Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ambreiaj care nu cupleaza in R. A...

[Cum] Magneti Puternici - Cum se ...

Problema cuptor electric cu disju...

Merita achizitionat DFSK Fengon 5...
 Pret actual invelitoare

Probleme baterie Samsung A54

Schema statie auto Renegade REN 1...

Magazine IT de incredere
 Parere SKODA Octavia 3 2.0TDI 150CP

Achizitie telefon 1000-1200lei

Unde gasesc o lampa buna pe gaz?

Consulta specialiștii... Und...
 Fostul director al Frontex: Comis...

Construire anexa lipita de casa

Ce folositi pentru urina mirosito...

Socializare in prezenta copiilor
 

Cross-Over - lamuriri

- - - - -
  • Please log in to reply
112 replies to this topic

#55
silviutp

silviutp

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 116
  • Înscris: 21.09.2007

View PostShaba, on Dec 16 2007, 19:23, said:

Cablul dintre router si comp 1, respectiv comp 2 cum se numeste ? cand ma duc la magazin ce sa cer ? cablu UTP mufat ? sau i zice altcumva ?
asa ii zice, nu este deja mufat dar ti-l mufeaza ei, sau iti cumperi un cleste si mufe si inveti sa mufezi pentru ca poate iti va mai trebui si altadata ( ex: vrei sa tragi cablu prin perete, sau il vrei mai lung, sau il vrei mai scurt etc. ).

#56
krone

krone

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,340
  • Înscris: 27.03.2006
pentru Shaba
Ai intrebat bine, are o denumire modalitatea de mufare.

Cablul de care ai nevoie trebuie mufat neinversor sau straight.

Edited by krone, 16 December 2007 - 20:56.


#57
Shaba

Shaba

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 368
  • Înscris: 09.08.2006

View Postkrone, on Dec 16 2007, 20:54, said:

pentru Shaba
Ai intrebat bine, are o denumire modalitatea de mufare.

Cablul de care ai nevoie trebuie mufat neinversor sau straight.


si le zic ca vreau un cablu mufat straight  sau mai bine le explic pt ce am nevoie :P

#58
cuculean

cuculean

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,499
  • Înscris: 20.06.2004
Pai vezi si tu daca pricepe omul ce vrei, tu verifica sa fie ordinea culorilor identica in ambele mufe.

#59
Trineo

Trineo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 100
  • Înscris: 31.05.2006
am un PC si un laptop...XP pe amandoua, cablu crossover, am facut toate setarile, imi arata ca exista conexiune, dar nu vad documentele sharate si nici internet nu am!! ce ar putea fi?

Editat de moderator: Post offtopic. Ce legatura este intre ce intrebi tu si titlul acestui post?

Edited by krone, 08 February 2008 - 13:29.


#60
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,141
  • Înscris: 05.01.2006
citeste Topicul "Inainte de a posta" sau semnatura mea....

Bafta!

#61
Daniel_Ionut

Daniel_Ionut

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 26.01.2008
ca tot veni v de crossover
io am si io un cablu nu l-am testat,l-am luat de la cineva si cik lui i mergea ICS q el da m-am uitat la fire si se pare k nu are  nik inversat:-?
poate merje si asa?

Editat de moderator: Scrie corect, nu mai poci cuvintele, aici nu-i chat. Acum este un sfat, data viitoare este warn. Pentru lamuriri citeste regulamentul.
Daca ambele capete ale cablului sunt mufate identic atunci nu este inversor.

Edited by krone, 11 February 2008 - 22:18.


#62
Mizantrop

Mizantrop

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,516
  • Înscris: 17.03.2007
Salut, am si eu o problema asemanatoare. Am conectat cele doua calculatoare cu un fir utp, am setat ip-urile la 192.168.1.1 /2 si subnet mask la 255.255.255.0 . Cele doua calculatoare se vad reciproc in workgroup, dar cand incerc sa intru in fisierele sheruite imi apare celebrul //a is not accesible.  Ce am facut gresit, ce mai trebuie sa fac ?

#63
CocoBryce

CocoBryce

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 74
  • Înscris: 03.11.2007
O problema asemanatoare am si eu. Am reusit sa leg doua desktopuri cu un cross-over, conexiunea la internet am facut-o sa mearga pe ambele cu ICS. Am dat share la un folder de pe server, dar nu pot sub nici o forma sa il vad/accesez de pe celalalt computer. Any ideas?
sunt incepator in ceea ce priveste retelistica.

#64
nirosbog

nirosbog

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,800
  • Înscris: 22.10.2005
Ma lovesc si eu de urmatoarea problema:
am conectat 2 pc-uri (win xp pe ambele) intre ele prin cablu cross-over,printr-o schema de pe forum,si mai departe s-a terminat meseria,nu mai stiu ce sa fac,si nici pe vreun monitor nu imi apare ceva.
Ma poate cineva sa mai fac un pas?

#65
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,141
  • Înscris: 05.01.2006
Legarea calculatoarelor:
1. Un cablu mufat cross-over care le conectezi in fiecare calculator intr-o placa de retea (ceea ce zici ca ai facut)
2. Te duci in Control Panel - Network Connections - Click dreapta pe conexiunea pe fir - Properties - selectezi din lista ce-ti apare ceva cu "TCP/IP" - Properties - si setezi manual ip-uri:
2.1. Ip 192.168.1.1 pe un calc si 192.168.1.2 pe celalalt calculator
2.2. Subnet Mask 255.255.255.0 pe ambele calculatoare
3. Share-uiesti ceva pe fiecare calculator
4. Deschizi My Computer si scrii in adresa ce este INTRE ghilimele: "\\192.168.1.1" (de calc cu 192.168.1.2) si "\\192.168.1.2" de pe al doilea calc

Bafta!

#66
nirosbog

nirosbog

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,800
  • Înscris: 22.10.2005
O sa fac ce mi-ai scris,dar dupa ce ma mai lamuresc cu un aspect:
in pc-ul din sufragerie am modemul de net,cuplat la pc printr-o mufa rj45 ,in cel din dormitor am o placa de retea.Pot cupla mufa de la cablul cross-over in locul celei de modem?Sau mai trebuie sa cumpar o placa de retea?Ca sa am net pe ambele pc-uri ce mai trebuie sa fac,sau sa cumpar?

#67
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,141
  • Înscris: 05.01.2006
Ai peste 1000 de posturi dar nu citesti topicurile STICKY... citeste-mi semnatura...
1. Foloseste search
2. 1modem+2calculatoare+2cabluri+3placi_retea=ICS

Bafta!

#68
Bingo

Bingo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,449
  • Înscris: 13.04.2006
Salut !Cu riscul de a va exaspera,va rog sa ma ajutati si pe mine.Am conectat doua calculatoare cu xp prin crossover,se vad intre ele dar cind incerc sa accesez vreun calculator i-mi cere parola.Singura parola este cea de administrator pe care o am notata dar nu am acces nici cu ea,este ca si cum nu ar fi valabila.Mentionez ca am citit destul pina sa postez aici,dar nu ma mai descurc.Multumesc anticipat pentru raspuns.

#69
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,141
  • Înscris: 05.01.2006
Salut,
1. Cred ca trebuia sa postezi aici: http://forum.softped...showtopic=25658
2. Da detalii mai generoase cu situatia care o ai, daca XP-urile au SP, daca sunt pro sau home edition, ce firewall si antivirus folosesti
3. Pune eventual si niste configurari de ip-uri ce le ai pe calculatoare si niste print screen-uri cu cu erorile ce ti le da... precum si cu comanda "net share" (fara ghilimele) din cmd

Bafta!

#70
Bingo

Bingo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,449
  • Înscris: 13.04.2006
Am rezolvat,nu vedeam copacii din cauza padurii.Parca mi se pare exagerata discutia despre un amarit de cablu crossover(costa 15 lei la magazin) , comparativ cu detaliile despre configurarea software.Sa auzim de bine.

#71
rzd_man

rzd_man

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 24.04.2007
Salut!

Am si eu 2 calculatoare. Unul are XP si un laptop cu Vista. Am net de la RDS(broadband). Am 2 placi de retea pe calcul cu XP. Am sheruit net, de pe conexiunea RDS si imi pune automat pe ce-a de-a 2 placa de retea IP-ul 192.168.0.1. Acest ip il folosesc la Laptop ca si DNS server si Gateway, dar nu merge nici cum netul. Merge reteaua:pingul, copiat pe retea, tot, dar nu merge netul. Am mai facut chestia asta de mai multe ori, in mai multe locuri, adica sa sheruiesc netul de pe un calc, care avea net de la RDS, dar acum nu merge nici cum. Am scos Firewall, tot ce se putea, din punctul meu de vedere.

Vreo idee de la cineva? Nu vad eu padurea din cauza cracilor?

#72
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,141
  • Înscris: 05.01.2006
Incearca sa pui dns-urile rds-ului pe vista... Acestea le aflii dand comanda ipconfig /all pe XP cand ESTE CONECTAT la rds...

Bafta!

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate