Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica
 Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila
 Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K
 Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...
 

Sistemul american vs sistemul occidental

* * - - - 5 votes
  • This topic is locked This topic is locked
470 replies to this topic

#1
MinetoMatoi

MinetoMatoi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,029
  • Înscris: 27.10.2017
Doresc sa aud si eu de la cei care sunt fani sistemului american, ce motive au de prefera si sustin ca sistemul ala e bun.
Hai sa prezint situatia:

Tin sa spun ca Germania a dus-o f bine cu sistemul ei, deci nu este nici o problema asa cum este, ca tot aud pe altii ca nu e bine cum se procedeaza.
Asa ca...dat fiind asta sistemul german zice asa:

Invatamantul

Doar cap iti trebuie si atat, scoala generala 1-10, esti in stare si simti ca poti invata te inscrii la liceu fara examen si faci liceul general 3 ani, cel uman sau real 2 ani, dai bacul la final, il iei, simti ca te duce bibilicul, te duci la facultate tot fara examen, cu liceul de 3 ani ai voie la oricare fac, cu unul din celelalte ai voie doar fac pe proful uman sau real.
Daca ai parinti sunt obligati prin lege sa te sustina (ai timp sa tot muncesti dupa fac, nu trebe sa speli vase ca si asa ai mult de invatat, trebe sa inveti si atat), daca nu ai parinti...care s ate sustina si se dovedeste ca nu se poate, te ajuta statul, iti da cam 750 dolari americani ca echivalent sa te intretii cumva, sa stai undeva, si dupa ce muncesti dai jumate inapoi, ba mai primesti si abonament f ieftin pe transport daca platesti un 17 euro lunar, primesti abonament de 77.
Termini facultatea, e okey, gasesti sau nu de munca, asta e alta treaba, nu garanteaza nimeni.

Sistemul de sanatate:

Esti asigurat obligatoriu, fie somer fie profesor universitar, fiecare plateste in functie de venit dar atat cat sa nu se simta cine stie ce, dar toti beneficiaza de aceleasi servicii bune medicale.
De ex daca ai 2000 E brut si platesti impozit cutare si ie 1400 net e ok, daca ai 15000 si platesti mai mult dar ramai cu 11000 ai tot mult, nu are de ce sa te deranjeze, daca esti calic, vira in america ! Trebe sa fi uman sa te gandesti si la celalalt, ca si tu poti ajunge in 5 secunde amarat, se intampla un accident, o boala, dai faliment...si ajungi jos de tot...si nu e bine.
In plus ai nevoie si de prosti care sa faca treaba, daca ei nu sunt sanatosi, ce faci ? Vor urca preturile si venitul tau ala mare nu te va mai ajuta.
Daca amaratu o duce prea rau, te asteapta si iti arde una in cap de devii prost instant...de nu mai ai tu salariu mare nici pe lumea ailalta !
Deci e un sistem, e un tot unitar care face sa mearga treaba, nu putem sa le separam.
Nepasarea omului fata de om duce la afectarea tot a alora calici si "destepti".
Eu unul as da in cap la ala increzut daca as sta pe strazi doar ca m-am nascut mai fara dotari fara vina mea, si mi s-ar rupe pixu, ma duc la parnaie ies, dar tu ramai prost toata viata...nu e asa simplu, e doar un exemplu general.
As avea eu grija sa NU mai fi destept..niciodata. Deci nu merge asa.
Sunt cateva firme de asigurari AOK si ince cateva, dar nu mai multe, si platesti din brut automat procent din salariu, nu poti sa nu platesti.

Sistemul social:

Nu ai de munca, iti da somaj, expira somajul, ai ajutor de somaj care nu expira pana nu ai de munca, ori iti gasesc ei, ori tu, trebuie sa accepti, sa fi activ in cautare, asta este normal, sunt oameni la 50-53 ani care greu mai sunt angajati, daca nu accepti, ti se taie cum e si logic sa fie, deci nu se incurajeaza pomana cum zic multi.
Ajutorul de somaj = ajutor social de fapt, se plateste chiria, apa calda, rece, caldura, gazele de catre ei, si iti da si echivalent la 415 euro sau 518 dolari ptr mancare, curent si telefon, nimeni nu sta pe strazi, aia care stau  sunt straini sau nemti care plac statul pe strazi, si ei iau astea oricum.
Evident ca daca iti da, trebe sa nu ai casa ta, sa nu ai masina, dar asta e normal.
Deci nu e vorba de pomeni, cum e vb sa fim umani, hop pomana, nu este asa.
Daca era sistem pomanagiu, nu mergea treaba si nemtii erau in ruina.
Trebuie sa traiasca toti decent, pornim de la nivelul decent si de acoli in sus urci, daca esti destept ai mult mai mult ! Dar asta e normal si sunt deacord.
De aia nu trebe sa te deranjeze ca dai putin mai mult ca prostul ala sa-ti faca treaba care vrei tu.
Ca repet, ca ai 11 mii sau 14 mii tot super o duci si nu e problema ptr tine ca smecher si destepti asa.
Si repet, esti inuman, avionul, si SUA la animale acolo.
Renunti la cetatenia germana..o iei pe aia amerijunglana si gata, esti fericit, dar inapoi nu mai vii..
Impozitele sunt progresive ca si in SUA, platesti procente mai multe in functie de venit, de acolo sunt bani ptr diverse, insa se plateste ca nici unul nu sufera, ala cu foarte mult tot cu foarte mult ramane (doar sa nu fie calic)

Politia, justitia functioneaza bine, armata.
In caz de ceva nu merge cu datul in judecata ca in SUA, nu iei bani multi..aici e nasol.


Acuma sa prezint treaba cum este in SUA:

Se platesc si acolo destul impozite INSA degeaba, pentru ca acolo scopul este sa se imbogateasca
niste smecheri si atat, omul nu conteaza, totul este o afacere, scopul e doar profitul.

Invatamantul:

Ai bani inveti, nu ai bani nu inveti, facultatea costa foarte mult, in loc sa beneficiezi de bani, parintii desi platesc destul impozite, trebe sa stranga bani ca sa te tina la facultate inca de cand esti mic.

Sanatatea:

Ai bani e bine, nu ai bani mori, cu cat platesti mai mult cu atata ai mai mult, cu cat platesti mai putin beneficiezi de mai putin, deci unul e mai sanatos decat altul, insa avem nevoie de toti, foarte ciudat...
Si asta desi platesti impozite destul.
Sunt enorm de multi neasigurati ca nu isi permit, statului nu ii pasa de oamenii lui, sau beneficiaza de servicii minime, daca au nevoie de o operatie ceva, mor cu zile.
Sunt cam 3000 de firme de asigurari de sanatate, o nebunie aiurea, pana la urma toate sunt la fel, toate vor doar profitul si atat.

Sistemul social:

Ramai fara munca, iei somajul dupa aia strada te asteapta, esti bun doar cat esti sanatos si bun de produs ca sa imbogatesti patronii de firme si politicienii prin impozite si taxe, cand nu mai esti, te adunca la gunoi rapid.
Nu te obliga sa platesti nimic, iti da salariu brut in mana, in felul asta unii nu platesc si e vai de ei, ca sunt luati de val cu datorii si altele si nu realizeaza, fiind obligatoriu, toti erau bine macar ptr pensie, ca ptr sanatate si daca platesti nu ai, daca nu esti din ala dotatu, destept foc (ca si cum e meritu tau, ti s-a dat de sus gena de destept, capabil, tu nu ai facut nimic ptr asta, ti-ai folosit ce ti s-a dat, ai facut ce ti-a placut si ai scos bani din aia).
Nu am nimic cu ei, zic doar, e normal ca ei sa o duca mai bine, insa nu e normal sa nu se gandeasca la societatea unde stau ca oricum ei tot bine o sa o duca, ca altfel cum am zis...risti sa-ti dea in cap.

Politia, justitia si armata merg mai bine ca in Germania, asta recunosc.
Poti da in judecata in caz de daune si iei gramada de bani, asta la general, dincolo nu.


Astept pareri, asa ca oameni buni nu mai fiti asa rai, ai dracu, calici, avari si nepasatori, traim intr-o societate, ca sa ne mearga bine trebuie sa fim toti cat de cat (nu egali ca asta e o prostie si nu sunt nici eu deacord). Daca am mai mult nu ma deranjeaza sa dau mai mult atata timp cat tot mult peste medie sunt si o duc foarte bine, ca dupa aia chem "prostul" sa-mi ia gunoiul din fata blocului, sa mature pe jos, sa schimbe o teava.
Si sa va intre bine in cap, cei capabili peste medie, destepti nu e meritul lor, s-au nascut cu dotari suplimentare moca, aici zic ptr ca multi sfideaza, si se lauda ca si cum e meritul lor, ca si cum inteligenta, motivatia, vointa ei si-au dat-o, in rest asa cum am zis, este okey, norocul lor.
E nevoie si de ei ! Fara ei nu aveama ce avem acum, chiar pot spune ca sunt indispenabili.
Eu am ce am doar cu caracterul, calicenia, nepasarea, inumanitatea lor !

Edited by MinetoMatoi, 28 March 2018 - 01:30.


#2
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
E greu pentru un european ca sa inteleaga sistemul american.

#3
zoom0mooz

zoom0mooz

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,594
  • Înscris: 09.03.2016
in mare correct dar superficial.. nu te intrebi oare de ce inca mai imigreaza germani, olandezi, italieni etc. pe aici????

#4
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/54blKbz8w34?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

pe la min 1.30..ce observi la femeia asta?

#5
Geth

Geth

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,903
  • Înscris: 17.11.2017

 MinetoMatoi, on 28 martie 2018 - 01:26, said:

Politia, justitia si armata merg mai bine ca in Germania, asta recunosc.
Cea mai mare prostie pe care o puteai spune!

In SUA nu exista justitie deloc, ci un sistem totalitar cu legislatie excesiva la modul extrem, cea mai mare rata de incarcerare din lume(cu exceptia unei tarisoare), politie abuziva care comite multe abuzuri inclusiv omoruri si scapa basma curata!

TOTUL, absolut TOTUL e GRESIT in SUA in materie de legislatie, justitie, politie.

#6
shefu_de_combinat

shefu_de_combinat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 46,022
  • Înscris: 18.01.2007
[ https://media.giphy.com/media/edho4s1lWEawo/giphy.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Oh boy. I'm just here for teh lulz.

On: 5 ways Americans and Europeans are different

 pasilla, on 28 martie 2018 - 01:37, said:

E greu pentru un european ca sa inteleaga sistemul american.

Probabil si invers, de aia partile se considera reciproc usor sarite de pe fix.

Edited by shefu_de_combinat, 28 March 2018 - 01:44.


#7
Geth

Geth

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,903
  • Înscris: 17.11.2017

 pasilla, on 28 martie 2018 - 01:37, said:

E greu pentru un european ca sa inteleaga sistemul american.
Nu e greu, pur si simplu nu e nimic de inteles, e foarte de kkt natia din foarte multe puncte de vedere. Punct.

Ce e misto la ei e natura si nasa, ca in rest... cam prapad!

#8
shefu_de_combinat

shefu_de_combinat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 46,022
  • Înscris: 18.01.2007

 Geth, on 28 martie 2018 - 01:44, said:

in rest... cam prapad!

Ce OS folosesti? Dar browser? Chip AMD sau Intel?

#9
Geth

Geth

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,903
  • Înscris: 17.11.2017

 shefu_de_combinat, on 28 martie 2018 - 01:44, said:

[ https://media.giphy.com/media/edho4s1lWEawo/giphy.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Oh boy. I'm just here for teh lulz.

On: 5 ways Americans and Europeans are different
Cretinisme. in special asta:

Americans tend to prioritize individual liberty, while Europeans tend to value the role of the state to ensure no one in society is in need.

Cel mult, americanii cred in mod fals chestia aia.

Ca e prapad la capitolul libertati individuale. Mii, zeci de mii fapte criminalizate care te pot baga la parnaie. Cam aia e "libertatea" individuala.

#10
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

 Geth, on 28 martie 2018 - 01:44, said:

Nu e greu, pur si simplu nu e nimic de inteles, e foarte de kkt natia din foarte multe puncte de vedere. Punct.
Mda. Rusii sunt mai OK.

#11
Geth

Geth

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,903
  • Înscris: 17.11.2017

 shefu_de_combinat, on 28 martie 2018 - 01:46, said:

Ce OS folosesti? Dar browser? Chip AMD sau Intel?
Nu stiu, da cred ca-s made in china.

#12
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,572
  • Înscris: 13.06.2004
Americanii sunt mult mai individualişti.
Pensiile în S.U.A. au apărut masiv pe vremea lui F.D.R. (Franklin Delano Roosevelt).
Ce nu-mi place la Americani este costul execesiv de mare facultăţii. Să nu te poţi duce la facultate că nu ai destui bani sau să rămâi dator după aia mult timp... nu mi se pare o.k.
Aia cu îmbogăţitul unora e peste tot. Şi în Europa au început să sugă corporaţiile. Sistemul American e (sau era) în general mai liberal. Dar până la un punct. Ştiţi de unde au provenit o parte din banii pentru construcţia de autostrăzi şi aeroporturi, pentru subvenţionarea transportului aerian?

#13
shefu_de_combinat

shefu_de_combinat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 46,022
  • Înscris: 18.01.2007

 Geth, on 28 martie 2018 - 01:47, said:

Ca e prapad la capitolul libertati individuale. Mii, zeci de mii fapte criminalizate care te pot baga la parnaie. Cam aia e "libertatea" individuala.

...don't go there then?

#14
Geth

Geth

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,903
  • Înscris: 17.11.2017

 pasilla, on 28 martie 2018 - 01:47, said:

Mda. Rusii sunt mai OK.
Eu chiar nu pot sa inteleg cam ce se intampla in capetele voastre... topicul asta nu e versus cu rusia, dar voi sunteti atat de fanatici si irationali, ca inevitabil o dati in balarii...

 shefu_de_combinat, on 28 martie 2018 - 01:50, said:

...don't go there then?
Da, dar cum oprim propaganda asta scarboasa si mincinoasa?

#15
shefu_de_combinat

shefu_de_combinat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 46,022
  • Înscris: 18.01.2007

 Geth, on 28 martie 2018 - 01:51, said:

Da, dar cum oprim propaganda asta scarboasa si mincinoasa?

Propaganda care? Ca si de la americani vin mai multe specii de propaganda.
Neocon, religioasa, de stanga/sjw...

#16
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,711
  • Înscris: 16.11.2012
depinde de cati bani are fiecare,din ce unghi privesti...din One World Observatory se vede foarte bine New York-ul

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/I_4lqF6j058?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#17
Geth

Geth

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,903
  • Înscris: 17.11.2017

 shefu_de_combinat, on 28 martie 2018 - 01:52, said:

Propaganda care? Ca si de la americani vin mai multe specii de propaganda.
Neocon, religioasa, de stanga/sjw...
Minciuna cu "libertatea". Cum ca americanii au multa libertate individuala(chiar mai multa decat europenii), pe care o pretuiesc si promoveaza prin lume. Cea mai infecta minciuna cu care au reusit sa pacaleasca o mare parte din planeta. O credinta falsa pe care am observat-o la majoritatea americanilor indiferent de apartenenta politica, religioasa, etc.

Edited by Geth, 28 March 2018 - 02:03.


#18
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018

 djl, on 28 martie 2018 - 01:48, said:

Americanii sunt mult mai individualişti.
Pensiile în S.U.A. au apărut masiv pe vremea lui F.D.R. (Franklin Delano Roosevelt).
Ce nu-mi place la Americani este costul execesiv de mare facultăţii. Să nu te poţi duce la facultate că nu ai destui bani sau să rămâi dator după aia mult timp... nu mi se pare o.k.
Aia cu îmbogăţitul unora e peste tot. Şi în Europa au început să sugă corporaţiile. Sistemul American e (sau era) în general mai liberal. Dar până la un punct. Ştiţi de unde au provenit o parte din banii pentru construcţia de autostrăzi şi aeroporturi, pentru subvenţionarea transportului aerian?

vrei sa spui ca noi promovam colectivismul? hai sa mergem la polul opus (ma refer la mentalitate), la rusi..crezi ca ei sunt colectivisti?..mie imi suna a propaganda , chestia asta cu individualismul la americani.
Sa nu uitam ca ei au folosit prima data bomba nucleara si sunt vazuti ca niste eroi in ziua de azi:)..a venit americanul sa salveze ziua...Pana si in ziua de azi, soldatul american e incredibil de bine vazut:)..ca lupta impotriva terorismului:)..de parca nu au alte interese (petrol). Korea de Nord e mult mai aproape de ei, nebunul ala face amenintari cu bomba atomica.. dar nimeni nu face nimic:)

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate