Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Care este cota parte la succesiun...

Camera auto DVR PNI Voyager S2600...

Cartelul din Carpati - mafia PNL ...

Trecut: Europa versus S.U.A. la c...
 Garantie apartament dezvoltator

Aplicație GPS cu zoom automa...

Ipad Pro & Air 2024

Service si revizii reprezentanta
 Ati returnat produse pe aliexpres...

Certificate de nastere digitale

Fitbit sau huawei band ?

Tatuator handpoke
 Plaja de nudisti in Grecia?

Mufa microusb a telefonului mobil...

"Ciudatenii" control pasa...

Impamantare
 

De ce sunt atrasi fotonii de gaurile negre ?

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
595 replies to this topic

#307
BbVv

BbVv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 430
  • Înscris: 16.02.2019
A declarat că nu are studii superioare.
Orice discuție cu acest om este inutilă.

#308
calahan

calahan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 09.04.2015
maccip

Am gasit pe wikipedia ce sunt termenii din ecuatie.  In partea stinga este tensorul lui Ricci, este masura spatiu-timpului, constanta de curbura si constanta cosmologica. Dar in partea dreapta este G care este constanta gravitationala, c^4 care este viteza luminii la a patra si T care este tensorul energie impuls. Toate acestea sunt marimi fizice care au dimensiuni fizice specifice. Asta inseamna ca si in partea stanga avem tot dimensiuni fizice. Aceste dimensiuni nu se dau in nici-o lucrare. De ce oare?

BbVv

Dumneta tot chibitesti, dar nu rasapunzi la intrebarea simpla legata de presiunea dinamica a spatiului asupra substantei. Care este opinia dumitale este sau nu este  ro.v^2 presiune dinamica?

#309
mdionis

mdionis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,337
  • Înscris: 18.05.2009

View Postcalahan, on 27 mai 2019 - 18:29, said:

Asta inseamna ca si in partea stanga avem tot dimensiuni fizice.

Orice ecuatie fizica continand marimi fizice are o anumita dimensionalitate.

Quote

Aceste dimensiuni nu se dau in nici-o lucrare. De ce oare?

Fiindca orice persoana este in stare sa utilizeze formula respectiva stie si cum sa deduca dimensionalitatile respective.

[Rik] = [R] = [Λ] = L-2

[Tik] = M L-1 T-2

[G] = M-1 L3 T-2

[c] = L T-1

Evident, aceasta multime nu te contine ca element.
Am sa te rog sa eviti poluarea si acestui topic cu problemele dumitale personale de intelegere a unor chestiuni care te depasesc.

#310
BbVv

BbVv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 430
  • Înscris: 16.02.2019
Se poate găsi ușor ceva concentrat, dar trebuie să poți înțelege:
https://ro.wikipedia...155;ii_generale

Edited by BbVv, 27 May 2019 - 20:13.


#311
calahan

calahan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 09.04.2015
mdionis

Am fost foarte surprins, dar si incantat de postarea dumneavoastra. Ati facut un gest de foarte mare amabilitate, la care nu m-am asteptat de fel. Va multumesc foarte mult. Eu eram convins ca v-am suparat cu postarile mele cu idei de fizica neortodoxe. Totusi cu regret si cu jena va spun ca in lista dumneavoastra lipseste  factorul  Gmiu,niu si T-ul din dreapta si eu nu pot rezolva enigma dimensiunilor din ecuatia relativista a gravitatiei. BbVv mi-a dat linkul la articolul de pe Wikipedia, pe care l-am studiat deja. Fiindca de acolo am aflat ce este fiecare termen din ecuatie. Nu am nici-o siguranta ca dumnealui ar cunoaste semnificatia fizica a termenilor din ecuatie. Fiindca dumnealui nu raspunde nici-o data punctual la chestiunile puse. Dumnelui are impresia ca eu astept neaparat o confirmare si recunoastere a stiintificilor de pe forum. Dar eu am vrut doar ca stiintificii sa examineze cu competenta formulele din fisiere si sa-mi puncteze erorile constatate. Eu nu am nevoie de nici-o recunoastere. Vroiam doar sa fixez niste adevaruri stiintifice atestate de stiintifici. Ba chiar un simpatizant, care imi pare ca se tine de farse, mi-a trimis un mesaj in care ma informeaza ca dl inginer Gheorghe Adrian (sau Adrian Gheorghe) ar fi citat in 35 de lucrari stiintifice din strainatate. Daca nu cumva este o ironie, a unor destepti, poate sa fie in cel mai bun caz o coincidenta de nume. Fiindca nu am am gasit ca lucrarea d-lui inginer, sa  fi fost publicata in strainatate.

#312
BbVv

BbVv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 430
  • Înscris: 16.02.2019
Îți mai spun încă odată că o prezentare lapidară a teoriilor și rezultatelor nu face decât să coloreze viața.
Dacă vrei să înțelegi trebuie să poți traversa pas cu pas etapele care conduc la acele formule, cu tot raționamentul matematic și interpretativ, or așa ceva este extrem de greu și nu se pune problema să explice cineva, aici, așa ceva. Nu se poate răspunde punctual. Niciun tratat nu explică în detaliu partea de matematică. Un „curs” la facultate este singurul detaliat, dar și acolo se presupune că știi partea de matematică. Din acest motiv ți s-a sugerat să citești în detaliu, însă asta mi se pare imposibil la nivelul pe care îl ai. De altfel și modul de exprimare dovedește ce poți.
Măcar ține seama că „nicio” se scrie fără cratimă și „vroiam” se scrie „voiam”.

#313
christinne69

christinne69

    Viva la revolution!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,832
  • Înscris: 23.09.2016
Calahane, ca sa nu mai compari merele cu perele: https://www.ldeo.col...dimensions.html
Iar aici le ai pe toate: http://www.ebyte.it/...nsAlfaList.html

Edited by christinne69, 28 May 2019 - 10:34.


#314
calahan

calahan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 09.04.2015
Christinne69

Doamna Christina. Va multumesc pentru linkurile care duc la tabelele cu marimile fizice din SI. Sunt foarte frumoase si bine realizate. Totusi in acele tabele nu o sa gasiti semantica exacta a marimilor fizice. Ca sa nu va raman dator am postat tabelul cu principalele marimi fizice exprimate in sistemul bidimensional al marimilor fizice  (s.b.m.f.). Faceti si dumeavoastra comparatie si vedeti daca gasiti incoerente la utilizarea lor in formule.

#315
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,316
  • Înscris: 06.01.2007

View Postcalahan, on 28 mai 2019 - 15:58, said:

sistemul bidimensional al marimilor fizice
Asta ce mai inseamna?

#316
calahan

calahan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 09.04.2015
maccip

Sistemul bidimensional al marimilor fizice (s.b.m.f.) rezulta din identitatea dimensionala masa-sarcina, si arata ca toate marimile fizice sunt masuri ale miscarii. Si inplcit ca universul fizic este bidimensional. In acest sistem toate marimile fizice sunt scrise ca relatii simple intre spatiu (L) si timp (T). Sistemul ar reprezenta concretizarea semanticei exacte a conceptelor cu care lucreaza fizica. Am incercat s-al postez ieri. Ca sa raspund cumva la amabilitate doamnei Christina, care mi-a postat la niste tabele foarte frumos realizate, cu marimile fizice in S.I. Dar din nu stiu ce cauza, topicul deschis de mine a fost sters. Am incercat acum sa-l postez dinou. Sa vad daca nu cumva va fi sters dinou.

Mdionis

Cu ajutorul formulelor dimensionale ale termenilor din ecuatia relativista a gravitatiei, am reusit sa stabilesc ca ecuatia relativista a gravitatiei, este ecuatie fizica si termenii din formula au dimensiuni fizice. Nu sunt numere, cum am fost tentat sa cred, la un moment dat.  Am inteles ca termenul Tik este tensorul din partea stanga a ecuatiei. Inlocuind in relatia dimensionala a tensorului masa (M) cu relatia dimensionala a masei din s.b.m.f. , am gasit ca acest termen este presiune  p=L^2/T^4. Iar in termenii urmatori, ca sa fie tot presiuni, trebuie ca gmiu,niu sa fie forta. Forta in s.b.m.f . este viteza la puterea a patra  F=v^4=L^4/T^4. In termenul din dreapta, punand in relatia dimensionala, relatia masei, rezulta ca factorul gravific G este adimensional. Iar Tmiu,niu, zis tensorul energie-impuls, fiind raportat la c^4, ca sa dea presiune trebiue sa fie produsul forta ori presiune  Tmiu,niu=F.p=v^4.a^2=(L^4/T^4).(L^2/T^4)=L^6/T^8. Si atunci ecuatia se scrie  p-(1/2).p+p=(8.pi.G).F.p/F .
Domnul profesor care m-a indemnat la aceasta cercetare, mi-a spus ca ar fi un sistem de 10 ecuatii cu derivate partiale, care nu ar fi putut fi rezolvat. Mi-a sugerat, ca stabilirea dimensiunilor fizice exacte ale termenilor din ecuatii, poate ar duce la rezolvarea sistemului. Sigur ca rezolvarea sistemului de ecuatii cu derivate partiale este treaba matematicienilor. Dar eu, daca mi se dau dimensiunile fizice ale termenilor din ecuatii, cu ajutorul  s.b.m.f. as putea stabili semnificatia fizica exacta a termenilor din ecuatiile sistemului.

Edited by calahan, 29 May 2019 - 11:46.


