Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Mi se cer bani de cadouri

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
65 replies to this topic

#55
eugeniusro

eugeniusro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,032
  • Înscris: 21.08.2005

View PostPlaton, on 31 octombrie 2018 - 07:47, said:

Eu sunt curios ce inseamna sistem srl-srl, este prima oara cand aud asta, sa inteleg ca fiecare angajat are cate un srl si isi incaseaza banii in contul firmei ? Mai departe cum se scot banii ? Pe cheltuieli ? Interesant sistemul asta, si incetati sa il blamati, este raspunsul societatii la politica de japca a psd
Se practica mai demult de când era PD la putere și nea Băse la Cotroceni, toți ziariștii își luau banii pe drepturi de autor, este o excrocherie legală, practic prin procedura asta se reduc CAS și CASS la nivelul minimului pe economie, impozitul pe venit rămâne tot ăla.

#56
Winc

Winc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 724
  • Înscris: 10.09.2018

View Post_Smiley_, on 31 octombrie 2018 - 08:02, said:

mult mai des intalnit este (sau era) sistemul cu pfa-uri, dar de cand au introdus conceptul de pfa dependent te poti trezi oricand ca trebuie sa platesti taxe ca orice angajat.

la srl-srl banii se scot ca dividende, care sunt taxate diferit (parca 5% impozit + sanatate, dar fara sa mai platesti contributia la fondul de pensii). de obicei exista si un salariat cu salariul minim, eventual part-time, "ca sa curga pensia".
unii mai scot bani si cu cheltuielile pe firma, dar e ceva mai complicat, trebuie contabil si ceva know-how...


stii cum se traduce la final "raspunsul societatii"? "antreprenorul" plateste (in cel mai bun caz) contributia la pensie aferenta salariului minim desi incaseaza mai mult, si cand iese la pensie primeste pensie minima (garantata de stat) care-i mai mare decat pensia meritata pentru cat a contribuit, diferenta fiind suportata de "stat" (adica de cei care contribuie la fondul de pensii, eventual si cu ceva supliment din bugetul general).
"raspunsul societatii" e sa-si bage mana in buzunarul celor care-si achita corect contributiile.

Nu am de gand sa lucrez pe viata in sistem srl-srl si apoi sa ma agtaz de pensia minima;  aveam de gand sa imi termin ratele la creditul luat cand lucram pe cim dar cred ca voi renunta inainte de a le termina pentru ca sunt mai multe dezavantaje decat avantaje, sunt mai multe chestii aparute pe parcurs care ma nemultumesc de ex desi sunt oficial ''antrepenor'' pe srl am de fapt acelasi program de angajat; trebuie sa  imi rup din timpul meu liber ca sa ma duc unde are biroul contabila cu facturile si sa ii platesc comision lunar; trebuie sa sortez cumparaturile in ce se poate baga pe firma si ce nu se poate baga, mi se cer in continuare bani de cadouri pentru ''sefi'' si mai nou pentru contabila si cele doua asistente ale sale pe care nici nu stiu cum le cheama, etc.

Autoritatea competenta in domeniu ar trebui sa se autosesizeze cand angajatii de la o firma isi dau demisia in masa apoi aceiasi angajati isi fac srl-uri in masa si incep colaborarea cu aceiasi firma de la care si-au dat demisia.

Dar, ma rog, nu de asta am deschis acest topic ci ca sa intreb cum pot refuza tipa obsedata sa faca cadouri . Ajung sa cred ce a zis cineva mai sus si anume ca vrea sa isi faca imagine pe spatele celor de la care cere bani de cadouri. :/

Edited by Winc, 31 October 2018 - 09:31.


#57
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004
Spui simplu "nu" fara alte explicatii alambicate, care s-ar putea sa te oblige sa va mai intilniti de citeva ori pe aceiasi tema. Este mult mai simplu sa accesezi drumul drept, decit sa te afunzi din ce in ce mai tare. Nu uita ca ai dreptul sa faci exclusiv ce vrei tu pe banii tai. Vei fi mult mai linistit ulterior.
Si cum zicea cineva mai sus, cauta-ti alta firma. Asta miroase a intreprinderea cucu, n-are bani dar da de lucru

#58
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
300 de lei? Cit ii salariul? :lol:

Cind aveam asa ceva prin firma era 30 de lei...

#59
TruthHurts

TruthHurts

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,155
  • Înscris: 06.10.2018
Mie mi se pare nesimtire deja. 300 de lei e foarte mult, chiar si daca ati avea salarii de 10.000(ceea ce am extrem de mari dubii). Daca-i sora-sa, nu m-ar mira sa fie aranjata deliberat treaba, chiar daca cealalta se preface ca o critica(lasa sa dea fraierii)

#60
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 10,000
  • Înscris: 14.04.2016

View PostWinc, on 31 octombrie 2018 - 09:30, said:

...am deschis acest topic ... ca sa intreb cum pot refuza tipa obsedata sa faca cadouri .
Ajung sa cred ce a zis cineva mai sus si anume ca vrea sa isi faca imagine pe spatele celor de la care cere bani de cadouri. :/
Simplu, o privesti in ochi si ii spui ca nu vrei sa dai bani.

"vrea sa isi faca imagine pe spatele celor de la care cere bani de cadouri"
Poate vrea sa faca rost de bani nemunciti, chipurile Posted Image  pentru. a cumpara cadouri "pentru ''sefi'' si mai nou pentru contabila si cele doua asistente ale sale".

#61
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015

View PostPlaton, on 31 octombrie 2018 - 07:47, said:

Cel mai greu lucru pe lumea asta este sa inveti sa spui nu ! Poti refuza elegant, imi pare rau draga X, am o problema de sanatate in familie si nu pot cotiza mai mult de 50 lei, ma revansez la proxima ocazie.....Eu sunt curios ce inseamna sistem srl-srl, este prima oara cand aud asta, sa inteleg ca fiecare angajat are cate un srl si isi incaseaza banii in contul firmei ? Mai departe cum se scot banii ? Pe cheltuieli ? Interesant sistemul asta, si incetati sa il blamati, este raspunsul societatii la politica de japca a psd

P.S. La noi in firma aveam o traditie, fiecare pe zona lui, de ziua lui ducea colegii la restaurant, fara cadouri, fara alte chestii, in final conta gestul, in lumea asta ticaloasa ne mai apropiau un pic aceste agape,

elegant spui nu, fara sa motivezi in fals si fara sa inventezi.
spui ca nu e normal, ca suma ti se pare nujustificat de mare etc. asta e greu de invatat de spus...

View PostWinc, on 31 octombrie 2018 - 09:30, said:

.

Autoritatea competenta in domeniu ar trebui sa se autosesizeze cand angajatii de la o firma isi dau demisia in masa apoi aceiasi angajati isi fac srl-uri in masa si incep colaborarea cu aceiasi firma de la care si-au dat demisia.


tu glumesti aici.. sper..
cum naiba sa se sesize autoritatea competenta, daca te tine, ala de te doare cel mai tare, nu o sesizezi.
sa se sesizeze altu si sa faca ceea ce trebuie tu sa faci?
of of mai mai.
unii's merita soarta

Edited by argentum, 31 October 2018 - 16:14.


#62
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,084
  • Înscris: 04.03.2014
Prin toate locurile prin care n-am plimbat eu de la multinazionale la firme mici nu s-a proceda niciodata asa, bani se strangeau pentru aia care mergeau in pensie dupa n ani, pentru aia care deveneau parintii si niciodata nu se sugera, baga in plic fiecare cat si daxa vroia. Pentru zilele de nastere doar daca insista careva "ba e ziua mea, fac cifra rotunda si va duc pe toti la restaurant/baut" in cazul ala careva zicea "hai sa-i cumparam ceva".

#63
eugeniusro

eugeniusro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,032
  • Înscris: 21.08.2005

View PostWinc, on 31 octombrie 2018 - 09:30, said:

trebuie sa sortez cumparaturile in ce se poate baga pe firma si ce nu se poate baga, mi se cer in continuare bani de cadouri pentru ''sefi'' si mai nou pentru contabila si cele doua asistente ale sale pe care nici nu stiu cum le cheama, etc.
Păi da ăsta ar fi singurul avantaj al sistemului, faptul că poți să bagi pe cheltuieli și să deduci din câștigul brut unele costuri ale casei (presupun că sediul social al firmei îl ai acasă), facturi la utilități,costuri cu mobilierul, echipamente IT, eventual rata la mașină, dar totul depinde și de câți bani se învârt așa, dacă se percep cadouri la cuantumul de care zici ar trebui să fie și câștigul pe măsură, dar de vreme ce firma preferă să vă țină așa decât să vă facă contracte de muncă presupun că are costuri mai reduse chiar în condițiile în care sau trecut unele costuri în sarcina angajatului. În cazul în care încetezi colaborarea cu firma respectivă cred că realizezi că nu o să beneficiezi de șomaj, poate nu ar strica să ceri o consultație cu un avocat să examineze ce contract de colaborare ai cu firma și ce eventuale despăgubiri poți cere în eventualitatea unui "divorț".

#64
Winc

Winc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 724
  • Înscris: 10.09.2018
Eh, i-am dat sms in care i-am spus direct (dupa sugestiile primite in acest topic) ca nu pun bani pentru cadouri pentru ca nu-mi convine sa dau atata si pe viitor sa nu imi mai ceara mie bani de cadouri, am si blocat-o pe tel ca n-am nici o tangetza cu ea. Ma contacteaza doar cand vrea sa stranga bani de cadouri si de fiecare data cere nr meu de la colegi sau mie personal, deci nici nu se deranjeaza sa il adauge in contacts list, e o nesimtita pur si simplu, ma pune in situatia de tot rahatul in care trebuie ori sa dau ori sa refuz explicit.

#65
eugeniusro

eugeniusro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,032
  • Înscris: 21.08.2005
Dacă îți dădea chitanța pentru banii dați puteai să îi bagi la cheltuieli de protocol pe firmă :)

#66
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View Posteugeniusro, on 02 noiembrie 2018 - 15:31, said:

Dacă îți dădea chitanța pentru banii dați puteai să îi bagi la cheltuieli de protocol pe firmă Posted Image

Aiurea. Inapoi se intoarce doar procentul de impozit

View PostWinc, on 02 noiembrie 2018 - 12:00, said:

Eh, i-am dat sms in care i-am spus direct (dupa sugestiile primite in acest topic) ca nu pun bani pentru cadouri pentru ca nu-mi convine sa dau atata si pe viitor sa nu imi mai ceara mie bani de cadouri, am si blocat-o pe tel ca n-am nici o tangetza cu ea. Ma contacteaza doar cand vrea sa stranga bani de cadouri si de fiecare data cere nr meu de la colegi sau mie personal, deci nici nu se deranjeaza sa il adauge in contacts list, e o nesimtita pur si simplu, ma pune in situatia de tot rahatul in care trebuie ori sa dau ori sa refuz explicit.

Nu as fi blocat contactul, pentru ca te intereseaza in mod sigur si reactia. Astea sint informatii, care te ajuta sa-ti evaluezi viitorul ;)

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate