Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica
 Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila
 Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K
 Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...
 

Triangle comete 902 plus technics su 800

- - - - -
  • Please log in to reply
125 replies to this topic

#55
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,664
  • Înscris: 24.10.2015
Este cineva pe aici care cunoaste bine modelele mai recente de la yamaha? Mai exact as 501, as 701 si as 1100. Pe forumuri multi spun ca astea se deosebesc de vechile modele si nu mai au inalte stridente. Foarte multi le lauda ( sau am nimerit eu peste vreo comunitate de fani). Mai ales foarte laudat vad ca este modelul as701. Cica are putere, claritate, inalte foarte precise fara a fi stridente si basuri foarte profunde si controlate. Ce sa mai.. In weekend-ul urmator il caut pentru o auditie, am vorbit deja cu niste vanzatori si mi-au spus ca ma pot duce cu amplificatorul meu pentru comporarii fara probleme. Acum o sa vad eu ( aud mai degraba) pe propria piele cat de bun sau rau e al meu in comparatie cu altele. Caci dupa cum s-a spus pe aici, concluzia era ca nu prea mai gasesti ceva mai prost pe aceasta planeta.

Din pacate, ( sau nu) yamaha are o reputatie destul de proasta aici in Franta si sunt si destul de ieftine in comparatie cu altele. Toti vanzatorii imi recomanda cu mana pe inima marantz, mai ales pm6006. De parca ar fi poleit cu aur. Eu intreb de altul, ei fac ce fac si mi-l baga pe acesta in discutie.

Edited by vinciun, 07 April 2019 - 23:19.


#56
FloriN_83

FloriN_83

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,269
  • Înscris: 13.07.2007
Nu te mai incapatana Posted Image, acele modele de la 701 sunt foarte bune, dar nu pe Triangle sau orice boxe cu tweeter horn, degeaba te duci cu amplificatoru tau sa probezi pe alte boxe daca nu o faci pe a le tale, eu tot iti recomand Unison Research, uite pret bun, gandeste-te ca acest model pleaca de la 1500E in sus.
Iti spun sincer ca prima oara cand am ascultat Technics cu Triangle mi s-a parut superb, dar usor usor au inceput sa apara defectele, rock prea strident care il simti cu timpu si nu in 5 minute la o auditie, bas foarte bun pana sa ascult Nakamichi, si acum parca nu mai are bas cu Technics, tu la tine in casa te-ai obisnuit cu sunetu, doar cand o sa aduci un alt amplificator o sa simti diferenta, degeaba te duci cu al tau pe alte boxe, poate o sa simti diferenta dar acasa v-a fi altfel decat ce ai ascultat acolo

Eu chiar ma oftic ca nu pot sa iau acel Unison acum.

Edited by FloriN_83, 07 April 2019 - 23:25.


#57
c6t9

c6t9

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,941
  • Înscris: 20.01.2004
Se face o mare confuzie cred cu salvarea boxelor din amplificare, care este o altă poveste. Despre sinergia sistemelor nu prea s-a mai discutat de mult. Fuseseră niște chestii faine prin 96-97. Hăt, într-o altă viață. Cele proaste, rămân așa indiferent cât te chinui. Din păcate nu ai ce să le faci. Și asta se extinde și în alte direcții.

Mai mulți au însă boxe mai bune decât și-ar imagina, dar prost exploatate prin spațiu și/sau ... amplificare. Mai ales cei care ascultă la un volum ridicat anumite genuri muzicale. Din păcate ce auzi este contra intuitiv și senzația e că boxele nu pot mai mult sau alte concluzii eronate.
În condițiile în care oricum discutam despre o amplificare SS anemică.

Paradoxal, există un scenariul în care ar fi poate ok, dar iar este contra intuitiv pentru cine nu a ascultat așa ceva. Și 99% n-au boxele potrivite. Ceva mai rar nici n-am întâlnit. Sunt boxele cu randament uriaș și suprafața radiantă mare. Pentru care se crede că trebuie milionul de W. Oare unde naiba am link-ul unde sunt măsurători și explicații. Sunt niște studii făcute. Am căutat acum rapid, dar n-am găsit. Din nefericire netul este uriaș și multe chestii faine stau în obscur.

Ar fi interesant să facem niște probe. Mă rog, eu am făcut n teste, m-am și cam plictisit de multe pe partea de audio. Cred că am ajuns la o saturație. Dacă ar vedea alții, n-ar înțelege. Cu timpul însă, se reduc toate. Din păcate a trebuit veșnic să trec prin niște etape ce puteau fi evitate dacă aș fi știut mai bine niște lucruri. Nu știu dacă este aici un coleg cu o epopee tare interesantă în audio. Ar fi fost frumos dacă punea toată povestea. O să-l caut să văd dacă vrea să scrie. De fapt mai sunt colegi care nu știau cum să scape mai repede de câte un amplificator după ce au auzit altceva la ei în sistem. Uneori e și ca naiba. De exemplu dacă ai neșansa unor boxe ce nu iubesc DF uriaș de la Hegel, se aud oribil. Dar puțin spus oribil. Zici că sunt ultimele tigăi. Acum întrebarea este, dacă asculți, ce concluzie tragi? Unde zici că e buba? Pentru că și dacă știi despre DF și cum contează, valorile mari sunt contra intuitive, adică nu înțelegi motivul de fapt, pentru că relația este cumva ciudată. Uite o lectură în acest sens https://www.eaw.com/...etter-or-is-it/
Și niciun cablu (mai gros, mai subțire, mai scurt, mai lung, mai ceva), nu a făcut să se audă altfel decât prost în situațiile respective. Când oricum ai crede că nu e atât de important într-o direcție ori alta la modul cum se aude. Altceva oricum nu poți schimba.
Noi așa în general privim amplificarea foarte simplificat și la modul ideal. Cam ca transmiterea semnalului poate. Ajunge, deci merge. Dar în realitate avem o sumedenie de arhitecturi și abordări, tocmai pentru că nu-i atât de simplu. De asta am povestit de ce lămpilor le sunt ok valori mai mici. Altfel nici nu scriam. M-am ferit ani de zile de lămpi, apropo de mituri, pentru că spuneau unii și alții diverse. Astăzi unul dintre amplificatoarele mele preferate dintre toate, este unul pe lămpi.

Păcat și că așezarea și spațiul în general sunt tabu. În fapt camera este incinta și împreună cu amplasarea, dictează multe. Se bagă uneori sume mari în sisteme pentru a suplini asta, doar că nu merge mereu abordarea. Dacă aș lua casa/camera de la zero, aș gândi profund diferit. Oricum am mutat și așezat mult peste ce ar fi alții dispuși. Am eliminat corpuri de mobilă etc. Să asculți ceva într-un spațiu potrivit pune multe în perspectivă.

#58
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,664
  • Înscris: 24.10.2015
"Nu te mai incapatana Posted Image, acele modele de la 701 sunt foarte bune, dar nu pe Triangle sau orice boxe cu tweeter horn, degeaba te duci cu amplificatoru tau sa probezi pe alte boxe daca nu o faci pe a le tale"

Ok, l-ai ascultat sau tot mergi dupa legenda ca yamaha = sunet strident. Nu te contrazic, vreau doar sa stiu daca l-ai ascultat concret pe acesta si ai avut posibilitatea sa-l compari cu altul pe aceleasi boxe.

Unde ma voi cu amplificatorul au si boxe ca ale mele. Oricum, dupa cum spuneam, debutez in domeniu, nu ma grabesc nicaieri. Ascult parerile voastre cu mare interes, mai citesc si alte forumuri, mai ascult cu propriile urechi si tot asa.. voi decide ce primeaza.

Daca era sa comand de la prima recomandare un roksan kandy de pe ebay, probabil era o alegere buna dar cel mai degraba nu era sa inteleg pe ce am dat banii. Mai intai sa vad exact cum e cu diferentele, ce probleme are unul, ce avantaje imi aduce altul etc, astfel voi fi mai constient de alegerea facuta. Sfaturile voastre ma ajuta foarte mult pentru ca sunt ca niste teme de studiat "acasa" pentru mine.

#59
FloriN_83

FloriN_83

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,269
  • Înscris: 13.07.2007
Sincer iti spun ca nu l-am ascultat, dar nici Nakamichi nu am ascultat, am avut incredere in titoo pentru ca l-a avut pe langa altele, si a putut da o explicatie buna, de aici am tot cautat si eu pe net si cam tot ce mi-a recomandat asa a fost, referitor la Unison, Roksan, chiar si ceilalti colegi au recunoscut in privinta asta.Oricum si daca as fi ascultat nu te-ar fi ajutat cu nimic parerea mea personala, eu doar am recomandat ce se recomanda pentru aceste boxe cu horn.

Toti producatorii de amplificatoare invata consumatoru intr-un anumit fel, ei isi pun amprenta pe fiecare produs, din cauza asta si NAD e cunoscut mai basos, mai fara detalii, asa si Yamaha este cunoscut mai bright. Nu o sa faca Yamaha niciodata un amplificator ca sa sune bine si pe Triangle, pe ei ii intereseaza sa-si continue amprenta, cei care cunosc Yamaha stiu ce cumpara, e adevarat ca seria de la a-s1100 este foarte sexy, si mie imi place cum arata, dar e imposibil ca o firma sa sune bine pe toate boxele.Trebuie sa te gandesti ca Yamaha este o firma comerciala, fac cam multe.

Si eu cand mi-am facut sistemu in living nu aveam foarte multe cunostinte, dar am zis ca la cel din birou unde ascult cel putin 8 ore pe zi, am zis sa iasa bine, chiar am plecat pe Technics, il intrebasem si pe edigee in privat despre seria V(clasa AA), m-a lamurit si am renuntat, am deschis un topic despre monitoare de studio, am renuntat si acolo, si asa am ajuns la ce am.
In living sau cine stie ce nebunie imi vine si imi fac o camera speciala in pod, unde pot sa fac ce vreau si ce dimensiune trebuie...., o sa-mi fac un sistem foarte bun, chiar vreau sa fie WOW, dar sunt convins ca vor fi boxe de raft pentru ca asa pot sa iau o clasa superioara fata de niste boxe de podea la aceiasi bani

Dara daca stau sa ma gandesc, eu nu stiu ce imbunatatiri vrei tu pe muzica techno, adica genu asta nu are nici o treaba cu lumea Hi-Fi

Dar am observat un lucru pe acest forum(asa o fi peste tot), cine vine pe forum nu vine ca sa primeasca sfaturi, el vine ca sa primeasca aprobari, daca e fixat pe ceva, e greu sa-i schimbi parerea, el asteapta sa spui ca a facut cea mai buna alegere.

Edited by FloriN_83, 08 April 2019 - 01:52.


#60
audiofidell

audiofidell

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,584
  • Înscris: 19.06.2018
Bine spune Florin_83, inclusiv in ultima fraza care defineste  natura umana, omul crede ce vrea sa creada. Asta apropo de cat de rationali ne place sa ne consideram, noroc cu psihologia contemporana care ne mai taie elanul.

Din punctul asta de vedere, colegul nostru vinciun are atitudinea corecta, vrea sa fie convins ca face o alegere nu doar  rationala ci si justificata de propriile urechi. Adica, daca aude ceva mai bun cumpara, daca nu, nu. Eu il aprob in totalitate! Ma rog, cu rezerva in privinta rezervei lui  la unele recomandari. Adica, totusi, vorbim de Unison Research Unico, model care, daca (inca) nu e considerat de referinta in clasamentul prezentat de fc72 (apropo, o chestie senzationala, macar pentru "big picture"), e oricum la clasa high end.

Deci mergand pe linia scepticismului in HIFI si daca tot sunt boxele la showroom, putand fi probate diferite amplificatoare, vinciun sa mearga cu muzica de acasa. Doua,trei  melodii pe care le cunoaste foarte bine, dar foarte bine, pe doua trei genuri muzicale, ceva in genul ce face Tharmabar (sau Tharbamar?) pe youtube. Dar sa nu fie piesele aluia, Speak softly, love o sa se auda oricum perfect pe Triangle si nu va putea diferentia nimic. Si inca o chestie. Vanzatorii, chiar si cei privati  am observat, iti pun melodiile care stiu ei ca se aud bine pe sistemele lor. Pe muzici accesibile nu ti faci mare idee despre amplificator. E preferabil de mers la auditie cu pasaje aglomerate de muzica culta. Chiar daca persoana nu gusta genul, macar ceva cunoscut gen Boleroul lui Ravel sau Rhapsody in Blue sau Rapsodia nr.1 a lui Enescu. Pe pasajele pline se vede mult mai concludent de ce este in stare.

Ca o concluzie mai larga, sper ca am fost bine intelesi, recomandarile noastre gen Unison Research Unico au fost pentru a l scuti pe colegul nostru de bataie de cap,  o  solutie cu care, cel putin intr o acceptiune majoritara, nu poti gresi si pentru o perioada mai lunga. Cum colegul nostru alege sa faca el insusi  drumul asta de familiarizare cu domeniul matchingului, eu recomand sa evite  de la inceput o solutie mai scumpa. Poate intre timp mai are ocazia sa asculte amplificatoare, sisteme si ajunge la cu totul alte constatari sau concluzii.

Edited by audiofidell, 08 April 2019 - 07:17.


#61
c6t9

c6t9

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,941
  • Înscris: 20.01.2004

View PostFloriN_83, on 08 aprilie 2019 - 01:43, said:

Dar am observat un lucru pe acest forum(asa o fi peste tot), cine vine pe forum nu vine ca sa primeasca sfaturi, el vine ca sa primeasca aprobari, daca e fixat pe ceva, e greu sa-i schimbi parerea, el asteapta sa spui ca a facut cea mai buna alegere.

E valabil la orice. Aproape zilnic primesc câte un mesaj sau telefon de genul "mi-am luat și eu cuțitul ăsta, e bun?", pentru că mi-am investit mult timp în partea de tăioase, e o poveste lungă. Cred că 1/10 mă întreabă înainte. Dar n-ai cum să spui nu. Este o întrebare capcană. Dacă zici nu, îți faci de lucru din multe puncte de vedere. Paradoxal, situația este asemănătoare ca la audio. Toți, dar toți cei care au pus mâna pe un cuțit bun și l-au folosit, au fost totuși capabili să observe singuri. Doar că undeva avem alte predispoziții. Eu am mai scris în nenumărate rânduri că de fapt nu este despre cuțite sau despre ceva restrâns tare și că lucrurile sunt mult mai ample, o decizie din ceva reflectă și alte decizii.

#62
userincognito

userincognito

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 422
  • Înscris: 30.07.2018

View Postc6t9, on 07 aprilie 2019 - 23:44, said:

Păcat și că așezarea și spațiul în general sunt tabu. În fapt camera este incinta și împreună cu amplasarea, dictează multe. Se bagă uneori sume mari în sisteme pentru a suplini asta, doar că nu merge mereu abordarea. Dacă aș lua casa/camera de la zero, aș gândi profund diferit. Oricum am mutat și așezat mult peste ce ar fi alții dispuși. Am eliminat corpuri de mobilă etc. Să asculți ceva într-un spațiu potrivit pune multe în perspectivă.
Cei care cer pareri despre boxe/sisteme aici pe forum cred ca ar trebui sa citeasca prima oara lucruri de genul celor scrise mai sus.
Toata lumea (sau majoritatea) aleg boxele dupa "cati wati au?", "ce bass scot?" si "sa fie cat mai ieftine". La fel, daca amplificatorul ofera putere cat mai mare, atunci e ok. Sursa? Da-o incolo, toate sunt la fel...doar toate scot sunet digital si nu e nici o diferenta.. :):)
Ce potriviri, ce amenajari, ce fineturi...totul e sa bubuie tare. Apoi se mira ca nu le place ce aud...

#63
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,664
  • Înscris: 24.10.2015
Hai va rog sa ramanem constructivi si sa lasam filozofeala. Eu iau in serios fiecare recomandare si sfat.

#64
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,233
  • Înscris: 19.03.2007
Am tot repetat de m-am plictisit si eu, e foarte importanta potrivirea (matchingul) amplificator-boxe si un amplificator ieftin nu poate pune in valoare o pereche de boxe scumpe. De la un anumit nivel in sus exista cazuri cand boxe mai pretentioase necesita un amplificator si dublu ca pret. Si de obicei raportul pret amplificator boxe e cam 1:1, de asta prefer amplificatoarele vechi ,pentru ca nu sunt dispus sa investesc o suma mult mai mare intr-un amplificator nou care sa echivaleze cu calitatile unora care la vremea lor costau la fel de multi bani.
La fel aud, "ia-ti ce-ti place tie, fiecare aude si prefera un alt gen de sunet". Acest lucru e adevarat dar intr-o mica masura. Pentru ca un incepator trece de obicei de la un sistem audio de PC sau de la o combina muzicala, la amplificator si boxe si orice suna diferit fata de ce era obisnuit va avea impresia ca e mai bine . Lucru fals in majoritatea situatiilor, pentru ca abia atunci cand va ajunge sa asculte cu adevarat un set-up (sursa-amplificator-boxe)  echilibrat si ales cu atentie, va realiza ca ceea ce interpreta ca e "perfect" , era de fapt prost sau cel mult mediocru, diferit doar de sunetul sistemului precedent. Si asta se poate demonstra practic, daca un anumit numar de persoane asculta un set-up echilibrat si imperecheat in mod ideal,toti vor realiza ca suna bine...dar asta inseamna sa ajunga sa asculte o astfel de combinatie. Si cum din pacate in majoritatea magazinelor care comercializeaza echipament hi-fi personalul nu are pregatirea necesara pentru a face recomandari in acest sens, sau dealerul are comision de la anumite marci , risti sa dai banii si sa ajungi acasa cu un set-up care nu va suna niciodata bine . Si in multe situatii se intampla asta iar utilizatorul care constata ca sunetul rezultat nu e pe gustul lui si sistemul nu se ridica la nivelul asteptarilor, incepe "sa umble la fineturi" si investeste sume importante de bani in cabluri de boxe sau interconect ,fiind convins ca sistemul ala e bun pentru ca i-a fost recomandat "de un specialist" . In realitate sistemul ala atata poate si intr-o masura foarte mica se mai poate imbunatati ceva. Cablurile aduc beneficii in cazul in care setup-ul e unul echilibrat si are un matching perfect, daca nu este intrunita aceasta conditie se arunca banii degeaba .
Personal cu experienta se gaseste in showroom-urile care comercializeaza aparatura audio de la marci de referinta in domeniu, din clasa premium, doar ca si acolo daca mergi si spui ca vrei un set-up de 4000 de euro (de exemplu) iti va fi pus sa asculti unul cu pret cel putin dublu, pentru ca e normal ca vanzatorul are alte benefici, alt procent la cele mai scumpe. Recomand insa tuturor sa faca o auditie intr-un astfel de loc, asa pot avea macar o referinta in ceea ce priveste un sunet bun, de calitate. Si dupa ce asculta acel sunet vor stii cum trebuie sa sune un set-up audio si pot obtine un sunet bun si cu o suma mult mai mica.

As mai spune doar ca atunci cand cineva tine musai sa mearga contra curentului, e mai bine sa se convinga pe propriul buzunar cum stau lucrurile in lumea asta audio, care la prima vedere pare simpla si in majoritatea cazurilor multi rezolva problema la fel de simplu...aleg niste boxe la intamplare si un amplificator "care sa poata duce watii pe care ii suporta boxele". Si mai e la moda pe aici sa se spuna,"ia boxe cu SPL cat mai mare ca se aud tare si nu ai nevoie de un amplificator puternic", asta e doar o parte de adevar pentru ca inevitabil se ajunge tot la matching si ala e obiectivul cel mai greu de realizat pentru a obtine un sunet de calitate. Iar asta cere experienta, auditia (nu doar citirea parametrilor din specificatii) a zeci sau chiar sute de combinati posibile, lucru greu de realizat intr-o perioada scurta-medie de timp.
Si mai e o situatie, sunt persoane (e adevarat foarte putine)  care nu fac diferenta intre o combina muzicala si un sistem scump, de calitate, asta tine de auzul propriu si in acest caz e mai util sa nu-si mai piarda vremea si banii si sa ramana la ce au daca apreciaza sunetul respectiv.

Edited by titoo, 08 April 2019 - 11:53.


#65
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,664
  • Înscris: 24.10.2015
Din cele recomandate nakamichi cred ca-i prea vechi, cel mai probabil nu functioneaza ca in prima tinerete avand in vedere durata de viata a condensatorilor. Unison, ma uit pe ebay si mai jos de 800 de euro nu vad, sunt foarte scumpe, pentru unul nou probabil as da suma asta fiindca exista posibilitatea de a plati in mai multe ori. Cel mai accesibil la pret si convenabil ramane roksan kandi 1 mk3, vad ca se gasesc la 400-500 de euro. Sunt cam pe la 80 la suta pentru el. Ma retine un pic faptul ca nu o sa-l pot asculta inainte de achizitie ( ce nu-i foarte grav atata timp cat multi il lauda) dar mai mult faptul ca nu are reglaje de ton care imi sunt utile seara, chiar si la filme de multe ori cand ma uit noaptea mai inchid din bass sa nu deranjez vecinii, nu neaparat pentru a imbunatati calitatea sonora.

#66
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,233
  • Înscris: 19.03.2007
@vinciun
Dupa topicurile pe care le tot deschizi si incercarile pe care constat ca vrei sa le faci citind review-uri despre anumite amplificatoare (care ti-am spus ca nu se potrivesc cu Triangle), nu pare ca esti convins in procent de 80% sa iti iei acel Roksan Kandi 1 mk3 pe care ti l-am tot recomandat incepand cu prima pagina. Unico merita luat daca ai de gand sa sari la seriile mai scumpe de la Triangle.
Toti tind sa aiba un sunet de calitate inclusiv la nivel mic, mai exact sa se auda bassul si la nivelul ala, tu vad ca vrei sa strici ce-si doresc si nu reusesc sa obtina altii. Daca tot vrei sa estompezi frecventele joase nu inteleg de ce nu asculti la casti sau pe difuzoarele televizorului ?

#67
audiofidell

audiofidell

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,584
  • Înscris: 19.06.2018
Ok, cumva nu trebuie sa ne departam de datele problemei. Desi in principiu sunt de acord cu punctul de vedere al lui titoo, sunt de acord si cu modul in care pune problema vinciun. Adica el spune asa:" Daca nu i au amplificatorul recomandat de voi ca fiind potrivire buna cu Triangle, ce o sa se intample? O sa scartaia, o sa caraie, o sa se auda pocnituri? O sa se auda boxele mai prost decat un sistem mai ieftin? Daca eu nu simt la ureche diferente, de ce as da banii?" Si intrebarile astea sunt justificate pentru ca stridente foarte mari oricum nu vor fi, boxele nu vor suna ingrozitor, nici la fel ca boxele dintr o gama mai ieftina. Ca teoretic nu va fi pe deplin sunetul care ar trebui sa fie, si aici e o doza mare de relativitate, boxele oricum vor suna senzational fiind primul sistem. Tindem sa uitam in cat timp vine experienta si maturitatea in a distinge cand ceva suna bine si cand nu sau care e armonia unui matching. Astea vin dupa ani si numai in conditiile unei experiente variate in ascultarea sistemelor. Sunt putini care vor sa aprofundeze domeniul, majoritatea vrea un sistem care sa sune bine pentru ei si atata tot. Ca din punctul de vedere al unora elevati acel bine inseamna destul de putin, e altceva dar nu trebuie ignorat gradul de satisfactie al consumatorului care e cel mai obiectiv lucru din toata chestiunea asta subiectiva.

Parerea mea e sa lasam lucrurile in stand by pana vine colegul vinciun cu un update, in urma auditiilor programate. Pana atunci, trebuie sa l incurajam sa si urmeze urechea. Mie chiar mi s ar parea  aiurea un repros de genul:"Bai, mi ati spus sa iau Audio Research/ Roksan Kandy si nu e mare rahat, nu mi se pare ca se justifica banii". Si noi ce sa i raspundem atunci, ca ampliful nu functioneaza bine, ca inca nu si a educat urechile, ca sursa/camera e de vina? El vrea sa previna toate lucrurile astea ceea ce mi se pare un lucru intelept si legitim. Apoi sa nu uitam ca si boxele astea au limitarile lor, trebuie gandit si raportul cost-beneficiu, daca se justifica suma pentru diferenta de calitate pe care o poate aduce un amplificator mai scump, fara garantie, etc. Mai bine sa l incurajam sa compare cat mai mult cu atentie si fara prejudecati, banii lui, alegerea lui.

Edited by audiofidell, 08 April 2019 - 15:22.


#68
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,233
  • Înscris: 19.03.2007
@audiofidell
Cate perechi de boxe Triangle ai ascultat si in combinatie cu ce amplificatoare, pentru ca vad ca stii exact ca nu vor suna strident si ca oricum se vor auzi mai bine decat altele ieftine ? Am spus si mai sus (nu stiu daca ai avut rabdare sa citesti), realizezi cand un sistem suna bine in momentul in care ajungi sa-l asculti, daca asculti n amplificatoare care nu se potrivesc cu anumite boxe, constati unele diferente dar sunetul tot nu-ti va fi pe plac si risti sa te invarti in cerc. Si daca unii se limiteaza la un sunet modest nu vad rostul in a mai cumpara boxe peste clasa low cost.
Atata timp  cat nu poate face o auditie in acelasi spatiu cu Roksan Kandy sau Unico comparativ cu marcile comerciale pe care le tot aduceti aici in discutie si despre care cere pareri in alte topicuri, pentru mine impresile lui vinciun sunt neconcludente.

#69
FloriN_83

FloriN_83

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,269
  • Înscris: 13.07.2007
Trebuie sa realizam ca boxele lui vinciun sunt limitate, nu merita un Unison nou, dar nici unu de 800E pentru ele, cel recomandat de mine are pretu foarte bun, era o varianta mai buna fata de Roksan, Nakamichi i s-a parut vechi dar si Technics-ul lui tot vechi este, si nu a simtit nici o problema, cred ca problema lui cea mai mare e camera, daca nu rezolva nimic acolo, poate sa aduca orice amplificator.

#70
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,664
  • Înscris: 24.10.2015
Ce ai in vedere cand spui ca boxele sunt limitate? Le-ai ascultat? Ce limitari au? ( nu ca nu as fi deacord, dealtfel nu cred ca exista boxe nelimitate.

#71
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,664
  • Înscris: 24.10.2015
Mai am o curiozitate legata de acel roksan kandy 1 mk3, daca nu v-a crapat rabdarea ca nu gasesc raspunsul. In spate am vazut ca are doua iesiri preamplificate si cateva intrari directe dar nu am vazut sa aiba iesiri si intrari rca legate intre ele cum sunt la Nad de exemplu, pentru a putea insera un dsp sau un crossover fiindca, nu uitati ca am si un sub activ iar fara el techno e mort. Chiar daca as merge pe un amp mai basos, boxele nu vor inlocui subwooferul niciodata.

La urma urmei voi putea folosi o iesire preamplificata pentru sub dar voi avea exces de bas daca las sub-ul si boxele full range in paralel, macar potentiometru de bas sa fi fost.

#72
FloriN_83

FloriN_83

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,269
  • Înscris: 13.07.2007

View Postvinciun, on 08 aprilie 2019 - 19:16, said:

Ce ai in vedere cand spui ca boxele sunt limitate? Le-ai ascultat? Ce limitari au? ( nu ca nu as fi deacord, dealtfel nu cred ca exista boxe nelimitate.
Sunt din gama entry level, boxele Triangle sunt renumite pentru tweeter-ul TZ2500(in sus), la tine este TZ202, din cauza asta spun ca nu merita un Unison nou, doar daca pe viitor treci pe o gama mai superioara si atunci nu mai ai nevoie de upgrade si la amp.

Dar iti spun sincer, rezolva acustica camerei ca sa te bucuri cu adevarat de ele, acolo trebuie investit, poate in Franta panourile decorative acustice nu sunt asa scumpe ca la noi, investitia asta este valabila pentru orice boxe vei mai avea in viitor.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate