Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
intrebari vin
Last Updated: Oct 27 2019 20:38, Started by
karax
, Sep 21 2019 18:16
·
0
#55
Posted 17 October 2019 - 22:50
Amu niscaiva ani, cind faceam vin, prima oara in apoteotica mea existenta, ca un cirlan prost ce eram, fara sa cer sfat de f-un mare meserias, facui muscat ottonel ...pur...Abia p-orma aflasi, tardiv of course, ca se amesteca cu alte niscaiva balarii de struguri ....O iesit un jin sampanizat , demisec, tare...nu voiu sa ma laud, da n-am ce face....era moartea caprioarei.
Ist an deja fierb fo' 150 l de ottonel arian. Si nu voiu sa-l corcesc cu nica alte soiuri mai baloase-n zama. Muscatu da Hamburg cloceste de zici ca-i mitraliera, n-am pomenit in tati isti ani bahici ase o cadenta de tragere !....Bineinteles nu putui a rezista fara sa ma laud ! Sic ! [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/rSj32Go1w04?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#56
Posted 17 October 2019 - 23:11
Am zdrobitor cu desciorchinator. Im plus scot din cada eventuale bucati mai mici de ciorchini ce se aduna , spre partea de evacuare a zdrobitorului.
Nu cred ca de la ciorchini vinul e mai acru. Am renuntat sa mai pastrez ca si vin ce iese la urma cand dau la teasc. Il las sa fermenteze apoi la distilat. Depinde foarte mult de nivelul de zahar acumulat. In ultima luna am verificat saptamanal. Am pornit de la 14% , a crescut pana la 19% apoi a dat ploaie si rece cateva zile si au revenit la 16% cc de zahar in struguri. Mai am de cules circa 10 randuri ce le.am lasat special pt teste. Acum dupa circa 1 saptamana de soare la pranz si temp de 20 grade ziua si 8/10 grade noaptea am 18 % zahar. Folosesc un refractometru cu compensare automata a temperaturii. Cred ca la sfarsit de saptamana o sai culeg. Am doar ananas acum. |
#57
Posted 18 October 2019 - 07:54
https://www.paradisv...ot-cu-ciorchine
Referitor la ciorchini Edited by roman_roman, 18 October 2019 - 07:54. |
#58
Posted 27 October 2019 - 20:10
Black66, on 17 octombrie 2019 - 23:11, said:
Am zdrobitor cu desciorchinator. Im plus scot din cada eventuale bucati mai mici de ciorchini ce se aduna , spre partea de evacuare a zdrobitorului. Nu cred ca de la ciorchini vinul e mai acru. Am renuntat sa mai pastrez ca si vin ce iese la urma cand dau la teasc. Il las sa fermenteze apoi la distilat. Depinde foarte mult de nivelul de zahar acumulat. In ultima luna am verificat saptamanal. Am pornit de la 14% , a crescut pana la 19% apoi a dat ploaie si rece cateva zile si au revenit la 16% cc de zahar in struguri. Mai am de cules circa 10 randuri ce le.am lasat special pt teste. Acum dupa circa 1 saptamana de soare la pranz si temp de 20 grade ziua si 8/10 grade noaptea am 18 % zahar. Folosesc un refractometru cu compensare automata a temperaturii. Cred ca la sfarsit de saptamana o sai culeg. Am doar ananas acum. Ciorchinii nu acresc ci imprima niste tanini nedoriti, scad randamentul la stoarcere, papa si 1 grad alcoolic prin absorbtia zaharului din must Edited by unic635, 27 October 2019 - 20:12. |
#59
Posted 27 October 2019 - 20:38
unic635, on 27 octombrie 2019 - 20:10, said: 19 grade brix in ananas cand o zbura porcu, temperatura exterioara a dat peste cap refractometru. prea mari variattile sa fie doar din ploaie, zaharu ala n a fugit din boabe. Ciorchinii nu acresc ci imprima niste tanini nedoriti, scad randamentul la stoarcere, papa si 1 grad alcoolic prin absorbtia zaharului din must Refractometrul este marca profi. Masoara concentratia de zaharuri dintr.un lichid, iar in functie de lichid are si scala de masurare. Nu e acelasi pt must sau pt miere de albine. Zaharul nu dispare din strugure ci creste cantitatea de ,,apa,, in urma ploilor. Macar de te.ai fi documentat nitel inainte sa scrii ti.ar fi prins bine. Iar ananasul cules la acum 1 saptamana avea 18%. Cate grade va avea vinul e o alta poveste. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users