Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Hamburgeri din vita - facuti acasa. CUM ?
#145
Posted 06 January 2019 - 14:53
ain, on 06 ianuarie 2019 - 14:29, said:
Iar daca atunci vei sustine ca ai demonstrat ca nu se poate face pe teflon, insemna ca ai nevoie urgenta de improspatarea cunostintelor de logica. Teoretic orice se poate. Cu un burner high BTU si o tigaie subtire iti scot steak ok si pe teflon fara sa il ard. Am si spus asta mai sus. 90% din populatie nu au in schimb nici arzatoarele si nici experienta pentru asa ceva nnestor, on 06 ianuarie 2019 - 14:29, said:
Altfel sa folosesti o tigaie de fonta in viata de zi trebuie sa fii realmente pasionat, iti ia mai mult sa o speli si sa o pregatesti pentru data viitoare decat iti ia sa faci o friptura in ea. Eu am un tuci cu capac din fonta in care mai faceam tocanite si alte chestii din astea gatite mult dar daca le faci la cuptor la temperatura scazuta poti folosi la fel de bine orice oala de inox, nu e absolut nici o diferenta. ain, on 06 ianuarie 2019 - 14:41, said:
Culmea e ca nu sustin contrarul. Amendamentul e doar ca in anumite conditii si pe ustensilele teflonate se obtine practic acelasi performante. Eh pai atunci inseamna ca zicem acelasi lucru...dar in moduri diferite Edited by -Jinx-, 06 January 2019 - 15:08. |
#146
Posted 06 January 2019 - 15:27
ain, on 06 ianuarie 2019 - 14:41, said:
Strat care se cam strica cand jeama este fiarta pe suprafata metalica. Strat a carui compozitie chimica nu e lipsit de probleme de sanatate. |
#147
Posted 06 January 2019 - 15:47
ionutzitaly, on 06 ianuarie 2019 - 14:40, said:
Hm, sa fie mai lustruita asta de la Ikea de care vorbesc eu? am folosit-o doar de vreo 10 ori, dar în mașină de spălat vase la programul cel mai lung și mai cald se spala perfect. Niciuna:) credeam ca e topicul general despre steakuri. sorry ma întorc on-topic. Masina de spalat o spala perfect dar daca ai musafiri si zece fripturi ce faci? Dupa fiecare friptura trebuie sa cureti tigaia cu un servetel dar daca daca sunt foate lipite chestiile trebuie sa o clatesti putin, apoi sa o pui din nou pe foc, sa astepti sa se incalzeasca, nu e foarte practic. De asta mi-am luat gratar si viata mea s-a schimbat |
#148
Posted 06 January 2019 - 16:08
nnestor, on 06 ianuarie 2019 - 15:47, said: Masina de spalat o spala perfect dar daca ai musafiri si zece fripturi ce faci? Dupa fiecare friptura trebuie sa cureti tigaia cu un servetel dar daca daca sunt foate lipite chestiile trebuie sa o clatesti putin, apoi sa o pui din nou pe foc, sa astepti sa se incalzeasca, nu e foarte practic. De asta mi-am luat gratar si viata mea s-a schimbat A ok, acum am înțeles ce ziceai. La mai multe fripturi e clar ca un grătar e soluția. |
#149
Posted 06 January 2019 - 17:50
Na ca mi-ati facut pofta. M-am dus si l-am dat pe bucatar la o parte si m-am pus pe treaba sa fac burgeri la tot echipajul.
Din pacate a trebuit sa plec inainte sa ii bag in chifle si i-au etajat baietii de la bucatarie aiurea dar asta e...nu poate sa iasa totul perfect. Attached FilesEdited by -Jinx-, 06 January 2019 - 17:53. |
#150
Posted 06 January 2019 - 18:24
Si chifle, vad! Ce repede te-ai mobilizat!
Cum adica, "echipajul"? Esti navigator? Explorator? |
#152
Posted 06 January 2019 - 20:03
irina2014, on 06 ianuarie 2019 - 18:24, said:
Si chifle, vad! Ce repede te-ai mobilizat! Cum adica, "echipajul"? Esti navigator? Explorator? Vorba unui amic....de foame si de plictiseala ce nu face omul? IMG-20181205-WA0006.jpg 139.44K 41 downloads poza.jpeg 120.35K 38 downloads Sunt si explorator...dar in alte domenii ce nu au treaba cu navigatul Music-Box, on 06 ianuarie 2019 - 18:26, said:
Despre asta vorbeam... Reiterez ideea ca ar trebui sa incerci sa ii faci dupa reteta mea...si mai discutam apoi despre care sunt mai buni. Edited by -Jinx-, 06 January 2019 - 20:04. |
#153
Posted 07 January 2019 - 08:43
#154
Posted 07 January 2019 - 19:29
Mi-ați făcut pofta cu rețetele ăstea. Înainte si după.
Attached Files |
|
#155
Posted 07 January 2019 - 19:42
Apropo, cele mai bune chifle de supermarket sunt la Kaufland, unele simple, americane, nu sunt nici dulci si au si cea mai ok textura.
|
#156
Posted 07 January 2019 - 20:29
#157
Posted 09 January 2019 - 01:42
nnestor, on 07 ianuarie 2019 - 19:42, said:
Apropo, cele mai bune chifle de supermarket sunt la Kaufland, unele simple, americane, nu sunt nici dulci si au si cea mai ok textura. M-am uitat eu si le-am pus la loc vrajitoruldinoz, on 07 ianuarie 2019 - 08:43, said:
25% e putin pentru multe carnuri de friptura care se maninca nu numai rare, ci si blue (si mai cruda). |
#158
Posted 09 January 2019 - 01:46
Chiar daca ar fi asa medium rare e 62C, crezi ca se topeste grasimea de vita la temperatura asta? intreb ca habar n-am.
|
#159
Posted 09 January 2019 - 08:05
-Jinx-, on 09 ianuarie 2019 - 01:42, said: Pe lista de ingrediente te-ai uitat sa vezi ce au in ele chiflele alea? M-am uitat eu si le-am pus la loc Cam in orice steakhouse te duci "fatty cuts" gen T-Bone, Porterhouse etc ti le recomanda medium rare sau medium Apa, faina, ulei, emulgatori, agenti de afanare si rahaturile obisnuite pe care le gasesti in orice paine ambalata de la supermarket si in 90% din burgerii pe care ii mananci la gherete si probabil multe restaurante ca doar nu iti imaginezi ca astia isi fac toti chiflele singuri sau comanda de la boutique si atelier de paine. Edited by nnestor, 09 January 2019 - 08:06. |
|
#160
Posted 09 January 2019 - 08:56
vrajitoruldinoz, on 09 ianuarie 2019 - 01:46, said:
Chiar daca ar fi asa medium rare e 62C, crezi ca se topeste grasimea de vita la temperatura asta? intreb ca habar n-am. In restaurante se fac pe griluri extrem de fierbinti si la cererea clientului, rare, medium sau well done, nu la 62*C, la 1000*C intre 2 metale. Am avut ocazie sa gust hamburger medium si nu mi-a placut gustul de seu crud in gura. Am si terminat pe loc mancatul ca-mi venea rau. Am spus ca ceva totusi nu se leaga in grilare ca nici n-a fost fierbinte carnea. M-au compensat doar sa nu dau un telefon undeva. Poate deveni foarte serioasa intoxicatia asta, le-am crezut ca sint cunoscatori ca este in macelarie privata localul si de multe ori mancam acolo. Doar in localurile foarte bine si recunoscute se poate manca fara frica in ziua de azi. Cand se lucreaza pe minim pe ora, studenti sau elevi de liceu nepriceputi, riscurile sint mari. |
#161
Posted 09 January 2019 - 10:31
Riscurile sint mari daca maninci sterilizat ca-ti moare imuniatea. Eu merg prn tari din astea mai de mina a3a unde americanii fac toxinfectie din ziua 1, si n-am nici o treaba.
La medium rare temperatura interna a carnii e 62C. |
#162
Posted 09 January 2019 - 11:01
Eu nu am facut niciodata toxiinfectie si la fel ca si vrajitorul am mancat prin niste cocine prin lumea a treia...de fapt cred ca multi ati uitat cum se procesa si stoca mancarea la noi la tara cand eram noi mici, in satul in care traiau bunicii mei curentul electric a ajuns abia dupa 90, pana atunci carnea se tinea prin magazii sau beciuri, cand se sacrifica un animal se taia agatat de streasina, se spala cu apa din lighean scoasa din fantana, vasele si ligheanele se spalau cu sapun din ala de casa si oamenii se stergeau pe niste prosoape de carpa care nu se spalau dupa ce le foloseai o data si as putea sa continui pana maine, ideea eca nu tin minte ca eu sau altcineva sa fi avut vreo problema vreodata.
Problema e acum ca traim toti si ne crestem copiii in niste bule cu totul refrigerat si sterilizat si pasteurizat, cu servetele de hartie de unica folosinta si orice spalat trei ore si dezinfectat chimic, apa controlata la pet, normal ca atunci cand dau cu nasul de orice e natural se imbolnavesc de ajung prin spitale, sunt alergici la proteine din lapte, la gluten, la oua si probabl in curand si la apa si aer. Edited by nnestor, 09 January 2019 - 11:03. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users