogo, on 08 decembrie 2020 - 08:35, said:

1) poti sa ai si pppoe si wifi pe ONT (simultan)

Daca te referi la wifi de la routerul meu, aia stiu....eu intreb de Wifi de la ONT si conexiune PPPoE la ruterul meu concomitent...

Cei de la Digi au zis canu se poate. Baietii de la Digi mi-au dat initial wifi...apoi le-am spus ca vreau sa leg si un router la ONT si mi-au zis sa sun la DIgi Service ca ei pot rezolva, dar ca nu voi mai avea wifi de la ONT-ul lor. Asa am si facut, am sunat, am primit mai apoi un mesaj si am facut conexiunea PPPoE....dar wifi-ul de la ONT a disparut...

Edited by ramadoss, 08 December 2020 - 09:49.


#47
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,942
  • Înscris: 07.03.2006
Wifi ONT si pppoe router personal => nu ai internet pe wifi-ul de la ONT (asta e raspunsul corect si integral) - tocmai d-aia, la trecerea ONT-ului in bridge probabil se dezactiveaza automat si wifi-ul (nu la toate e asa, sunt ONT-uri care chiar trecute in bridge vor emite inca WIFI dar cum ziceam, SSID-ul respectiv nu are acces la internet si nici la LAN-ul/LAN-urile din spatele router-ului tau).

#48
ramadoss

ramadoss

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 591
  • Înscris: 24.07.2012
Multumesc...

#49
hades

hades

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 883
  • Înscris: 16.12.2003
In momentul in care treci conexiunea in bridge, adica faci conexiunea pppoe prin routerul tau, WIFI-ul de pe ONT este imposibil de utilizat de catre tine, chiar daca mai emite, nu are internet.

#50
ramadoss

ramadoss

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 591
  • Înscris: 24.07.2012
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri...

#51
mofone

mofone

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,006
  • Înscris: 30.08.2011
Mi se deconecteaza wifi-ul mereu.. ce pot sa ii fac?

#52
rex

rex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,619
  • Înscris: 16.06.2004
sa iti cumperi un router wireless bun si sa nu mai folosesti mizeria de fiberhome pe wireless. ba chiar iti recomand sa intri in meniul de la fiberhome si sa ii dai disable la wireless ca sa nu ocupe canalele radio degeaba si eventual sa se bata cap in cap cu noul router.

#53
Maalcrom

Maalcrom

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 04.02.2021
Buna, doar ce mi-ai luat oferta de 1000 mb/s de la digi si azi au venit sa imi monteze. Am primit modem ul FiberHome HG6544C, dar la viteza imi duce doar 100 mb/s (testat pe speednet). M-am gandit ca ar trebui sa imi cumpar un router gigabit, dar nu inteleg cum ar trebui sa imi conectez modem-ul la router. Imi poate explica cineva? Sunt nedumerit si nu ma pricep la lucrurile de genu.

https://imgur.com/a/TJlYqhv si https://imgur.com/a/W5Ml7nR astea sunt intrarile

Edited by Dany_Darke, 04 February 2021 - 15:25.


#54
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,224
  • Înscris: 29.11.2001
confirm, wifi este jalnic, am instalat ieri la un client, nu am sarit de 60 mbps la contract gigabit. Test cu telefon (S10+) si laptop (placa suporta max. 866 mbps).

Pe cablu s-a tinut la 850-900 mbps.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate