Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Gatitul in "Cocotte"
#1
Posted 09 February 2018 - 10:35
Nu stiu daca exista in limba romana acest termen, dar mi-am luat o "cocota" de-asta. E de fonta, are vreo 3kg doar oala si 1,5kg capacul. Am facut o varza cu ciolan in ea si a iesit excelent. Am citit ca oala asta ar pastra aromele legumelor mult mai bine decat una normala, nu stiu daca a fost placebo la mijloc insa mi s-a parut extrem de aromata varza.
Am luat-o cu gandul la un Boeuf bourguignon, dar as dori sa primesc si alte idei de gatit in modul asta. |
#2
Posted 09 February 2018 - 10:46
giuliani, on 09 februarie 2018 - 10:35, said:
Nu stiu daca exista in limba romana acest termen, dar mi-am luat o "cocota" de-asta. E de fonta, are vreo 3kg doar oala si 1,5kg capacul. Am facut o varza cu ciolan in ea si a iesit excelent. Am citit ca oala asta ar pastra aromele legumelor mult mai bine decat una normala, nu stiu daca a fost placebo la mijloc insa mi s-a parut extrem de aromata varza. Am luat-o cu gandul la un Boeuf bourguignon, dar as dori sa primesc si alte idei de gatit in modul asta. |
#4
Posted 09 February 2018 - 10:52
Exista si in Romania cu mult inaintea cocotelor astea frantuzesti
Se numeste "Ceramică de Horezu" sau simplu - ceramică românească Am ustensile de la Horezu de peste 30 de ani Sincer - mult mai ieftine si de milioane de ori mai bune decat cocotele astea sau cum s-or numi |
#5
Posted 09 February 2018 - 11:03
zyppster, on 09 februarie 2018 - 10:54, said:
traditionalul ceaun, tuci din fonta! este aia fonta cum sunt eu rabin .. ah, pardon, este intr-adevar fonta, dar d'asta noua, ultimile cuceriri ale stiintei si tehnicii, ale cunoasterii umane in general .. supranumita si fonta ALUMINIZATA .. cine se pricepe cit de cit la "studiul materialelor" se caca pe ei de ris .. sau chiar pe ceaoanele in discutie .. acum, daca stau bine sa ma gindesc .. aluminiu, soda caustica .. cred ca sunt perfecte pentru prepararea sapunului de casa .. on topic, mai oameni buni, fonta este fonta, este grea in draci si inchisa la culoare (daca nu este smaltuita), nu puneti botul la pamplezarii de marketing. |
#6
Posted 09 February 2018 - 11:03
Nu m-ar surprinde absolut deloc daca acesata “uimitoare” tehnologie pentru gatit a fost dusa in Franta de vreun roman care a emigrat pe acolo impreuna cu retetele aferente;
Caprioara la ceaun Pui la ceaun Cartofi la ceaun cu costita afumata Friptura de iepure la ceaun Gulas la ceaun Hai ca mi s-a facut foame |
#7
Posted 09 February 2018 - 11:04
Baxon, on 09 februarie 2018 - 10:50, said:
Pune o poza cu cocotta ! Exact asta am luat-o. https://www.amazon.d...?language=en_GB |
#8
Posted 09 February 2018 - 11:04
te referi la "cuctă" ? am si eu una de la tefal. gatesc de mult timp cu ea. iese mancare buna
|
#9
Posted 09 February 2018 - 11:06
Naijax, on 09 februarie 2018 - 11:03, said:
Nu m-ar surprinde absolut deloc daca acesata “uimitoare” tehnologie pentru gatit a fost dusa in Franta de vreun roman care a emigrat pe acolo impreuna cu retetele aferente; Caprioara la ceaun Pui la ceaun Cartofi la ceaun cu costita afumata Friptura de iepure la ceaun Gulas la ceaun Hai ca mi s-a facut foame Din ce am citit pe net, pare sa fie la inceputuri folosita in Olanda, de-aia in engleza ii zice Dutch Oven :https://en.wikipedia...wiki/Dutch_oven |
#10
Posted 09 February 2018 - 11:12
giuliani, on 09 februarie 2018 - 11:04, said:
Scumpa nene ! Luai de asta https://www.emag.ro/...2/pd/D63J6BBBM/ si aveai restul de bani pt cel putin 10 mancaruri ... zile_san, on 09 februarie 2018 - 11:04, said:
te referi la "cuctă" ? am si eu una de la tefal. gatesc de mult timp cu ea. iese mancare buna |
|
#11
Posted 09 February 2018 - 11:13
Naijax, on 09 februarie 2018 - 10:52, said:
Exista si in Romania cu mult inaintea cocotelor astea frantuzesti Se numeste "Ceramică de Horezu" sau simplu - ceramică românească Am ustensile de la Horezu de peste 30 de ani Sincer - mult mai ieftine si de milioane de ori mai bune decat cocotele astea sau cum s-or numi |
#12
Posted 09 February 2018 - 11:14
haideti sa eliminam denumirile de marketing sau de zona si sa folosim termenul simplu de OALA SMALTUITA DIN FONTA, pentru a nu exista dubii asupra subiectului in discutie. fac aceasta sugestie pentru ca am gasit intr-un hypermarchet, sub aceasta denumire, o oala care era smaltuita, grea, dar nu era din fonta ci dintr-o tabla groasa, ambutisata.
mi-a atras atentia faptul ca nu avea rugozitatea specifica fontei turnate, am studiat putin minunea si am vazut pe cutia in care venea faptul ca nu este "cast iron", imi scapa acum denumirea in engleza, dar facea referire clara la faptul ca nu este fonta. |
#13
Posted 09 February 2018 - 11:15
Baxon, on 09 februarie 2018 - 11:12, said:
Scumpa nene ! Luai de asta https://www.emag.ro/...2/pd/D63J6BBBM/ si aveai restul de bani pt cel putin 10 mancaruri ... Cam atata am dat si eu pe ea, 50€. |
#14
Posted 09 February 2018 - 11:19
Naijax, on 09 februarie 2018 - 11:03, said:
Nu m-ar surprinde absolut deloc daca acesata “uimitoare” tehnologie pentru gatit a fost dusa in Franta de vreun roman care a emigrat pe acolo impreuna cu retetele aferente; Romanul crede ca-i miezul intotdeauna si a inventat el totul. Desi asta dateaza de dinainte (un secol doua cel putin) de a exista români. |
#15
Posted 09 February 2018 - 11:24
am asa ceva: sticla termorezistenta
https://www.emag.ro/...7/pd/DHGMG0BBM/ si asa ceva: oala ceramica https://www.emag.ro/...rch-Action=view ma tenta si pe mine una din fonta dar nu-i vad utilitatea (inca) Baxon, on 09 februarie 2018 - 11:12, said:
Scumpa nene ! Luai de asta https://www.emag.ro/...2/pd/D63J6BBBM/ si aveai restul de bani pt cel putin 10 mancaruri ... Edited by arg, 09 February 2018 - 11:20. |
|
#16
Posted 09 February 2018 - 11:31
giuliani, on 09 februarie 2018 - 10:35, said:
Nu stiu daca exista in limba romana acest termen, dar mi-am luat o "cocota" de-asta. E de fonta, are vreo 3kg doar oala si 1,5kg capacul. Am facut o varza cu ciolan in ea si a iesit excelent. Am citit ca oala asta ar pastra aromele legumelor mult mai bine decat una normala, nu stiu daca a fost placebo la mijloc insa mi s-a parut extrem de aromata varza. Am luat-o cu gandul la un Boeuf bourguignon, dar as dori sa primesc si alte idei de gatit in modul asta. ce ai luat e o palida imitatie. "cocote" adevarate gasesti la creuset, staub....dar si alte preturi... ps - staub vine cu garantie pe viata in ro... |
#17
Posted 09 February 2018 - 11:42
belogerer, on 09 februarie 2018 - 11:31, said:
ce ai luat e o palida imitatie. "cocote" adevarate gasesti la creuset, staub....dar si alte preturi... ps - staub vine cu garantie pe viata in ro... Nu ma prea intereseaza garantia staub din Romania, ca sa fiu sincer, fiindca in primul rand nu locuiesc in Ro. ) si cum spuneam, nu am deschis topicul pentru a-mi fi evaluata calitatea oalei cumparate. vreau doar sa aflu cat mai multe retete care se pot adapta oalei mele de doi lei. Pana la urma Staub e tot o marca detinuta de Zwilling. Edited by giuliani, 09 February 2018 - 11:48. |
#18
Posted 09 February 2018 - 11:50
giuliani, on 09 februarie 2018 - 10:35, said:
Nu stiu daca exista in limba romana acest termen, dar mi-am luat o "cocota" de-asta. E de fonta, are vreo 3kg doar oala si 1,5kg capacul. Am facut o varza cu ciolan in ea si a iesit excelent. Am citit ca oala asta ar pastra aromele legumelor mult mai bine decat una normala, nu stiu daca a fost placebo la mijloc insa mi s-a parut extrem de aromata varza. Am luat-o cu gandul la un Boeuf bourguignon, dar as dori sa primesc si alte idei de gatit in modul asta. Nu am observat nimic extraordinar fata de una obisnuita, deci probabil placebo. arg, on 09 februarie 2018 - 11:24, said:
Cea de lut ce face in mod special fata de una normala? Banuiesc ca nu pateste nimic daca e bagata in cuptor, nu? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users