Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare demontare+instalare ...

CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024
 Scot penele dupa montajul tamplar...

Masina de spalat vase si grasimea

Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?
 Aplicatie invatare limba Germana

Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile
 Primele zile ale internetului per...

Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...
 

Ministrul cercetarii: "îmi e greu sa cred ca omul se trage din maimuțã. Exista o teorie a lumilor paralele: noi am veni din viitor"

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
54 replies to this topic

#37
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,803
  • Înscris: 20.10.2015
DA

#38
41ex

41ex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,989
  • Înscris: 22.01.2013
daca poti face 6 case din meditatii atunci si omul vine din viitorul fara trecut. :/ in care viitor nu e cu zei, sau poate e dar nu mai conteaza. :/ cel mai grav e ca zice ca religia e ok, basmele ajuta un om intreg la cap...

din pacate, pare ca multi de pe aici cam sunt de acord cu el. Posted Image

Edited by 41ex, 12 March 2019 - 06:04.


#39
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008
Faptul ca atat omul cat si maimuta au "stramos comun" nu justifica si nu poate explica actuala evolutie genetica accelerata a omului in ultimii 10.000 - 20.000 de ani, evolutie care NU poate fi pusa pe seama ameliorarii genetice spontane in natura. Mai precis, ceea ce n-a facut natura in milioane de ani, la nivel genetic uman, a facut altcineva (nu se stie cine) in laborator.

Actuala masinarie numita om NU a evoluat la structura genetica actuluala in mod spontan, prin milioane de ani de evolutie ci cu ajutor din afara.
Ceea ce nu va spun cercetatorii aia este tocmai ca stiinta a stabilit ca stramosul ala comun NU ar fi putut conduce, prin evolutie treptata decat la o maimutza imbunatatita, in niciun caz la omul in forma actuala - adica dotat cu gandire, constient de propria sa umanitate, capabil sa modeleze complex natura, alb, suplu, cap mic, creier mare, par relativ putin, dantura ameliorata, etc. Aceasta varianta de om, NU se trage din nicio maimuta, decat, poate ca fond genetic de baza, in rest, e lucratura extraterestra la nivel genetic.
Intre stramosul comun si omul actual evoluat, e o prapastie evolutiva la care stiinta n-a gasit raspuns tocmai pentru ca nu poate accepta ideea ca s-a intervenit cu material genetic din exterior la ameliorarea omului.

Spre exemplu: pe un trunchi de copacel de gutui se pot aplica doua tipuri de altoi, mar si par. Aceste doua tipuri de pom fructifer, cu fructe diferite, vor avea un stramos comun - gutuiul, dar acest gutui, prin evolutie spontana, fara o interventie din exterior, n-ar fi putut face niciodata mere si pere.  

Think about it!

Edited by rosix, 12 March 2019 - 07:21.


#40
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,553
  • Înscris: 07.02.2003

View Postrosix, on 12 martie 2019 - 07:09, said:

Faptul ca atat omul cat si maimuta au "stramos comun" nu justifica si nu poate explica actuala evolutie genetica accelerata a omului in ultimii 10.000 - 20.000 de ani, evolutie care NU poate fi pusa pe seama ameliorarii genetice spontane in natura.
Se justifica usor incepand cu ultimele incrucisari cu Neanderthall dar si cu mutatia ce a permis creierului homo sapiens sa aibe axoni mai lungi fapt ce a imbunatatit rapid performanta lui fata de speciile anterioare.

View Postrosix, on 12 martie 2019 - 07:09, said:

prin milioane de ani de evolutie ci cu ajutor din afara.
Evolutia nu e liniara, evenimente si schimbarile de mediu au facut ca sa apara momente in evolutie domninate de salturi mari ample.
Ceea ce tu numesti ajutor din afara de fapt vorbesti de mediu, el influenteaza ADN-ul nostru.

Edited by andreic, 12 March 2019 - 07:28.


#41
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,463
  • Înscris: 30.10.2003
Din partea mea poate sa creada si in reptilieni, daca isi face treaba acolo la minister.

#42
PlatonX

PlatonX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,741
  • Înscris: 13.09.2009

View PostBursul, on 12 martie 2019 - 07:49, said:

Din partea mea poate sa creada si in reptilieni, daca isi face treaba acolo la minister.
Problema nu este in ce crede - credinta este o chestiune ce tine de viata personala a fiecaruia, poate crede si in reptilieni daca vrei.

Problema este ca atunci cand vorbeste despre un subiect sa il inteleaga, daca nu intelege un subiect sa nu vorbeasca despre el. Teoria evolutiei este una, evolutia este alta asa cum atomul si modelul atomic nu sunt unul si acelasi lucru. Teoria evolutiei este o explicatie pe baza devezilor din straturile geologice, genom, anatomie comparata, datari radiometrice - dar tot o explicatie ramane, un model, nimeni nu pretinde ca sigur asa a fost si nimic de ce spune acest model nu se va modifica in viitor.

Modelul atomic s-a modificat de la modelul planetar al lui Rutherford si nici astazi nu putem spune ca intelegem 100% ce este atomul si cum functioneaza, sunt lucruri pe care le stim si lucruri pe care nu le putem explica. Deocamdata modelul evolutionist este singura explicatie pe care o avem cu privire la diverisitatea si complexitatea vietii, nu avem alta explicatie. Cand vom avea, vom spune ca teoria evolutiei este gresita.

Edited by PlatonX, 12 March 2019 - 08:28.


#43
danyel61

danyel61

    Fumãtor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,238
  • Înscris: 19.08.2005

View Posthellmarvel, on 12 martie 2019 - 05:08, said:

Ăluia care zicea ca omul nu se putea trage din hominizi: Ăsta ce e, om sau maimuta?
[ https://i.pinimg.com/474x/29/16/34/29163464dc46f899cec02b3d63d37d0d--boxers-bodybuilding.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Ministru pesedist.

#44
Dihorul Razboinic

Dihorul Razboinic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,322
  • Înscris: 01.10.2006

View Postpasilla, on 11 martie 2019 - 22:38, said:

Si intre timp omul s-a educat ?
Cam greu. E nevoie de cca  8 milioane de ani.
Fiecare traieste cu parerile lui. Pina la urma poate ca e progresist, gindeste filosofic. Eu ce sa-i fac, sa-i bag pe git evolutionismul? Poate are niste concepte mai putin materialiste, care pina la urma pot fi la fel de valabile ca evolutionismul.

Chiar, ce a aparut mai intii: omul sau notiunea de om? Se poate demonstra stiintific una sau cealalta?

View Postjimi91, on 11 martie 2019 - 22:41, said:

Dar ce-a zis? ca el crede ca omul nu se trage din maimuta...nu a zis ca nu crede in TEORIA evolutiei Posted Image....Indiferent cat de solida e o teorie...tot o teorie ramane Posted Image....Nu a negat nimic Posted Image. Darwin din cate stiu, a studiat mai mult pasarile

Apar cei de la Ad Astra (habar n-am cine sunt) si arunca cu noroi Posted Image...degeaba Posted Image)
Ad Astra e o organizatie destul de serioasa (poate prea serioasa). Am impresia insa ca sunt mai mult oameni de stiinta acolo. Dar unele chestiuni nu tin doar de stinta, mai trebuie abordate si filosofic, ca sa nu zic teologic ca imi sar in cap progresistii materialismului.

#45
romanasu

romanasu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,204
  • Înscris: 26.05.2005
De cand e justitia calare pe politicienii vizibili, in posturi sunt numiti tot felul de neica nimeni, care sa semneze unde trebuie si sa mearga apoi la inchisoare pentru sforarii din spate.
Nenea asta, e totusi profesor universitar si chiar decan.
Faptul ca nu crede in evolutie e destul de ciudat pentru un om de stiinta; teoretic, exista o chestie ciudata prin constitutie, care se chema libertatea de gandire, dar, in practica, daca iti spui liber parerile, esti pus la zid si sarit din schema la promovari.

(1) Orice persoană are dreptul la libertatea de gândire, de conștiință și de religie. Acest drept implică libertatea de a-și schimba religia sau convingerea, precum și libertatea de a-și manifesta religia sau convingerea individual sau colectiv, în public sau în particular, prin intermediul cultului, învățământului, practicilor și îndeplinirii riturilor.

#46
Dihorul Razboinic

Dihorul Razboinic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,322
  • Înscris: 01.10.2006

View Postrosix, on 11 martie 2019 - 22:53, said:

Nu exista nicio dovada ca omul se trage din maimutza... e o explicatie convenabila si atata tot.
Omul in varianta actuala e imbunatatit genetic brusc acu vreo 10.000-20.000 ani .. varianta de humanoizi din care se spune ca provine omul, n-ar fi putut ajunge, din punct de vedere al ameliorarii genetice, progresive, prin evolutie si selectie genetica, nici in 2 milioane de ani la varianta actuala de om.
Problema e ca nu e cunoscuta vreo alta specie cu inteligenta, constiinta si capacitatile omului, ca sa putem compara si trage o concluzie prin inductie. Suntem singuri si dincolo de forma (corp) nu putem trage concluzii cit de cit probabile. Pentru forma, se poate trage o linie de la maimuta la om. In privinta capacitatilor insa, nu se poate trage o linie nici de la maimuta, delfin, ciine sau corb pina la om. Omul e o "teorie" prea avansata pentru nivelul teoriei evolutioniste. E ca si cum ai explica topologia sau analiza tensoriala unui copil de clasa primara, cu notiunile de aritmetica pe care le stie. Nu e convingator.

Edited by Dihorul Razboinic, 12 March 2019 - 12:11.


#47
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,803
  • Înscris: 20.10.2015

View Postrosix, on 12 martie 2019 - 07:09, said:

Faptul ca atat omul cat si maimuta au "stramos comun" nu justifica si nu poate explica actuala evolutie genetica accelerata a omului in ultimii 10.000 - 20.000 de ani, evolutie care NU poate fi pusa pe seama ameliorarii genetice spontane in natura. Mai precis, ceea ce n-a facut natura in milioane de ani, la nivel genetic uman, a facut altcineva (nu se stie cine) in laborator.

Dar evolutia in ultimii 150 de ani?
Aia cum o explici

Sau ne regulam cu extraterestri permanent si noi nu stim?

#48
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018

View PostTsunnnami, on 12 martie 2019 - 13:03, said:


Dar evolutia in ultimii 150 de ani?
Aia cum o explici

Sau ne regulam cu extraterestri permanent si noi nu stim?

ce evolutie? te referi la speranta de viata de acum 150 de ani? la faptul ca eram mai scunzi ? la ce anume?

#49
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

View PostTsunnnami, on 12 martie 2019 - 13:03, said:


Dar evolutia in ultimii 150 de ani?
Aia cum o explici

Sau ne regulam cu extraterestri permanent si noi nu stim?

Care evolutie din ultimii 150 de ani.. exista modificari minore... placa de baza si sistemul de operare sunt tot alea.. cu mici modificari pe ici-colo.. Crezi ca au aparut diferente fundamentale la nivel de ADN?  Sunt doar niste mici diferente de fenotip ca urmare a evolutiei mediului in care traieste omul.. dar diferente fundamentale  nu sunt.. N-am auzit ca oamenii sa fi inceput sa-si foloseasca creierul la intreaga lui capacitate, sa dobandeasca tehnici mentale noi sau altele similare..

#50
ionutz_joe2009

ionutz_joe2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,034
  • Înscris: 26.01.2011

View Post41ex, on 12 martie 2019 - 06:04, said:

daca poti face 6 case din meditatii atunci si omul vine din viitorul fara trecut. :/ in care viitor nu e cu zei, sau poate e dar nu mai conteaza. :/ cel mai grav e ca zice ca religia e ok, basmele ajuta un om intreg la cap...

din pacate, pare ca multi de pe aici cam sunt de acord cu el. Posted Image

Da , dar nu meditatii pt oricine.Intelegi, din meditatii faci o noua lume, nu doar 6 case.

Deci, baga meditatie ca sa faci ce trebuie, altfel mori prost, nesemnificativ.

Nebun (al de pe tabla de sah, iti place pe diagonale ca-i mai simplu sa minti, nu?), ala a facut un Sibiu, nu 6 case!!!Cine esti tu sa contesti?Un amarat fara meditatii, doar o maimuta.
Ps: acilisa mai sunt si ture plus regine.

Edited by ionutz_joe2009, 12 March 2019 - 16:37.


#51
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,803
  • Înscris: 20.10.2015

View Postrosix, on 12 martie 2019 - 15:04, said:


Care evolutie din ultimii 150 de ani.. exista modificari minore...

Omu care a trimis roboti pe Marte vs omu care vana pentru a trai

Aia nu e evolutie?

#52
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,867
  • Înscris: 28.11.2006

View Postrosix, on 12 martie 2019 - 07:09, said:

Faptul ca atat omul cat si maimuta au "stramos comun" nu justifica si nu poate explica actuala evolutie genetica accelerata a omului in ultimii 10.000 - 20.000 de ani, evolutie care NU poate fi pusa pe seama ameliorarii genetice spontane in natura. Mai precis, ceea ce n-a facut natura in milioane de ani, la nivel genetic uman, a facut altcineva (nu se stie cine) in laborator.

Actuala masinarie numita om NU a evoluat la structura genetica actuluala in mod spontan, prin milioane de ani de evolutie ci cu ajutor din afara.
Ceea ce nu va spun cercetatorii aia este tocmai ca stiinta a stabilit ca stramosul ala comun NU ar fi putut conduce, prin evolutie treptata decat la o maimutza imbunatatita, in niciun caz la omul in forma actuala - adica dotat cu gandire, constient de propria sa umanitate, capabil sa modeleze complex natura, alb, suplu, cap mic, creier mare, par relativ putin, dantura ameliorata, etc. Aceasta varianta de om, NU se trage din nicio maimuta, decat, poate ca fond genetic de baza, in rest, e lucratura extraterestra la nivel genetic.
Intre stramosul comun si omul actual evoluat, e o prapastie evolutiva la care stiinta n-a gasit raspuns tocmai pentru ca nu poate accepta ideea ca s-a intervenit cu material genetic din exterior la ameliorarea omului.

Spre exemplu: pe un trunchi de copacel de gutui se pot aplica doua tipuri de altoi, mar si par. Aceste doua tipuri de pom fructifer, cu fructe diferite, vor avea un stramos comun - gutuiul, dar acest gutui, prin evolutie spontana, fara o interventie din exterior, n-ar fi putut face niciodata mere si pere.  

Think about it!
Cum, bre bea Rosix, ca mentorul tau Marx spunea ca omul a evoluat din maimuta datorita muncii, si acum tu vii si spui ca extraterestrii au fost de vina? :w00t:
Spoiler

PS Exemplul cu gutuiul e total aiurea. Un mar altoit pe un trunchi de gutui da mere pure 100%, nu mere incrucisate cu gutui. Vezi ca si la agronomie esti pe dinafara :P

#53
Amaryl

Amaryl

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,705
  • Înscris: 14.02.2019
E interesant cã si ãsta și Oana Barbu de la PLUS sunt similari, ambii bat câmpii conform viselor proprii.

#54
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,803
  • Înscris: 20.10.2015

View PostAmaryl, on 14 martie 2019 - 01:18, said:

E interesant că si ăsta și Oana Barbu de la PLUS sunt similari, ambii bat câmpii conform viselor proprii.

Aia a avut simulari nu similari

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate