Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...
 problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox
 Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani
 Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...
 

Gatitul in "Cocotte"

- - - - -
  • Please log in to reply
73 replies to this topic

#1
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007
Nu stiu daca exista in limba romana acest termen, dar mi-am luat o "cocota" de-asta. E de fonta, are vreo 3kg doar oala si 1,5kg capacul. Am facut o varza cu ciolan in ea si a iesit excelent. Am citit ca oala asta ar pastra aromele legumelor mult mai bine decat una normala, nu stiu daca a fost placebo la mijloc insa mi s-a parut extrem de aromata varza.
Am luat-o cu gandul la un Boeuf bourguignon, dar as dori sa primesc si alte idei de gatit in modul asta.

#2
cevaflood

cevaflood

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 71
  • Înscris: 09.02.2018

 giuliani, on 09 februarie 2018 - 10:35, said:

Nu stiu daca exista in limba romana acest termen, dar mi-am luat o "cocota" de-asta. E de fonta, are vreo 3kg doar oala si 1,5kg capacul. Am facut o varza cu ciolan in ea si a iesit excelent. Am citit ca oala asta ar pastra aromele legumelor mult mai bine decat una normala, nu stiu daca a fost placebo la mijloc insa mi s-a parut extrem de aromata varza.
Am luat-o cu gandul la un Boeuf bourguignon, dar as dori sa primesc si alte idei de gatit in modul asta.
Baga si niste Sarmale (o sa te lingi pe unde iasa la cat de bune o sa fie)

#3
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017
Pune o poza cu cocotta !

#4
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,225
  • Înscris: 13.03.2017
Exista si in Romania cu mult inaintea cocotelor astea frantuzesti
Se numeste "Ceramică de Horezu" sau simplu - ceramică românească
Am ustensile de la Horezu de peste 30 de ani
Sincer - mult mai ieftine si de milioane de ori mai bune decat cocotele astea sau cum s-or numi

#5
r_murphy

r_murphy

    ANTENIST SPALAT PE CREIER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,112
  • Înscris: 30.04.2007

 zyppster, on 09 februarie 2018 - 10:54, said:

traditionalul ceaun, tuci din fonta!

este aia fonta cum sunt eu rabin .. ;)
ah, pardon, este intr-adevar fonta, dar d'asta noua, ultimile cuceriri ale stiintei si tehnicii, ale cunoasterii umane in general .. supranumita si fonta ALUMINIZATA ..

cine se pricepe cit de cit la "studiul materialelor" se caca pe ei de ris .. sau chiar pe ceaoanele in discutie ..
acum, daca stau bine sa ma gindesc .. aluminiu, soda caustica .. cred ca sunt perfecte pentru prepararea sapunului de casa ..


on topic, mai oameni buni, fonta este fonta, este grea in draci si inchisa la culoare (daca nu este smaltuita), nu puneti botul la pamplezarii de marketing.

#6
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,225
  • Înscris: 13.03.2017
Nu m-ar surprinde absolut deloc daca acesata “uimitoare” tehnologie pentru gatit a fost dusa in Franta de vreun roman care a emigrat pe acolo impreuna cu retetele aferente;
Caprioara la ceaun
Pui la ceaun
Cartofi la ceaun cu costita afumata
Friptura de iepure la ceaun
Gulas la ceaun
Hai ca mi s-a facut foame

#7
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

 Baxon, on 09 februarie 2018 - 10:50, said:

Pune o poza cu cocotta !

Exact asta am luat-o.

https://www.amazon.d...?language=en_GB

#8
zile_san

zile_san

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,671
  • Înscris: 10.10.2011
te referi la "cuctă" ? am si eu una de la tefal. gatesc de mult timp cu ea. iese mancare buna

#9
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

 Naijax, on 09 februarie 2018 - 11:03, said:

Nu m-ar surprinde absolut deloc daca acesata “uimitoare” tehnologie pentru gatit a fost dusa in Franta de vreun roman care a emigrat pe acolo impreuna cu retetele aferente;
Caprioara la ceaun
Pui la ceaun
Cartofi la ceaun cu costita afumata
Friptura de iepure la ceaun
Gulas la ceaun
Hai ca mi s-a facut foame

Din ce am citit pe net, pare sa fie la inceputuri folosita in Olanda, de-aia in engleza ii zice Dutch Oven :https://en.wikipedia...wiki/Dutch_oven

#10
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017

 giuliani, on 09 februarie 2018 - 11:04, said:

Scumpa nene ! Luai de asta https://www.emag.ro/...2/pd/D63J6BBBM/
si aveai restul de bani pt cel putin 10 mancaruri ...

 zile_san, on 09 februarie 2018 - 11:04, said:

te referi la "cuctă" ? am si eu una de la tefal. gatesc de mult timp cu ea. iese mancare buna
Cucta e oala sub presiune , nu e ca cocotta !

#11
cevaflood

cevaflood

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 71
  • Înscris: 09.02.2018

 Naijax, on 09 februarie 2018 - 10:52, said:

Exista si in Romania cu mult inaintea cocotelor astea frantuzesti
Se numeste "Ceramică de Horezu" sau simplu - ceramică românească
Am ustensile de la Horezu de peste 30 de ani
Sincer - mult mai ieftine si de milioane de ori mai bune decat cocotele astea sau cum s-or numi
CIca se numeste "kúkta s. f. 1984 Oală sub presiune v. aftershave" asta am gasit eu pe Google

#12
r_murphy

r_murphy

    ANTENIST SPALAT PE CREIER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,112
  • Înscris: 30.04.2007
haideti sa eliminam denumirile de marketing sau de zona si sa folosim termenul simplu de OALA SMALTUITA DIN FONTA, pentru a nu exista dubii asupra subiectului in discutie. fac aceasta sugestie pentru ca am gasit intr-un hypermarchet, sub aceasta denumire, o oala care era smaltuita, grea, dar nu era din fonta ci dintr-o tabla groasa, ambutisata.
mi-a atras atentia faptul ca nu avea rugozitatea specifica fontei turnate, am studiat putin minunea si am vazut pe cutia in care venea faptul ca nu este "cast iron", imi scapa acum denumirea in engleza, dar facea referire clara la faptul ca nu este fonta.

#13
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

 Baxon, on 09 februarie 2018 - 11:12, said:

Scumpa nene ! Luai de asta https://www.emag.ro/...2/pd/D63J6BBBM/
si aveai restul de bani pt cel putin 10 mancaruri ...


Cam atata am dat si eu pe ea, 50€.

#14
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

 Naijax, on 09 februarie 2018 - 11:03, said:

Nu m-ar surprinde absolut deloc daca acesata “uimitoare” tehnologie pentru gatit a fost dusa in Franta de vreun roman care a emigrat pe acolo impreuna cu retetele aferente;

Romanul crede ca-i miezul intotdeauna si a inventat el totul. Desi asta dateaza de dinainte (un secol doua cel putin) de a exista români.

#15
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,149
  • Înscris: 19.09.2005
am asa ceva: sticla termorezistenta
https://www.emag.ro/...7/pd/DHGMG0BBM/

si asa ceva: oala ceramica
https://www.emag.ro/...rch-Action=view

ma tenta si pe mine una din fonta dar nu-i vad utilitatea (inca)

 Baxon, on 09 februarie 2018 - 11:12, said:

Scumpa nene ! Luai de asta https://www.emag.ro/...2/pd/D63J6BBBM/
si aveai restul de bani pt cel putin 10 mancaruri ...
totusi a luat o oala Zwilling...

Edited by arg, 09 February 2018 - 11:20.


#16
belogerer

belogerer

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,560
  • Înscris: 14.03.2008

 giuliani, on 09 februarie 2018 - 10:35, said:

Nu stiu daca exista in limba romana acest termen, dar mi-am luat o "cocota" de-asta. E de fonta, are vreo 3kg doar oala si 1,5kg capacul. Am facut o varza cu ciolan in ea si a iesit excelent. Am citit ca oala asta ar pastra aromele legumelor mult mai bine decat una normala, nu stiu daca a fost placebo la mijloc insa mi s-a parut extrem de aromata varza.
Am luat-o cu gandul la un Boeuf bourguignon, dar as dori sa primesc si alte idei de gatit in modul asta.

ce ai luat e o palida imitatie. "cocote" adevarate gasesti la creuset, staub....dar si alte preturi...

ps - staub vine cu garantie pe viata in ro...

#17
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

 belogerer, on 09 februarie 2018 - 11:31, said:

ce ai luat e o palida imitatie. "cocote" adevarate gasesti la creuset, staub....dar si alte preturi...

ps - staub vine cu garantie pe viata in ro...

Nu ma prea intereseaza garantia staub din Romania, ca sa fiu sincer, fiindca in primul rand nu locuiesc in Ro. Posted Image) si cum spuneam, nu am deschis topicul pentru a-mi fi evaluata calitatea oalei cumparate. vreau doar sa aflu cat mai multe retete care se pot adapta oalei mele de doi lei.

Pana la urma Staub e tot o marca detinuta de Zwilling.

Edited by giuliani, 09 February 2018 - 11:48.


#18
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006

 giuliani, on 09 februarie 2018 - 10:35, said:

Nu stiu daca exista in limba romana acest termen, dar mi-am luat o "cocota" de-asta. E de fonta, are vreo 3kg doar oala si 1,5kg capacul. Am facut o varza cu ciolan in ea si a iesit excelent. Am citit ca oala asta ar pastra aromele legumelor mult mai bine decat una normala, nu stiu daca a fost placebo la mijloc insa mi s-a parut extrem de aromata varza.
Am luat-o cu gandul la un Boeuf bourguignon, dar as dori sa primesc si alte idei de gatit in modul asta.
Da, exista, ii spune "oala de fonta"
Nu am observat nimic extraordinar fata de una obisnuita, deci probabil placebo.

 arg, on 09 februarie 2018 - 11:24, said:

si asa ceva: oala ceramica
https://www.emag.ro/...rch-Action=view
Cea de lut ce face in mod special fata de una normala?
Banuiesc ca nu pateste nimic daca e bagata in cuptor, nu?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate