Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Garnitura robinet baie

Probleme dupa fractura picior

Parcare Militari Residence

Taxa pe soare
 din greseala am stropit pomii cu ...

Branduri de card acceptate la pla...

Doctoratul sau al 2-lea masterat ...

Reparatie tabla smulsa in jurul u...
 W11 home , problema cu limba engl...

De unde cumpar o tigaie wok?

Modem 4G LTE (USB) cu sim Vodafone

Cartela cu numar pentru activarea...
 Cablu ingropat

Presiune/amenințari

Sapatura de jur imprejurul casei

Adaptor pt casti
 

Cross-Over - lamuriri

- - - - -
  • Please log in to reply
112 replies to this topic

#37
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006

View Postbogdanny, on Dec 27 2006, 18:27, said:

e setat sa puna Ip-urile automat

care-i treaba cu dhcp-ul ?
Pai ip-urile alea "automate" le ia de la un server DHCP, dar daca tu nu ai asa ceva de unde vrei sa stie ce ip-uri sa ia?
fa cum ti-am spus mai sus si pune ip-uri din clasa 192.168.1.0 pe ambele PC-uri si va merge

#38
bogdanny

bogdanny

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 05.08.2006
Am pus ip-urile manual cum mi-ai spus, acum nu mai apare mesajul ala cu <<LImited or no ...>> si arata ca sunt conectate amandoua. Numai ca in 'network places' nu se vad cele 2 calc. La calcul cu winXP se vede totusi celalalt calc cu 2000, dar apare un mesaj, ceva de genul <<Computerul cu win2000 nu-i accesibil, s-ar putea sa nu ai permisiunea ... The network path was not found>>.

#39
#andrei

#andrei

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,172
  • Înscris: 31.03.2005
1.ai grija sa nu te blocheze firewall-ul
2.da un ping de pe unul pe celalalt sa te asigura ca s-a realizat legatura
3.da share la folderele care te intereseaza

#40
bogdanny

bogdanny

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 05.08.2006
Calculatoarele nu raspund la ping. Spune ca <<Request timed out>> Firewall-ul de pe calcul cu XP este disabled (si cel de la windows si cel de la antivirus BitDefender), calcu cu 2000 nu are firewall.

#41
#andrei

#andrei

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,172
  • Înscris: 31.03.2005
ce ip-uri/ subnet ai pus ?

#42
bogdanny

bogdanny

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 05.08.2006
Treaba s-a rezolvat. multumesc de ajutor.

#43
JohnnyD2

JohnnyD2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 129
  • Înscris: 22.12.2006
vad ca majoritatea care au avut probleme cu reteaua...au rezolvat...
poate ma ajutati si pe mine.
Treaba sta in felul urmator:

- am 2 PC-uri ( aman2 win Xp)
- una bucata cablu ( mufat cum trebuie, cross-over )
- reteaua imi apare ca este facuta
- firewall este OFF

Problema: NU RASPUNDE la ping...... implicit nu merge reteaua .

Ma poate ajuta careva ?
multumesc!

#44
#andrei

#andrei

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,172
  • Înscris: 31.03.2005

View PostJohnnyD2, on Jan 6 2007, 08:06, said:

vad ca majoritatea care au avut probleme cu reteaua...au rezolvat...
poate ma ajutati si pe mine.
Treaba sta in felul urmator:

- am 2 PC-uri ( aman2 win Xp)
- una bucata cablu ( mufat cum trebuie, cross-over )
- reteaua imi apare ca este facuta
- firewall este OFF

Problema: NU RASPUNDE la ping...... implicit nu merge reteaua .

Ma poate ajuta careva ?
multumesc!
ce ip-uri ai pus ?
dezactiveaza si firewallul integrat in xp

#45
wrath

wrath

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 14.02.2007
Cartea de Tannenbaum pentru retele e buna ? --Student Art--

#46
noys

noys

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 24.11.2006

View Postalina_ally23, on Feb 28 2006, 18:25, said:

Am doua calculatoare, cam la 5 metri distanta.
Amandoua au placi de retea. Ce vreau eu sa intreb? Pot "lega" cele 2 calculatoare avand doar placile de retea si un cablu UTP (adica un capat al firului sa intre in placa de retea a calculatorului 1 si celalalt capat sa intre in placa celuilalt calculator) sau mai am nevoie de ceva?

cablul de cross over se poate folosi si intre 2 computere si intre 2 switchuri si intre ruter si computer. deci go 4 it !

#47
gabis_gabis

gabis_gabis

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 04.10.2006
Am si eu o problema. 2 calc cu win xp conectate. merge ping-ul intre ele, dar nu se vad in retea cele 2. nu pot accesa directoarele shared. am dezactivat firewall pe ambele.
stiti cumva de la ce poate fi?
merci

#48
alexx1402

alexx1402

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,229
  • Înscris: 01.01.2007
Am 2 calculatoare legate "crossover" la unul dintre ele am net prin placa de retea wireless.
Intrebarea mea: Pot da net si celuilalt pc prin "cross" sau trebuie switch - router ?

#49
worm

worm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,806
  • Înscris: 21.06.2002
da, faci ICS.

#50
canon_lover

canon_lover

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 95
  • Înscris: 26.08.2006

View Postgabis_gabis, on Jun 14 2007, 15:09, said:

Am si eu o problema. 2 calc cu win xp conectate. merge ping-ul intre ele, dar nu se vad in retea cele 2. nu pot accesa directoarele shared. am dezactivat firewall pe ambele.
stiti cumva de la ce poate fi?
merci


Mai oameni buni toata lume da sfaturi despre mufe si cablaj dar dupa aceea ca sa se vada cele doua calculatoare este necesat sa umbli putin si la protocoale  adica de la local area conection dai proprietis apoi la TCP/IP istal si instalezi  NWLink IPX/SPX/NetBios Compatible(la ambele calculatoare) iar apoi trebuie sa ai grija ca cele doua calculatoare sa fie in acelasi domeniu adica Workgroup asta se schmba de la My comp clik dreapta proprietati compuer name .
si in final inainte de a da serch comp cu denumirea exacta a calculatorului pe care il cauti in retea(lauta tot de la adresa de mai sus linga workgroup) sheruiesti fisierele de retea la ambele pc-uri si PUI IP-uri consecutive de genul 192.168.0.1 (urmatorul va avea in final .2 si asa mai departe) restul este 255.255.255.0 se seteaza singur sind dai clik pe subnet mask

si gata ce o fi asa complicat :cablu cross over ,setari si calculatoare acelasi lucru si pentru retele prin hub doar ca difera mufarea timp de lucru max 10 min.


scris la viteza mincat litere scuze!!! :D

Edited by canon_lover, 25 June 2007 - 15:00.


#51
ratusca20

ratusca20

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 27.09.2006

View Postcanon_lover, on Jun 25 2007, 15:57, said:

Mai oameni buni toata lume da sfaturi despre mufe si cablaj dar dupa aceea ca sa se vada cele doua calculatoare este necesat sa umbli putin si la protocoale  adica de la local area conection dai proprietis apoi la TCP/IP istal si instalezi  NWLink IPX/SPX/NetBios Compatible(la ambele calculatoare) iar apoi trebuie sa ai grija ca cele doua calculatoare sa fie in acelasi domeniu adica Workgroup asta se schmba de la My comp clik dreapta proprietati compuer name .
si in final inainte de a da serch comp cu denumirea exacta a calculatorului pe care il cauti in retea(lauta tot de la adresa de mai sus linga workgroup) sheruiesti fisierele de retea la ambele pc-uri si PUI IP-uri consecutive de genul 192.168.0.1 (urmatorul va avea in final .2 si asa mai departe) restul este 255.255.255.0 se seteaza singur sind dai clik pe subnet mask

si gata ce o fi asa complicat :cablu cross over ,setari si calculatoare acelasi lucru si pentru retele prin hub doar ca difera mufarea timp de lucru max 10 min.
scris la viteza mincat litere scuze!!! :D

deci am urmat pasii de mai sus ...reteaua raspunde la ping..amandoua imi dau recive data.totul perfect DAR .si nu se vad in My Network Place sau WorkGrup computers...vreo idee stimate???????????

#52
min

min

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 24.06.2005
Eu am 1 xp si 1vista. merge pingu intre ele dar nu pot accesa shareu :|

#53
silviutp

silviutp

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 116
  • Înscris: 21.09.2007

View Postratusca20, on Sep 1 2007, 00:37, said:

deci am urmat pasii de mai sus ...reteaua raspunde la ping..amandoua imi dau recive data.totul perfect DAR .si nu se vad in My Network Place sau WorkGrup computers...vreo idee stimate???????????
incearca Start -> Run -> //nume_calculator sau //ip ( se poate sa fie invers \\  nu mai tin minte sigur ) sau din Firefox smb://nume_calculator ... daca nu merge e o problema pe undeva.

Edited by silviutp, 16 December 2007 - 17:12.


#54
Shaba

Shaba

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 368
  • Înscris: 09.08.2006
am un router Dlink dir 100 si vreau sa leg 2 calculatoare in retea si cu net ambele desktop si cu win xp

Am asa : INTERNET - > ROUTER --------------------Comp 1 si tot din router comp2
                                            

Cablul dintre router si comp 1, respectiv comp 2 cum se numeste ? cand ma duc la magazin ce sa cer ? cablu UTP mufat ? sau i zice altcumva ?

Edited by Shaba, 16 December 2007 - 19:25.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate