Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024
 Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica
 Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila
 Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K
 

De ce sunt atrasi fotonii de gaurile negre ?

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
595 replies to this topic

#289
christinne69

christinne69

    Viva la revolution!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,832
  • Înscris: 23.09.2016

View Postmaccip, on 23 mai 2019 - 23:48, said:

Exista  ca se aude, lasa ca stiu eu.
Posted Image

Pai de unde stii ca-i vecina? Poate e televizorul Posted Image

Lasand gluma la o parte, in cazul asta avem interactiune, in sensul ca vine ceva de la X inspre tine. Asta e singurul criteriu matematic care ajuta la postularea existentei lui X. Singurul necesar si suficient. Daca nu primesti nimic de la X, atunci X nu exista.

Prin analogie, degeaba se roaga credinciosii la dumnezeu, daca dumnezeu nu le raspunde intr-o maniera statistic valida, observabila. Exista posibilitatea sa existe dar sa nu raspunda, caz irelevant matematic. Matematic nu exista.

Edited by christinne69, 23 May 2019 - 23:54.


#290
calahan

calahan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 09.04.2015
BbVv

Postarile dumitale au o nedeterminare a destinatarului mesajului.

Quote

Speram să asist la un schimb de idei despre fizica teoretică. Din păcate doar mă minunez de trăsnăile unui „domn inginer” și încep să înțeleg ce înseamnă nebunia pașnică. Nu vrei domnule calahan să stai puțin de vorbă cu eterul? Este doar o propunere metafizică.

Eu sunt convins ca si dumneata ca si compania de stiintifici, iti doresti doar un schimb de idei metafizice. Dar este posibil sa nu fi citit demonstratiile, bazate curat pe legile fizicii, din care rezulta cuplajul luminii cu campurile de densitate ale mediului transparent si al planetei. Cuplaj din care rezulta simplu formula lui Fresnel de compunere a vitezelor (zisa de antrenare a eterului), fara se face apel la metafizica relativista. Fisierul cu argumentarea respectiva este postat la linkul de mai jos.

https://forum.softpe...8#entry21227576

In fisierul postat acolo, este facuta si comparatia intre  formula lui Fresnel si formula relativista de compunere a vitezelor. Si se arata ca  cela doua formule duc la rezultare diferite. Doar ca formula lui Fresnel este verificata cu precizie in experimentele de tip Fizeau. Si formula este dedusa pe baza structurii dinamice a fotonului, similara motorului electric liniar. Chiar sunt curios daca demonstratia de acolo, dumitale ti se pare ceva S.F sau doar metafizica.  Si as mai avea o rugaminte la dumneata, care dupa cum spui, ai fi  un bun cunoscator al ecuatiei relativiste a gravitatiei, sa-mi dai dimensiunile fizice exacte ale termenilor din ecuatie (in m, Kg, s ,sau in L,M,T). Am vazut aceasta chestiune undeva pe internet. Initial nu i-am dat importanta. Am zis ca este doar o bizarerie a unora care vor sa para originali si interesanti. Dar ulterior, dupa ce m-a lamurit si un domn profesor, am inteles ca este capital de a stabili daca ecuatia relativista a gravitatiei este o ecuatie fizica sau este metafizica. Socotelile de acolo sunt stiintifice sau nu ?

#291
BbVv

BbVv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 430
  • Înscris: 16.02.2019
Ce înseamnă „metafizică”?
Cred că folosești greșit acest cuvânt.
Da, întâi am citit și apoi m-am lămurit că este ceva fantezist.
O teorie nouă nu poate fi ruptă de cele deja existente.
O teorie nouă principial dezvoltă nu contrazice; nu are voie să nu fie constructivă.

#292
calahan

calahan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 09.04.2015
BbVv

Quote

Ce înseamnă „metafizică”?

Pentru mine metafizica inseamna doar ecuatii cu numere, in care termenii nu au dimensiuni fizice (LMT).

Quote

Cred că folosești greșit acest cuvânt.

Mai folosesc acest cuvant cand gasesc doar vorbe goale, fara de vre,un sens fizic. Poate sa fie gresit, nu stiu ce sa zic.

Quote

Da, întâi am citit și apoi m-am lămurit că este ceva fantezist.

Nu stiu de ce iti pare dumitale ca ar fi idei fanteziste. Nu sunt respectate si nu se regasesc acolo legile cunoscute ale fizicii?

Quote

O teorie nouă nu poate fi ruptă de cele deja existente.

Dece ar aparea ca fiind rupta de cele cunoscute, cand se bazeaza chiar pe teoriile cunoscute?

Quote

O teorie nouă principial dezvoltă nu contrazice; nu are voie să nu fie constructivă.

Pai eu cred ca teoria asta noua, doar respinge unele dogme si rectifica niste modele. Altfel nu distruge nimic. Ci doar completeaza golurile din teoriile oficiale, care nu lamuresc ce este, nici densitatea nici masa, nici sarcina, nici presiunea, nici forta, nici energia, s.a.

