Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Probleme timonerie schimbator sau...

Centrala Ariston Cares Premium 24...

La multi ani @Klasse!

La multi ani @shmecherul!
 pareri ipad 6-2018- flip

Cum au aparut supermarketurile in...

Campanii mincinoase Carrefour

Tv toshiba defect
 touchscreen navigatie stricat

bonsai - de unde?

Resetare Bonus Malus

Unitatea optica DVD-rw absenta pe...
 Problema configurare Wireguard

Dozatoare de apa, cu alimentare d...

Intarziere aterizare avioane

Accident masina reparata pe CASCO
 

Papa Francisc - falimentul papalitatii...?

* * - - - 8 votes
  • This topic is locked This topic is locked
347 replies to this topic

#73
mario_bril

mario_bril

    Hermetic member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,421
  • Înscris: 13.05.2010

View Postsam92, on 03 iunie 2019 - 21:36, said:

Mario_bril imi dau seama ca dupa Vatican II Biserica Catolica a început sa se schimbe si să-și recunoască greșelile.Insa eu am avut in vedere situația prezentata in urmatorul articol https://adevarul.ro/...4a04/index.html
A deschis usa unor exceptii.Daca e corect ca respectivele exceptii sa existe, e incorect fata de persoanele din trecut care nu au beneficiat de respectivele excepții sa nu existe niste scuze."Dragi catolici, Biserica a avut o lege abuziva!Ne cerem scuze celor cărora li s-a aplicat"Daca legea e corecta, de ce sa existe excepții?Asta e! Vrei sa fii catolic?Supune-te legii!
Prin atitudinea de a nu-si cere scuze si a nu condamna trecutul, si in acelasi timp a face schimbari, Papa Francisc vrea sa fie si-n căruță si-n teleguță.Vrea sa fie si reprezentantul unei Biserici care a pastrat adevarul prin vicisitudinile istoriei, vrea sa fie si progresit.Nu merge!
Deși nu sunt catolic, mie mi se pare că nu s-a mers până acum pe spiritul creștinismului, ci mai mult pe litera acestuia. Cu alte cuvinte, cei care-l acuză pe Francisc nu țin cont de faptul că Biserica urăște păcatul, dar în același timp îl iubește pe păcătos. Ceea ce se aseamănă cu fariseismul condamnat de Iisus, unde, la fel ca și astăzi, se respecta litera Legii. În schimb, ceea ce constat eu, este că Francisc are o abordare mai curând ca Iisus în cazul femeii ușuratice.

Edited by mario_bril, 03 June 2019 - 22:01.


#74
arsmundis

arsmundis

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,448
  • Înscris: 14.02.2018

View PostDorel666, on 03 iunie 2019 - 19:49, said:

Crezi ca Dumnezeu nu are resurse ca sa hraneasca toti flamanzii lumii? Intrebarea se pune ”De ce ii lasa flamanzi”?
Alta intrebare este ”De ce a poruncit Dumnezeu lui Moise ca sa faca preotilor un costum ceremonial plin de fast si bogatie, din aur si pietre pretioase?”. Sau crezi ca nu erau saraci si pe vremea aceea?
Respectul este una, umilinta este alta si preacurvia spirituala este si ea alta. Iar cand umilinta afisata iti castiga adepti si preamarire, atunci trebuie sa ne cam dea de gandit. Umilintei ii sta bine cu anonimatul, nu cu ridicatul in slavi!
Si chiar si dumneata poti sa recunosti ca umilinta afisata a papei face ca papa sa fie ridicat in slavi. Atunci care mai este rostul ”umilintei” lui? Nu o fi, cumva, chiar rezultatul...? Adica ridicatul in slavi.
Dumnezeu are resurse sa-i hraneasca pe toti dar nu o face. Daca toate ti-ar pica mura in gura ai trai ca un polip fara sa faci nimic. Dumnezeu are posibilitatea si sa dea minte si inima celor ce nu au si nici asta nu o face. De ce? Imparatia cerurilor se ia cu năvală dacă pricepi ce inseamna asta. Dumnezeu le-a dat evreilor si regi cand au cerut-o desi i-a prevenit ca o sa le para rau. Daca vrei cu tot dinadinsul ceva ti se va da dar sa nu te apuci sa plangi daca nu o sa iti convina rezultatul.
Sint atatea versete in Noul Testament in care se spune de ajutorul dat saracilor, de smerenie, de cei care daca vor sa fie primii trebuie sa slujeasca tuturor. Si tu te comporti de parca nu le-ai citit niciodata si aperi o idee cretina. Mai bine ti-ai recunoaste greseala si gata.

#75
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

View Postciine, on 03 iunie 2019 - 20:00, said:

Bree  da cit de prosti ne crezi  sa ne vinzi asa gogosi ?
Ce va impiedica pe voi sa va purtati la fel???? Sa fiti umili , sa strangeti averi in ceruri  nu pe pamant sau nu va lasa ipocrizia?
Aaaa e greu ,va strica pedigriuuuul... va doare in pwula de  amarasteni , matul vostru  si cu D-zeu  asa de fatada , ca se poarta la fraieri.

Pe toti ii doare in ”pwula” de amarasteni, inclusiv pe dumneata. Singurul caruia ii pasa cu adevarat este doar Dumnezeu. Restul, care par ca le-ar pasa, de fapt se amagesc.

View Postsam92, on 03 iunie 2019 - 21:06, said:

Dorele, orice comparație a Papei cu preoția levitica este nula si neavenita.Apostolul Petru vorbește despre preoția universala tuturor credincioșilor.Un exemplu lider este Apostolul Pavel care stia sa trăiască smerit si știa sa trăiască in belșug.Adevarata problema a Papei nu modestia, ci relatia cu trecutul.Schimba multe obiceiuri ale Bisericii Catolice dar nu afirma cu subiect si predicat ca in trecut Biserica greșea.Aici "buba", nu ca merge cu Loganul.Caci pana la urma, si Loganul si Maybach-ul sunt mijloace de transport cu care te deplasezi din punctul a in punctul b

Dumneata faci diferenta intre ”a decreta” si a ”demonstra”? Dumneata decretezi, nu demonstrezi. Cand vei pricepe ce inseamna preotia levitica, vei putea pricepe si demonstra si ce legatura este intre preotia papei si preotia levitica.
Ca un inceput, afla ca principala caracteristica a preotiei levitice este ca levitii aduc jertfe pentru ei insisi si pentru popor, iar preotia trece de la un preot la altul. Ei bine, exact la fel se intampla si cu preotii catolici sau ortodocsi. Adevarat ca, dupa ce ajung in cer, raman preoti in veac dar, cata vreme sunt pe pamant, preotia lor este levitica si nu dupa randuiala lui Melhisedec.

View Postmario_bril, on 03 iunie 2019 - 21:42, said:

În schimb, ceea ce constat eu, este că Francisc are o abordare mai curând ca Iisus în cazul femeii ușuratice.

De la a fi impotriva uciderii cu pietre a unei desfranate, pana la permiterea si binecuvantarea divortului de barbatul ei si a casatoriei acesteia cu barbatul cu care a desfranat este mare diferenta!

Edited by Dorel666, 03 June 2019 - 22:44.


#76
tiestodj20

tiestodj20

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,701
  • Înscris: 04.06.2007
Nici cu mertzanele nu merg pentru ca vor ei, alde Dany & co,  sunt pur si simplu obligati/ fortati de niste nenorociti sa mearga cu S-ul in loc de logan. Chiar ii compatimesc, un asemenea chin e de neimaginat.

Edited by tiestodj20, 04 June 2019 - 06:23.


#77
Valmont43

Valmont43

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,148
  • Înscris: 22.01.2013

View PostDorel666, on 03 iunie 2019 - 17:49, said:


Chiar asa de porniti sunteti sa aruncati cu otrava in biserica,
Nu in Biserica ci in ipocritii care se folosesc de ea...

#78
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

View PostValmont43, on 04 iunie 2019 - 08:48, said:

Nu in Biserica ci in ipocritii care se folosesc de ea...

Ca-i consideri dumneata ipocriti. Dar cine si cum te-a calificat sa imparti oamenii in ipocriti si neipocriti?
Si faci parte din Biserica, de-ti pasa de ea?

#79
vladutgm

vladutgm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,169
  • Înscris: 19.01.2008

View PostDorel666, on 03 iunie 2019 - 18:49, said:

Ai dreptate, fiecare actioneaza asa cum ii cere inima si constiinta: a mea imi cere sa-i cert pe cei pe care ii vad ca gresesc, a dumitale iti cere sa-i iei la misto. Dar vezi ca amandoi ne castigam celebritate aici, pe Softpedia. Deci, vezi de care celebritate iti aduni...

Am citit tot ce ai scris pana acum la acest subiect si am observat ca faci propaganda opulentei preotilor, faci propaganda afisarii cu nesimtire de catre popi a aurului precum manelistii, a masinilor scumpe si a luxului.
Am vazut la tv cum episcopul Romanului a mers intr-o parohie saraca sa schimbe un preot iubit de oameni, dar care nu a cotizat destul. Oamenii l-au huiduit si o femeie i-a strigat ca ar fi trebuit sa vina cu bicicleta in acel sat de oameni saraci.

De ce nu scrii despre ce ar trebui popii sa lase la o parte? De pilda aroganta, complexele de superioritate fata de ceilalti, nesimtirea si celelalte?
Unde sunt valorile morale si sufletesti pe care ar trebui ca popii sa le practice si abia dupa aceea sale propavaduiasca?

Cum poate crede un om obisnuit ce spune un imbuibat imbracat in aur ce traieste in lux fara sa produca nimic si tot ce obtine este de la cel ce munceste?

Din tot ce spui tu eu inteleg nu ca talmacesti cuvintul sfant, ci il rastalmacesti pentru a demonstra niste idei egoiste.

Incearca sa citesti din nou ce ai scris si vei vedea (poate) ca judeci si nu ai voie.

Incearca sa citesti din nou ce ai scris si vei vedea (poate) ca esti manat de invidie si de aceea judeci.

Incearca sa citesti din nou ce ai scris si vei vedea (poate) ca incerci sa manipulezi lumea cu cuvantul Domnului.

Incearca sa citesti din nou ce ai scris si vei vedea (poate) ca critici un om fara sa-l intelegi.

Incearca sa te privesti cu sinceritate si sa lasi la o parte manipularea pe care o propagi prin tot ce scrii aici. Abia atunci vei putea spune ceva valoros.

Pentru munca depusa eu iti pot darui o stea la valoarea subiectului. E mult, dar o meriti pentru ca putem vedea niste tehnici de manipulare si ne putem feri pe viitor.

Invit si pe ceilalti membri ai forumului sa iti ofere cate stelute meriti.

#80
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

View Postvladutgm, on 04 iunie 2019 - 16:46, said:

Am citit tot ce ai scris pana acum la acest subiect si am observat ca faci propaganda opulentei preotilor, faci propaganda afisarii cu nesimtire de catre popi a aurului precum manelistii, a masinilor scumpe si a luxului.
Am vazut la tv cum episcopul Romanului a mers intr-o parohie saraca sa schimbe un preot iubit de oameni, dar care nu a cotizat destul. Oamenii l-au huiduit si o femeie i-a strigat ca ar fi trebuit sa vina cu bicicleta in acel sat de oameni saraci.

De ce nu scrii despre ce ar trebui popii sa lase la o parte? De pilda aroganta, complexele de superioritate fata de ceilalti, nesimtirea si celelalte?
Unde sunt valorile morale si sufletesti pe care ar trebui ca popii sa le practice si abia dupa aceea sale propavaduiasca?

Cum poate crede un om obisnuit ce spune un imbuibat imbracat in aur ce traieste in lux fara sa produca nimic si tot ce obtine este de la cel ce munceste?

Din tot ce spui tu eu inteleg nu ca talmacesti cuvintul sfant, ci il rastalmacesti pentru a demonstra niste idei egoiste.

Incearca sa citesti din nou ce ai scris si vei vedea (poate) ca judeci si nu ai voie.

Incearca sa citesti din nou ce ai scris si vei vedea (poate) ca esti manat de invidie si de aceea judeci.

Incearca sa citesti din nou ce ai scris si vei vedea (poate) ca incerci sa manipulezi lumea cu cuvantul Domnului.

Incearca sa citesti din nou ce ai scris si vei vedea (poate) ca critici un om fara sa-l intelegi.

Incearca sa te privesti cu sinceritate si sa lasi la o parte manipularea pe care o propagi prin tot ce scrii aici. Abia atunci vei putea spune ceva valoros.

Pentru munca depusa eu iti pot darui o stea la valoarea subiectului. E mult, dar o meriti pentru ca putem vedea niste tehnici de manipulare si ne putem feri pe viitor.

Invit si pe ceilalti membri ai forumului sa iti ofere cate stelute meriti.

Vad multe propozitii mai sus, dar niciuna nu contine vreun contraargument la cele postate de mine.
Deci:

Ioan 18:23 Isus i-a răspuns: „Dacă am vorbit rău, arată ce am spus rău, dar, dacă am vorbit bine, de ce mă baţi?”

Edited by Dorel666, 04 June 2019 - 16:55.


#81
vladutgm

vladutgm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,169
  • Înscris: 19.01.2008
"... daca am vorbit bine ..."

Nu consider ca ai vorbit bine. Mai mult, acum te ascunzi dupa citate din Noul testament.

E doar o parere fara intentia de a te jigni in vreun fe.

#82
arsmundis

arsmundis

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,448
  • Înscris: 14.02.2018

View PostDorel666, on 04 iunie 2019 - 16:54, said:

Vad multe propozitii mai sus, dar niciuna nu contine vreun contraargument la cele postate de mine.
Deci:

Ioan 18:23 Isus i-a răspuns: „Dacă am vorbit rău, arată ce am spus rău, dar, dacă am vorbit bine, de ce mă baţi?”
Toate sunt contraargumente pertinente si lucide si din pacate in postul asta cam tot ce ai spus este gresit. Daca ai fi muritor de foame iar familia ti-ar fi fara un acoperis ce-ai spune cand l-ai vedea pe preasfintitul în haine aurite si in masini de multe zeci de mii de euro? Incearca sa te pui in locul unor astfel de oameni. Nu cred ca ai mai apara luxul inutil si respingator asa cum o faci acum. Degeaba vorbesti in citate daca nu le pui in practica totul este praf in ochi.

Edited by arsmundis, 04 June 2019 - 18:47.


#83
Megara

Megara

    Age, si quid agis!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,515
  • Înscris: 26.09.2006

View PostDorel666, on 03 iunie 2019 - 14:53, said:

Numai ca acele daruri nu erau pentru papa Francisc, ci erau pentru Dumnezeu. A intrebat, oare, papa Francisc, pe Dumnezeu daca doreste ca acele masini sa fie vandute?
Tudorele, tu ești maică? :D

#84
mario_bril

mario_bril

    Hermetic member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,421
  • Înscris: 13.05.2010
Bineînțeles.

#85
Megara

Megara

    Age, si quid agis!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,515
  • Înscris: 26.09.2006

View Postsam92, on 03 iunie 2019 - 21:36, said:

Mario_bril imi dau seama ca dupa Vatican II Biserica Catolica a început sa se schimbe si să-și recunoască greșelile.Insa eu am avut in vedere situația prezentata in urmatorul articol https://adevarul.ro/...4a04/index.html
A deschis usa unor exceptii.Daca e corect ca respectivele exceptii sa existe, e incorect fata de persoanele din trecut care nu au beneficiat de respectivele excepții sa nu existe niste scuze."Dragi catolici, Biserica a avut o lege abuziva!Ne cerem scuze celor cărora li s-a aplicat"Daca legea e corecta, de ce sa existe excepții?Asta e! Vrei sa fii catolic?Supune-te legii!
Prin atitudinea de a nu-si cere scuze si a nu condamna trecutul, si in acelasi timp a face schimbari, Papa Francisc vrea sa fie si-n căruță si-n teleguță.Vrea sa fie si reprezentantul unei Biserici care a pastrat adevarul prin vicisitudinile istoriei, vrea sa fie si progresit.Nu merge!

Amoris laetitia este o exortație apostolică postsinodală. Exortațiile apostolice sunt emise în mod obișnuit ca răspuns la un Sinod al Episcopilor.
De regulă, exortație apostolică încurajează o comunitate să întreprindă o anumită activitate dar fără a defini doctrina bisericii.
Ca și autoritate, o exortație apostolică este inferioară unei enciclice papale dar superioară unei scrisori ecleziastice sau altor scrieri papale.

#86
catalin29

catalin29

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 310
  • Înscris: 15.07.2005
eu nu am urmarit vizita papei decat 10-15 min pe zi. ce m-a frapat: pupatul undeva al televiziunilor la adresa papei. Daca prindem a doua venire a lui IIsus nu vom putea fi atat de lingusitori precum am fost cu papa. Totul ce tinea de papa era la superlativ. Tot ce spunea, facea papa era perfect. Nimic de problemele papei/ catolicismului. Patriarh cu masina smechera de la SPP- naspa / Papa cu n masini papamobile la comanda e cool, Catedrala neamului mananca banii tarii/ catedralele catolice sunt asa mari, somtoase de sperie lumea / Patriarhul se plimba prin tara nu stie nimeni/ papa opreste traficul unde merge (vezi Blaj-Sibiu). O fi papa sef de stat dar...Daca era altcineva aruncau cu pietre dupa el... PS1: poate patriarhul are aur pe el dar restul au ceva metal ca si aurul la cruci si la fel firele din imbracamintea lor (vazusem pe undeva parca 30 lei 1000m fir). PS 2:IIsus iubeste lemnul si spatiile mici spune o vorba. Oare?! noi ca natie trbuie sa stam cu capul plecat si in fata lui Dumnezeu, nu avem voie sa privim in sus? Nu avem voie sa ridicam capul, sclavii trebuie sa steie cu capul plecat. Occidentul construieste Biserici uriase iar noi de lemn ca si cand eram iobagi (a se vedea bisericile de lemn din Ardeal). PS.3 Am auzit ca vizita a costat 42000000E.

#87
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,483
  • Înscris: 04.05.2006
Marketing....nimic altceva

#88
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

View Postvladutgm, on 04 iunie 2019 - 17:54, said:



E doar o parere

Adevarat!

#89
vladutgm

vladutgm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,169
  • Înscris: 19.01.2008

View Postarsmundis, on 04 iunie 2019 - 18:46, said:

Toate sunt contraargumente pertinente si lucide si din pacate in postul asta cam tot ce ai spus este gresit. Daca ai fi muritor de foame iar familia ti-ar fi fara un acoperis ce-ai spune cand l-ai vedea pe preasfintitul în haine aurite si in masini de multe zeci de mii de euro? Incearca sa te pui in locul unor astfel de oameni. Nu cred ca ai mai apara luxul inutil si respingator asa cum o faci acum. Degeaba vorbesti in citate daca nu le pui in practica totul este praf in ochi.


Nu numai ca este gresit, ci este si tendentios. Daca urmarim subiectele deschise de Dorel putem observa ca dumnealui are in cap o idee pe care vrea apoi sa o demonstreze prin citate din Biblie interpretate in mod tendentios, adica rastalmacite. Numai ca ar trebui sa spuna din start ca se adreseaza persoanelor care nu gandesc si sunt dispuse sa asimileze ce debiteaza dumnealui.
In acest subiect Dorel critica pe papa, implicit catolicismul si vrea sa ne convinga ca popii nostri sunt obligati la opulenta si lux pe bani nemunciti,
Nu vreau sa spun ca este nesimtit ca un popa din moment ce incearca sa ne bage in cap niste aberatii de parca am fi idioti, dar asa da impresia.Posted Image
Nu am vazut vreun subiect deschis de Dorel in care sa ne spuna ce calitati ar trebui sa aiba un popa.

Am remarcat ca orice i-ar spune cineva, Dorel o tine pe a lui cu incapatanare. Posted Image

View PostDorel666, on 04 iunie 2019 - 23:11, said:

Adevarat!

Adevarat a Inviat!

#90
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

View Postvladutgm, on 04 iunie 2019 - 23:29, said:



Nu numai ca este gresit, ci este si tendentios. Daca urmarim subiectele deschise de Dorel putem observa ca dumnealui are in cap o idee pe care vrea apoi sa o demonstreze prin citate din Biblie interpretate in mod tendentios, adica rastalmacite. Numai ca ar trebui sa spuna din start ca se adreseaza persoanelor care nu gandesc si sunt dispuse sa asimileze ce debiteaza dumnealui.
In acest subiect Dorel critica pe papa, implicit catolicismul si vrea sa ne convinga ca popii nostri sunt obligati la opulenta si lux pe bani nemunciti,
Nu vreau sa spun ca este nesimtit ca un popa din moment ce incearca sa ne bage in cap niste aberatii de parca am fi idioti, dar asa da impresia.Posted Image
Nu am vazut vreun subiect deschis de Dorel in care sa ne spuna ce calitati ar trebui sa aiba un popa.

Am remarcat ca orice i-ar spune cineva, Dorel o tine pe a lui cu incapatanare. Posted Image



Daca voiam sa bag cu forta idei in cap cuiva, imi prezentam ideile mult mai subtil, nu intr-un mod care efectiv invita la gandire si argumentatie.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate