Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
As vrea sa cultiv broccoli
Last Updated: Feb 14 2018 18:20, Started by
Skyspy
, Feb 12 2018 13:21
·
0
#1
Posted 12 February 2018 - 13:21
Mi-a recomandat medicul sa mananc cat mai mult,intrucat e bogat in vitamine si aminoacizi.Stiti cum va de unde se poate face rost de seminte sau butasi sau din stiu io ce mai cresc.
Attached Files |
#3
Posted 12 February 2018 - 13:36
Cresc din seminte.
Am pus si eu, nu au iesit. Mai bine cumperi direct din magazin, chiar daca cultivi, nu ii poti manca pe toti o data si ca sa congelezi atatia broccoli pt consum, iti trebuie spatiu. |
#4
Posted 12 February 2018 - 13:45
-Diana-, on 12 februarie 2018 - 13:36, said:
Cresc din seminte. Am pus si eu, nu au iesit. Mai bine cumperi direct din magazin, chiar daca cultivi, nu ii poti manca pe toti o data si ca sa congelezi atatia broccoli pt consum, iti trebuie spatiu. De ce nu au iesit,nu ai studiat problema?trebuia sa fie o cauza.Am 15 arii de gradina ar fi pacat sa nu-i folosesc sa fac si eu ca Romania sa "import" totul de pe piata cand am posibiliatate de a cultiva. |
#5
Posted 12 February 2018 - 13:45
De la Mega Image - la raionul cu chestii bio-eco, au si seminte pentru pus la incoltit.
|
#7
Posted 12 February 2018 - 13:46
Sub ce forma ti-a recomandat broccoli? Banuiesc ca sub forma de salata adica crud?
Daca te-a pus sa ii fierbi o sa se aleaga praful de mama lor de vitamine. Asta daca nu cumva gatesti la 40 de grade. |
#8
Posted 12 February 2018 - 13:52
Se gateste simplu, se pune in apa care deja fierbe (apa cu sare) si se lasa 3-4 min, nu isi pierde proprietatile.
Il scoti, ii mai adaugi sare daca e nevoie, unt si gata. Noi asa il mancam, ca garnitura. Skyspy, on 12 februarie 2018 - 13:45, said: De ce nu au iesit,nu ai studiat problema?trebuia sa fie o cauza.Am 15 arii de gradina ar fi pacat sa nu-i folosesc sa fac si eu ca Romania sa "import" totul de pe piata cand am posibiliatate de a cultiva. Nu am studiat. |
#9
Posted 12 February 2018 - 13:52
Si mie mi-a recomandat doctorul pentru ulcer....si am scapat cu suc de varza .
|
#10
Posted 12 February 2018 - 13:55
Nutritionistul meu a zis ca e bine sa mananci mix, atat crud cat si gatit, dar preponderent gatit. Gatitul in mare parte face vitaminele mai usor accesibile de catre intestin. Exista unele substante care mai degraba sunt reduse (nu distruse) cand gatesti, dar pentru aia ai partea "crud" din "alimentatie mixa".
In general, depinde foarte mult ce gatesti si cum gatesti. Nu toate alimentele sunt la fel si nici toate vitaminele si mineralele sunt la fel. |
|
#12
Posted 12 February 2018 - 14:04
Brocoli e mai bun cu vitaminele C, K si A, fata de conopida.
Recomandarea generala a nutritionistului e sa mananci fructe de sezon crude, si sa gatesti legumele. Legumele si plantele sunt foarte importante pentru sanatate - stiu ca in (in)cultura romaneasca, tot ceea ce conteaza e carnea, deci salut ideea @OP de a cultiva brocoli. Personal, recomand si un ceai de marijuana de 1-2 ori pe an. E o planta frumoasa. Edited by OriginalCopy, 12 February 2018 - 14:06. |
#13
Posted 12 February 2018 - 14:13
#14
Posted 12 February 2018 - 14:21
#15
Posted 12 February 2018 - 14:49
OC.
Eu cred ca vapezi ceaiul ala se iarba. Vezi ca esti pe langa regulament. |
|
#16
Posted 12 February 2018 - 14:55
-Diana-, on 12 februarie 2018 - 13:36, said:
Cresc din seminte. Am pus si eu, nu au iesit. Mai bine cumperi direct din magazin, chiar daca cultivi, nu ii poti manca pe toti o data si ca sa congelezi atatia broccoli pt consum, iti trebuie spatiu. Pentru germinare temperatura solului trebuie sa aiba peste 28grade la salata(de aceea este mai timpurie primavara) si peste 31grade la legume. Umiditate ridicata. Daca tineti minte experimentul facut la orele de botanica cand puneam intr-un borcan ( pe fudul lui) vata imbibata in apa si cateva boabe de fasole peste aceasta. Apoi se inchide capacul pentru ca temperatura din interior sa creasca peste 31 grade. In 4-6 zile incepe germinarea. deci umiditate + temperatura peste 30grade. |
#17
Posted 12 February 2018 - 14:59
Posibil oricare dintre cauzele de mai sus, in plus, cred ca apa nu a fost suficienta.
|
#18
Posted 12 February 2018 - 15:09
-Diana-, on 12 februarie 2018 - 14:59, said:
Posibil oricare dintre cauzele de mai sus, in plus, cred ca apa nu a fost suficienta. Aceasta retine apa. Deci puteți pune o bucata de burete îmbibat in apa la baza. Borcanul având capac (sau folie) apa nu are unde sa se evapore. Procesul de evaporare / condensare este continuu ceea ce menține umezeala in interior ridicata atat in sol cat si in incinta. Trebuie sa vedeti picaturi pe peretii borcanului (de ex) Atenție la soare direct pe perioada mare. Se pot opări foarte ușor deoarece incinta este mica si efectul de sera mare. Daca ați avea un termometru ar fi ideal sa vizualizați procesul. Astfel ați poziționa perfect recipientul fata de soare. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users