Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Cu si despre sosuri - neaparat iuti
Last Updated: Feb 11 2021 21:18, Started by
Puferiu_
, Oct 26 2018 21:26
·
0
#19
Posted 26 October 2018 - 22:00
nu-i sos dar daca te tine incearca asa ceva
51JolCxfyNL.jpg 44.3K 31 downloads e foarte bun, dar eu n-am reusit sa mananc decat jumatate. pe final era ca-n moartea caprioarei: plangeam si mancam.... |
#20
Posted 26 October 2018 - 22:01
#21
Posted 26 October 2018 - 22:02
Sosul ala de stridii nu,l folosi asa pe pilaf.
Ala, daca chiar vrei, il folosesti sa inmoi in el diverse prajeli chinezesti sau sushi. Cea mai buna folosinta ce o poti da, e sa,l bagi in amestecul de carne tocata pt hamburger E ok, nu o sa strice. Worchestaire sos, nu e decat varianta europeana a acestui sos de stridii. In linii mari. Sosul de peste, stridii, a fost mereu prezent in bucataria europeana. Garum de la romani e cam aacelasi lucru Iaeasi, il poti folosi la marinate. Cantitati mici |
#22
Posted 26 October 2018 - 22:02
Sambal Oelek, Sambal Badjak, Sambal Brandal si mai putin iute Manis.
https://www.culy.nl/...een-rijtje/Â Â Mai multe amanunte in link, da-i google translate in engleza ca traduce corect. Ai si reteta sa faci singur. |
#23
Posted 26 October 2018 - 22:04
Is nebuni asiaticii, nu inteleg de unde a inceput nebunia cu mancarile picante ) Si mexicanii din cate stiu.
|
#24
Posted 26 October 2018 - 22:07
Puferiu_, on 26 octombrie 2018 - 21:56, said: Spune-ne cateva cuvinte despre el, daca tot ai postat. Pai...se poate manca cu orice carne,gusturile nu se discuta insa mi imi place cel mai mult cu friptura de miel,este destul de iute ( pe o scara de la 1 la 10 as acorda nota 8 ) dupa cum ii spune si numele este facut din ardei iute jalapeno...aviz amatorilor daca aveti de a face (gatiti) folosindu-l va recomand dupa ce terminati de manevrat cu el,evitati sa puneti mana la ochi sau pe fata, sa va spalati pe maini cam 2-3 minute. |
#25
Posted 26 October 2018 - 22:10
#26
Posted 26 October 2018 - 22:11
Eu nu le am cu ardeiuri .
Doar sare , piper , usturoi , lamaie si ulei ! Azi am facut pui cu lamaie si garnisit cu o stacana de mujdei cu smantana (neaparat grasa!) si am bagat la cuptor(buleftric din ala Franke)! A venit o matusa (putin racita) sa imparta pt sotul ei (unchiul meu) Tica ....mama si matusa cica tin post , cand am spus ca e pt unchiu Tica , au avut dezlegare ! Si in dusmanie am ras si branza (cas de campulung muscel) .. P.S.- Am 50 si inca nu h..moroizi ! Edited by Gheorghe007, 26 October 2018 - 22:17. |
#27
Posted 26 October 2018 - 22:11
#28
Posted 26 October 2018 - 22:11
Am incercat sa fac si eu un sos de ardei iuti cu sare si otet. Am bagat ardeii uscati in mixer, dupa care am inceput sa tusesc. Am deschis repede geamul si am iesit din bucatarie. M-am rezumat la pasta de ardei care a iesit din mixer.
Edited by Puferiu_, 26 October 2018 - 22:13. |
|
#29
Posted 26 October 2018 - 22:14
alin---, on 26 octombrie 2018 - 22:07, said:
...aviz amatorilor daca aveti de a face (gatiti) folosindu-l va recomand dupa ce terminati de manevrat cu el,evitati sa puneti mana la ochi sau pe fata, sa va spalati pe maini cam 2-3 minute. Sau daca mergi sa te usurezi asa ca mine... (nu acel sos, am mancat altceva cu ardei foarte iuti) PS: Dupa ce am mancat m-am spalat cu sapun, ca am dat din greseala la ochi in timp ce mancam si m-a usturat tare... , si chiar si dupa ce m-am spalat pe maini si am mers la wc tot m-a usturat cucu... Edited by TruculMagic, 26 October 2018 - 22:15. |
#30
Posted 26 October 2018 - 22:27
#31
Posted 26 October 2018 - 22:33
Dar cine mai are timp si chef sa faca asa ceva? Acum scoti banul si ai sosul. Ca la cozonaci, te duci in primul supermarket si-i iei calzi.
Spoiler
O sa caut zilele astea o poza cu niste sosuri postata de mine de pe alt cont. Adica tot de pe un cont Puferiu, dinainte de a fi banat. Intelegeti voi. |
#32
Posted 26 October 2018 - 23:14
AlbastruIndigo, on 26 octombrie 2018 - 22:02, said:
Sambal Oelek, Sambal Badjak, Sambal Brandal si mai putin iute Manis. https://www.culy.nl/...n-rijtje/Ă‚ Ă‚ Mai multe amanunte in link, da-i google translate in engleza ca traduce corect. Ai si reteta sa faci singur. Noi doi avem de discutat |
#33
Posted 26 October 2018 - 23:24
#34
Posted 26 October 2018 - 23:30
"Eros Pista" ii tata lor! Nu-i tocmai sos, da-i nelipsit, inclusiv la chipsuri.
|
#35
Posted 26 October 2018 - 23:35
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users