Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!

La multi ani de Florii!
 Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...
 Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...
 Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024
 

Minciunile din CV...

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
78 replies to this topic

#55
smoke

smoke

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,744
  • Înscris: 08.10.2004

View Postrosix, on 13 februarie 2019 - 11:49, said:


Pentru ca le e lene sau disconfort sa sune si ca vor sa se acopere in hartii... Oricum daca suna la fostul loc de munca, e putin probabil sa primeasca vreo recomandare pozitiva, din motive lesne de inteles, omul a plecat de acolo ori de bani putini, ori de munca foarte multa, ori de distanta, ori de neintelegeri.. de bine nu pleaca nici drku.



Exact. N-are rost sa minti ca, dupa aia, trebuie sa fii capabil sa fii consecvent cu propriile minciuni.. adica sa continui cu minciuna pana in panzele albe si ... nu stiu daca e cel mai bun demers.
Daca nu ai ceva experienta oricum te impotmolesti in jobul ala la prima cerinta.



Trebuie mai intai sa ai ce vinde, iar majoritatea nu au.. si chiar daca au, angajatorul tot 1500-2000 lei are pusi deoparte pentru oamenii respectivi.
E bine sa te prezinti intr-o lumina pozitiva, dar .. nu poti sa vinzi castraveti la gradinar, cum se spune... ca, in 90% din cazuri, n-ai lucrat la NASA, ai impins niste vagoane.


uite acum ceva ami mult timp am plecat de bine, nu de rau.  bani buni, fara stres, sefu il vedem odata pe saptamana,  da ma plafonasem  de tot si a trebui sa plec si nu imi pare rau deloc. am crescut enorm dupa ce am plecat, dar si  efortul a fost altul.

Oricine a lucrat ceva are ceva de vandut...si daca nu ai lucrat nimic si tot poti sa iti vinzi macar experienta din facultate, in proiecte, in voluntariat ..puii mei ceva tot poti gasi. iar daca nu ...asta e - o iei de la zero :)

#56
A_treia_cale

A_treia_cale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,122
  • Înscris: 22.01.2019

View Posttemptationsecret, on 13 februarie 2019 - 11:52, said:

@A_treia_cale

asa e , lumea e nedreapta
Dar afla ca asa functioneaza sistemul.
Cand ti se pune in fata contractul si vezi ceva ce nu-ti convine, gen sa  iubesti   obligatoriu negrii si homosexualii sau sa fii vegan in timpul liber , ai  de ales intre a pleca sau semna contractul si a-l respecta.
Esti pe proprietatea  patronului, face ce vrea cu tine daca ai fost de acord cu termenii si conditiile, iar tu esti platit pentru asta.  Data viitoare invata sa selectezi locurile de munca, sa citesti criteriile de selectie si cerintele postului.
In publicitate si relatii cu publicul, trebuie sa induri multe  IN NUMELE PRODUSULUI  ca de aia ai salariu.
Nu exista nu-mi place aia, nu-mi place de ala.
Sunt multi de la Huawei care au fost concediati si au fost fortati sa plateasca despagubiri companiei chinezesti dupa ce au fost prinsi ca postau tweeturi de pe Iphone.
La Amazon, ca lucrator acolo, n-ai voie sa iesi la toaleta decat o singura data pe zi. Ai iesit de mai multe ori la baie, esti concediat pe loc. Nu-i intereseaza ca te caci/te pisi pe tine, lucrezi la foc automat, ca de aia ai semnat un contract.
Cat despre angajatori si datele personale, afla ca sunt autorizati conform legii sa spioneze si sa acceseze datele personale cat timp nu le divulga in public, ci si le tin doar pentru ei in ce priveste selectarea angajatilor.



Nu-ti convine sistemul corporatist occidental,  du-te in China, Singapore, Japonia sau in Coreea, sa vezi acolo sclavie si bataie de joc.


Sau fa-ti atunci propria afacere sa fii sef pe plantatia ta , dar sa vezi cate responsabilitati ai  si cat de mult trebuie sa inghiti.
Nu suntem într-un sistem ci stat de drept, o chestie diferită. Statul de drept nu poate deveni un sistem corporatist unde PC să elimine persoanele pentru a creşte piaţa, e un îndemn mafiot. Obligaţiile tale sunt în fişa postului şi cele legale. Dacă nu faci infracţiuni, nu eşti dator cu explicaţii la nimeni şi nimic, restul chestiilor ilicite se tratează în civil/contravenţional şi orice companie mai mare o să aibă un departament juridic, restul pot improviza în caz de nevoie. Discuţii amicale cel mult.
Dacă afectezi imaginea companiei în mod direct şi explicit folosindu-le numele etc, da.

Orice criteriu arbitrar, chiar dacă este pentru tine important fiindcă crezi că toţi trebuie să fie ca tine sau crezi că firma ta trebuie să fie cât mai PC să atragă clienţi din orice medii sociale, grupuri etnice şi nu vrei să-ţi asumi niciun risc juridic, pot constitui discriminări, ba chiar infracţiuni(ex să trimiţi mail la softpedia să-ţi trimită date pentru a dezvălui identitatea unor angajaţi contra cost fiindcă crezi că sunt rasişti pe aici şi s-ar putea afla, iar nişte floricele din africa nu ţi-ar mai cumpăra produsul că poştaşul tău e rasist pe softpedia.

Eu sunt de acord cu o oarecare selecţie, cum a descris domnul de mai sus, dar să nu transformăm societatea în una paronoică, pusă la colţ şi dresată. Altfel ne trezim că nu mai avem drepturi şi statul nu mai există. Orice om poate fi ce doreşte, atâta timp cât nu e infractor(Gen propune genocid etc)
Nu e nimeni autorizat să facă nimic, nu susţine absolutisme nefondate şi citeşte codul de procedură penală(cât o mai rămas din el Posted Image)), dacă ai date publice pe persoană fizică oricine le poate vedea, la ce spunea domnul cu pălărie mexicană şi matale doar un judecător poate da liber şi în niciun caz firmelor. O poţi face dar pe riscul de a face puşcărie. Adică e ok ca o companie să angajeze spioni cibernetici ce-mi caută în conturi private şi în calculator, în dosare online nepublice? Despre ce discutăm? Imediat o să-mi asasineze amantele că nu-s productiv? Posted Image)

Quote

Art. 26 – Viaţa intimă, familială şi privată
(1) Autorităţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată.
(2) Persoana fizică are dreptul să dispună de ea însăşi, dacă nu încalcă drepturile şi libertăţile altora, ordinea publică sau bunele moravuri(avem legi clare ce înseamnă toate astea).

Quote

Art. 29 – Libertatea conştiinţei
(1) Libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă, contrare convingerilor sale.
(2) Libertatea conştiinţei este garantată; ea trebuie să se manifeste în spirit de toleranţă şi de respect reciproc(dacă nu se ocupă un judecător, nu companiile).

Quote

(3) România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate.
(4) Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor – legislativă, executivă şi judecătorească – în cadrul democraţiei constituţionale.
(5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.

Deci statul se ocupă de asta, avem legi, nu companiile, cu tot respectul. Nu suntem SUA, suntem stat social, unde nu putem arunca în sărăcie pe cei ce vor să fie altfel dacă altfel nu se concretizează prin infracţiuni.

Edited by A_treia_cale, 13 February 2019 - 13:32.


#57
A_treia_cale

A_treia_cale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,122
  • Înscris: 22.01.2019

Quote

Articolul 5
(1) În cadrul relațiilor de muncă funcționează principiul egalității de tratament față de toți salariații și angajatorii.
(2) Orice discriminare directă sau indirectă față de un salariat, bazată pe criterii de sex, orientare sexuală, caracteristici genetice, vârstă, apartenență națională, rasă, culoare, etnie, religie, opțiune politică, origine socială, handicap, situație sau responsabilitate familială, apartenență ori activitate sindicală, este interzisă.
(3) Constituie discriminare directă actele și faptele de excludere, deosebire, restricție sau preferință, întemeiate pe unul sau mai multe dintre criteriile prevăzute la alin. (2), care au ca scop sau ca efect neacordarea, restrângerea ori înlăturarea recunoașterii, folosinței sau exercitării drepturilor prevăzute în legislația muncii.
(4) Constituie discriminare indirectă actele și faptele întemeiate în mod aparent pe alte criterii decât cele prevăzute la alin. (2), dar care produc efectele unei discriminări directe.

Sper că înţelegem că dreptul la muncă e un drept

Quote

Articolul 3
(1) Libertatea muncii este garantată prin Constituție. Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit.
Data viitoare vă rog să vă interesaţi când faceţi susţineri extraordinare care portretizează România ca pe o societate darwiniană!

Şi mai ales dacă ştiţi companii ce comit infracţiuni şi găzduiesc înfractori, pentru binele comun, mergeţi şi faceţi ce vă îndeamnă legea, că nu suntem sclavi!
Criteriile de selecţie preliminară trebuie să fie cele din anunţ, nu că are blugi rupţi în poze(în cazul ăla compania e bună de plată dacă bibanul nu e chemat deşi îndeplinea criterii). E o chestie de bun simţ să vezi omul ce e, ce vrea înainte de a judeca  şi a alege.

Edited by A_treia_cale, 13 February 2019 - 14:03.


#58
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,900
  • Înscris: 20.10.2015

View PostDihorul Razboinic, on 13 februarie 2019 - 07:33, said:

Scrie in CV ca buletinul i-a fost emis cu 5 ani mai devreme,

Voi in CV scrieti si ce intereseaza pe angajator?

#59
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,996
  • Înscris: 18.12.2007
Unii cred ca da :))

#60
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,900
  • Înscris: 20.10.2015
D-aia se duce dracu tara aia daca se angajeaza femeile pe forme, varsta, inaltime, obligatii familiale, stare civila etc
Va cere si poza imbracate sumar?

:lol:

#61
eugeniusro

eugeniusro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,032
  • Înscris: 21.08.2005

View Postrosix, on 13 februarie 2019 - 11:43, said:


Exact. Esti considerat mai over-calificat decat trebuie si decat sunt ei dispusi sa te plateasca si nici nu te suna chiar daca, teoretic, ai accepta bani mai putini, poate.  Ei pleaca de la premisa ca s-ar putea sa vrei bani mai multi decat sunt ei dispusi sa ofere (minimul) si nici nu te suna sa te intrebe macar.

În România 100% așa e nemții însă sunt diferiți, cu ăștia trebuie să negociezi nu îi deranjează că ești poate overcalificat pentru post dar sigur or să negocieze la sânge să îți dea cât mai puțini bani.

View PostTsunnnami, on 13 februarie 2019 - 13:57, said:

Voi in CV scrieti si ce intereseaza pe angajator?

Ăia care se uită pe FB dupa tine sigur sunt interesați de toate rahaturile, eu am scris de exemplu printre altele că nu fumez și că nu am boala vorbitului la telefon Posted Image .

Revenind la tema inițială care era pe ideea dacă e bine să îți ascunzi vârsta, eu zic așa, trebuie oricum să studiezi și tu puțin firma la care aplici, vezi dacă sunt discuții negative legate de firma pe net, vezi rapoartele financiare oficiale, vezi ce obiect are și încerci să îți faci o idee despre firmă, cauți autorizația de mediu publicată oficial și vezi ce tehnologii folosește (asta mai mult pentru tehnicieni ca mine), vezi dacă are site web și vezi cam cine îți este ierarhic superiori pe acolo, apoi îi cauți tu pe Linkedin și FB să vezi ce e cu ei, îți compui CV-ul cu care aplici astfel încât să subliniezi experiența avută cu tehnologiile folosite la firma respectivă iar în funcție de ce date ai despre persoanele cu care dai interviul încerci să fi pe aceași frecvență.
Succes. Posted Image

#62
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,900
  • Înscris: 20.10.2015

View Posteugeniusro, on 13 februarie 2019 - 19:11, said:

eu am scris de exemplu printre altele că nu am boala vorbitului la telefon

N-as scrie asa ceva, nu se stie cum se interpreteaza.

#63
carlajezebel

carlajezebel

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 13.02.2019

View PostTsunnnami, on 13 februarie 2019 - 04:35, said:

Scoate si anii in care ai facut facultatea

De ce ai ramas fara slujba?
Hmm, poate te fac pet-projectul meu

Pai, e aiurea sa scot anii in care am facut facultatea. Oricum, pe vremea mea :D se faceau 4 ani, acum, din ce stiu, se fac 3. Daca ii scot, trebuie sa scot si primul job si asa mai departe... :))

Eu am fost angajata intr-un proiect, in principiu, urma sa se prelungeasca, dar, pana la urma, s-a incheiat (fara legatura cu performanta mea sau mersul proiectului, am primit aprecieri constant, am si niste recomandari). Confirmarea faptului ca nu se va prelungi a venit in ultima luna a proiectului, perioada in care in firma la care eram angajata nu erau alte posturi disponibile.

#64
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,900
  • Înscris: 20.10.2015

View Postcarlajezebel, on 13 februarie 2019 - 19:51, said:


Pai, e aiurea sa scot anii in care am facut facultatea. Oricum, pe vremea mea Posted Image se faceau 4 ani, acum, din ce stiu, se fac 3. Daca ii scot, trebuie sa scot si primul job si asa mai departe... Posted Image)

Eu am fost angajata intr-un proiect, in principiu, urma sa se prelungeasca, dar, pana la urma, s-a incheiat (fara legatura cu performanta mea sau mersul proiectului, am primit aprecieri constant, am si niste recomandari). Confirmarea faptului ca nu se va prelungi a venit in ultima luna a proiectului, perioada in care in firma la care eram angajata nu erau alte posturi disponibile.

Atunci las-o-n coada de peste, scrie doar anul in care ai luat diploma si titlul

Educatia o treci la sfarsit are mai putina importanta
Referintele sunt foarte bune.
Faptulc a ai stat o luna pe margine e okay, poti sta si 3-4 fara probleme

Da-mi un privat ca vreau ceva detalii sa impletim o poveste frumoasa si adevarata

pana acum esti chiar misto

Titlul subiectului e ales grozav
Faptul ca ai lucrat pe proiect e iar misto

#65
carlajezebel

carlajezebel

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 13.02.2019

View PostFreeThinker, on 13 februarie 2019 - 12:16, said:


edit:
Mi se pare trist chiar faptul ca se pune problema sa minti in CV. Nu stiu daca as vrea sa lucrez intr-o companie care cauta alta marfa decat aia pe care o am eu de vanzare.

Asa ma gandeam si eu, cand am auzit aceste variante. Oare eu vreau sa lucrez cu niste oameni care au o parere proasta despre cei de 40 de ani? De fapt, ma enerveaza ideea in sine, de cataloga pe cineva doar pentru ca are nu stiu ce varsta.

#66
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,900
  • Înscris: 20.10.2015

View Postcarlajezebel, on 13 februarie 2019 - 20:00, said:


Asa ma gandeam si eu, cand am auzit aceste variante. Oare eu vreau sa lucrez cu niste oameni care au o parere proasta despre cei de 40 de ani? De fapt, ma enerveaza ideea in sine, de cataloga pe cineva doar pentru ca are nu stiu ce varsta.

Ar trebui sa ti se rupa de ei

De fapt tu NU VREI sa lucrezi intr-o firma in care conteaza varsta

#67
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,996
  • Înscris: 18.12.2007
Vrea cineva sa lucreze intr-o firma in care conteaza varsta?

#68
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,900
  • Înscris: 20.10.2015

View PostAlexEn, on 13 februarie 2019 - 20:33, said:

Vrea cineva sa lucreze intr-o firma in care conteaza varsta?

Pitzipoancele

#69
carlajezebel

carlajezebel

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 13.02.2019

View PostAlexEn, on 13 februarie 2019 - 20:33, said:

Vrea cineva sa lucreze intr-o firma in care conteaza varsta?

Eu am cunoscut pe cineva nemultumit ca au selectat in locul lui o `baba` de 50 de ani. Din asta inteleg ca i-ar fi convenit lui i-ar fi convenit. Posted Image

Edited by carlajezebel, 13 February 2019 - 21:46.


#70
MooF2010

MooF2010

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,337
  • Înscris: 24.05.2010

View Postcarlajezebel, on 13 februarie 2019 - 01:17, said:

1 si 2. Si mie mi se pare normal. Si eu, daca as recruta, as cauta facebook, linkedin, you name it. Posted Image In plus, mai exista 2 riscuri:


Eu tot timpul fac asta.... de multe ori nici nu stau sa citesc tot CV-ul... mai ales ca mai gasesc prin CV-uri la capitolul experienta relevanta(in domeniul tehnic) de-al de 3 luni barman, 5 luni curier...

Sa stii ca eu prefer sa angajezi oameni liberi de contract. Adica, bai eu te vreau acum... sa fii sub contract inseamna vreo 30 de zile pana te eliberezi + vreo 30 de zile pana te angajez....

Ai impresia ca daca imi zici ca esti absolvent de doctorat la Harvard si cand te pun sa masori curentul la priza te zici chinui sa o faci.... vrei sa te mai si angajez ca inginer electric? Mi se rupe mie de diplomele tale si ce mai scrie prin CV... Fix atitudinea asta o am la interviuri.

#71
eugeniusro

eugeniusro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,032
  • Înscris: 21.08.2005
Scuze dar joburi de genul  "bai eu te vreau acum.." sunt pe bani puțini, astea sunt îmbârligături pentru fraieri.

#72
FreeThinker

FreeThinker

    Mr.Nobody

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 16.08.2010

View PostMooF2010, on 13 februarie 2019 - 22:00, said:

Eu tot timpul fac asta.... de multe ori nici nu stau sa citesc tot CV-ul... mai ales ca mai gasesc prin CV-uri la capitolul experienta relevanta(in domeniul tehnic) de-al de 3 luni barman, 5 luni curier...

Sa stii ca eu prefer sa angajezi oameni liberi de contract. Adica, bai eu te vreau acum... sa fii sub contract inseamna vreo 30 de zile pana te eliberezi + vreo 30 de zile pana te angajez....

Ai impresia ca daca imi zici ca esti absolvent de doctorat la Harvard si cand te pun sa masori curentul la priza te zici chinui sa o faci.... vrei sa te mai si angajez ca inginer electric? Mi se rupe mie de diplomele tale si ce mai scrie prin CV... Fix atitudinea asta o am la interviuri.

Niciodata nu e prea tarziu sa inveti, iti spun sigur. Sa inveti sa citesti printre randuri, chiar si la un CV.

Pe mine poti sa ma "pui" sa masor la priza, dar eu voi masura tensiunea nu curentul.

Si nu, nu cred ca ma vrei... am perioada de preaviz de 30 de zile...

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate