Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Panasonic OLED

* * - - - 6 votes
  • Please log in to reply
366 replies to this topic

#1
AndreiNR

AndreiNR

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,035
  • Înscris: 14.06.2013
Acesta este topicul dedicat posesorilor, entuziastilor, curiosilor si oricui are ceva de spus sau intrebat despre tv Panasonic OLED.

Mi-ar placea ca discutiile OT, comentariile inutile si tendențioase precum si comparatiile nefondate si inutile sa lipseasca de pe acest topic.

Daca cineva are intrebari despre Panasonic FZ800 sau GZ950 ii stau la dispozitie.

#2
amenajari_buc

amenajari_buc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 160
  • Înscris: 05.12.2007
Cum mai este SO-ul la televizoarele Panasonic model nou? Stiu ca la modelele anterioare, nu era cel mai reusit.
Chiar ma bate gandul sa-mi cumpar un OLED Panasonic de 65 deoarece sunt foarte impresionat de imagine/culori insa nu stiu cum se comporta si pe parte de software.

Edited by amenajari_buc, 01 December 2019 - 22:49.


#3
AndreiNR

AndreiNR

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,035
  • Înscris: 14.06.2013
Noua serie are SO identic cu seriile anterioare dar alta interfață.  In schimb se misca fluid si merge totul cum ar trebui, are setari extinse si implementate foarte bine pentru imagine, mai putin 24p/4k pure care e bolnav de multi ani.

Totul merge cum ar trebui dar nu are HBOGO si DTS.
Eu am rezolvat prima problema cu Chromecast.
De anul asta se poate dezactiva led-ul frontal.

Edited by AndreiNR, 01 December 2019 - 22:55.


#4
scy

scy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,452
  • Înscris: 18.04.2019
Ar fi bine sa recomandati si modele de cumparat, un best buy gen.

#5
AndreiNR

AndreiNR

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,035
  • Înscris: 14.06.2013
Best buy este fara discutie Gz950. Asta e badge ul pe care l-a primit de la avforums si parca hdtvtest.uk .
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/VUQlEsTTibk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
https://www.avforums...tv-review.16674

#6
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,628
  • Înscris: 06.03.2005
Cum este cu Atmos pe HDMI via ARC, poate trimite stream encodat in DD+ din aplicatiile interne Netflix, Amazon Prime sau cu playerul intern?

#7
ARSY

ARSY

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 579
  • Înscris: 01.10.2004
Din aplicațiile interne da. Chiar și Atmos daca receiverul suporta. Din player-ul intern am înțeles că scoate DD in diverse variante dar nimic DTS. Iti recomand sa citești și topicul de avforums.

#8
SIR

SIR

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,317
  • Înscris: 06.08.2005

 fane2017, on 01 decembrie 2019 - 21:25, said:

salutare , am achizitionat si eu 55gz950e si am 2 mici probleme : 1 eu nu am in meniu setarile pt HDMI ( in alte reviewuri apar ) si 2 nu reusesc sa pornesc asistenta vocala prin google sau alexa , ma puteti ajuta ?

2: Google Home
a.Activezi comenzile vocale in televizor. Tot acolo ai un serial, o parola și o adresa web unde poti să faci înregistrarea aparatului - dar poti s-o faci și la pasul c.
b. Ii ceri asistentului sa vorbeasca cu Panasonic TV. Iti va zice sa intri in Google home pe unde il ai și să legi (link) aparatul la casa definită.
c. Intri in Google Home unde la notificări te asteapta invitația sa legi echipamentul. Dai link și te baga pe o pagina panasonic unde trebuie să faci un cont, sa confirmi emailul și să dai informațiile de serial și parola. Cand aparatul e înregistrat poti da comenzi gen OK google, ask Panasonic TV to turn on / to launch Netflix / to search xyz on Youtube etc. Se va gândi 10 secunde apoi zice asistentul; "this is panasonic tv - OK" - apoi destul de des "service unavailable - please try later" - dar și mai curios e ca de obicei tot face ce i-ai cerut.
Dupa cateva zile trece entuziasmul și telecomanda ramane baza :)

Edited by SIR, 02 December 2019 - 19:00.


#9
ARSY

ARSY

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 579
  • Înscris: 01.10.2004
Am vizionat aseara un film de pe HDD extern folosind pentru prima oara player-ul intern al televizorului. Fiind pentru prima oara, am uitat sa ma bag la setarile de imagine, am pus pur si simplu pe Professional si gata. Pe la 1/3 mi-am adus aminte ca nu m-am uitat la setari si ca avea cel mai probabil activat IFC pe minim si Sharpness pe 30, cum vin din fabrica modurile astea. Ideea e ca nu stiu cat ajuta IFC-ul ala sau nu, la setarea aia minima, dar eu nu mi-am dat seama ca e activ... Nu am vazut nici un efect de telenovela... L-am dezactivat, pentru linistea mea sufleteasca, dar zau ca a fost fix totuna... Poate nu am eu ochiul suficient de sensibil la chestia asta, nu stiu ce sa zic, desi o observ imediat la orice televizor la prieteni unde e activa functia, e drept ca pe setari mai agresive de obicei.

De asemenea, voi ce faceti cu Sharpness-ul? Eu l-am pus pe 0 pentru orice rulez din surse externe, gen PC/player intern + HDD sau Netlix. Oricum vizionez 99% numai filme bluray, 1080p sau 4K, nu vad cu ce ar putea imbunatati imaginea. Am lasat la valoare standard de 30 pentru cablu TV.

#10
AndreiNR

AndreiNR

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,035
  • Înscris: 14.06.2013
Nu insuce SOE dar ptr un ochi antrenat se vede diferenta la fluiditatea miscarii destul de usor.

Eu l-am pus pe off ca parca mai are cate un skip asa cat ai clipi cateodata.

Sharpness pe zero si eu am pus.  Diferentele fata de setarea default 30 sunt aproape insesizabile dar ele sunt.

#11
Jean-Luc_Picard

Jean-Luc_Picard

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,792
  • Înscris: 04.10.2014
Motion-ul la Panasonic e implementat civilizat. Nu deranjează și e și eficient.

#12
Calin_fdx

Calin_fdx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,633
  • Înscris: 13.09.2014
Calibrare oled Panasonic 55GZ950. Achizitia simultana a doua unitati de la eMAG, a oferit posibilitatea compararii atat d.p.d.v al graficelor cat si perceptual. Oled-urile fiind instalate intr-o sufragerie si un dormitor. Distanta dintre display / locul de vizionare tinand cont de lumina ambientala din sufragerie, impun setari diferite ale valorilor controlului oledlight. Initializare simpla si rapida, conectare instantanee la retea, meniu simplist, foarte responsiv la comenzi, telecomanda clasica. Oled-ul out of the box, se initializeaza in modul standard. Consider panasonic unul dintre brandurile care intr-adevar respecta standardele in industria video home use, si acest fapt este sesizat de orice ochi avizat, initiat in cromatica. Acest 55GZ950 nu dezamageste, ba mai mult se pare ca este foarte apropiat de standardele de referinta. Cinematica acestor oled-uri este de neegalat (nici un alt producataor de oled, nu ofera acea culoare organica, acea brilianta in afisare, si detaliu in scenele intunecate. Normal ca aceste diferente sunt subtile, evaluarea necesitand materiale artistice (filme) de buna calitate (nu demo magazin) Corectiile de calibrare pentru refacerea matricei initiale a producatorului (exista o matrice calibrata care o caracteristica de matching pe mii de display-uri, dar care este pretabila la ajustare pentru perfectiune pe fiecare unitate in parte) sunt relativ mici raportat la alte oled-uri care folosesc acelasi panel (seria B9 - LG , AG8 - Sony etc) Ambele paneluri fara benzi verticale, iluminate uniform, omogene ca disributie spectrala RGB. Aceasta denota o seriozitate in sortarea si echiparea oled-urilor panasonic cu paneluri de calitate achizitionate de la LG Display dar tratamente AR proprietar cat si electonica si circuite in intregime proiectate de inginerii panasonic.
Dupa corectiile luma/choma aplicate in modul imagine profesional 1 (mod calibrare SDR zi) si profesional 2 (mod calibrare SDR noapte) afisarea este una fara repros. La fel, prezente in HDR 3 moduri Dolby Vision (Vivid, Bright si Dark) moduri cu setari distincte. Usoare modificari la WB si CMS pe cele trei culori primare si trei secundare in HSL. Graficele arata initial o usor exces de verde si o deficienta de albastru in RGB. Dupa calibrare, obtinerea unui dE2000 de 0.7 (valoarea recomandata in studio fiind sub 0.6) cu un maxim dE2000 de 1.1 , fac ca acest GZ950 sa se claseze in top primele oled-uri la acuratetea afisarii. Un alt atribut care ma incanta personal este existenta la indemana a unui buton pe telecomanda, la actionarea caruia sunt selectate optional doar modurile de imagine calibrata, atat in SDR cat si in HDR (Dolby Vision)
In premiera, cosider personal acest televizor, cel mai pretabil pentru vizualizari programe tv-HD. O problema universal valabila la televizoarele 4K UHD, este afisarea inferioara a programelor tv hd 1080i fata de contentul stream NETFLIX, You Tube 4K si filmele blu-ray. Intrebarea ominiprezenta a utilizatorului, cum se vad posturile hd pe acest oled? Raspuns, bine! Fenomenul de blur in afisarea catv este perceput in general mai pregnant la diagonalele de 65" in raport cu cele de 55" Nu stiu daca la 65GZ950 perceptual este la fel afisarea acestui tip de content, dar cu certitudine la 55GZ950 este ok.  

Attached Files


Edited by Calin_fdx, 16 December 2019 - 18:17.


#13
ARSY

ARSY

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 579
  • Înscris: 01.10.2004
Au fost niste discuții pe topicul de OLED-uri despre diverse țăcănituri/păcăneli ce se aud de la tv-ul stins. Și la mine se aud. E un sunet cam ca un releu care cuplează/decuplează, sau așa mi se pare mie. Chiar și cu televizorul stins de mai mult timp și tot mai surprind câte un sunet din ăsta.

Edited by ARSY, 05 January 2020 - 13:47.


#14
AndreiNR

AndreiNR

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,035
  • Înscris: 14.06.2013
Inchide actualizarea automata.

#15
ARSY

ARSY

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 579
  • Înscris: 01.10.2004
Am inchis. Voi urmări.

#16
alexandru_83

alexandru_83

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 825
  • Înscris: 20.11.2010
Imi poate spune cineva care este diferenta intre 55GZ950E si 55GZ960E ?

Multumesc!

#17
AndreiNR

AndreiNR

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,035
  • Înscris: 14.06.2013
Tara de destinație.

#18
bir75

bir75

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,887
  • Înscris: 03.06.2014
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/U6MHccp8xnM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
😁😁😁

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate