Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Gatitul in "Cocotte"
#20
Posted 09 February 2018 - 12:01
Eu am Le Creuset, e excelenta mai ales pt tocanita, gulas, sarmale, varza cu ciolan sau carnati, friptura inabusita.
|
#21
Posted 09 February 2018 - 12:01
gumball3000, on 09 februarie 2018 - 11:50, said:
Cea de lut ce face in mod special fata de una normala? Banuiesc ca nu pateste nimic daca e bagata in cuptor, nu? mai nou si oalele de inox de la ikea tot in cuptor aterizeaza. Edited by arg, 09 February 2018 - 12:03. |
#23
Posted 09 February 2018 - 12:07
gumball3000, on 09 februarie 2018 - 11:50, said:
Da, exista, ii spune "oala de fonta" Nu am observat nimic extraordinar fata de una obisnuita, deci probabil placebo. foarte posibil, dar este recomandabila pentru gatitul lent in cuptor. am, folosesc si parca mincarea iese mai buna, dar nu de la material, ci de la modul de pregatire. |
#24
Posted 09 February 2018 - 12:14
Karhu, on 09 februarie 2018 - 12:01, said:
Eu am Le Creuset, e excelenta mai ales pt tocanita, gulas, sarmale, varza cu ciolan sau carnati, friptura inabusita. cand gatesti la ea lasi temperatura la aragaz mai scazuta? sau ca si cand ai gati intr-o oala normala. gumball3000, on 09 februarie 2018 - 11:50, said: Cea de lut ce face in mod special fata de una normala? Banuiesc ca nu pateste nimic daca e bagata in cuptor, nu? Si eu tot in cuptor o folosesc, |
#25
Posted 09 February 2018 - 12:18
giuliani, on 09 februarie 2018 - 12:14, said:
cand gatesti la ea lasi temperatura la aragaz mai scazuta? sau ca si cand ai gati intr-o oala normala. |
#26
Posted 09 February 2018 - 12:22
cam vreo 150-180 grade pana miroase a macare gata...
la cuptorul meu pe gaz (beko) e cam treapta 2 [ https://s2emagst.akamaized.net/products/2015/2014557/images/res_40a4f37dd2daa51c6fd7a40196bc50e2_450x450_8o6n.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] oala de lut cu sarmale sta cca 4ore Edited by arg, 09 February 2018 - 12:22. |
#27
Posted 09 February 2018 - 12:23
Karhu, on 09 februarie 2018 - 12:18, said:
Din cate am vazut, la inceput temperatura normala, apoi mai scazuta. Mai amanuntit nu stiu sa-ti spun, ca nevasta e sefa in bucatarie, eu doar un simplu chibitz Asa am facut si eu acum cateva zile cand am gatit varza cu ciolan. Am dat maxim la inceput apoi vreo 2 trepte mai jos ca frigea oala incredibil de tare |
#28
Posted 09 February 2018 - 12:27
ia un termometru simplu care se pune in cuptor, nici nu-ti vine sa crezi cat de practic este.
costa cateva zeci de lei si tine la infinit. eu l-am agatat de gratar, in fata sa-l vad de afara. Edited by arg, 09 February 2018 - 12:29. |
|
#29
Posted 09 February 2018 - 13:02
Naijax, on 09 februarie 2018 - 10:52, said:
Exista si in Romania cu mult inaintea cocotelor astea frantuzesti Se numeste "Ceramică de Horezu" sau simplu - ceramică românească Am ustensile de la Horezu de peste 30 de ani Sincer - mult mai ieftine si de milioane de ori mai bune decat cocotele astea sau cum s-or numi practic alta asemanare in afara faptului ca poti sa faci mancare in ambele, nu este. materiale diferite, se intrebuinteaza diferit,,, |
#30
Posted 09 February 2018 - 13:10
#31
Posted 09 February 2018 - 13:10
Sunt vase de gatit din fonta, cu capac (foarte important), avand o mare remanenta a caldurii imagazinate, pereti foarte grosi, fund de jumatate de centimetru grosime.
in principal se folosesc la o sursa conventionala de caldura. adica, asta cu introdusul in cuptor este mai mult marketing. Nu ai nevoie, continutul vasului gatindu-se exact ca in cuptor. prin urmare, la cuptor doar pentru o gratinare sau caramelizare a suprafetei. se preteaza foarte bine la slow-cooking. un iepure pe care a trebuit sa il scot cu paleta, atat de fraged a iesit. Attached Files |
#32
Posted 09 February 2018 - 13:18
Am facut si eu sarmale in oala de fonta pusa pe ochiul acela mic de la aragaz, lasata cateva ore bune.
Sincer sa fiu nu am observat vreo diferenta fata de data trecuta cand am bagat-o in cuptor. (In ambele cazuri acoperita cu capac) Era totul fiert de sus pana jos. Singura diferenta cred ca a fost la cantitatea de gaz consumata, insa e atat de ieftin incat pentru mine nu ar face asta diferenta intre metoda aleasa. Nu am incercat cu oala sub presiune pana acum sa vad care e smecheria, cu toate ca prin familie e destul de laudata. Edited by gumball3000, 09 February 2018 - 13:17. |
#33
Posted 09 February 2018 - 13:36
giuliani, on 09 februarie 2018 - 10:35, said:
Am luat-o cu gandul la un Boeuf bourguignon, dar as dori sa primesc si alte idei de gatit in modul asta. Ceva carne, poate fi mai ieftină, cu cât mai multe zgârciuri și tendoane cu atât mai bine și ceva legume și lăsat la foc mic câteva ore. |
|
#34
Posted 09 February 2018 - 14:18
#35
Posted 09 February 2018 - 15:57
s-a spus aici de sarmale, de fripturi de fasolea cu ciolan/costitza/carnatzi facute la vasul din fonta, confirm, ies "altfel", haideti acum sa va spun si din experienta mea ( a nevestii de fapt )
de ceva vreme nu mai face zacusca, se tot strica in balcon si am zis ca-i pacat de munca si materiale, asa ca face vinetele si capia coapte/copti si-i baga la congelator. cind avem chef de-o zacusca, decongeleaza o punga d'aia si una d'ailalta si le baga la "ceaun". ce am eu este un vas de 3L, cu capac, smaltuit si care a fost in jur de 210-230 lei in cora. are rost sa detaliez cum este zacusca aia, dupa 2-3 ore de zacut in tuci, in cuptor, la foc mic? |
#36
Posted 09 February 2018 - 16:08
Quote
are rost sa detaliez cum este zacusca aia, dupa 2-3 ore de zacut in tuci, in cuptor, la foc mic? Edited by arg, 09 February 2018 - 16:09. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users