Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
LakeSide 11 Straulesti

arii

Sapa peste pardoseala

Smart phone pentru auz deficitar
 Manager transport marfa. Pareri. ...

BIOS F.24 pentru HP Pavilion g7-2...

Meta Quest 3 512 gb

Father's Day
 Clipboard files copy/paste, filen...

Boardgame-uri despre cuvinte

Care-i treaba cu Reddit-ul? (nu m...

Diferente diferentiale
 Finala Eurovision 2024

De ce nu mai sunt proteste?

Etanșare intre cada perete b...

Back-up box Fronius ?
 

intrebari vin

* - - - - 3 votes
  • Please log in to reply
58 replies to this topic

#55
omnitera

omnitera

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 660
  • Înscris: 20.08.2009
Amu niscaiva ani, cind faceam vin, prima oara in apoteotica mea existenta, ca un cirlan prost ce eram, fara sa cer sfat de f-un mare meserias, facui muscat ottonel ...pur...Abia p-orma aflasi, tardiv of course, ca se amesteca cu alte niscaiva balarii de struguri ....O iesit un jin sampanizat , demisec, tare...nu voiu sa ma laud, da n-am ce face....era moartea caprioarei.

Ist an deja fierb fo' 150 l de ottonel arian.  Si nu voiu sa-l corcesc cu nica alte soiuri mai baloase-n zama.

Muscatu da Hamburg cloceste de zici ca-i mitraliera, n-am pomenit in tati isti ani bahici ase o cadenta de tragere !....Bineinteles nu putui a rezista fara sa ma laud ! Sic !

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/rSj32Go1w04?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#56
Black66

Black66

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 736
  • Înscris: 10.05.2019
Am zdrobitor cu desciorchinator. Im plus scot din cada eventuale bucati mai mici de ciorchini ce se aduna , spre partea de evacuare a zdrobitorului.
Nu cred ca de la ciorchini vinul e mai acru.
Am renuntat sa mai pastrez ca si vin ce iese la urma cand dau la teasc. Il las sa fermenteze apoi la distilat.
Depinde foarte mult de nivelul de zahar acumulat.
In ultima luna am verificat saptamanal.
Am pornit de la 14% , a crescut pana la 19% apoi a dat ploaie si rece cateva zile si au revenit la 16% cc de zahar in struguri. Mai am de cules circa 10 randuri ce le.am lasat special pt teste.
Acum dupa circa 1 saptamana de soare la pranz si temp de 20 grade ziua si 8/10 grade noaptea am 18 % zahar.
Folosesc un refractometru cu compensare automata a temperaturii.

Cred ca la sfarsit de saptamana o sai culeg.

Am doar ananas acum.

#57
roman_roman

roman_roman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,997
  • Înscris: 27.07.2017
https://www.paradisv...ot-cu-ciorchine


Referitor la ciorchini

Edited by roman_roman, 18 October 2019 - 07:54.


#58
unic635

unic635

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,529
  • Înscris: 09.07.2013

View PostBlack66, on 17 octombrie 2019 - 23:11, said:

Am zdrobitor cu desciorchinator. Im plus scot din cada eventuale bucati mai mici de ciorchini ce se aduna , spre partea de evacuare a zdrobitorului.
Nu cred ca de la ciorchini vinul e mai acru.
Am renuntat sa mai pastrez ca si vin ce iese la urma cand dau la teasc. Il las sa fermenteze apoi la distilat.
Depinde foarte mult de nivelul de zahar acumulat.
In ultima luna am verificat saptamanal.
Am pornit de la 14% , a crescut pana la 19% apoi a dat ploaie si rece cateva zile si au revenit la 16% cc de zahar in struguri. Mai am de cules circa 10 randuri ce le.am lasat special pt teste.
Acum dupa circa 1 saptamana de soare la pranz si temp de 20 grade ziua si 8/10 grade noaptea am 18 % zahar.
Folosesc un refractometru cu compensare automata a temperaturii.

Cred ca la sfarsit de saptamana o sai culeg.

Am doar ananas acum.
19 grade brix in ananas cand o zbura porcu, temperatura exterioara a dat peste cap refractometru. prea mari variattile sa fie doar din ploaie, zaharu ala n a fugit din boabe.
Ciorchinii nu acresc ci imprima niste tanini nedoriti, scad randamentul la stoarcere, papa si 1 grad alcoolic prin absorbtia zaharului din must

Edited by unic635, 27 October 2019 - 20:12.


#59
Black66

Black66

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 736
  • Înscris: 10.05.2019

View Postunic635, on 27 octombrie 2019 - 20:10, said:


19 grade brix in ananas cand o zbura porcu, temperatura exterioara a dat peste cap refractometru. prea mari variattile sa fie doar din ploaie, zaharu ala n a fugit din boabe.
Ciorchinii nu acresc ci imprima niste tanini nedoriti, scad randamentul la stoarcere, papa si 1 grad alcoolic prin absorbtia zaharului din must

Refractometrul este marca profi. Masoara concentratia de zaharuri dintr.un lichid, iar in functie de lichid are si scala de masurare. Nu e acelasi pt must sau pt miere de albine.

Zaharul nu dispare din strugure ci creste cantitatea de ,,apa,, in urma ploilor.

Macar de te.ai fi documentat nitel inainte sa scrii ti.ar fi prins bine.

Iar ananasul cules la acum 1 saptamana avea 18%.

Cate grade va avea vinul e o alta poveste.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate