Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne
 Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 

Minciunile din CV...

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
78 replies to this topic

#37
eugeniusro

eugeniusro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,032
  • Înscris: 21.08.2005

View Postrosix, on 13 februarie 2019 - 07:53, said:

El vrea oriunde dar nu-l suna nimeni, asta e problema. Varsta e o problema. Sunt unele joburi de contact direct cu clientul unde e nevoie de prezenta agreabila iar la altele se cauta direct juniori. Filtrul de varsta e folosit intitdeauna de angajatori.
Dupa 40 de ani ai mai multe sanse la joburi pe care nu le cauta nimeni (ex: depozite prin Chitila) unde nu se inghesuie nimeni ca faci 14 ore pe aceeasi bani.

Acolo unde experiența este mai puțin importantă se caută juniori din motive de bani puțini, practic pentru multe firme la peste 40 de ani ești overcalificat, știu că te poți descurca fiindcă ai experiență dar dacă jobul nu este așa complex preferă un tânăr pe care pot să îl plătească mai puțin, la ăla merge să îî scoată ochii că nu are experiență și cel mai important nu îl contestă pe șef, la peste 40 de ani este posibil să fi deja mai în vârstă ca șeful și să ai experiența mai mare ca el iar asta poate duce la conflicte.

#38
FreeThinker

FreeThinker

    Mr.Nobody

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,464
  • Înscris: 16.08.2010

View PostLex404, on 13 februarie 2019 - 01:41, said:

Si ba da, suna la fostele locuri de munca. Si intreaba:
Cum a fost angajatul
Care au fost atributiile
Care au fost realizarile
Care a fost motivul pentru care a plecat
Il recomandati?

Asta chiar e tare. Pai atunci de ce mai cer recomandari daca pot suna la fostele locuri de munca?

(ha-ha, chiar le urez succes, sa-i sune pe incuiatii aia din ro unde am lucrat si sa incerce sa scoata de la ei macar doua vorbe in engleza...Posted Image )


edit
ontopic: Omisiunea se pune ca si minciuna? Ca ma bate gandul sa sterg din CV o companie la care mi-e rusine ca am lucrat (firma pesedeza, oricum au dat faliment intre timp si nu cred ca mai raspunde cineva la telefon).

Edited by FreeThinker, 13 February 2019 - 08:35.


#39
paco rabanne

paco rabanne

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,145
  • Înscris: 29.09.2006
Si daca esti angajat suna la firma. Domnu' sef daca vrea sa te lase sa pleci zice ca esti ok, daca nu, nu.

#40
FreeThinker

FreeThinker

    Mr.Nobody

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,464
  • Înscris: 16.08.2010
In regula, deci o sterg si pe asta la care lucrez acum...Posted Image

Edited by FreeThinker, 13 February 2019 - 08:38.


#41
doxan

doxan

    Disident politic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,491
  • Înscris: 22.12.2015

View PostLex404, on 13 februarie 2019 - 00:24, said:

2. HR-ul se intereseaza de backroundul tau profesional. In momentul in care tu ai ajuns acolo, deja stiu tot despre tine.

Dap, totul e infailibil. Cum au stiut si despre asta ...

http://m.hotnews.ro/stire/22970848

View Posttemptationsecret, on 13 februarie 2019 - 01:38, said:

Plus ca majoritatea recruterilor care tin interviuri au studii de psihologie care isi pot da seama repede daca minti.

Psihologie facuta pe la Spiru sau Titu Maiorescu. Daca ii intrebi cine a fost Freud si cu ce s-a ocupat, se uita la tine precum viteii la poarta 9...cele mai mari cazaturi fake din Romania acesti psihologi facuti pe banda rulanta la diverse "private", o breasla inutila Societatii, niste paraziti impostori.

Edited by doxan, 13 February 2019 - 09:50.


#42
A_treia_cale

A_treia_cale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,122
  • Înscris: 22.01.2019

View PostLex404, on 13 februarie 2019 - 01:25, said:

Nu doar pe FB te cauta (ma rog, aia e prima).
Sunt efectiv HR-iste care suna la universitate, la fostele locuri de munca/ parteneri de afaceri, te cauta in retelele profesionale, etc.

Si cu varsta... pe cine crezi ca fraieresti? Daca e sa fii angajat si tu minti in CV, te angajezi cu ID fals? Eu te-as descalifica instant daca imi vii cu 35 de ani in CV, te aleg si apoi mi te prezinti cu CI de 40... esti pe usa afara.
Aia e prin SUA, iar nimeni nu trebuie să ajungă sclav, pentru asta există cod penal, codul muncii şi codul civil, plus şi joburi mai puţin stresante.
Eu cred că e discriminare să nu angajezi sau să dai afară după ce a spus unul pe tweeter dacă nu îţi reprezintă imaginea, PR and shit, doar îndreaptă spiţe la bicicletă.
Dar oamenii nu ştiu că are drepturi.
Fătuca aia ce şpionează şi universităţile ce oferă date private pot fi condamnate, că deeh, datele publice există deja în diplome şi alte acte.
De asta e periculos corporatismul şi neo-liberalismul şi vedem din ce în ce mai mulţi ochelarişti cu hitler în suflet şi cu tot felul de mituri la ghiozdan, merge prea departe cu capitalismul şi oamenii văd asta.
Nu poţi să pui PC peste drepturile unui om doar fiindcă vrei să nu dai bani pe un departament juridic, nu-l poţi obliga să placă negrii în timpul lui liber cum nu-l poţi obliga să mănânce hamburgeri dacă el îi detestă. Rasismul în fond e important dacă oamenii discriminează în baza lui.  

Ce spui tu înseamnă exterminarea unei părţi din populaţie, care trebuie să moară că e "rasistă", "leneşă" etc.
Jobul IT e un job banal, plătit fiiindcă există cerere, nu este IT-istul ceva judecător unde atitudinea lui e importantă. Poate la alea ce bagă banii în căsuţa de marcat sau caractere în program o fi mai importantă pâinea în guşă  decât să urle la o ţigancă ce cumpără hamburgeri sau e colegă de birou, chiar dacă e rasiste.

Şi spun exterminare că dacă locuieşti într-o ţară urbanizată şi toţi angajatorii fac ce spui tu, nu există nici politici sociale, practic eşti condamnat.
Demarcarea trebuie făcută la interviu, că de aia plăteşti o fătucă sau băiat să ia interviu. Oamenii cu probleme sunt foarte uşor de identificat.
Dar să nu-l chemi la interviu fiindcă crezi tu că el e leneş e deja prea mult. Poate persoana respectivă nu era pasionată de muncă până la 40 de ani că voia să facă sex şi să petreacă cât mai mult, nu voia copil, nu voia să trăiască după tipare, însă vizitând mânăstirea lui Arsenie a avut o revelaţie şi acum munceşte precum petrecea înainte şi vrea 7 ficiori pentru a da unul la bisercă, unul la armată etc. Iar la interviu ai ocazia să afli acest detaliu fascinant, dacă nu îl chemi poate angajezi unul la primul job care e ca el la 20 de ani.

Edited by A_treia_cale, 13 February 2019 - 09:57.


#43
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,147
  • Înscris: 30.08.2017

View Postcarlajezebel, on 13 februarie 2019 - 00:17, said:

Salut,

Am terminat recent un proiect si acum sunt in cautare de job. Am auzit de pe la cunostinte ca n-ar fi bine sa treci ca nu ai job in prezent, pentru ca scad sansele sa fii chemat la interviuri... Personal, nu prea ma simt ok sa mint. Daca las in CV ca inca mai lucrez, ar trebui sa imi sustin si la interviu aceasta varianta. Personal, mi se pare cam fishy sa minti, mai cinstit e sa mergi pe ce e adevarat. Eu am si niste recomandari de la fostul proiect. Ar trebui sa ajute, cred.

Alta chestie la care sunt indemnata e sa ascund varsta. Am 40 de ani. Adica daca ai 40, ce? Ai terminat-o? Ar trebui sa ramai la jobul la care esti pana la pensie?

Acum incep sa ma gandesc ca or mai fi si altele.

Voi ce parere aveti?

Daca ai lucrat pe baza de proiect, nu vad o problema cu faptul ca acum nu mai ai job. Eu unul, cand faceam angajari, ma uitam la urmatoarele:

-experienta profesionala (cv & linkedin), dar nu neaparat unde ai lucrat, cat ce realizari ai avut. Degeaba esti tu zmeul zmeilor daca nu esti potrivit pentru ce am eu nevoie pe pozitia aia. De aceea e bine sa scrii in CV ce proiecte ai avut si ce ai facut pe fiecare
-modul cum ai alcatuit cv-ul...daca e in graba, ma astept sa faci la fel si la birou. Pana la urma, daca nici cand e interesul tau nu poti face ceva denent, ma indoiesc ca o vei face pentru mine
-facebook...ma intereseaza cum esti ca individ pentru ca vei lucra intr-o echipa... nu sunt foarte pretentios, dar daca ai poze cu tine bo$$ si dai share la ultima melodie a lui Salam, esti picat
-la interviu... tinuta...nu ma astept la costum, dar tinuta ingrijita si adaptata mediului (adica nu vii in bermude la banca)
-tot la interviu...e important cum vorbesti despre experienta ta...iar aici poti fi prins cu minciuna daca nu ai o capacitate ridicata de a improviza. Tot important e ca eu sa inteleg ce vrei tu sa imi transmiti...daca abia legi doua vorbe, s-ar putea sa nu-mi dau seama ca tu esti de fapt un geniu

#44
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005
Inițiator,  nu uita că angajatorul vrea să facă treabă și de aceea angajează.
Nu minți în CV.
Important este ca omul să vadă interesul de a munci.  E cel mai important lucru.

#45
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007
Nu vad absolut nicio problema daca 1, 2 sau 4 luni nu ai fost angajata. Nu ar trebui sa intereseze pe nimeni treaba asta pentru ca 1-2 luni intre joburi mi se pare absolut normal, asa poti sa iti resetezi mintea daca ai nevoie, sa faci o excursie la care visezi de mult, sa renovezi apartamentul, etc.
Nu cred ca intereseaza pe nimeni o durata atat de mica de inactivitate. Daca insa esti pe liber de 3 ani ar trebui sa explici de ce :)

#46
A_treia_cale

A_treia_cale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,122
  • Înscris: 22.01.2019

View Postgeorge_alexandru, on 13 februarie 2019 - 10:02, said:

Daca ai lucrat pe baza de proiect, nu vad o problema cu faptul ca acum nu mai ai job. Eu unul, cand faceam angajari, ma uitam la urmatoarele:

-experienta profesionala (cv & linkedin), dar nu neaparat unde ai lucrat, cat ce realizari ai avut. Degeaba esti tu zmeul zmeilor daca nu esti potrivit pentru ce am eu nevoie pe pozitia aia. De aceea e bine sa scrii in CV ce proiecte ai avut si ce ai facut pe fiecare
-modul cum ai alcatuit cv-ul...daca e in graba, ma astept sa faci la fel si la birou. Pana la urma, daca nici cand e interesul tau nu poti face ceva denent, ma indoiesc ca o vei face pentru mine
-facebook...ma intereseaza cum esti ca individ pentru ca vei lucra intr-o echipa... nu sunt foarte pretentios, dar daca ai poze cu tine bo$$ si dai share la ultima melodie a lui Salam, esti picat
-la interviu... tinuta...nu ma astept la costum, dar tinuta ingrijita si adaptata mediului (adica nu vii in bermude la banca)
-tot la interviu...e important cum vorbesti despre experienta ta...iar aici poti fi prins cu minciuna daca nu ai o capacitate ridicata de a improviza. Tot important e ca eu sa inteleg ce vrei tu sa imi transmiti...daca abia legi doua vorbe, s-ar putea sa nu-mi dau seama ca tu esti de fapt un geniu
Maneliştii sunt foarte buni într-o echipă fiindcă au standarde joase şi sunt mai comunicativi, gulerele albe sunt mai arogante şi tind spre izolare. Îl vezi la interviu dacă a preluat în vorbire versuri din Mocanu şi atitudini de mafiot imaginat urmărit de gardă, dar ai specificat Bo$$ and shits deci înţeleg.
Oricum, nişte sfaturi de bun simţ.

Dacă eu sunt pasionat de istorie şi mai postez pe softpedia, ascult doar Mozart, cred că nu vreau ca un coleg să-mi răstălmăcească gândurile mele în ce priveşte originea etnică a lui Caligula, deci o să fiu foarte distant, ba acele gânduri o să mă facă mai neproductiv, lack of focus.
Deci ce vezi pe facebook, postări cu Mozart şi discuţii frumoase în care eu sunt respectat că sunt deştept nu înseamnă că eu o să fiu bun în echipă sau eficient, dar un manelist nu cred că e atât de distras de manele precum eu de tradus texte vechi.
De asta afirm

Ca un sfat, eu zic să spună domnul adevărul, minciuna dă presiune şi te obligă la cât mai multe minciuni, stres, în timp îţi poate ruina viaţa dacă ai conştiinţă.
Din ce se vede are, altfel nu posta pe softpedia întrebare şi era deja medic chirurg Posted Image

Edited by A_treia_cale, 13 February 2019 - 10:22.


#47
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,147
  • Înscris: 30.08.2017
Multe profile pe Facebook sunt imaginea ideala a ceea ce vor oamenii sa fie, n-o iau ca referinta pozitiva. Mai degraba folosesc (sau foloseam, ca acum nu mai am treaba cu subiectul) Facebook ca un criteriu de excludere. Intalnirea face to face e baza, restul sunt in general criterii care fac ca aceasta intalnire sa aiba sau nu loc si constituie o baza de pornire a discutiei.

#48
smoke

smoke

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,680
  • Înscris: 08.10.2004
la interviu trebuie sa stii sa  vinzi.  nu trebuie sa minti dar poti sa cosmetizezi adevarul. ca si firma angajatoare face exact acelasi lucru cu jobul propus. fix exzact acelasi lucru.  dar nu minti  ca nesimtitu ca aia sa va vedea.

#49
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

View Posteugeniusro, on 13 februarie 2019 - 08:17, said:


Acolo unde experiența este mai puțin importantă se caută juniori din motive de bani puțini, practic pentru multe firme la peste 40 de ani ești overcalificat, știu că te poți descurca fiindcă ai experiență dar dacă jobul nu este așa complex preferă un tânăr pe care pot să îl plătească mai puțin,

Exact. Esti considerat mai over-calificat decat trebuie si decat sunt ei dispusi sa te plateasca si nici nu te suna chiar daca, teoretic, ai accepta bani mai putini, poate.  Ei pleaca de la premisa ca s-ar putea sa vrei bani mai multi decat sunt ei dispusi sa ofere (minimul) si nici nu te suna sa te intrebe macar.

#50
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,825
  • Înscris: 18.12.2007
Si stii asta pentru ca ai lucrat mult in HR si ai multa experienta?

#51
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

View PostFreeThinker, on 13 februarie 2019 - 08:30, said:

Asta chiar e tare. Pai atunci de ce mai cer recomandari daca pot suna la fostele locuri de munca?

Pentru ca le e lene sau disconfort sa sune si ca vor sa se acopere in hartii... Oricum daca suna la fostul loc de munca, e putin probabil sa primeasca vreo recomandare pozitiva, din motive lesne de inteles, omul a plecat de acolo ori de bani putini, ori de munca foarte multa, ori de distanta, ori de neintelegeri.. de bine nu pleaca nici drku.

View Posttomaso, on 13 februarie 2019 - 10:05, said:

Inițiator,  nu uita că angajatorul vrea să facă treabă și de aceea angajează.
Nu minți în CV.

Exact. N-are rost sa minti ca, dupa aia, trebuie sa fii capabil sa fii consecvent cu propriile minciuni.. adica sa continui cu minciuna pana in panzele albe si ... nu stiu daca e cel mai bun demers.
Daca nu ai ceva experienta oricum te impotmolesti in jobul ala la prima cerinta.

View Postsmoke, on 13 februarie 2019 - 11:08, said:

la interviu trebuie sa stii sa  vinzi.  nu trebuie sa minti dar poti sa cosmetizezi adevarul. ca si firma angajatoare face exact acelasi lucru cu jobul propus. fix exzact acelasi lucru.  dar nu minti  ca nesimtitu ca aia sa va vedea.

Trebuie mai intai sa ai ce vinde, iar majoritatea nu au.. si chiar daca au, angajatorul tot 1500-2000 lei are pusi deoparte pentru oamenii respectivi.
E bine sa te prezinti intr-o lumina pozitiva, dar .. nu poti sa vinzi castraveti la gradinar, cum se spune... ca, in 90% din cazuri, n-ai lucrat la NASA, ai impins niste vagoane.

#52
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
Se abereaza la greu pe-aici. Daca macar 1% ar fi adevarat ar trebui sa fugi in padure, cu jivinele :lol:

In alta ordine de idei, nu se recomanda sa minti, iar daca tot minti, ai grija sa minti chestii care nu se pot verifica :w00t:

#53
FreeThinker

FreeThinker

    Mr.Nobody

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,464
  • Înscris: 16.08.2010

View Postrosix, on 13 februarie 2019 - 11:49, said:

Pentru ca le e lene sau disconfort sa sune si ca vor sa se acopere in hartii... Oricum daca suna la fostul loc de munca, e putin probabil sa primeasca vreo recomandare pozitiva, din motive lesne de inteles, omul a plecat de acolo ori de bani putini, ori de munca foarte multa, ori de distanta, ori de neintelegeri.. de bine nu pleaca nici drku.

...ori din motiv de contract temporar pe durata unui proiect... I was there once

View Posttemptationsecret, on 13 februarie 2019 - 11:52, said:

Esti pe proprietatea  patronului, face ce vrea cu tine daca ai fost de acord cu termenii si conditiile, iar tu esti platit pentru asta.  Data viitoare invata sa selectezi locurile de munca, sa citesti criteriile de selectie si cerintele postului.

Sa inteleg ca trebuie sa fac duș in fiecare dimineata, in caz ca patronul vrea una-alta?

Glumesc, dar sa stii ca m-am angajat prima oara acum vreo 36 de ani si n-am avut nici un angajator care sa doreasca sa faca chiar orice vrea muschii lui, ar fi avut nevoie de urechi rezistente ca sa poata sa reziste sa asculte pana la sfarsit parerea mea sincera despre el.


edit:
Mi se pare trist chiar faptul ca se pune problema sa minti in CV. Nu stiu daca as vrea sa lucrez intr-o companie care cauta alta marfa decat aia pe care o am eu de vanzare.

Edited by FreeThinker, 13 February 2019 - 12:23.


#54
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008
UIte, se descopera zi de zi, ca Romania e tara imposturii (pana acum se vedea cu ochiul liber, acum se dovedeste cu acte)..

https://www.digi24.r...edicali-1081269

https://republica.ro...mi173586_s28506

Minciuna are picioare scurte.  Ce sa scrii intr-un CV sa le iei ochii iar mai apoi, cand esti pus sa faci ceva concret, sa dai din colt in colt ca nu stii de unde sa incepi?
Orice chestie trecuta in CV trebuie sa fii capabil sa o probezi cu acte - ca e vorba de experienta, ca e vorba de proiecte, ca e vorba de studii... etc.

Edited by rosix, 13 February 2019 - 12:44.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate