Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Elicopterul care-l transporta pe ...

Sfaturi achizitionare apartament ...

Permis de conducere nou

Packet Loss la Digi
 Masurare parametri CATV prin Conn...

Youtube a inceput sa aiba lag!?

Internet Archive - adauga item la...

Electrica Furnizare + Poșta ...
 Probleme cu scurgerea de ulei pe ...

Blocuri cu apartamente de 5+ camere

Casa noua finisata, teava incalzi...

Ce marca si model de DVD-RW sa cu...
 Achizitie camera video auto (II)

Baza de date cu imagini pe bani

Robotul martian european, revigor...

Are cineva o inregistrare Radio R...
 

cate calorii ard?

- - - - -
  • Please log in to reply
89 replies to this topic

#73
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,693
  • Înscris: 24.10.2015
"Păi mai sus îl vezi pe omul nostru care se luptă să mai ardă ceva, că-l dor toate și-i tremură picioarele. Dacă și-o mai scrânti ceva, mai stă vreo două săptămâni la pat, ce mișcare mai face atunci?"

Desigur, fiindca voi sustineati ca nu e nevoie de mancare. Sau ai uitat? Nu spuneati voi ca fara mancare sunteti mai energici? Ai uitat cand am spus ca te transformi intr-o leguma? Cum o mai intorc unii..

Dar daca crezi ca un om nu ar fi capabil sa faca cate o ora de inot zilnic pai ce sa mai vorbim? Leguma e foarte putin spus.

Candva am trecut prin vremuri mai grele. Lucram 8 ore la facut beton si carat, stii cum e sa dai la lopata o zi intreaga, sa cari saci cu nisip si ciment si dupa aia sa mergi la sala de forta? Desigur ca nu, voua va paraie incheieturile daca faceti o ora de balaceala. Ideea e ca eu nu ma tineam cu frunze de varza sau leusteam dar bagam in mine ca spartul dimineata lapte fiert plus paine integrala cu seminte cu unt si branza. Pe la 10.00 beam un shake proteic. La pranz masa calorica cu carne, cartofi, legume etc si tot asa. Am si poze din perioada aia, nu ma ingrasam absolut deloc. Cand au venit timpuri mai bune si am o munca mai omeneasca normal ca mi-am adaptat dieta. Daca as fi mancat tot asa ma faceam porc.

Edited by vinciun, 31 January 2020 - 22:43.


#74
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015

View Postvinciun, on 31 ianuarie 2020 - 22:41, said:

Desigur, fiindca voi sustineati ca nu e nevoie de mancare. Sau ai uitat? Nu spuneati voi ca fara mancare sunteti mai energici? Ai uitat cand am spus ca te transformi intr-o leguma? Cum o mai intorc unii..

Da, pentru că nu mă transform.
Hai s-o punem altfel. Tu cum te simți după trei zile fără mâncare? Așa-i că habar n-ai, pentru că n-ai încercat niciodată? Trebuie experimentat, văzut ce funcționează. Sunt care se simt excelent când postesc câteva zile consecutive și în rest mănâncă normal, alții care țin post cum țin și eu, intermitent și mănâncă odată pe zi.
Dacă e să aleg între a-mi scrânti picioarele la alergat sau a sta nemâncat câteva ore pentru a pierde câteva kilograme, aș alege să stau nemâncat.

Oamenii sunt ființe complexe. Pentru majoritatea e greu să susțină o acitvitate repetitivă, fără să observe și rezultate. De la înot, oricât ai înota tu zilnic, nu observi rezultate directe, nu vezi nici masă musculară, iar dacă mănânci prea mult, nu vezi nici pierdere în greutate. Aș fi mult mai încântat dacă l-aș auzi că se întâlnește o oră cu prietenii și aruncă la coș, sau că se joacă cu copilul tenis. Alea sunt activități plăcute, distractive, la care nu ai neapărată nevoie de rezultat. Dar să dai ture de bazin o oră pe zi, e plictisitor.

View Postvinciun, on 31 ianuarie 2020 - 22:41, said:

Candva am trecut prin vremuri mai grele. Lucram 8 ore la facut beton si carat, stii cum e sa dai la lopata o zi intreaga, sa cari saci cu nisip si ciment si dupa aia sa mergi la sala de forta? Desigur ca nu, voua va paraie incheieturile daca faceti o ora de balaceala.

Who the fuck cares? Pe bune acum, ce relevanță are că ești tu salahor cu subiectul? Că ești dispus să faci mai mult efort fizic decât alții nu demonstrează nimic, decât că nu poți rezona cu ce vorbim noi pe-aici.
Și da, tocmai asta e ideea, că nouă ne pârâie încheieturile după o oră de bălăceală, iar ce ți se aplică ție, nu ni se aplică și nouă. Nu știu cum e să car beton 8 ore și pe urmă să mă duc la forță pentru că am mai multă minte decât să fac asta.

Ție ți-a picat pe mine, că ți s-a părut că te-am atacat. Eu am atacat viziunea ta, pe care văd că o tot adopți, mentalitatea asta, să te duci să leșini, să tragi până ți se rup oasele, pe care încercați să o impuneți altora ca singurul mod de a face orice.
Beleaua e că voi doar vorbiți de atitudinea aia, dă bine când scrieți, în realitate nu o aplicați nici voi. Sunt sigur că tu ai făcut performanță sportivă cât am făcut și eu, care am practicat atletism la nivel de amatori, dar vorbești de parcă ai pereții plini de medalii. N-ai, probabil n-o să faci niciodată performanță, aia e, a trecut vremea, nu trebuie să te simți prost și să încerci cu tot dinadinsul să ne impresionezi pe noi cu ceva. Dacă te face să dormi mai bine, să știi că eu sunt foarte impresionat, te stimez, sunt sigur că ești o mașinărie umană, care nu se abate niciodată de la cele mai bune practici de antrenament și cele mai bune diete posibile.

#75
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,693
  • Înscris: 24.10.2015
Povesti... Tu vrei sa o tii pe a ta indiferent de situatie. Eu povestesc una si tu intelegi alta. Imi vii cu extreme, distrus incheieturi si tot asa. Efort mult si mancare prea multa incat nu mai slabesti.. Nu poti intelege ca exista si un echilibru. Poti face mai multa activitate fizica decat doar o ora de inot si in acelasi timp sa te simti bine, sa ai forta si energie pentru diferite activitati fizice si mentale. Ca tu preferi sa nu mananci decat sa te misti e treaba ta dar numai nu spune ca asa e si mai bine. Nimeni nu te obliga sa te distrugi facand sport. Totul se face progresiv, corpul se adapteaza, se antreneaza. Nimeni nu spune sa traiesti in chinuri muncind fizic de dimineata pana seara.

Quote

să te duci să leșini, să tragi până ți se rup oasele, pe care încercați să o impuneți altora ca singurul mod de a face orice.
eu nu am spus asa ceva. Ai probleme mari de intelegere si de prelucrare a informatiei.

Quote

da, tocmai asta e ideea, că nouă ne pârâie încheieturile după o oră de bălăceală

Quote

Da, pentru că nu mă transform.


vezi cum te contrazici? Spui ca nu te transformi in leguma dar apoi imi spui ca ti se rup incheieturile de la o ora de balaceala. Omul normal e capabil de mult mai mult. Stiu, e o moda acum sa nu faci miscare ca te supraantrenezi si de la mers. Repet, ca tu preferi sa nu mananci cu zilele ca sa te mentii slab in loc sa faci ceva efort fizic e alegerea dar s-ar putea sa nu fie cea mai potrivita. Altii vor sa fie si capabili de a urca 10 etaje cu o sacosa de 15kg in maini daca nu functioneaza ascensorul, nu doar sa se vada in oglinda ca nu-s grasi dar de fapt sunt ca o leguma.

Quote

De la înot, oricât ai înota tu zilnic, nu observi rezultate directe, nu vezi nici masă musculară, iar dacă mănânci prea mult, nu vezi nici pierdere în greutate.


Nu trebuie s-o dai de pereti in toate extremele. Afla ca este si o cale de mijloc in care imbini sportul cu dieta si poti obtine cele mai bune rezultate

Absolut irelevant daca am diplome sau nu, deja o dai in personal.

#76
avenirv

avenirv

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,554
  • Înscris: 01.05.2009
de 5-6 ori pe saptamana, urc & cobor de 12 ori cate 5 nivele din blocul nostru (echivalentul a 60 de etaje, adica cam 1044 de trepte) cu 12 pauze de cca 40 s intre fiecare set (urcat+coborat) de 5 etaje. merg , zic eu, moderat, adica fac tot urcatul si coboratul in mai putin de 45 minute. este un cardio bun ? este timpul foarte mare ?
chiar inainte de asta fac minimum de 300 miscari cu gantere de 6 kg fiecare (imi iau cam 20 minute si sa zicem ca sunt peste 30 de seturi de 10-15 miscari fiecare) si inca mai mult de 130 flotari la perete (de la o distanta de 80 cm de la perete) in total in cele 12 pauze.

fac si dieta, un fel de keto "moale" (redus carbohidratii; nu painoase (max 6 covrigei pe zi), nu prajituri, nu zahar la ceai, avocado, peste, vegetale cu putin carbohidrati, mere de voinesti, carne de oaie/vita cu maduva si seu (acum 7 zile am mancat un beefstake de 600 g dupa o ciorba de burta perfecta - rog nu ma impuscati pt asta), in jur de 10 pahare de vin saptamanal ). mai mananc 1 jumatate lingurita rasa de scortisoara de Ceylon si 20-25 de almonds zilnic. nu simt foame.
beau de 10 ani minim 1 kg zilnic de genmaicha fara zahar. renuntat la fumat acum 23 ani, deci si la cafea.
ma interesa daca urcatul acela pe scara este prea lent sau sa trag mai tare. la fel si pt gantere.
multumesc.

PS
acum 4 luni aveam 106 kg, acum sunt undeva pe la 98-99. am intrat pe turnanta de 70 de ani,  183 cm.
tensiunea se invarte acum pe la 120-130 / 60-65 si pulsul pe la 60-70. imediat dupa gantere+scara este sub 120. era mult mai mare acum 4 luni cand am inceput.
sunt suspect de prediabet (acum 4 luni dimineata iese 120-136):
-acum dimineata la sculare este pe la 110 (deci tot prediabet)
-dupa ce mananc pt pranz pe la 1-1.5 h dupa mancare este pe la 130
-imediat incep gantere+scara si termin cam in 1.3 h, glicemia este pe la 115.
o voi tine asa cat pot, nu ma simt obosit.

masuratorile sunt facute cu un accucheck si un omron de casa.

Edited by avenirv, 01 February 2020 - 21:07.


#77
Strelok_-

Strelok_-

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 390
  • Înscris: 17.10.2019
faptul ca ai glicemia 115 ar trebui sa-ti dea de gandit serios,pt ca la valoarea aia este diabet.O glicemie normala este in plaja 70-90...

#78
avenirv

avenirv

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,554
  • Înscris: 01.05.2009

View PostStrelok_-, on 01 februarie 2020 - 22:45, said:

faptul ca ai glicemia 115 ar trebui sa-ti dea de gandit serios,pt ca la valoarea aia este diabet.O glicemie normala este in plaja 70-90...
multumesc pt raspuns.
deci am spus ca am prediabet (asta au zis medicii, eu nu). de aceea si fac ce fac.
ce spui tu nu este pt dimineata pe nemancate ? 115 este la 3 ore dupa pranz si imediat dupa gantere+scara.
de fapt am observat ca toate cifrele variaza, se pare ca sunt mai multe scoli de gandire. oricum 102-110 dimineata pe nemancate (cum am eu) este mai mult decat maxima ce se accepta de obicei.
dar ce spui de intrebarile mele ?

#79
Strelok_-

Strelok_-

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 390
  • Înscris: 17.10.2019
zaharul din sange iese cel mai greu si este si cel mai periculos, iar sfatul meu este s-o lasi mai moale cu vinul care este un dezastru pt. corp ,e cea mai periculoasa bautura, ea si cu mustul.Ai mentionat mai sus ca bei si vin.Mai bine bei tuica de pruna care e mult mai curata.De fapt tuica e cam cel mai curat alcol,sau mai bine bei bere,orice altceva dar nu vin sau alte derivate alcolice care contin mult zahar.Daca ai in pbicei sa bei si sucuri lasa-le si pe alea definitiv sau macar redu-le.Glicemia ca glicemia ca se mai poate normaliza printr-un stil de viata sanatos si o dieta corespunzatoare,mai periculoasa e analiza care se cheama hemogoblina glicozilata si trebuie tinuta sub supraveghere.Ca sa te normalizezi cu glicemia trebuie pus stop pe zahar
Ca sa-ti raspund cinstit la intrebare eu unul nu am incredere si nici nu voi avea in noul sau in noile scoli de gandire care au marit marja pt glicemie la 110.Eu 1raman la concluzia ca valoarea normala a glicemiei este cea a anilor '90 adica plaja 70-90.Tot ce este peste 90 la glicemie consider periculos si o stare de alerta.Eu sunt mai pe vechi.

Edited by Strelok_-, 01 February 2020 - 23:38.


#80
Ann0nyym0us

Ann0nyym0us

    Arrogant bastard

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,420
  • Înscris: 15.12.2009
Acum, nu o lua in nume de rau. Dar cu stilul "pe vechi" era sa ajungi pe-aici la insuficientă nutritionala. Unele lucruri pe care le sustii au fost dovedite ca fiind incorecte prin studii ample. Ce faci tu cu viata ta e doar raspunderea ta. Nu vrei sa tii cont de sfaturi, nu tine.

Dar nu incerca sa-i tragi si pe altii in asta. Nu-i ok. Si eu cand am inceput sa am grija de corpul meu a trebui sa discern prin tone de informatii aiurea. Dar am fost deschis la nou si mi-a prins bine.

#81
avenirv

avenirv

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,554
  • Înscris: 01.05.2009

View PostStrelok_-, on 01 februarie 2020 - 23:30, said:

zaharul din sange iese cel mai greu si este si cel mai periculos, iar sfatul meu este s-o lasi mai moale cu vinul care este un dezastru pt. corp ,e cea mai periculoasa bautura, ea si cu mustul.Ai mentionat mai sus ca bei si vin.Mai bine bei tuica de pruna care e mult mai curata.De fapt tuica e cam cel mai curat alcol,sau mai bine bei bere,orice altceva dar nu vin sau alte derivate alcolice care contin mult zahar.Daca ai in pbicei sa bei si sucuri lasa-le si pe alea definitiv sau macar redu-le.Glicemia ca glicemia ca se mai poate normaliza printr-un stil de viata sanatos si o dieta corespunzatoare,mai periculoasa e analiza care se cheama hemogoblina glicozilata si trebuie tinuta sub supraveghere.Ca sa te normalizezi cu glicemia trebuie pus stop pe zahar
Ca sa-ti raspund cinstit la intrebare eu unul nu am incredere si nici nu voi avea in noul sau in noile scoli de gandire care au marit marja pt glicemie la 110.Eu 1raman la concluzia ca valoarea normala a glicemiei este cea a anilor '90 adica plaja 70-90.Tot ce este peste 90 la glicemie consider periculos si o stare de alerta.Eu sunt mai pe vechi.
corect,  vinul are zahar. il voi reduce de la 10 pahare (spritz!) pe saptamana la 5. astazi dimineata m-am masurat si am avut 100, dar greutatea arata ca sunt pe un platou.
in acelasi timp niste englezi sustin ca un pahar de vin pe zi ajuta la diabet. cred ca se aplica principiul ca rezultatele unei cercetari depind de cine finanteaza cercetarea. niste indivizi de la ben gurion sustin ca studiul lor de 1 an arata ca vinul rosu mareste nivelul de HDL la diabetici, cine o fi platit studiul ?
cea mai curata bautura alcolica este votka.
cand fac tuica taranii adauga MASIV zahar din comert.

sunt lucruri foarte curioase cu dietele astea. de ex orezul alb este echivalat cu otrava, dar vreo 3-4 miliarde de oameni mananca enorm de mult orez alb si asta tot timpul. si nu sunt prea grasi si nici nu sunt distrusi pe capete de diabet.

la fel, este scris ca niste catindati la PHD au sapat mai mult la baza dietei mediteraneene si au descoperit ca acel domn ce a propagat-o tare a facut masiv cherry-picking cand a comunicat datele. de fapt chestia principala este ca taranul ala de pe mediterana muncea de-i ieseau ochii si nu avea timp sa se ingrase.

se pare ca idea este totusi sa nu te ingrasi si sa fii moderat.
cred ca am spus ca nu mai folosesc zahar direct. ca in vin e zahar, ca in muraturi se pune zahar, ca in aproape orice se pune zahar, asta inseamna ca asta-i viata si incerc sa reduc asemenea alimente.

poate gasesti timp sa-mi raspunzi si la intrebarile mele originale, vad ca esti tare in conditie fizica si ma intereseaza ideile tale.

asta-i viata si la urma urmei cat mai am de trait ? doar ai vazut ce varsta am.
acum 2 luni am fost pe un trek de 8 h in Anzi, dar eu am avut nevoie de vreo 11 h, bine ca nu m-a afectat prea tare aerul de inaltime. dar l-am facut in final.

PS
intrebarile mele originale (poate nu le-am evidentia clar erau "ma interesa daca urcatul acela pe scara este prea lent sau sa trag mai tare. la fel si pt gantere.".

Edited by avenirv, 02 February 2020 - 08:58.


#82
Strelok_-

Strelok_-

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 390
  • Înscris: 17.10.2019
nu sunt tare si nu ma consider in nici un fel,sunt si eu ca si tine ma zbat sa fac cat mai multa miscare sa ajung la greutatea dorita.Un singur lucru am invatat: ca fara ambitie,perseverenta si chiar si unele renuntari in viata nu se poate face absolut nimic.O dieta nu va schimba niciodata un stil  de viata echilibrat,iar acest stil trebuie sa fie permanent pana la sfarsitul cartelei noastre de viata.

Edited by Strelok_-, 02 February 2020 - 09:46.


#83
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,693
  • Înscris: 24.10.2015
"ma interesa daca urcatul acela pe scara este prea lent sau sa trag mai tare. la fel si pt gantere.".

Pai cine crezi ca are raspunsul? Daca e prea mult sau putin doar tu stii fiindca lupta e doar cu tine. Pentru cineva s-ar putea sa fie prea usor dar este irelevant pentru tine. Tu trebuie sa-ti alcatuiesti un program progresiv. Trebuie sa te depasesti pe tine, nu pe altcineva. Dupa o varsta, insa, sa duci o lupta pentru mentinere si sa reusesti  e tot un progres.

#84
avenirv

avenirv

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,554
  • Înscris: 01.05.2009

View Postvinciun, on 03 februarie 2020 - 01:34, said:

"ma interesa daca urcatul acela pe scara este prea lent sau sa trag mai tare. la fel si pt gantere.".

Pai cine crezi ca are raspunsul? Daca e prea mult sau putin doar tu stii fiindca lupta e doar cu tine. Pentru cineva s-ar putea sa fie prea usor dar este irelevant pentru tine. Tu trebuie sa-ti alcatuiesti un program progresiv. Trebuie sa te depasesti pe tine, nu pe altcineva. Dupa o varsta, insa, sa duci o lupta pentru mentinere si sa reusesti  e tot un progres.
multumesc.
dar pt Dvs cum este ? ce raspuns aveti ?
teoria o stiu si eu, individualizat. pe aceasta idee nici o discutie nu ar avea sens
dar cred ca puteti sa-mi spuneti ca a face scarile alea in 8 h este cu adevarat lent, corect ?
orice raspuns este un raspuns, mai bine decat a spune nimic.

#85
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,693
  • Înscris: 24.10.2015
Blocul in care stau e cu 4 etaje. O sa fac si eu testul si o sa-ti spun rezultatul, desi nu stiu la ce ti-ar folosi.

Cumpara-ti un ceas care masoara pulsul si te orientezi cu el. Se recomanda sa-ti mentii pulsul pe la 60% din pulsul maxim. Pulsul maxim e 220 minus varsta in ani.



Dar faca spui ca esti trecut de 70 de ani, mai bine vorbesti cu un medic specialist in sport.

#86
Mariusvlad2

Mariusvlad2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,677
  • Înscris: 11.12.2007
Este corect tot ce faci iar daca luam in considerare varsta și greutatea este foarte bine dar tot ce faci trebuie îmbunătățit în timp pentru a funcționa. Bucură-te de progrese mici și nu te hazarda la țeluri greu de atins.
Trebuie sa fi azi o versiune a ta mai buna decât ieri.


#87
avenirv

avenirv

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,554
  • Înscris: 01.05.2009

View Postvinciun, on 03 februarie 2020 - 12:19, said:

Blocul in care stau e cu 4 etaje. O sa fac si eu testul si o sa-ti spun rezultatul, desi nu stiu la ce ti-ar folosi.

Cumpara-ti un ceas care masoara pulsul si te orientezi cu el. Se recomanda sa-ti mentii pulsul pe la 60% din pulsul maxim. Pulsul maxim e 220 minus varsta in ani.



Dar faca spui ca esti trecut de 70 de ani, mai bine vorbesti cu un medic specialist in sport.
multumesc pt sfat.
nu am scris nicaieri ca sunt trecut de 70 de ani.

View PostMariusvlad2, on 03 februarie 2020 - 12:33, said:

Este corect tot ce faci iar daca luam in considerare varsta și greutatea este foarte bine dar tot ce faci trebuie îmbunătățit în timp pentru a funcționa. Bucură-te de progrese mici și nu te hazarda la țeluri greu de atins.
Trebuie sa fi azi o versiune a ta mai buna decât ieri.
perfect, deci precaut si cu grija.
multumesc.
acum sunt pe platou de vreo 2 saptamani.

#88
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,693
  • Înscris: 24.10.2015
"am intrat pe turnanta de 70 de ani"

Asta m-a facut sa cred ca ai peste 70 de ani.

#89
avenirv

avenirv

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,554
  • Înscris: 01.05.2009

View Postvinciun, on 03 februarie 2020 - 19:15, said:

"am intrat pe turnanta de 70 de ani"

Asta m-a facut sa cred ca ai peste 70 de ani.
nu-i problema, observatiile sunt binevenite, multumesc.
mai am vreo 8 luni pana la schimbarea prefixului. si da, pe la varsta asta totul trebuie facut cu atentie.

#90
Strelok_-

Strelok_-

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 390
  • Înscris: 17.10.2019
110.000 pasi.

Attached Files



Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate