Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...
 Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...
 Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!
 Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)
 

De ce este, Maica Domnului, Maica tuturor

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
524 replies to this topic

#73
JJackFLASH

JJackFLASH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,049
  • Înscris: 18.06.2010

View Postmario_bril, on 03 mai 2018 - 20:07, said:

Scuză-mă că îți spun, dar dumneata dacă pui asemenea întrebări ești în afara creștinismului cu câteva mii de ani lumină, să știi.

Eu nu pot să fiu în sânul creştinismului deoarece sunt ateu.

Cu cât mai mult citesc Biblia, cu atât mai mult mâ conving de stupiditatea Bibliei.

Eu nu degeaba am  întrebat despre evanghelia lui Pavel, căci în mod evident el nu şite despre aşa-zisa "maică a

domnului"

Asta mă duce la concluzia că NT este fabricat..

Edited by JJackFLASH, 04 May 2018 - 05:57.


#74
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,608
  • Înscris: 16.03.2004

View PostJJackFLASH, on 04 mai 2018 - 05:56, said:

Asta mă duce la concluzia că NT este fabricat..

Sau, închinarea la ”Maica Domnului„ este o tradiție ce a apărut după anul 700 e.n.

#75
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

View PostLex404, on 03 mai 2018 - 09:22, said:

LMAO, vedem cu totii nea (Tu)Dorele...

Is prea tanar ca sa bag pastile.

Ce înseamnă ”LMAO”?

View Postpacopaco1967, on 03 mai 2018 - 09:35, said:

Hotul striga "hotii" . Cam asa si Satana asta ce te inspira sa indemni credinciosii la inchinare falsa. Maria e mama copiilior ce i-a zamislit. Daca a mai si adoptat cativa atunci doar aia pot spune pe drept "mama". Numai ca isus asta nu ii zice mama ci femeie.Oare de ce ?

Cum ziceam: de unde iese capul, iese și trunchiul copilului și aceasta nu poți s-o schimbi dumneata, oricât ai urla! Nu recunoști ca mamă pe Cea din care a ieșit Capul, nu ești trup al lui Hristos. Nefiind trup al lui Hristos, nu faci parte din Biserică. Nefăcând parte din Biserică, ești ”sămânța rea” și fiu al Satanei.

Cât despre faptul că Hristos a numit-o ”femeie” pe Maica Sa, ține cont că a numit-o așa de două ori, de fiecare dată cu o clipă înaintea proslăvirii Sale. Astfel, prima oară a fost înaintea primei minuni, transformarea apei în vin, a doua oară înaintea înălțării pe Cruce. Și a numit-o ”femeie” pentru că este scris:

Geneza 2:23 Şi omul a zis: „Iată în sfârşit aceea care este os din oasele mele şi carne din carnea mea! Ea se va numi ‘femeie’, pentru că a fost luată din om.”

Adică, din acel moment Maica Domnului devenea ”os din osul” și ”carne din carnea” Omului Său, care nu era altul decât Dumnezeu. De aceea și Hristos s-a numit pe sine însuși ”Fiul Omului”. Adică, din acel moment, Fecioara Maria nu mai era o simplă fecioară, ci devenea parte din Dumnezeu și Regină a Cerului. Adică proslăvirea lui Hristos mergea mână în mână cu proslăvirea Maicii Sale, lucru care mi se pare absolut firesc.

View Postrealduc, on 03 mai 2018 - 10:01, said:

adica, ce a fost mai intai, oul sau gaina ? ... Posted Image

Cuvântul, acesta a fost mai întâi!

View Postjimi91, on 03 mai 2018 - 10:12, said:

Dorele, ai auzit de termenul agnostic? are mai multe definitii...dar, una, care chiar imi place spune asa.. nu suntem capabili ca oameni sa-l definim pe Dumnezeu, ne depaseste capacitatea de intelegere:)


Ai dreptate: oamenii nu pot să-l definească pe Dumnezeu, dar Oamenii pot. Acum... alege ce vrei să fii.

View PostPicoDazore, on 03 mai 2018 - 10:38, said:

Frate, de ce nu incetezi, odata pentru totdeauna sa-ti condamni semenii?!!! Si, te rog, fara domnule, ca unul singur e Domn.
Sutasul roman-pagan, s-a inchinat Maicii Domnului?!!!
............................................................

Domnul sa te binecuvinteze! Pace!

Un pom se afla în mijlocul Raiului, dar făcea două feluri de roade, în funcție de momentul culegerii. Un tip de roadă ducea la moarte, prin cunoașterea binelui și răului, iar cealaltă ducea la viață, prin nici un fel de cunoaștere, doar prin luare.
Domnia ta, în toată strigarea de  mai sus (pe care mi-am permis să o înlocuiesc cu puncte, puncte) propovăduiești ”calea binelui”, luată din copacul Satanei. Cale care duce la rău și la moarte, după cum calea răului duce la și mai rău și la iad! Mai bine caută, deci, calea dreptătii și lasă ”binele” în seama lui Satan. Că, în afară de Dumnezeu, nimeni nu este bun, nici măcar Fiul și nici chiar Sfântul Duh!

Și sutașul roman sigur s-a închinat Maicii Domnului, fiindcă așa era obiceiul pe atunci: închinarea prin plecăciune era și este încă un semn de respect. Și nu cred că sutașul Corneliu nu a purtat un deosebit respect mamei Celui care i-a vindecat sluga printr-un simplu cuvânt!

View Postpacopaco1967, on 03 mai 2018 - 11:00, said:

Dar biblia spune despre Eva ca e mama tuturor celor vii. Treaba asta nu a citit-o initiatorul ?
Geneza 3
20. Adam a pus nevestei sale numele Eva: căci ea a fost mama tuturor celor vii.


Eu văd că Scriptura scrie ”a fost”, nu că este! Pentru că Eva a căzut din această demnitate în momentul când a ales să mănânce din pomul binelui și răului. De atunci, toată făptura a așteptat cu nerăbdare ivirea Celei care urma să ia locul zeiței Eva, cea căzută din cer prin neascultare. Și așteptarea s-a terminat o dată cu nașterea Fecioarei Maria. Amin

View Postjimi91, on 03 mai 2018 - 11:11, said:



Cazul meu..ma consider agnostic, in sensul ca nu putem sa-l definim pe Dumnezeu, ne depaseste ca mentalitate:|...crestin, dar nu cred in biserica, preoti...de ce sa fie credinta mea conditionata? cred pentru ca vreau:)....

Te consideri, dar te cam clatini în credința domniei tale, pentru că nu ești sigur pe ea. Și cum să fii sigur când te bazezi pe ce ”simți în urină”! Și pe cine interesează o credință clătinătoare, în afară de domnia ta? Dar... vezi să nu se dărâme peste domnia ta!

Edited by Dorel666, 04 May 2018 - 08:13.


#76
legit10

legit10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,480
  • Înscris: 02.11.2015

View PostLex404, on 03 mai 2018 - 09:17, said:


Logica si religia sunt doua lucruri diametral opuse.

Nu ai ce logica sa discuti pe o tema care supune punerea in practica a unei teorii inexistente si nedovedite, care tine in contrariu orice logica a fizicii, biologiei si alte stiinte exacte.


daca ai vreo dovada te rog sa scrii aici https://forum.softpe...espre-evolutie/

#77
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

View Postpacopaco1967, on 03 mai 2018 - 11:12, said:

Asta cu nasterea din fecioara de la duhul sfant e de sorginte pagana.


Potrivit Legii, orice și oricine se atinge de sânge uman și de orice secreție umană, este spurcat. De asemeni, oricine se atinge de o femeie, se spurcă și trebuie să se curețe. Dar curățarea făcută de apă și de sânge era doar una temporară, pentru binecuvântările vieții acesteia, nu și pentru viața veșnică. Deci, Hristosul, ca să se poată naște, trebuia să fie fără păcat și fără spurcăciune, fără nici un fel de întinare, altminteri nu putea curăți păcatele lumii. De aceea trebuia să se nască dintr-o fecioară și trebuia să iasă din pântec fără să se atingă de sânge și de nici un fel de secreție. Așa că ieșirea prin vagin și prin ruperea himenului era ABSOLUT EXCLUSĂ.

Și este bine că și păgânii știau cum trebuie să se nască Mesia. Aceasta înseamnă că Dumnezeu îi iubește și nu i-a uitat nici pe ei!

View Postpacopaco1967, on 03 mai 2018 - 11:35, said:

Pe aria ortodoxa am spus despre faptul ca exista o singura credinta, in Hristos isus, iar el nu ne indeamna sa facem rugaciuni catre Maica Domnului ci catre Tatal ceresc.

În momentul când Hristos a dat curs, în pofida propriei voințe, rugăciunii Maicii Sale, adresată ei, MUTUAL,  de cei care nu îl cunoșteau ÎNCĂ pe Hristos și nu știau cine este cu adevărat, în acel moment Hristos a îndemnat MUTUAL să-i adresăm cereri Maicii Sale. Amin

View Postgushpi, on 03 mai 2018 - 11:39, said:

cea mai bună religie!
faci ce-ți trece prin cap 80 d'ani, la urmă bolborosești un ”doamne iartă-mă!!!”, un popă îți dă ceva de infulecat, iar toți cunoscuții tăi te vor cinsti în veci...

Exact aceasta înseamnă că MÂNTUIREA este un DAR!!!

View Postpacopaco1967, on 03 mai 2018 - 12:24, said:

Pai vor sa repete experienta talharului de pe cruce. Ca daca dumnezeu e dragoste atunci ii va ierta chair si pe patul de moarte. Insa ei nu inteleg ca e vorba de curatirea propriului spirit. Se cere sfintirea in aceasta viata. Talharul avea constinta binelui, pocainta si dorinta de a fi primit . In comparatie cu talharii ce se afla la carma religiilor talharul de pe cruce e sfant.

Sfințirea nu se face prin fapte! Pentru că nu faptele nasc sfințirea, ci sfințirea naște faptele. Deci, întâi se dă sfințirea în dar, apoi se naște și sfântul din păcătos!

View Postmyshyk, on 03 mai 2018 - 12:31, said:

A mea nu e sigur, pe mama mea o chema altfel.  Stiu din certificatul de nastere. Ca pe vremea cand a fost intocmit, functionarii publici nu umblau cu minciuni.

Mama ta a născut o bucată de carne, care se va crește, va muri și va putrezi. Maica Domnului și Maica tuturor, te-a născut ca fiu al lui Dumnezeu, spre viață veșnică, te-a născut ca ZEU!

View PostJurasikMan, on 03 mai 2018 - 13:25, said:

Ce treaba are logica cu religia ?

Fără de logică, religia oricui devine nebunie.

Edited by Dorel666, 04 May 2018 - 09:21.


#78
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,478
  • Înscris: 04.05.2006

jimi91, on 03 mai 2018 - 20:30, said:

.eu cred ca suntem stapani pe viata noastra...
Acum nici doua săptămâni, am fost la un concert al lui Roger Waters, in cadrul căruia, la un moment dat, era afișat un mesaj. Nu avea legătura cu religia, însă se potrivește in cazul de fata:
“The most enslaved human beings are the ones considering themselves free” :)
Dacă imi aduc aminte, era un citat din JFK

#79
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,495
  • Înscris: 19.04.2009


De asta i-am zis si eu sa vorbeasca penrtru el, nu pentru toata lumea.

Edited by richelieu, 04 May 2018 - 11:06.


#80
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

View PostLex404, on 04 mai 2018 - 09:44, said:

De asta i-am zis si eu sa vorbeasca penrtru el, nu pentru toata lumea.

Dacă spun că președintele Iohanis este al tuturor românilor, o spun pentru toată lumea, sau numai pentru mine? Dacă există oameni care contrazic această afirmație, o fac pentru ei, sau pentru toată lumea? Însă, pentru oricine ar face-o, România cu același președinte rămâne...

Edited by Dorel666, 04 May 2018 - 09:48.


#81
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,495
  • Înscris: 19.04.2009
Confunzi lucururile grav.


Unii nu stiu cine le e tatal, altii nu stiu cine le e mama (desi e mai dubioasa asta).

ma rog, fiecare cu XXXXXXfericirile lui.

#82
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

View PostLex404, on 04 mai 2018 - 09:52, said:

Confunzi lucururile grav.


Lămurește-mă!

Edited by Dorel666, 04 May 2018 - 10:19.


#83
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018

View Postrichelieu, on 04 mai 2018 - 09:36, said:

Acum nici doua săptămâni, am fost la un concert al lui Roger Waters, in cadrul căruia, la un moment dat, era afișat un mesaj. Nu avea legătura cu religia, însă se potrivește in cazul de fata:
“The most enslaved human beings are the ones considering themselves free” Posted Image
Dacă imi aduc aminte, era un citat din JFK

alternativa nu-mi surade..sunt de acord,   te ajuta , dar, eu consider o naivitate din partea mea...daca eu nu ma ajut , de ce m-ar ajuta Dumnezeu?

Edited by jimi91, 04 May 2018 - 11:24.


#84
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,608
  • Înscris: 16.03.2004
De ce este Maica Domnului, Maica tuturor...păi nici nu este. Musulmanii, evreii, budiștii, hindușii, nu știu de nicio maică a Domnului. La ei, și pe bună dreptate, Dumnezeu nu este născut, că dacă ar fi născut, nu este Dumnezeu.
Domnul Dumnezeu nu poate avea o maică. Ar fi culmea!
Prin urmare, puteți închide acest topic.

#85
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,478
  • Înscris: 04.05.2006
Pai ce înțelegi prin “dacă nu ma ajut eu pe mine”?

#86
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018

View Postrichelieu, on 04 mai 2018 - 11:45, said:

Pai ce înțelegi prin “dacă nu ma ajut eu pe mine”?

toti suntem limitati de noi insine, schimbarea trebuie sa vina de la tine.

#87
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,478
  • Înscris: 04.05.2006

View Postdark, on 04 mai 2018 - 11:42, said:

De ce este Maica Domnului, Maica tuturor...păi nici nu este. Musulmanii, evreii, budiștii, hindușii, nu știu de nicio maică a Domnului. La ei, și pe bună dreptate, Dumnezeu nu este născut, că dacă ar fi născut, nu este Dumnezeu.
Domnul Dumnezeu nu poate avea o maică. Ar fi culmea!
Prin urmare, puteți Ă®nchide acest topic.

Dacă cineva nu își recunoaște părinții, nu înseamnă ca aceștia nu exista.
Deci da, putem Închide acest topic, dar nu e cazul.

View Postjimi91, on 04 mai 2018 - 11:54, said:



toti suntem limitati de noi insine, schimbarea trebuie sa vina de la tine.
Bineînțeles. Însă limita respectiva se modifica, in funcție de cunoștințele și/sau conștiința acumulate la un moment dat.
Dumnezeu nu vine la tine, dacă nu te duci tu înainte spre El. Deci da, schimbarea trebuie sa vina de la tine.
Și oricum, Dumnezeu nu va trai in locul tău. Va trai in tine, e o diferența. Iar dacă ești credincios și totuși consideri ca tu ești in stare sa iei decizii mai bune pentru tine, decât poate lua Dumnezeu....te înșeli amarnic :)

#88
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,608
  • Înscris: 16.03.2004

View Postrichelieu, on 04 mai 2018 - 12:00, said:

Dacă cineva nu își recunoaște părinții, nu înseamnă ca aceștia nu exista.

Cine ar trebui să-și recunoască părinții? Dumnezeu? Posted Image

#89
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018

View Postrichelieu, on 04 mai 2018 - 12:00, said:




Bineînțeles. Însă limita respectiva se modifica, in funcție de cunoștințele și/sau conștiința acumulate la un moment dat.
Dumnezeu nu vine la tine, dacă nu te duci tu înainte spre El. Deci da, schimbarea trebuie sa vina de la tine.
Și oricum, Dumnezeu nu va trai in locul tău. Va trai in tine, e o diferența. Iar dacă ești credincios și totuși consideri ca tu ești in stare sa iei decizii mai bune pentru tine, decât poate lua Dumnezeu....te înșeli amarnic Posted Image

eu sunt centrul propriului meu univers..toata lumea graviteaza in jurul meu, inclusiv Dumnezeu...daca eu mi-as pune speranta in Dumnezeu, deciziile gresite vor fi ale mele sau ale lui? sau, nu exista alegeri gresite?

#90
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,608
  • Înscris: 16.03.2004

View Postjimi91, on 04 mai 2018 - 12:06, said:


eu sunt centrul propriului meu univers..toata lumea graviteaza in jurul meu, inclusiv Dumnezeu...daca eu mi-as pune speranta in Dumnezeu, deciziile gresite vor fi ale mele sau ale lui? sau, nu exista alegeri gresite?
Ar trebui să-ți pui încrederea în Maica Domnului, ca să-ți meargă bine și să fii fericit!

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate