![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
☕ Cafeneaua cafelei la ibric
Last Updated: Sep 28 2023 22:22, Started by
crisstonne
, Aug 19 2018 14:07
·
34

#38
Posted 20 August 2018 - 07:48

Neata!
Eu il am pe asta micu': il folosesc cand am timp si chef (beau cafea numai dimineata), in zilele libere, in tihna, cu ighemonicon ![]() In rest, o fac oparita. Acum sunt in perioada de Mehmet efendi . Am mai incercat o Columbiana de la Leonard caffe - buna. Acum mi-a dat altceva, tot de prin america de sud, dar deja e prea amara pentru mine Attached Files |
#39
Posted 20 August 2018 - 08:57

#40
Posted 20 August 2018 - 10:27

De la ei de-acasă am luat:
![]() Recent, au altfel de pachete: ![]() La ei, dar și prin magazinele noastre, sunt pachete cu ibric, aparent de inox: [ https://offbeattravel.blog/wp-content/uploads/2018/01/26686004_10208245453093204_3925598076120573146_o.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Sugestia lor proprie de preparare. Și, într-adevăr, cafeaua turcească este cafea arabica foarte fin măcinată. Poate fi unul din motivele pentru care are gustul atât de persistent. Alte informații utile, referitoare la cafeaua turcească. Pentru cei dornici să încerce gusturi diverse se poate adăuga cardamon proaspăt măcinat (1 vârf de linguriță), sau, pentru o compoziție mai cremoasă, mastic măcinat. Există și cutii cu amestecul pregătit. [ https://elmarasi.com/uploads/products/Turkish-Coffee-with-Gum-Mastic-1.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://elmarasi.com/uploads/products/Turkish-Coffee-with-Gum-Mastic-2.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://4.bp.blogspot.com/-OXymPsnAbJU/WcohCbg230I/AAAAAAAACYw/-4Lw0v_EiMoI4tSG-CBsfZWiwFOIS9ouACPcBGAYYCw/s1600/333.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Afiyet olsun! Edited by Gif2D, 20 August 2018 - 10:55. |
#41
Posted 20 August 2018 - 10:37

foarte frumos setul!
al meu e ca cel din ultimul link, tot de la ei luat. Edited by irina2014, 20 August 2018 - 10:39. |
#42
Posted 20 August 2018 - 10:47

Din ce tin minte singura cafea la nisip am baut in 90 in complexul de tabere de la Navodari. Efectiv recipientul statea pe pat de nisip. Nu ma intrebati cum era! Nu-s cafegiu
![]() |
#45
Posted 20 August 2018 - 15:52

Cred ca nu degeaba sarea poate fi incadrata/chiar este in ceea ce citim pe unele etichete: potentiatori de gust. Sa ne amintim de basmul copilariei, Sarea in bucate. Sunt persoane ce presara sare pe pepene rosu. Tocmai ca sa potenteze gustul
Foloseste cineva french press-ul? Sau va place sa simtiti zatzul? Extrem de rar Un strop de apa rece, doua linguri intr,o cana, fac minuni cu privire la zat |
#46
Posted 20 August 2018 - 16:16

Daca stii cum sa o torni in ceasca, zatul se duce la fundul cestii.
Are efect si varianta cu apa rece. Mai exista varianta strecuratului prin strecuratoare de inox cu ochiuri foarte mici. Dar se pierde spuma. Cam asa era forma, la cel de la bunici, doar ca metalul era mai maroniu, pe exterior, buza de curgere mai proeminenta, foarte gros in perete, greu. Din păcate, a fost șutit de un unchi. Attached Files |
|
#47
Posted 20 August 2018 - 20:44

#48
Posted 20 August 2018 - 20:47

#49
Posted 20 August 2018 - 21:19

Adica daca pui 2 lingurite de apa rece inainte sa torni cafeaua in ceasca zatul ramane la fund? da. dai cafeaua de pe foc, o lasi sa se linisteasca un pic, torni un pic de apa rece, lasi iarasi pic (30sec sa spunem) si zatul se va depune pe fund. accelereaza cumva procesul. eu dau si cu destu pe marginea ibricului, ca de regula acolo ramane niste zat de la spuma. |
#50
Posted 20 August 2018 - 21:29

da. dai cafeaua de pe foc, o lasi sa se linisteasca un pic, torni un pic de apa rece, lasi iarasi pic (30sec sa spunem) si zatul se va depune pe fund. accelereaza cumva procesul. eu dau si cu destu pe marginea ibricului, ca de regula acolo ramane niste zat de la spuma. ![]() |
#51
Posted 21 August 2018 - 08:11

Mie-mi place și cu zaț, n-am probleme cât timp este foarte fin măcinată cafeaua.
[ https://i.pinimg.com/originals/14/ff/8c/14ff8ce8ddf4581a6ed412c2e50394c6.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
|
#52
Posted 22 August 2018 - 09:53

[ https://img-s2.onedio.com/id-58a57b02871942882637ada5/rev-0/w-635/f-jpg-gif-webp-webm-mp4/s-2c63b25bdc17e73b99f558171e4b2275c3174efa.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
„Kurban Bairam qairli bolsun!“ „Kurban Bayraminiz mubarek olsun!” „Eid al-adha mubarak!” |
#53
Posted 22 August 2018 - 15:00

Am o rîșniță care a fost recondiționata, are alta carcasa, o mai folosesc cind am chef sa iau boabe.
Am vazut una originala, intr-o vitrina, foarte frumos ornamentata carcasa, dar gaurita de rugina. Asa am inteles de ce a mea are carcasa refacuta, probabil cine a fabricat modelul, a folosit tabla slab calitativa, ori ne tratata. Imi plac si cele cilindrice, din alama masiva cu filigran, aveau cucoanele din trecut, pe acasa. Am vazut de mic copil modelul. Am vazut si prin tirguri de vechituri, dar nu am de unde sa stiu conditia macinatoarei, asa ca nu risc sa iau. Attached Files |
#54
Posted 22 August 2018 - 15:22

O cafeluță, in ceasca bunicii, in amintirea ei
![]() Zodia era a batrinei, a fost incintata, cind a primit cescuta. Atit ramine de oameni, după ce pleaca, citeva obiecte si amintirile. Este prima data, cind beau din ea. Attached Files |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users