#293
calahan

calahan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 09.04.2015
Christinne69

Quote

Deci viteza luminii este aceeasi, indiferent de mediu pentru ca indicele de refractie (n) nu conteaza, se reduce, dupa cum se vede din ecuatiile de mai sus. Si asta pentru ca fotonul nu are masa de repaus. Intarzierea observata se datoreaza absortiei-emisiei, nu modificarii vitezei fotonului.

Madam Christina, multumesc pentru efortul pe care l-ai facut sa postezi formulele din argumentarea matematica a procesului fizic de micsorare a vitezei luminii, cand se propaga printr-un mediu transparent mai dens decat vidul sau aerul. Mie imi vine foarte greu sa inteleg relatiile astea fara nici,un text ajutator. Si nu stiu daca in relatii este ve-ul de la viteza, sau este niu de la frecventa. Eu chestia asta cu masa de repaus a fotonului nula, nu o cred. Fiindca din formulele energetice de la anihilarea particulelor rezulta ca masa fotonilor de anihilare este egala cu masa particulelor din care se nasc. Adica particulele elementare ar fi forma de existenta a fotonilor in repaus. Chestia asta cu masa de repaus a fotonului nula, vrea sa spuna ca fotonul nu exista in repaus. Asa cum se spune de eterul cosmic, care materializeaza spatiul fizic, sediul si suportul miscarilor fizice, ca nu exista. Fiindca nefiind structurat dinamic, nu are densitate si nu intra in interactie su substanta ca si un fluid ponderal. Dar din interactiunea structurilor dinamice ale substantei cu spatiul fizic, apare presiunea dinamica a spatiului asupra substantei. Presiune care inpinge substanta in translatie prin spatiu, prin vidul cosmic, face inertia substantei si striveste sistemele la impact. Este ceva cunoscut de toata lumea ca in timpul ciocnirilor corpurile sunt strivite. Iar strivirea lor este produsa de o presiune. Aceasta presiune apare de la interactiune substanei cu spatiul si este direct proportionala cu viteza de translatie. Aceste fapte experimentale nu pot fi respinse.

#294
BbVv

BbVv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 430
  • Înscris: 16.02.2019
https://dexonline.ro...itie/metafizica

Nu este suficient să citești, trebuie să și înțelegi.

#295
BbVv

BbVv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 430
  • Înscris: 16.02.2019
Toată „teoria” asta este un sofism de manual.
Ar fi de arătat prin ea ce înseamnă un sofism.
Dacă „dl. inginer” vrea să scrie o carte, cu prezentarea îngrijită a tuturor aspectelor, cu matematica respectivă, o poate face fără nicio aprobare. Lumea științifică o ia în evidență și o evaluează.
Degeaba cauți să ne convingi pe noi de valoarea acestei opere.
Ce importanță are dacă noi o aprobăm?
Pot fi păcăliți: un om, cinci oameni, o sută de oameni, o zi o lună, un an etc. dar nu pot fi păcăliți toți tot timpul.
Îmi pare rău. E greu de suportat o decepție!

Edited by BbVv, 24 May 2019 - 18:12.


#296
calahan

calahan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 09.04.2015
BbVv.

Deceptia mea mare este ca asteptam de la dumneata sa-mi dai dimensiunile termenilor din ecuatia relativista a gravitatiei. Fiindca am inteles ca esti foarte incantat de aceasta ecuatie, care incerc sa o redau mai jos.

Gmiu,niu-(1/2).gmiu,niu.R+gmiu,niu.Lamda=(8.pi/c^4).G.Tmiu,niu.

Pe mine ma intereseaza sa stiu  ce sunt si in ce se masoara astea: Gmiu,niu; gmiu,niu; R; Lamda; G si Tmiu,niu.  

Daca stiu dimensiunile fizice exacte ale acestor termeni, in  SI, pot sa-mi dau seama daca ecuatia este doar de numere, sau este de marimi fizice. Fiindca am sistemul bidimensional al marimilor fizice, (s.b.m.f.) care mi se pare ca ar fi infailibil. Acest sistem rezulta simplu din identitatea dimensionala masa-sarcina.  Dl universitar nu are nici-o consideratie fata de logica formulelor, din argumentare, din care rezulta limpede aceasta identitate. Fiind antrenat intr-o polemica cu universitarul Mdionis, am neglijat sa-l postez intr-un topic. Si am impresia ca fara acest sistem nu pot fi intelese formulele din fisiere. Formule care fiind scrise in  s.b.m.f par cam incifrate si nu se vad in ele legile fizicii. Dupa dl universitar, sarcina si masa nu ar produce acceleratie in spatiul din jur si nu ar fi masuri ale efectului pe care-l produc. Iar la translatia substantei prin spatiul fizic nu ar aparea presiunea dinamica  Pd a spatiului asupra substantei

#297
BbVv

BbVv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 430
  • Înscris: 16.02.2019
Maestre, asta este o ecuație tensorială unde membrul din dreapta este tensorul de masă, iar partea stângă exprimă geometria spațiului – timp.
Cred că nu știi ce sunt tensorii și cu atât mai puțin ecuațiile tensoriale.
Ar trebui să studiezi „calcul tensorial”.
„Calculul tensorial este o ramură a matematicii în care se studiază operaţiile cu tensori. Apariţia calculului tensorial a fost pregătită în secolul al XIX-lea prin cercetările legate de mecanica mediilor continue deformabile şi de dezvoltarea geometriei diferențiale.”

„nici-o” se screrie „nicio”.

#298
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,268
  • Înscris: 06.01.2007
hahahha

Alea sunt matrici calahane. Stii ce-s alea matrici? Ca tensori (asa cum bine a zis BbVv) sigur n-ai de unde sa stii.

#299
LORELYAN

LORELYAN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,704
  • Înscris: 15.08.2006
Ca sunt matrici calahan-e, ca sunt matrici maccip-iene, calculele tensoriale, aspectele legate de meta...ca-i vorba de fizica...ca-i vorba de matematica...
...raman simple presupuneri !

Atat matematica cat si fizica nu sunt inventate ci doar...descoperite !

#300
calahan

calahan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 09.04.2015
BbVv

Dumneata trebuie sa fii foarte fericit sa cunosti tensorii si calculul tensorial. Dupa mine chestiunile astea sunt metafizica curata. Cu toata matematica tensorilor, pe care spui dumneata ca o cunosti foarte bine, nu poti sa scrii dimensiunile fizice ale termenilor din ecuatia relativista a gravitatiei. Si eu nu pot sa ma dumiresc daca este o ecuatie fizica sau metafizica. Chestia cu cratima de la nici,o, stiu sigur ca am pus apostrof, (dar computerul a rectificat-o) fiindca mi se pare mult mai logica exprimarea cu separarea articolului partitiv (o de la una), care desi este pe pozitia sufixului, nu este de loc sufix. Eu am mai recunoscut de mai multe ori, ca sunt absolut analfabet la matematicile ce se studiaza dupa liceu. Am crezut ca aici discutam despre chestiuni simple de fizica. Dumneata ce spui? exista presiunea dinamica a spatiului  Pd=ro.v^2, cu densitatea ro care apartine substantei? Presiune care ar face inertia substantei, care inpinge substanta in translatie prin spatiul cosmic si striveste corpurile la impact.

LORELYAN

Dumneata care stii de tensori si calcule matriceale, poti sa scrii dimensiunile fizice ale termenilor din ecuatia relativista a gravitatiei?

#301
BbVv

BbVv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 430
  • Înscris: 16.02.2019
Ai o problemă serioasă.
Aș vrea să te ajut însă nu cunoști limba în care s-ar putea sta de vorbă.
Să nu te superi că te sfătuiesc să-ți faci un examen serios.
Pace bună și liniște sufletească!

#302
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,268
  • Înscris: 06.01.2007
calahane, azi sa nu te duci la vot, stai acasa. Asa ar fi corect.

#303
calahan

calahan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 09.04.2015
BbVv

Quote

Ai o problemă serioasă.

Problema mea serioasa era sa afluu dimensiunile fizice ale termenilor din ecuatia relativista a gravitatiei. Dupa cum s-a vazut si dumneata te inscrii in consensul general al savantilor si ma trimiti sa studiez matematicile superioare. Asta probabil fiindca si dumneata ca si alti savant, nu cunosti acele dimensiuni, sau poate fiindca nu poti sa recunosti ca este doar o ecuatie metafizica, o ecuatie de numere, care ar fi o prea frumoasa creatie matematica, dar nu are nici-o legatura reala cu mecanismul fizic subtil al gravitatiei si impune niste gaselnite metafizice cum ar fi metrica spatiu-timpului, geodezicele spatiale, tensorul energie-impuls si curbarea spatiului geometric de catre mase.
Dar nu mi-ai raspuns. Exista presiunea dinamica a spatiului Pd? Care inpinge substanta in translatie, face inertia substantei si striveste corpurile la impact.?. Tot repet intrebarea fiindca domnul universitar respinge hotarat aceasta afirmatie.

#304
BbVv

BbVv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 430
  • Înscris: 16.02.2019
Știi de ce ești invitat să studiezi serios aceste lucruri?
Pentru că studiind la modul serios înveți o limbă absolut necesară fără de care nu înțelegi.
Din cauza asta merg oamenii la școală.
Nu poți înțelege, dragă maestre, o limbă pe care nu o cunoști.
Cine crezi că-ți poate explica? Spune repede în chineză cum se zice la „apă”.
Nu știi. Matematica și fizica sunt chiar ceva mai greu de învățat.
Doar te joci cu niște termeni, fără a-i înțelege.
Fă-ți o analiză temeinică și, dacă ai discernământ, renunță la această fixație.
Pescuitul este o preocupare nobilă. Practică-l cu încredere.
Succes!

#305
calahan

calahan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 09.04.2015
BbVv

Maestre, pana acum ai demonstrat ca esti bun la metafore virgule cratime si aluzii metafizice. Dar nu s-a vzut nici-un dram de fizica, in postarile dumitale.

#306
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,268
  • Înscris: 06.01.2007
Calahane, repet, poate intelegi.
Termenii din ecuatia aia sunt tensori, adica un fel de matrici.
Nu ti se pare suspect ca nu gasesti niciunde pe net informatia asta simplista cu unitatea de masura?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate