Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
intrebari vin
Last Updated: Oct 27 2019 20:38, Started by
karax
, Sep 21 2019 18:16
·
0
#19
Posted 21 September 2019 - 21:10
#20
Posted 21 September 2019 - 21:27
karaxeee, lasă domn'e boasca, lasă orezul(că află chinejii și te killeresc) și zahărul; pune marmeladă, apă și drojdie, iese o șampanie de vin francii să-ți ceară rețeta(know-how) ca să nu dea faliment.
|
#21
Posted 21 September 2019 - 22:28
zile_san, on 21 septembrie 2019 - 20:15, said:
vin si zahar nu poate exista in aceeasi propozitie Daca faci vin din ei si nu pui zahar, va iesi o pulitura acra.. un fel de vin fara alcool cu gust de kkt. Fara 3-4 kg de zahar la 100 de litri de vin din struguri nova, va iesi exact o posirca pe care nu o vor bea nici alcoolistii din gara. Edited by dan1980_25, 21 September 2019 - 22:29. |
#22
Posted 22 September 2019 - 04:07
#23
Posted 22 September 2019 - 10:42
dan1980_25, on 21 septembrie 2019 - 22:28, said: Si daca ai struguri nova ce faci cu ei? Ii arunci? Daca faci vin din ei si nu pui zahar, va iesi o pulitura acra.. un fel de vin fara alcool cu gust de kkt. Fara 3-4 kg de zahar la 100 de litri de vin din struguri nova, va iesi exact o posirca pe care nu o vor bea nici alcoolistii din gara. Mentalitate tipic romaneasca, sa faci bici din ... si sa si pocneasca. Cum spunea si colegul schimbi soiul daca vrei sa faci VIN. Zahar se adauga pana la o anumita cantitate ca sa.i creasca gradul alcoolic si sa nu fie nevoie de sulfitare. Adaugat cat trebuie si facuta o fermentare ca la carte cu remanenta de pana in 5% zaharuri in vin poate fi o solutie in anii cand toamna vine devreme, temperaturi scazute , e ploioasa iar strugurii nu acumuleaza indeajuns de mult zahar. Nu de la vinul cu adaos de zahar vin durerile de cap a 2 zi ci de la deshidratare caci prin romanica se bea precum camilele. De la sulfitare in exces apar probleme la stomac, arsuri gastrice si stare naspa. Iar daca intrebi drojdeii i.ti vor raspunde ca vinul acid (acru) e mult mai bun decat cel demidulce sau dulce. In alta ordine de idei, mustul din struguri ,,nova,, initial este dulce nu?! ...cu o aciditate destul de mare, apoi prin fermentare zaharul se transforma in alcoool deci e normal sa ti se para ,,acru,,. Poti sa.l tai din fiert cand gustul este cel dorit de tine. |
#24
Posted 22 September 2019 - 21:38
Va spun eu ca toti producatorii mari de vinuri de la noi utilizeaza adaosul de zahar, controlat dupa analize de laborator, in functie de ce vor sa produca.
|
#25
Posted 23 September 2019 - 00:09
Black66, on 22 septembrie 2019 - 10:42, said: Mentalitate tipic romaneasca, sa faci bici din ... si sa si pocneasca. Cum spunea si colegul schimbi soiul daca vrei sa faci VIN. Zahar se adauga pana la o anumita cantitate ca sa.i creasca gradul alcoolic si sa nu fie nevoie de sulfitare. Adaugat cat trebuie si facuta o fermentare ca la carte cu remanenta de pana in 5% zaharuri in vin poate fi o solutie in anii cand toamna vine devreme, temperaturi scazute , e ploioasa iar strugurii nu acumuleaza indeajuns de mult zahar. Colegul de mai sus spunea ca nu are ce cauta cuvantul vin alaturi de zahar in aceeasi propozitie. Eu am spus ca din struguri nova nu ai cum sa faci vin fara adaos de zahar. Nu mult, un 3% pentru a-i creste gradul alcoolic. Deci ce anume ai vrut sa combati ca eu nu am inteles? Reciteste ce am scris. Edited by dan1980_25, 23 September 2019 - 00:11. |
#26
Posted 23 September 2019 - 00:23
#27
Posted 29 September 2019 - 18:04
Am avut struguri "ananas" sau "nova" și la o săptămână de când a început să fiarbă mustul am gustat și dă semne de acreala. Mai pot să îl ajut cumva?
|
#28
Posted 29 September 2019 - 18:28
Daca nu au avut zahar destul la cules trebuia sa ii ajuti putin cu 0,5% zahar, altfel licoarea se acreste sau se baloseste, scoate intr-o galeata must, dizolva zaharul in el si pune-l in recipientul care fermenteaza.
