Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Apartament Grecia - Kavala

obtinere venituri PFA / PFI in ti...

Recomandare Volvo

Diferenta suprafata teren
 Plafonare preturi energie

Vanzari foto - CIPA 2023

Recomandare perdele sau draperii ...

Invertor Victron Easysolar-II 48/...
 "Militarizarea" Antifraudei

Washington DC in 1940 - secvente ...

Miniatur Wunderland - Monaco

Familia Simpson
 plata impozit profit actiuni trad...

Extras de cont cu semnatura elect...

Ce parere aveti despre ascasa.de ...

Sfat achizitie bmw e92 320d
 

Cross-Over - lamuriri

- - - - -
  • Please log in to reply
112 replies to this topic

#73
rzd_man

rzd_man

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 24.04.2007

 Ravy, on Jul 7 2008, 16:02, said:

Incearca sa pui dns-urile rds-ului pe vista... Acestea le aflii dand comanda ipconfig /all pe XP cand ESTE CONECTAT la rds...

Bafta!


1sn. A mers!

Edited by rzd_man, 07 July 2008 - 15:38.


#74
rzd_man

rzd_man

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 24.04.2007
Booon! Am reusit sa pun netul, dar acum nu reusesc sa ma conectez pe mess decat cu Meebo. La internet connection Settings, trebuie sa dau drumu` la un anumit port pentru a ma conecta la mess?

#75
cosmintaru

cosmintaru

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 09.05.2007
Salut

Problema mea este urmatoarea: m-a rugat un vecin sa-i "dau" internet pentru o luna de zile, pana pleaca inapoi la Timisoara, si n-avea rost sa-si faca un abonament pentru o luna-o luna jumate. Cel mai simplu cred ca e sa leg cele 2 calc cu un cablu cross-over. L-am facut, l-am mufat de 2 ori folosit schemele gasite pe forum, dar nu am nici-o conexiune intre calculatoare. Cablul este de aproximativ 25m,dintr-o bucata(ne innadit sau alte tampenii), sa fie asta o problema..?

#76
Neofit

Neofit

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 22.09.2008

 Shaba, on Dec 16 2007, 23:14, said:

si le zic ca vreau un cablu mufat straight  sau mai bine le explic pt ce am nevoie :P


Ce tare si eu care credeam ca un router (L3) si un PC (L3) sunt conectate printr-un cross si chiar asa si sunt !!!  Dar la ora actuala nu trebuie sa ti minte regulile astea (cel putin pt router-ele si switch-urile mai noi) care au MDI/MDI-X actuvat ,by default , iti recunosc ele automat daca este sau nu nevoie sa inversezi semnalul si-l si inverseaza asa ca daca ai conectat un router cu un PC printr-un straight,guess what, ti le-a inversat el automat :P.

#77
upiX

upiX

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 02.08.2007

 Neofit, on Sep 22 2008, 19:29, said:

Ce tare si eu care credeam ca un router (L3) si un PC (L3) sunt conectate printr-un cross si chiar asa si sunt !!!  Dar la ora actuala nu trebuie sa ti minte regulile astea (cel putin pt router-ele si switch-urile mai noi) care au MDI/MDI-X actuvat ,by default , iti recunosc ele automat daca este sau nu nevoie sa inversezi semnalul si-l si inverseaza asa ca daca ai conectat un router cu un PC printr-un straight,guess what, ti le-a inversat el automat :P.


yep toate componentele de retea care lucreaza la acelasi nivel, dupa modelul OSI, se conecteaza intre el cu un cross over, acum e o chestie faina ca mai nou nu prea mai conteaza si totul se simplifica: "componentele devin destepte". Probabil producatorii de echipamente iau in calcul ca noi imbatranim .... si ne scleroza  :rolleyes: .

#78
biggy15

biggy15

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 195
  • Înscris: 02.03.2008
ce bag la default gateway? si ce ip sa bag la amandoua computere, daca eu ip-ul normal il am 172.16.3.139 ? va rog ajutatima

#79
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,128
  • Înscris: 05.01.2006
depinde de ce vrei sa faci...

Bafta!

#80
oetam

oetam

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 20.09.2008

 biggy15, on Oct 22 2008, 20:56, said:

ce bag la default gateway? si ce ip sa bag la amandoua computere, daca eu ip-ul normal il am 172.16.3.139 ? va rog ajutatima

la pc1 bagi ip 192.168.0.1 iar la pc2 ip 192.168.0.2

la default gateway de la pc2 bagi ip-ul pc-ului 1(192.168.0.1) fiindca prin el iesi pe internet    

gateway=poarta de iesire

ai prins ideea?

Edited by oetam, 23 October 2008 - 22:32.


#81
aionys

aionys

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 15.09.2007
Am si eu o problema si postez pentru ca nu am gasit raspunsul desi bantui pe forum de ceva timp :| !
Luat cablu de la magazin venit acasa instalat , setat ip-urile  ,facut ics apoi realizat ca ics nu merge :| ma ce drea are pe calc A aveam retea si trafic la sent dar nimic la received iar la calc B nu am nimic :| ! si apoi am constat ca nu merge nici pingul ! Cand dau de pe calc A pe B imi da request timed out ! Cand dau de pe B pe A imi da destination host unreachabale ! Cum naiba am Trafic pe A daca Pe b nu imi arata nimic si nici ping nu merge ! Firewalul este off pe ambele pc-uri :| !

#82
cuculean

cuculean

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,499
  • Înscris: 20.06.2004
Posibil cablu mufat incorect.

#83
aionys

aionys

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 15.09.2007
Am verificat si este mufat corect :| !

#84
active95

active95

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,920
  • Înscris: 29.03.2005
Verifica setarile. Undeva, ceva nu este corect (daca esti sigur ca, cablul este bun). IP, gateway, DNS, workgroup name. etc

#85
cuculean

cuculean

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,499
  • Înscris: 20.06.2004

 aionys, on May 9 2009, 02:52, said:

Am verificat si este mufat corect :| !

Scrie aici care este ordinea firelor in ambele mufa, mufa tinuta cu varful in sus si cablul in jos, cu contactele inspre tine, de la stanga la dreapta.

#86
aionys

aionys

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 15.09.2007
mufa1:alb-verde ,verde,alb-portocaliu,albastru,alb-albastru,portocaliu,alb,maro!
mufa2:alb-portocaliu,portocaliu,alb-verde,albastru,alb-albastru,verde,alb,maro!
Ip este corect setat ,workgroup la fel ,dns nu am pus nimic !
In plus la conexiunea de pe pc imi scrie 100mb, la cea de pe laptop 400mb :|!

Edited by aionys, 09 May 2009 - 08:07.


#87
cuculean

cuculean

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,499
  • Înscris: 20.06.2004
Ordinea pare buna; Da-i din command prompt cate un ipconfig/all pe ambele calculatoare si posteaza aici rezultatul.

#88
Dukuletz

Dukuletz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 709
  • Înscris: 26.02.2007
Am si eu o intrebare. Cablu acesta este bun pentru Crossover?
Vreau sa fac crossove intre un pc si un laptop.

#89
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,192
  • Înscris: 04.05.2006
Nu e bun. E un cablu straight. Il poti folosi, doar daca remufezi unul din capete.

#90
Dukuletz

Dukuletz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 709
  • Înscris: 26.02.2007

 richelieu, on 29th July 2009, 18:47, said:

Nu e bun. E un cablu straight. Il poti folosi, doar daca remufezi unul din capete.
Si inca o intrebare, cablu acela UTP cu care vine router wireles, este crossover sau straight?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate