Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Ministrul cercetarii: "îmi e greu sa cred ca omul se trage din maimuțã. Exista o teorie a lumilor paralele: noi am veni din viitor"

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
54 replies to this topic

#19
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Da . da ...eu va tot spun. Si pamantul e plat ca o masuta de cafea ....si .....si ... Viorica si Olguta si Rovana nu se pot trage din maimute . S-a dovedit ca maimutele sunt primate inteligente .

#20
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,632
  • Înscris: 07.02.2003

View Postrosix, on 11 martie 2019 - 22:53, said:

Nu exista nicio dovada ca omul se trage din maimutza... e o explicatie convenabila si atata tot.
Omul in varianta actuala e imbunatatit genetic brusc acu vreo 10.000-20.000 ani .. varianta de humanoizi din care se spune ca provine omul, n-ar fi putut ajunge, din punct de vedere al ameliorarii genetice, progresive, prin evolutie si selectie genetica, nici in 2 milioane de ani la varianta actuala de om.
Mergi pe urmele ministrului aberant... prima afirmatie e corecta, omul nu are treaba cu maimutele ci cu antropoizii, restul basme, studiaza si tu si nu mai da verdicte ce se poate si ce nu Posted Image

Edited by andreic, 11 March 2019 - 23:15.


#21
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015

View PostPhobos, on 11 martie 2019 - 23:05, said:

Nu asta am spus, am spus ca el n-a negat evolutia.
In plus, "99% din comunitatea stiintifica" nu inseamna intotdeauna adevarul absolut, istoria ne arata asta.
Si eu cred in ce spun cei 99%, dar totusi sustin dreptul oricarui om de a pune la indoiala orice parere, chiar aparent bazata pe dovezi solide, evident atata timp cat nu aluneca pe panta explicatiilor ridicole.
Apropo, asociatia aia Ad Astra se numara printre cei 99%? Ca vad ca nu-s in stare sa inteleaga nici niste vorbe simple.

Omul lucra pe ADN, asta mi s-a pãrut fascinant. El e chimist și e chiar recunoscut ca un specialist în domeniu.

Dar da, de acord cu tine, mi se pare mult mai absurdã reacția ãstora de la "Ad Astra" decât a lui. Am greșit și eu când am citit declarațiile lui, m-am grãbit sã concluzionez, probabil cã au și fost scoase dintr-un context în care a zis mai mult.

#22
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018
Asta am zis si eu, dar mie nu mi-a dat nimeni like....oameni rai :|

#23
Amaryl

Amaryl

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,705
  • Înscris: 14.02.2019
Ministrul Cercetãrii este un funcționar public numit politic nu un tehnocrat in domeniul respectiv.
Cã fapt divers totuși omul nu a contrazis teoria evoluționistã, doar a subliniat niste nuanțe. Care sunt împãrtãșite și de o parte a lumii științifice.
Declarațiile alea sunt de la numirea în funcție, cred și relativ vechi. Care i relevanța, ce sa dezbatem ? Pt înjurat miniștri se deschid topicuri in Poiana...


#24
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018

View PostAmaryl, on 11 martie 2019 - 23:26, said:

Ministrul Cercetării este un funcționar public numit politic nu un tehnocrat in domeniul respectiv.
Că fapt divers totuși omul nu a contrazis teoria evoluționistă, doar a subliniat niste nuanțe. Care sunt împărtășite și de o parte a lumii științifice.
Declarațiile alea sunt de la numirea în funcție, cred și relativ vechi. Care i relevanța, ce sa dezbatem ? Pt înjurat miniștri se deschid topicuri in Poiana...

eu propun sa dezbatem de ce op nu si-a impus punctul de vedere Posted Image...io asa stiu ca se face :)

Edited by jimi91, 11 March 2019 - 23:31.


#25
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

View Postandreic, on 11 martie 2019 - 23:14, said:

Mergi pe urmele ministrului aberant... prima afirmatie e corecta, omul nu are treaba cu maimutele ci cu antropoizii, restul basme, studiaza si tu si nu mai da verdicte ce se poate si ce nu Posted Image

Niciun genetician serios n-a afirmat pana in prezent ca structura genetica a omului e identica cu cea a maimutzei din care (se prespune ca) provine.. din contra maimutza antropoida, fara o interventie genetic din afara... nu ar fi ajuns om, in vecii vecilor.. Amin!

Teoria conform careia maimutza a coborat din copac si a inceput sa cugete la propria ei umanitate este una imbecila, fara urma de indoiala.

Edited by rosix, 11 March 2019 - 23:33.


#26
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015

View PostAmaryl, on 11 martie 2019 - 23:26, said:

Ministrul Cercetării este un funcționar public numit politic nu un tehnocrat in domeniul respectiv.

Omul e un tehnocrat în cazul ăsta. Probabil cel mai studiat ministru pe care l-a avut România de la Elena Ceaușescu până în prezent. Cum era Elena, cu teancul de doctorate și distincții, ăsta le are pe bune.

Eu, dacă îmi amintesc bine, l-am și avut la Chimie, la facultate, dar era asistent, nu profesor.

#27
vpiti

vpiti

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,857
  • Înscris: 11.01.2010
Aici este toata declaratia lui legata de originea omului. O copiez mai jos

Quote

Mie îmi este foarte greu să cred că omul, un mecanism, o maşinărie atât de complexă, se trage din maimuţă. Eu nu accept aşa o idee oricât de oricât de logică pe undeva ar părea această teorie evoluţionistă. Este o teorie a lumilor paralele, care spune că noi am veni din viitor. Mie îmi sună mai interesant această idee, că noi venim dintr-o lume paralelă din viitor. Iar asta pentru că oamenii au nişte caracteristici, conştiinţa şi sufletul, iar până într-un punct le vedem la animale. În special la cele de companie. Vedem că sunt capabile să comunice cu noi, vedem că înţeleg un vocabular. Câinii, spre exemplu, înţeleg un vocabular de până la 300 de cuvinte. Practic înţeleg tot ce le spunem şi sunt capabili să ne ajute în viaţa de zi cu zi. Afecţiunea lor este extraordinară faţă stăpânii lor cum pot fi văzute numeroase exemple. Chiar zilele trecute citeam că un câine a fost închis în cavoul stăpânului său pentru că nu a vrut să plece de acolo. Sunt lucruri care depăşesc puterea noastră de înţelegere. Dar totul are o limită. De acolo şi până la ceea ce reprezintă omul, cu tot ce are el bun şi rău, pentru că nu avem doar lucruri bune în structura noastră, este o diferenţă foarte mare. Deci eu mă situez pe o poziţei intermediară. Există evoluţie, desigur, există capacitate de adaptare, dar eu nu cred că omul a apărut prin modificarea anumitor specii. Iar mai mult decât atât, eu nu văd un conflict între religie şi ştiinţă. Pentru că, de fapt, religia reprezintă un ansamblu de reguli, de comportamente până la urma urmelor, care sunt prezente în toate religiile în forme uşor diferite, dar esenţa lor nu diferă foarte mult, iar dacă respectăm acest set de reguli nu avem nimic de pierdut. Eu nu văd un conflict real. Întotdeauna va rămâne o zonă de mister, iar omul trebuie să fie capabil să vadă limitele sale. Trebuie să înţelegem faptul că nu vom putea pricepe anumite lucruri pentru care nu suntem programaţi, întorcându-ne la programare. Pentru că, să recunoaştem, creierul uman funcţionează în multe puncte exact ca un computer, ca un program. Sunt nişte programe, iar în psihologie acum, specialiştii, recunosc că sunt anumite bias cognitiv, acele erori de judecată pe care le are un individ, erori care îl fac să ia decizii greşite. Asta nu înseamnă decât că rulează un program greşit, el rulează permanent şi nu poate să scape de acel cerc vicios şi de fiecare dată va lua o decizie greşită pentru că el are o rejudecată, are un astfel de sub program care îi perturbă sistemul de gândire, iar acesta nu este destul de mobil. De aceea, eu adopt o poziţie de mijloc între teoria pur evoluţionistă şi religie. Eu cred lucrurile nu sunt în conflict, iar cele două componente nu se exclud una pe cealaltă.
Nici un biolog/paleontolog/genetician cu mintea la cap nu spune ca ne tragem din maimute, asadar premiza de la care pleaca este falsa. In rest, acelasi stil de abureala pe care-l poti observa la cei religiosi ce nu pot accepta originea omului deoarece le contrazice doctrina.
O alta declaratie:

Quote

Am amintit de o idee mai nouă, aceea cu venirea oamenilor din viitor și aici iar vreau să vă spun un lucru interesant. Cu toții am auzit de cultura Cucuteni. Are 7.000 de ani vechime. Vasele de Cucuteni au fost construite înainte de a se inventa roata și se pune întrebarea cum? Aveau cuptoare care lucrau pe două niveluri la 1100 de grade, cu 7.000 de ani în urmă. S-au găsit locuințe, s-au găsit statuete, s-au găsit picturile de pe vase, care sunt extraordinare. Dar nu s-au găsint niciun fel de urme legate de cei care au existat atunci, nu sunt cimitire, nu sunt oseminte umane. Iată un semn de întrebare legat de ce spuneam, că oamenii vin din viitor, vin și dispar la un moment dat. Asta este o temă de gândire
In cazul asta Ministrul Cercetarii daca ar fi cercetat 30 d min pe Google ar fi aflat ca nu e nevoie de roata pentru a produce ceramica si, pe langa asta, s-a gasit ceramica mai veche in China (~20.000 de ani), Japonia sau Cehia. Daca ar mai fi cercetat inca o jumatate de ora ar fi aflat ca s-au gasit oseminte umane in cadrul culturilor neolitice din zona danubiana.
Domnul Hurduc ar trebui sa stie, fiind cercetator, ca in stiinta nu conteaza pareologia, nu conteaza cat de greu ii este dumnealui sa creada sau ce i se pare interesant ci ce dovezi aduce. Ar trebui sa ramana la domeniul lui si atat. La care, culmea, este bun - are un h-index de ~ 20 conform Scopus.

Edited by vpiti, 12 March 2019 - 00:02.


#28
Rookie_2

Rookie_2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 294
  • Înscris: 12.02.2017
Avand in vedere ca pe afara se cam arunca evolutionismul pe geam cand se neaga diferentele rasiale sau sexuale...se poate si mai rau. Vedeti ce i-au facut lui James Watson, "parintele" ADN-ului.

Cat despre domnul Hurduc... suntem veniti din viitor, lumi paralele etc... asta-i de emisiunea lui Mironov sau a curentatului ala din Ancient Aliens, nu sa fie ministru.

#29
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,882
  • Înscris: 28.11.2006
Hai SA ZICEM ca aia cu evolutia a fost o afirmatie interpretabila (desi exista tone de dovezi in sprijinul teoriei evolutioniste). Dar cum ramane cu lumile paralele? Or fi alea in care activeaza statul paralel? :w00t:

#30
Rookie_2

Rookie_2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 294
  • Înscris: 12.02.2017
Nu stiu. Aia din lumile paralele nu au avut si ei maimute? Sau au venit din alte lumi paralele ad-infinitum...Ma intreb cat de cacao poate fi viitorul sa vina cineva de acolo, aici ...

#31
ciine

ciine

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,069
  • Înscris: 04.06.2007
Eu cred ca maimuta a evoluat din omPosted Image , nu stiu dar iq-ul scade din an in an, asa pot sa-mi explic de  unde atita inteligenta in guvernul asta de primate

#32
ionutz_joe2009

ionutz_joe2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,034
  • Înscris: 26.01.2011
Teoria spune ca daca astia nu cercetau cat cat spatiul,  nici asta n-ar fi putut veni( e logic, o stie si maimuta) cu teoria asta.Altfel, am fi stat cu ochii-n cer cand ar fi venit cometa.Dinozaurii au disparut, poate ca omul ar avea mai multe sanse.

Edited by ionutz_joe2009, 12 March 2019 - 04:12.


#33
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,887
  • Înscris: 20.10.2015
Omul e un idiot facut de Elena Ceausescu probabil

#34
ionutz_joe2009

ionutz_joe2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,034
  • Înscris: 26.01.2011
Pana si Noe a facut o barca.La nivelul ala, sa faci afirmatii de genul fara sa ai dovezi clare...e cam nasol.

Edited by ionutz_joe2009, 12 March 2019 - 04:22.


#35
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,887
  • Înscris: 20.10.2015

View Postrosix, on 11 martie 2019 - 23:32, said:

Niciun genetician serios n-a afirmat pana in prezent ca structura genetica a omului e identica cu cea a maimutzei din care (se prespune ca) provine.. din contra maimutza antropoida, fara o interventie genetic din afara... nu ar fi ajuns om, in vecii vecilor.. Amin!

View Postrosix, on 11 martie 2019 - 22:53, said:

Nu exista nicio dovada ca omul se trage din maimutza...

Australopithecus ce-a fost?
Broasca?

Attached Files



#36
hellmarvel

hellmarvel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,928
  • Înscris: 12.03.2010
Ăluia care zicea ca omul nu se putea trage din hominizi: Ăsta ce e, om sau maimuta?
[ https://i.pinimg.com/474x/29/16/34/29163464dc46f899cec02b3d63d37d0d--boxers-bodybuilding.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate