![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
☕ Cafeneaua cafelei la ibric
Last Updated: Oct 03 2023 07:46, Started by
crisstonne
, Aug 19 2018 14:07
·
35

#19
Posted 19 August 2018 - 18:03

Uite cum am reușit să fac offtopic fără să vreau... Scuze crisstonne pentru cafeaua mea turcească... Sunt iertat pentru că o fac pe aragaz?
![]() |
#20
Posted 19 August 2018 - 18:06

Acum spun diferența între cafeaua la ibric preparată de mine și cea turcească... La ibric, pun apă, aștept să clocotească, apoi pun cafeaua și o mai pun câteva secunde până fierbe... La cafeaua turcească, pun apă, cafeaua și zahărul de la început, flacără mică pe cel mai mare ochi de aragaz și mișc incet ibricul cu mișcări circulare până dă în clocot. Culeg cu o linguriță caimacul apoi pun iarăși cafeaua pe foc până dă un al doilea clocot după care o torn în ceașcă. Cică la cafeaua turcească se pune un 1g cafea la 10 ml apă... Eu nu cântăresc, pun două lingurițe pentru o ceașcă de cafea... Foloseste cineva cardamon (hell) la cafea ? Mie imi place foarte mult gustul cafelei cu o idee de cardamon. Edited by keta, 19 August 2018 - 18:05. |
#21
Posted 19 August 2018 - 18:11

#22
Posted 19 August 2018 - 18:13

Posibil sa simta ceva la gust, persoana care spune asta. Altcineva nu sesizeaza. Deh, sintem diferiti. Cuprul, da, influenteaza. Dar inoxul? Doar daca suntem diferiti la stolul de pasarele...
Eu nu le am cu pozele, așa că pot fi sancționat pentru Off-topic... Întrebare: toată cafeaua la ibric e considerată turcească? Am spus pe celălalt topic cum îmi prepar eu cafeaua turcească după recomandările unor turci și am și observat și am și citit că e o granulație mai fina... Cum mai beau și cafea făcută la espressor de aragaz, știu sigur că ar trece prin sită dacă aș folosi cafeaua turcească... Toata. Mai putin aia greceasca... Glumesc |
#23
Posted 19 August 2018 - 18:14

#24
Posted 19 August 2018 - 18:14

#25
Posted 19 August 2018 - 18:15

Carciuma
Cafea 3 lei Cafea greceasca 5 lei Diferenta, dincolo de aia 2 lei? Ai greceasca era fiarta de niki ce se vroia grec, atfel aceeasi cafea |
#26
Posted 19 August 2018 - 18:38

Pentru ca subiectul deschis mai demult, a devenit prea tehnic, si este deturnat spre prezentarea de aparatura, am hotarît sa deschid un subiect pentru bautorii de cafea preparată exclusiv la ibric. Aici o sa postam cafelele preparate de noi, in mod traditional, sau cafele preparate oriunde in lume, daca si numai daca sint preparate la ibric. Ca ,,aparatura " speciala, mai mult de un ibric si o rîșniță manuala, nu prea avem ce sa prezentam, asa ca orgoliul o sa ramîna la cote mici ![]() Spor ![]() |
#27
Posted 19 August 2018 - 18:52

#28
Posted 19 August 2018 - 19:03

Fac rar cafea la ibric, dar reteta este asta:
http://www.sarkiscafe.ro/reteta-casei Cu urmatoarele precizari: - o parte cafea, zece parti apa - cafeaua risnita foarte fin chiar inainte de preparare (risnita cu lame este total contraindicata) - apa sa nu ajunga sa fiarba |
|
#29
Posted 19 August 2018 - 19:30

Asa.... si ?, ca ne-ai lasat la preludiu ...!
povesteste tu din gura ta nu cu sfaturi de pe net, ca si mie mi-au iestit castraveti murati in loc de prajitura cu sfaturile de pe net. |
#30
Posted 19 August 2018 - 20:11

Pai colegul a postat o reteta de pe net, apoi a facut precizari referitoare la tușa personala, pe care o adauga la reteta.
|
#31
Posted 19 August 2018 - 20:24

Inca la un aspect de care tin seama atunci cind cumpar cafeaua din magazin: ma uit pe punga la data cind a fost prajita/ambalata. Unele au o vechime de un an, altele de doua - trei luni. Oare pe care o cumpar? Daca este trecuta numai data expirarii, atunci consider ca termen de valabilitate cazul cel mai defavorabil, cel de doi ani.
PS Rar imi fac de cap si cumpar cafea proaspat prajita, de la prajitorii. Edited by Gaby_M, 19 August 2018 - 20:24. |
#32
Posted 19 August 2018 - 20:45

Cuprul, da, influenteaza. Dar inoxul? Doar daca suntem diferiti la stolul de pasarele... Toata. Mai putin aia greceasca... Glumesc A cafea buna iau din Grecia cand merg in concediu. Se numeste Lumidis. Attached Files |
#33
Posted 19 August 2018 - 22:18

Se cositoresc, asa se facea. F rar, la noi inexistent, se argintau.
Totuso, nu dezvolt aici, in anumite conditii, bucataria franceza foloseste in cupru. Altfel, eu am vqzutqa vanzare ubric din cupru. Nu stiu daca cositorirea trebuia facuta ukterior sau se folosea asa. Eu,s mai tanar, stiu de ada kaleh din poze, dar xine a fost pe acolo ne poate spune de ibricele lor. In fine, eu cred ca inoxul nu schimba gustul. Nu are cum P.s. emaiul ce nu schimba gustul, tocmai ala poate schimba, mai ales de cele vechi Se faceau xu materiale in prezent considerate cangerigene si improprii folosirii in bucatarie. Asta ma face sa cred ca era un transfer acolo Sticla schimba gustul. Surprise, daca e ceistal, da, schimba. Plumbul ajunge in bautura si indulceste (vezi coniacul) Si as putea continua cu exemple. Dar inoxul imi este tottal necunoscut sub acest aspect |
|
#34
Posted 19 August 2018 - 23:09

Am avut de alama cositorita, era facut de bunicul, care lucra la turnatorie, cu fel de fel de metale.
Dar nu cred ca este prea sanatos. |
#35
Posted 20 August 2018 - 05:32

Am citi de cardamon. Da, la sugestia unui coleg am folosit si eu. Chiar mai am in casa cardamon nerasnit, uitasem de el. Am spus ca la mine acum e perioada scortisoarei.
Sa nu uit, intr-o vreme puneam si o cantitate infima de sare, dupa ce opream focul. Cred ca nu degeaba sarea poate fi incadrata/chiar este in ceea ce citim pe unele etichete: potentiatori de gust. Sa ne amintim de basmul copilariei, Sarea in bucate. |
#36
Posted 20 August 2018 - 06:32

Foloseste cineva french press-ul?
Sau va place sa simtiti zatzul? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users