Hamburgeri din vita - facuti acasa. CUM ?
Last Updated: Jan 20 2019 10:33, Started by
don_King
, Feb 20 2018 18:33
·
0
#1
Posted 20 February 2018 - 18:33
As vrea sa imi fac acasa niste hamburgeri din vita. Se gasesc in market (ex Lidl, proaspeti) sau Metro (congelati), insa prefer sa ii fac acasa, fara altceva in afara de carne si ceva mirodenii. Fara dextroza sau alte prostii (aviz Lidl).
Aveti vreo reteta pentru asa ceva ? Concret: - ce dimensiune de sita recomandati pentru tocator ? - ce carne de vita ? (poate fi de lucru, trebuie din anumite piese, etc) - procent grasime/carne ? - alte detalii / secrete de fabricatie ? Am incercat sa fac acasa insa nu mi-a iesit, pur si simplu carnea "nu se leaga", in momentul in care o pun in tigaie se destrama in bucati mari. Ceva lipseste ... va rog sa ajutati ! multumesc anticipat |
#2
Posted 20 February 2018 - 18:42
Salut, mai intai trebuie sa macelaresti o vita pentru a obtine carnea.
|
#3
Posted 20 February 2018 - 18:42
#5
Posted 20 February 2018 - 18:43
oua ai pus? la hambugeri trebuie oua si putin pesmet.
|
#6
Posted 20 February 2018 - 18:44
incearca sa pui niste felii de paine la prajit, sa o faci asa de prajita ca si cum ai face crochete. apoi o pui in blender si o maruntesti pana are o textura de faina. o torni peste carne si painea asta va lega burgerii.
poti sa pui si ou, eu nu pun mereu. eu pun ceapa, putina pasta de ardei (cand am), sare , piper. dupa ce dai forma chiftelelor lasa-le macar o ora la frigider, nu le praji direct. PS: aveam si eu problema ca nu se lega carnea, am pus paine si a fost mult mai bine. nu perfect ca aia din magazin, dar nici nu i-am lasat sa stea zeci de ore asa cum stau la lidl. Edited by giuliani, 20 February 2018 - 18:45. |
#7
Posted 20 February 2018 - 18:45
Eu fac cu sare/piper un pic de cimbru si ulei de masline. Amestec pana devine cremoasa apoi fac chiftelele si le dau cel putin o ora la rece! Nu mi s-au destramat niciodata pana acum, deci cu siguranta nu trebuie pus ou sau pesmet! Carne am cumparat din mai multe locuri dar cea din Kaufland mi s-a parut cea mai buna.
Edited by DannyMC, 20 February 2018 - 18:46. |
#8
Posted 20 February 2018 - 18:47
Oul şi grăsimea sunt ingredientele necesare ca să se lege carnea. Dacă e prea slabă tocătura se împrăştie.
|
#9
Posted 20 February 2018 - 19:08
Daca vrei burgeri adevarati nu pui oua deloc. De aceea trebuie sa cumperi carne cu minim 30% grasime. Daca o toci acasa f important sa o cureti de nervi. Nici la frigider nu trebuie tinut amestecul.
Mare atentie cind ii prajesti, nu ii intepi ca iasa zeama din ei si usuca pierzind aroma. Auzi dta, ou si pine la hamburgeri! Pai nu mai e hamburger. P.S tigaia sa fie f incinsa, si lasi hamburger la prajit 30 de sec pe o parte, il intorci pe cealalta timp de 30 de sec, apoi il intorci din nou si il prajesti dupa gust. In acest 30 de sec prinde crusta ceea ce impiedica zeama sa curfa, pastrind astfel aroma. |
#10
Posted 20 February 2018 - 19:08
Cauta reteta lui Gordon Ramsay, orice gateste ala e lux.
|
|
#11
Posted 20 February 2018 - 19:24
YourFan, on 20 februarie 2018 - 18:42, said:
Salut, mai intai trebuie sa macelaresti o vita pentru a obtine carnea. Seteh, on 20 februarie 2018 - 18:43, said:
Pai vrea cu nimic... aia din market nu au oua sau paine in ei ! mihaicozac, on 20 februarie 2018 - 18:47, said:
Oul şi grăsimea sunt ingredientele necesare ca să se lege carnea. Dacă e prea slabă tocătura se împrăştie. petit_christian, on 20 februarie 2018 - 19:08, said:
Daca vrei burgeri adevarati nu pui oua deloc. De aceea trebuie sa cumperi carne cu minim 30% grasime. Daca o toci acasa f important sa o cureti de nervi. Nici la frigider nu trebuie tinut amestecul. Mare atentie cind ii prajesti, nu ii intepi ca iasa zeama din ei si usuca pierzind aroma. Auzi dta, ou si pine la hamburgeri! Pai nu mai e hamburger. P.S tigaia sa fie f incinsa, si lasi hamburger la prajit 30 de sec pe o parte, il intorci pe cealalta timp de 30 de sec, apoi il intorci din nou si il prajesti dupa gust. In acest 30 de sec prinde crusta ceea ce impiedica zeama sa curfa, pastrind astfel aroma. |
#12
Posted 20 February 2018 - 19:42
petit_christian, on 20 februarie 2018 - 19:08, said:
Daca vrei burgeri adevarati nu pui oua deloc. De aceea trebuie sa cumperi carne cu minim 30% grasime. Daca o toci acasa f important sa o cureti de nervi. Nici la frigider nu trebuie tinut amestecul. Mare atentie cind ii prajesti, nu ii intepi ca iasa zeama din ei si usuca pierzind aroma. Auzi dta, ou si pine la hamburgeri! Pai nu mai e hamburger. P.S tigaia sa fie f incinsa, si lasi hamburger la prajit 30 de sec pe o parte, il intorci pe cealalta timp de 30 de sec, apoi il intorci din nou si il prajesti dupa gust. In acest 30 de sec prinde crusta ceea ce impiedica zeama sa curfa, pastrind astfel aroma. Foarte corect ce ai spus. As avea ceva de adaugat, totusi. O tigaie de fonta este de dorit. Daca prajesti in teflon, in momentul cand ai pus carnea, tigaia isi pierde din temperatura, si la inceput carnea se "fierbe", nu se prajeste. Cu o tigaie de fonta nu se intampla asta ceva. |
#14
Posted 20 February 2018 - 19:46
E internetul plin de retete de hamburgheri si tu intrebi pe un forum romanesc? Greu gaseai un loc mai putin competent...
|
#15
Posted 20 February 2018 - 19:46
don_King, on 20 februarie 2018 - 19:24, said:
O sa incerc cu un mix mai gras. E foarte important ca continutul de grasime sa fie destul de ridicat. 30% e ok. Cand lucrezi cu carnea, lucreaza cat timp e rece (asta e important pentru grasime), si pastreaz-o la o temperatura constanta (nu tot o bagi/scoti in/din frigider) - pui ingredientele, amesteci cat de repede, si o bagi inapoi la frigider. Inainte sa gatesti, scoti carnea din frigider, ca atunci cand incepi procesul de prajire sa fie la temperatura camerei. Reteta o gasesti tu. Cu aceste "secrete" nu ai cum sa dai gres Edited by R10, 20 February 2018 - 19:48. |
|
#16
Posted 20 February 2018 - 19:52
Nu stiu cit esti de priceput, dar consoarta mea a facut burgerii dupa reteta din prima.
Reteta lui Norbert comis d'office mare bucatar francez. Nu am avut timp sa o caut pe net, dar am tinut o minte. R10: nu suntem experti in ale gatitului, asadar mersi pt ponturi. Din ce am constatat ponturile astea atirna greu la rezultatul final. Chestii aparent fara importanta, doar aparent..... |
#18
Posted 20 February 2018 - 20:24
mai bine renunta,vei strica carnea daca nu sti lega o piftie
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users