Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Cu si despre sosuri - neaparat iuti
Last Updated: Feb 11 2021 21:18, Started by
Puferiu_
, Oct 26 2018 21:26
·
0
#38
Posted 27 October 2018 - 00:31
@Puferiu, astept pina pe 10 noiembrie sa vad ce iasa. O fi la magazin, dar ce faci cu mina ta....e sfint. Acum e bai ca am prins gustul la boia de espelette si ...costa parale multe.
Ia sa incerci sa pui scortisoara in orezul pentru pilaf, asta ca extrasfat. Si ceva sos picant pe carne. Si inainte sa prajesti carnea sa o ungi cu mustar de Dijon. O fragezeste si ii da aroma. |
#39
Posted 27 October 2018 - 03:21
Si cu ce mancaruri se combina sosurile astea?
Eu sunt extravirgin in ale sosurilor astea exotice Sunt mai clasic asa intr-ale sosurilor,maionezaa de casa cu mujdei de usturoi si smantana,ketchup(mai rar),sos de rosii... |
#40
Posted 27 October 2018 - 04:13
Cu ce vrei tu. In special preparate din carne, peste, cu oua fierte.
|
#41
Posted 27 October 2018 - 05:54
TruculMagic, on 26 octombrie 2018 - 21:46, said: Tot in comanda cu sriracha am luat si sos de stridii, insa habar nu am cu ce sa-l consum... ca scoici nu fac... nici macar nu l-am desfacut, nu stiu daca e ok sau nu. |
#42
Posted 27 October 2018 - 06:02
petit_christian, on 27 octombrie 2018 - 00:31, said: Acum e bai ca am prins gustul la boia de espelette si ...costa parale multe. Ia sa incerci sa pui scortisoara in orezul pentru pilaf, asta ca extrasfat. Inca un pic de extra sfat ar fi ca este mai recomandat sa nu fie praf scortisoara, ci scoarta si nu se pune prea mult ca se mai poate aroma si cu una boaba de Cardamom vrede si o foaie de laur mic si cateva boabe de piper negru. |
#45
Posted 27 October 2018 - 07:23
#46
Posted 27 October 2018 - 07:29
|
#48
Posted 27 October 2018 - 11:04
BlueHazard, on 27 octombrie 2018 - 06:07, said:
Vreti foc? Luati foc: Daaa... tot PISTA dintr-o conserva mica punea si tata la mancare. Acuma mi-am amintit ca citeam PISTA si imi vinea sa zic altceva... Si acum o intrebare care ma framanta de ceva vreme: -Care e diferenta dintre iute si picant ? Edited by TruculMagic, 27 October 2018 - 11:05. |
#49
Posted 27 October 2018 - 12:00
#50
Posted 27 October 2018 - 13:17
TruculMagic, on 27 octombrie 2018 - 11:04, said: - Care e diferenta dintre iute si picant ? Iute este care arde si sufletul insa picant ii da doar un gust si aroma sa iasa din anonimat, cine adora aceste flacari vii in gura, eu nu. M-am interesant in maghiara despre ingrediente si s-a spus ca singurul ingredient este acel ardei iute macinat din borcan! care este de 4 ori mai iute decat cunoscutul Pasta de Ardei iute numit "Erős Pista" = Strong Steven care este considerat doar Hot in engleza, Iute iar borcanul de mai sus este Very Hot, foarte iute. |
#51
Posted 27 October 2018 - 13:22
Aici sunt ingredientele https://www.univer.r.../haragos-pista/
|
|
#52
Posted 27 October 2018 - 14:53
TruculMagic, on 27 octombrie 2018 - 11:04, said: Daaa... tot PISTA dintr-o conserva mica punea si tata la mancare. Acuma mi-am amintit ca citeam PISTA si imi vinea sa zic altceva... Si acum o intrebare care ma framanta de ceva vreme: -Care e diferenta dintre iute si picant ? Pista asta nu mi-a trecut prin papilele gustative. Doar frate-su, Orosz Piszta...sau așa ceva . Ăla nu mi se pare prea iute. Picant, înseamnă condimentat mai serios. Sau mai pronunțat . Iute, e iute L.E. Acum văd pe eticheta, ca Eroz Pista ăla, e de 4 ori mai puțin iute decât asta Na...asta e ceva ce trebuie încercat |
#53
Posted 27 October 2018 - 16:45
Nu va recomand Haragos Pista. E mult prea iute. Un singur borcan am consumat in vreo saptamana, ca mi-era teama. De incercat, puteti incerca. Experienta de neuitat.
myshyk, on 27 octombrie 2018 - 07:23, said:
Inseamna ca a fost o clona. Nu se pune. costea_nelu, on 27 octombrie 2018 - 08:17, said:
Da de Harisa nu zice nimeni nimic? cris_ncs, on 27 octombrie 2018 - 12:00, said:
No, sunt chior. Nu sint ingredientele, scuze. Edited by Puferiu_, 27 October 2018 - 16:46. |
#54
Posted 27 October 2018 - 17:59
Puferiule: m am uitat ce contine sosul Pista. Pe linga ardeiul iute are si niscaiva chimicale. De aia prefer sa imi fac eu sau sa consum Tabasco, ca ala are sare si otet.
Tre sa caut vreo reteta de sos pe baza de espelette, nu i deloc iute, dar are o aroma .... |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users