Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Shaorma cu "de toate"
Last Updated: May 10 2022 12:23, Started by
Piscopescu
, May 03 2020 21:57
·
0
#55
Posted 04 May 2020 - 08:39
vrajitoruldinoz, on 04 mai 2020 - 06:40, said: Ba, sa te ia naiba, ca acum o s atraiesc cu regretul ca nu pot sa ajung la Slatina sa cumpar siu eu o saorma d-aia. Si nu e ca si cum n-as fi mincat niciodata, am mincat o data in Romania si nu mai mai trebuit (cartofi in lipie? bleah) dar descrierile tale sint ca sexul din 1001 de nopti. Neaceasca are o relatie speciala cu shaorma. Si mie mi se pare combinatia aia de cartofi cu lipie absolut oribila. |
#56
Posted 04 May 2020 - 09:41
vrajitoruldinoz, on 04 mai 2020 - 06:40, said:
Ba, sa te ia naiba, ca acum o s atraiesc cu regretul ca nu pot sa ajung la Slatina sa cumpar siu eu o saorma d-aia. Si nu e ca si cum n-as fi mincat niciodata, am mincat o data in Romania si nu mai mai trebuit (cartofi in lipie? bleah) dar descrierile tale sint ca sexul din 1001 de nopti. Cartofi prajiti cu paine nu merge, cu lipie da. Cartofi prajiti si salata de rosii cu ceapa-singurele chestii ce le mananc fara paine. Decoratiuni cu rosu si auriu, firma luminoasa rosie, mi se pare ideal. Tejghea aurie. Tricouri rosii la shaormari. Aveau si muzica in boxe Sony puse in perete, au disparut dupa renovare. Sala de mese cu becuri LED filament. LE: daca ai avea shaormerie, ai manca numai shaorma, imi zicea o matusa careia ii povesteam aventurile mele shaormistice. Un articol dragut cu shaormeria Verbun din Bucuresti: https://www.vice.com...haormar-opt-ore Edited by Neaceasca85, 04 May 2020 - 09:55. |
#57
Posted 04 May 2020 - 10:49
Ah, cand era doamna aceea draguta ce face shaorma mare si gustoasa (ala de care nu sunt eu multumit o face cam de una mica jumate, dar nu il parasc la patron, nu vreau sa ii fac rau ca nici mie nu-mi place munca) a zis "Cu de toate, nu?", eu "Da, si fara Coronavirus", imediat s-a rosit la fatza si a zis razand "N-avem, uitati aici dezinfectant daca doriti". Mi-e dor...
Draguta rau parodie din 2013, nostalgie: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/peyNHCRLWRY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Inainte de pandemie ma mustra constiinta ca mananc prea multe shaorme, ca imi stric ficatul, mi-am facut si analize de frica, dar acum nu mai regret nimic, poate ca nu am luat si mai multe. Acum chiar trebuie sa le mai limitez, pentru ca nema miscare. Edited by Neaceasca85, 04 May 2020 - 10:50. |
#58
Posted 04 May 2020 - 11:24
ionutzitaly, on 04 mai 2020 - 00:46, said:
Conceptul e interesant. Problema e carnea de proasta calitate si multimea de tampenii din rola aia de carne congelata. Problema e in masura. Ingredientele n-au nici pe dreq. Sunt chiar chestii necesare corpului uman, dar cu masura. Si miscare, multa miscare, corpul uman nu-i facut sa stea pe scaun. Edited by Fane, 04 May 2020 - 11:26. |
#60
Posted 04 May 2020 - 12:59
Piscopescu, on 04 mai 2020 - 06:17, said: Probabil te refereai la originalul turcesc... Shaorma nu provine nici din Turcia. Musulmanii nu mănâncă pâine crescuta. Shaorma e un fel de Sandwich împachetat în lipie. În ce privește lipia se mânca și în România pe vremea lu Ceasca. Apa,faina,un praf de sare. Buna si calda direct de pe soba de la bunica. Ce bagi in shaorma e problema ta. Pe-aici musulmanii umplu lipia cu mâncare traditionala. |
#61
Posted 04 May 2020 - 13:06
cspot, on 04 mai 2020 - 04:12, said:
Cum ai făcut 2 linguri de mămăligă ? Deci mamaliga, gem si lapte. Știi bancul ala cu olteni: - Ce mănâncă oltenii ? - Dimineața ceai, la 12 ceai si seara GEM ! E offtopic, dar tot e un desert ,,cu de toate” Deci - pui cam 150-200 ml de apa la fiert (cu ffff puțină sare, nu te teme... nu se simte) - după ce a fiert apa, pui mămăliga (cam 2 linguri mari, "in ploaie" - adică nu le arunci așa, că se fac gogoloașe), și freci ... și freci până se întărește () - pui oala în frigider cam 1/2h - arunci gemul peste si un sfert de pahar de lapte. La cantitatea asta mică, am mâncat direct din oala mică. Dacă faci cantitate mai mare, le porționezi in farfurii inainte să pui la frigider (că se întărește mălaiul). Durează... efectiv 2 minute. Mai mult durează până aștepți să se răcească ==== Nu țin teoria caloriilor (pentru că nu doar fumeile ar trebui să se uite la ele ), dar... DAR ... dacă mănânci zilnic o shaorma (și încă ceva pe lângă) e ok. Problema e când shaorma e desertul sau o gustare între prânzul cu 10 mici și cină.... E o bombă calorică (dat fiind ... sosurile alea). Fără sosuri poți mânca... chiar si 3 shaorma/zi (și nimic altceva) - în fond vorbim de legume extrem de bune, carne de pui - proteină, și o mână de cartofi pentru energie - și tot ești la baseline ... Ai putea zice că e un aliment complex. Dacă vrei să pui pe tine la sală, e suficient să mănânci 3 shaorma (fără sosuri) și nu-ți mai trebuie shake-uri proteice, prafuri, nici carbohidrați (ai cartofii)... Eu zic că e ok. Edited by Rhesus, 04 May 2020 - 13:17. |
#62
Posted 04 May 2020 - 13:27
Desi vizual seamana cu o clatita (unul i-a zis clatita dracului) shaorma nu e clatita si eu nu ma omor cu clatitele, poate cu Nutella sa le mananc, in rest prefer papanasi.
Rup Nutella cu lingura in borcan si muscand din paine, alt orgasm gustativ. |
#63
Posted 04 May 2020 - 13:29
#65
Posted 04 May 2020 - 14:21
cspot, on 04 mai 2020 - 12:59, said:
Shaorma nu provine nici din Turcia. Gherare hir https://en.wikipedia.org/wiki/Shawarma |
#67
Posted 04 May 2020 - 14:32
Se face cu ce crede fiecare de cuviinta. Maioneza, cartofii si ceapa sa nu lipseasca, atata zic eu.
|
#68
Posted 04 May 2020 - 14:46
#69
Posted 04 May 2020 - 14:52
Care credeti ca e cea mai buna din Bucuresti ? Mi se pare ca La Haleala a decazut, baiatul ala care l-au angajat recent e departe de valoarea shaormeristilor de pe timpuri si parca se zgarcesc la portii.
Edited by doxan, 04 May 2020 - 14:53. |
|
#70
Posted 04 May 2020 - 15:14
In Bucuresti as merge tot pe Melissa Kebab de la Electromagnetica. Desi userul Kykykyky imi tot spune ca s-a prostit mult. Maverick a fost OK, adusa de cumnata-mea prin 2010 la o masa de seara in Bucale, cand aveam eu examene la Masterat.
Insa de as fi bucurestean, as incerca celebrul Dristor Kebap. Pe ala din Dristor. Avea fratele un prieten acolo in Dristor, fost coleg de 1-4 cu el, ala manca shaorma zilnic cate 3-4, asta inainte de 2010 sau 2012 cand a facut 10 luni de puscarie si a slabit 20 de kile. Shaorma si Nestea era tot ce lua zilnic, gagica lui nu gatea. Pe un site de imobiliare era trecuta drept avantaj la un apartament apropierea de Dristor Kebap. Daca vrei sa te pishi de ras, pune-o pe maica-mea sa manance shaorma. O imprastie in farfurie si ciugoale cu furculita, eventual eu la final reimpaturesc ce gasesc acolo. In 2014 am incercat in Mamaia, pe litoralul manelaresc, pardon, romanesc, aproape toate shaormeriile, cate una in fiecare seara. M-au dezamagit, niciuna nu se ridica la nivelul Shaorma House Slatina. Un amic din cartier imi recomanda un turc din Mamaia, concluzia mea a fost ca i-a fost aluia foame rau cand a mancat shaorma de la acel turc. doxan, on 04 mai 2020 - 14:52, said:
Care credeti ca e cea mai buna din Bucuresti ? Mi se pare ca La Haleala a decazut, baiatul ala care l-au angajat recent e departe de valoarea shaormeristilor de pe timpuri si parca se zgarcesc la portii. Unul dintre veteranii si cei mai buni shaormari de la House a plecat in Germania in februarie. Si era din 2015 acolo. Cred ca a facut rahatul praf cu Covidul. Mai bine nu pleca. In 2011 erau 2 fete foarte tari, o scunda data naibii si una inalta cu "aripioare" la solduri. Au mai fost si angajati de cate o zi, o grasana odata mi-a bagat la maioneza in ea, hohoho. |
#71
Posted 04 May 2020 - 17:53
#72
Posted 04 May 2020 - 20:51
La renovarea din 2018. Adevarul e ca in apropiere este restaurant chinezesc si anume Dong Bei. Colegele mele de birou (cumnata si 2 colaboratoare, actualmente ea si 1 colaboratoare) comandau cand de la Shaorma House cand de la Dong Bei (de obicei mancam mancare de acasa la birou), de la chinezi eu mi-am luat tot cartofi prajiti cu pui shanghai.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users