Edited by calinus68, 29 September 2019 - 18:28. |
|
#30
Posted 29 September 2019 - 19:07
Din ananas si nova nu o sa scoti in veci un vin demidulce decat daca.l tai din fiert. Insa daca nu are zahar indeajuns va fi slab ca alcoolic.
La anul dai 180 de ron pe un refractometru cu scala brix si verifici concentratia de zahar din struguri. Verific mustul imediat ce ai dat la zdrobitor si adaugi zahar pana ajungi la 23% cc de zaharuri in must. Duminica trecuta strugurii mei aveau intre 14 si 16% . Astazi intre 16 si 19% in functie de zona unde erau(cortina, pe rand , la imceput unde e mai mult soare, etc.) |
#31
Posted 29 September 2019 - 19:17
Un mustimetru ordinar e vreo 20 de lei.
Sau merge si cu old style... varianta oul. Bagi un ou in must. Daca sta la suprafata inseamna ca mustul are concentratia optima de zahar. Daca nu, adaugi zahar pana sta oul. 23% e mult, 21% e suficient. 1 kg de zahar la 100 de litri creste concentratia de zahar cu 1%. |
#32
Posted 29 September 2019 - 19:40
Când am tras mustul stătea oul la suprafață și totuși am pus și 5 kg zahăr la 300 litri
|
#33
Posted 29 September 2019 - 19:41
De acord cu tine , dar in conditiile fermentarii cu drojdii de cultura pura care costa maxim 10 ron pt 100 lt 23% este mai bun pt ca ridici gradul alcoolic fara a avea nevoie de bisulfit ca sa nu se caseze pana in primavara in luna mai.
Anul trecut am procedat asa si a iesit un vin cu remanenta de zaharuri de cc 2%, alcool de 12, ph intre 6/6,5. Totul tine de materia prima restul e doar chimie si dupa gustul fiecaruia. |
|
#34
Posted 29 September 2019 - 20:23
La 300 de litri cam15 kg de zahar.sa il aduci la concentratia necesara.
Edited by calinus68, 29 September 2019 - 20:24. |
#35
Posted 29 September 2019 - 20:51
Am înțeles. În concluzie, nu mai am ce face... De ținut minte pentru la anu
|
#36
Posted 30 September 2019 - 00:44
1. Mustimetrele ordinare sunt perfect inutile pt ca nu sunt calibrate si indica total aiurea( am vreo 3, indica 3 valori FOARTE diferite), dar si pt ca implica rigoare la temperatura, mustul trebuie filtrat samd...
Daca masori o ciorba dupa zdrobire, plina de particule samd... Chiar daca mustimetrul e ok valoarea indicata e gresita. 2. Nu stiu de cand faceti vin sau aveti treaba cu via la modul amatoricesc dar nova nu produce acreala, boreala samd... Iese un vin slab, usor, mai "rozaliu", mai de "cucoane", aromat, care daca e corect facut in gospodarie tine in beci pana dupa paste... Lejer.. In zonele ne viticole pe unde se cultiva hibrid pt consum propriu si calitatea nu are legatura cu vinul nobil bine facut, nova se amesteca si cu fraga alba, mai dulce, cupajul astfel facut tine pana la recolta urmatoare. Oricum, ideea e ca astea sunt vinuri pt omul simplu si se consuma inainte sa se altereze... Vrei sa faci vin care tine, se invecheste samd? Folosesti struguri nobili, faci vin, nu cico fermentat. Sa "corectezi" cu zahar e, dpmdv, o prostie... |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users