#317
christinne69

christinne69

    Viva la revolution!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,832
  • Înscris: 23.09.2016

View Postcalahan, on 29 mai 2019 - 11:36, said:

maccip

Sistemul bidimensional al marimilor fizice (s.b.m.f.) rezulta din identitatea dimensionala masa-sarcina

Adica o tampenie.

View Postcalahan, on 29 mai 2019 - 11:36, said:

In acest sistem toate marimile fizice sunt scrise ca relatii simple intre spatiu (L) si timp (T).

Alta tampenie.

Edited by christinne69, 29 May 2019 - 11:42.


#318
calahan

calahan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 09.04.2015
Christinne69

Doamna Christina cu mare regret vad ca nici a doua incercare de deschidere a topcului cu -Sistemul Bidimensional al Marimilor Fizice- nu mi-a reusit. Nu stiu de ce nu mi-l posteaza si mi-l sterge. Acolo ati vedea ca nu este de loc o tampenie si ca este o foarte importanta realizare. Topicul este dechis si pe -scientia-. dar nu cred ca-l puteti vedea daca nu aveti cont acolo. Chiar nu stiu ce ar trebui sa fac pentru a putea deschide topicul aici. Sunt nevoit sa deschid un topic, fiindca sunt doar tabele cu formule care nu pot fi postate decat intr-un atasament in format pdf.

#319
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,316
  • Înscris: 06.01.2007
Poti atasa PDF daca vrei, ai mai atasat la un moment dat prostiile astea parca.

#320
christinne69

christinne69

    Viva la revolution!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,832
  • Înscris: 23.09.2016
Nu e nevoie, l-a atasat in urma cu ceva vreme. Niste aberatii monumentale. Calculul "latimii fotonului" in vid, etc.

Edited by christinne69, 30 May 2019 - 05:56.


#321
calahan

calahan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 09.04.2015
Christine69

In  SBMF se da semnificatia fizica exacta a conceptelor fizice (a marimilor). Astea sunt chestiuni pe care dumneata ca absolventa nu ai putea sa le intelegi. Fiindca nu se preda la facultate. La facultate se preda doar dogmele stiintei. Iar dumneata ca toti absolventii esti rigid fixata in dogmele stiintei oficiale. Dogme care sunt doar frane la cunoasterea adevarului stiintific asupra fenomenelor fizice. Acest sistem am inteles ca ar fi fost initat de Thomson, dupa ce a facut constanta gravitationala unitara. In acest sistem inductia magnetica este frecventa (B=f), densitatea masei este patratul frecventei, deci este patratul inductiei magnetice  (ro=f2=B2), presiunea este patratul acceleratiei (p=a2). Eu am incercat de cateva ori sa-l postez. Dar nu am reusit , fiindca am constatat ca administratorul il sterge imediat. Probabil la cererea speciala a vre-unui stiintific de pe forum. L-am intrebat intr-un e-mail de ce se intampla aceasta, dar nu mi-a raspuns, nu mi-a dat nici-o justificare.

Quote

Calculul "latimii fotonului" in vid
Pentru calculul latimii fotonului, se imparte energia unei unde a fotonului la presiunea fotonului si se afla volumul unei lungimi de unda a fotonului. Inpartind volumul unei lungimi de unda la lungimea de unda se obtine sectiunea normala la translatie a fotonului. Inpartind sectiunea normala la grosimea fotonului se obtine latimea sectiunii normale a fotonului. Grosimea fotonului se obtine inpartind tensiunea fotonului la intensitatea campului electric.  Campul electric rezulta inpartind admitanta vidului la perioada fotonului. Fiindca in sistemul bidimensional campul electric este acceleratie  (E=a), iar admitanta vidului este viteza (Y=v). Iar presiunea fotonului in vid este data in paranteza lui Poynting  pfv=epsilono.E2. Energia unei lungimi de unda este energia unei mase egale cu fractiunea k din masa electronului  (Wlu=me/k). Lucrurile sunt simple si clare pentru cei care cunosc legile fizicii si vad fenomenele fizice in esenta lor.

Edited by calahan, 11 June 2019 - 10:44.


#322
BbVv

BbVv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 430
  • Înscris: 16.02.2019
Termină maestre, ce dracu.
Te faci de râs.
Lași impresia că ți-a sărit o doagă.

#323
calahan

calahan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 09.04.2015
BbVv

Maestre dumneta, in schimb, imi lasi impresia ca esti opac rau de tot, absolut impermeabil la ideea universului fizic bidimensional.

Edited by calahan, 11 June 2019 - 20:23.


#324
BbVv

BbVv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 430
  • Înscris: 16.02.2019
Corect!
Sunt absolut impermeabil la prostii.

Edited by BbVv, 11 June 2019 - 20:35.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate