Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
vreau sa fac ketchup
Last Updated: Jul 19 2018 20:45, Started by
jimi91
, Jul 15 2018 09:31
·
0
#1
Posted 15 July 2018 - 09:31
cum procedez? Am cumparat rosiile si le-am separat, ce urmeaza?
|
#3
Posted 15 July 2018 - 09:39
Retete sint mai multe. Cel mai bine sa-l intrebi pe prietenul Google. Alegi ce reteta vrei.
|
#4
Posted 15 July 2018 - 09:47
#5
Posted 15 July 2018 - 09:55
Stai sa inteleg, tu ai cumparat rosii, le-ai curatat si abia acum te intrebi ce faci cu ele?
|
#6
Posted 15 July 2018 - 09:56
am cautat si eu pe google, dar nu am ceapa...doar rosii si capia ...
|
#8
Posted 15 July 2018 - 10:05
#9
Posted 15 July 2018 - 10:08
#10
Posted 15 July 2018 - 10:15
In mod normal trebuia să ai toate ingredientele,să ști rețeta și după te apuci de treabă,tu nu ai toate ingredientele și nici rețeta nu o ști cum așa?
|
|
#11
Posted 15 July 2018 - 10:27
jimi91, on 15 iulie 2018 - 09:31, said: cum procedez? Am cumparat rosiile si le-am separat, ce urmeaza? jimi91, on 15 iulie 2018 - 09:56, said: am cautat si eu pe google, dar nu am ceapa...doar rosii si capia ... jimi91, on 15 iulie 2018 - 10:05, said: si eu am, dar nu e gata , am facut ieri cumparaturile.... asta e, fac un ketchup improvizat , fara ceapa bobyploiesti, on 15 iulie 2018 - 10:15, said: In mod normal trebuia să ai toate ingredientele, să ști rețeta și după te apuci de treabă. tu nu ai toate ingredientele și nici rețeta nu o ști cum așa ? Circ & panarama ! nu alta |
#13
Posted 15 July 2018 - 10:58
Intreaba-l pe Domnul Google, am auzit ca el se pricepe. Iti dau numarul lui? Ti-l dau in privat sa nu ma aresteze... nu vreau sa stau la bulau.
|
#14
Posted 15 July 2018 - 11:14
Capia nu are ce cauta in Ketchup.
Doar rosii, sare zahar otet si condimente. |
#15
Posted 15 July 2018 - 11:21
jimi91, on 15 iulie 2018 - 09:31, said:
cum procedez? Am cumparat rosiile si le-am separat, ce urmeaza? Mai, e un pic laborios. Hai sa-ti zic in mare. Ai nevoie de niste rosii mari, din alea pline de pulpa ca sa iasa un pic mai gros, nu doar zeama. Rosiile se dau prin masina de facut suc de rosii, apoi se pune totul la fiert. In timpul fierberii, trebuie scos in ceva sucul mai subtire de deasupra sa ramana ceva mai gros, dedesubt. In timp ce fierbe, trebuie adaugat niste ardei kapia tocat marunt la blender si niste ardei iute, la fel tocat.. Daca rosia nu e foarte bine coapta si are un gust usor acrisor amestecul se poate adauga putin zahar sa corecteze aciditatea. Ca varianta, daca iese cam acru (rosiile niciodata nu le nimeresti foarte bine coapte) se poate adauga in final, dupa ce s-a racit una-doua linguri mari de dulceata (daca exista) si amestecat bine. Ideea e ca trebuie sa iasa gros, bun de pus in borcane si potrivit de gust. Rolul fierberii e sa nu fermenteze. Chiar si asa, oricum trebuie facut doar pe masura consumului, sa nu zaca mult in frigider ca nu tine. Eu am experimentat ultima data niste ardei iute la borcan, tocat bine in blender (numai fructul, nu si cozile) apoi mixat cu niste suc de rosii gros (cat mai vascos) si cu niste dulceata pe care tot o tineam cam degeaba.. Iese tot cam asa ceva.. un fel de ketchup picant care merge cu orice. eiffel, on 15 iulie 2018 - 11:14, said:
Capia nu are ce cauta in Ketchup. Doar rosii, sare zahar otet si condimente. Ba da.. dar iese un pic diferit fata de cel facut exclusiv din rosii.. Acu, fiecare dupa preferinte... Recomandarea ar fi sa se faca mai intai un ketchpup gros din rosii, apoi mixat cu kapia si/sau ardei iute, separat intr-un borcan dupa cum prefera fiecare, in functie de gust. Edited by rosix, 15 July 2018 - 11:22. |
|
#16
Posted 15 July 2018 - 11:21
Ardei iute nu bagi? Iti mai trebuie telina si condimente.
Altfel iti va iesi o pulitura apoasa cu gust de pseudo-pasta de rosii. Edited by dan1980_25, 15 July 2018 - 11:23. |
#17
Posted 15 July 2018 - 11:41
Quote Ba da.. dar iese un pic diferit fata de cel facut exclusiv din rosii.. Ketchup-ul actual se face numai din rosii. Si ma refer doar la ketchup- sosul de rosii mai gros importat si la noi dupa 90 si folosit in fast food. Ketchup-ul original numai rosii sau ardei nu avea. Se punea si carne in el - de peste sau altele. https://en.wikipedia.org/wiki/Ketchup Edited by eiffel, 15 July 2018 - 11:42. |
#18
Posted 15 July 2018 - 11:58
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users