Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Opinii despre facultatile cu o perspectiva mai buna

- - - - -
  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#1
Ext490

Ext490

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 10.12.2017
Salut, acum sunt in clasa a 12-a si imi fac deja planuri pe viitor privind la aplicarea la o universitate din Romania. Dupa mai mult timp am decis ca doresc sa invat la economie doar ca sunt inca foarte confuz privind alegerea facultatii. Saiturile universitatilor dau de multe ori o informatie foarte vaga despre ce anume se studiaza la o anumita facultate si care sunt posibilitatile pe viitor privind angajarea.

La moment atrag mai mult atentia la "Economie si comunicare economica in afaceri" si mai ales la "Economia comertului,turismului si serviciilor" care cred ca este o perspectiva buna.

Cei care deja au trecut prin experienta de a invata la economie ce parere aveti despre facultatile propuse ? Care facultati credeti ca ofera o sansa mai mare pe viitor unui absolvent de a se angaja sau a dezvolta o idee proprie ?

Credeti ca invatind in alte tari ca Belgia, Danemarca, Olanda sau Franta viitorul absolvent are mai multe oportunitati de angajare in acea tara sau in Romania ?

Orice pareri si opinii sunt bine venite

#2
Zark

Zark

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 817
  • Înscris: 23.01.2017
Eu iti recomand sa nu faci facultate. Eu am facut si e o pierdere de timp si de bani. Daca vrei sa fii calificat, chiar in mai multe domenii, udemy.com si alison.com te ajuta, mult mai ieftin si mult mai rapid. In 4-5 ani cat faci la facultate si esti calificat intr-un domeniu, aici poti fi in 10 domenii. Ai si un avantaj: Daca faci doar 10 cursuri in 4 ani, vei avea destul timp liber sa cheltui banii parintilor cum vrei tu, lafel ca la facultate, dar mult mai mult timp liber.

Eu cred ca tu vrei cativa ani de studii pentru ca esti putoare si nu vrei sa incepi sa muncesti dupa liceu. Vrei si tu sa mai stai cativa ani pe banii parintilor. Asa sunt toti, puturosi in ziua de azi. Cursurile de acest gen iti pun diploma in mana dupa ce iei examenul. Diploma conteaza la angajare, nu cat de mult ti s-a intarit tie fundul stand pe scaun si ascultand profesorii din facultate.

Edited by Zark, 10 December 2017 - 22:16.


#3
Ext490

Ext490

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 10.12.2017
Eu am lucrat si in timpul cursurilor de liceu asa ca a spune "putoare care nu doreste sa lucreze... etc." nu cred ca merge. Ma doare in cot de diploma de la facultate, doresc sa iau experienta si informatii care sa ma ajute in viitor ca sa ma realizez (orice persoana care incepe o activitate in afaceri trebuie sa aiba macar o baza teoretica a cunostintelor in domeniul economic), vreau sa lucrez si in timpul cursurilor ca sa nu stau pe capul parintilor si ca sa cistig experienta(sper mult sa gasesc ceva in domeniu).

Vreau sa urmez una pt ca inca nu am idee ce as putea precis sa fac in viata

Daca diploma conteaza la angajare de ce spui ca-i pierdere de timp ?

#4
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,266
  • Înscris: 06.01.2007
Nustiu care facultate e mai buna, nu de asta am intervenit.
Scriu doar sa-l neutralizez pe Zark, ca a venit cu niste anti-sfaturi.
Da, fara facultate ai mai mult timp liber.
Dar cu facultate, timpul liber pe care-l ai, ti-l petreci cu alt gen de oameni, cu oameni cu aspiratii, oarecum selectionati.
Apoi ai sansa sa inveti structurat, ghidat, daca vrei. Probabil ca poti sa o zgudui aiurea, chiar si in cea mai buna facultate. Insa sansa reala e ca sa poti invata, dar sa ai si un sprijin la o adica, sa ai pe cine intreba, cu cine discuta. E un mediu "academic". Oricum ,mai academic decat ca si angajat la Altex.
Economia, nu ma preicep exact la acest domeniu.
Stiu insa ca exista multa matematica, statistica in acest domeniu. Deci e de invatat. La greu. Lucruri reale, nu cai verzi pe pereti. Inveti si singur de pe youtub daca profesorii nu te ajuta.

La ce foloseste? In mod direct la nimic, probabil. Mai sus de radicali n-ai sa folosesti. 80% dintre oameni n-o fac.
Dar indirect, iti cladeste anvergura necesara a unui om. Un om trebuie sa stie, altfel nu e om.
Iti cableaza creierul spre un alt nivel de intelegere. A economiei, a lumii in general.

Du-te la facultate, la cea mai buna, care-o fi aia.

#5
Zark

Zark

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 817
  • Înscris: 23.01.2017
Spun ca facultatea-i pierdere de timp. De ce? Pentru ca diploma respectiva o poti obtine in 2 saptamani pe udemy (2 saptamani daca inveti tot sa le visezi si noaptea), iar in facultate stai 4 ani sa inveti ce poti invata in 2 saptamani.

Experienta nu o prinzi in facultate, ci la locul de munca de la oameni care au 10-20-30 ani experienta reala in domeniu, nu doar teorie. Intelegi? In 2-3 saptamani iti iei diploma, apoi poti prinde experienta, doar ca pe bani, adica esti platit lunar pentru asta.. rapid si eficient.

Edited by Zark, 10 December 2017 - 22:32.


#6
baliosss

baliosss

    Unstoppable

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,374
  • Înscris: 30.01.2016
Astia care vorbesc cu demonii, intreaba cum se face frauda cu TVA-ul si se ocupa cu bisninta marunta pe gumtree si altele asemenea n-ar trebui sa poata da sfaturi pe ariile serioase.

Edited by baliosss, 10 December 2017 - 22:46.


#7
Ext490

Ext490

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 10.12.2017
Zark daca observi aici problema cea mare nu e faptul de a lucra sau de a invata de pe net ci de a intelege cu adevarat cu ce doresti sa te ocupi, singur iti dai seama ca a spune "economie, finante, inginerie, lucru pe net" este nimic, ele nu inseamna nimic pt ca oamenii care activeaza in aceste domenii au o profesie foarte restrinsa, din tot acest mare fiecare isi alege ceva anume. Asta si este pin la urma scopul te a pleca la vreo facultate= iesi de acolo si stii unde sa te duci mai departe. De asta si TREBUIE sa fie una buna, care se potriveste ca daca nu atunci e adevarat ca rozi pantalonii acolo 5 ani si la urma tot cu nimic ramii.

#8
Zark

Zark

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 817
  • Înscris: 23.01.2017

View Postbaliosss, on 10 decembrie 2017 - 22:45, said:

Astia care vorbesc cu demonii, intreaba cum se face frauda cu TVA-ul si se ocupa cu bisninta marunta pe gumtree si altele asemenea n-ar trebui sa poata da sfaturi pe ariile serioase.

Poate ma consideri tu nebun, dar crede-ma ca stiu ce spun. Ai facut facultate? Daca da, cand te-ai angajat dupa aia ce ti-a spus angajatorul? Clasica intrebare: Ai experienta? - Clasicul raspuns: Nu.

Atunci cu ce ai iesit din facultate?
Iti spun eu: cu diploma. - 4 ani de studiu
Cu ce iesi de la un curs? Iti spun tot eu: cu diploma. - 2-3 saptamani de studiu.

Trage tu concluziile.

Edited by Zark, 10 December 2017 - 22:52.


#9
mihai96alex

mihai96alex

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 235
  • Înscris: 17.06.2009

View PostZark, on 10 decembrie 2017 - 22:28, said:

iar in facultate stai 4 ani sa inveti ce poti invata in 2 saptamani.

Afirmatie valabila doar pentru leprele care se duc 2 saptamani la facultate in cei 4 ani.

#10
Zark

Zark

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 817
  • Înscris: 23.01.2017
Nu va pot schimba mentalitatea, nu am cum. Ati fost invatati de mici de parinti ca asa e bine, pentru ca si ei au fost invatati lafel la randul lor. Apoi ati mers la scoala, unde ati fost pusi in fata unor profesori care intrebau si voi raspundeati. In felul asta v-a intrat in reflex sa fiti controlati de altii; sa fiti robotizati.

Eu am facut facultate ca sa scap de grija de a merge la munca si sa fac chefuri prin barurile de langa ea. Totusi, am si invatat, si inca multe. Am terminat facultatea si nu am avut un loc de munca, pe motiv ca "nu am experienta". E o realitate dura, dar e realitate. Am facut cateva cursuri de calificare (7 la numar) si acum nu ma pot plange, pot trai mai mult decat decent din activitatile pe care stiu sa le fac.

Deci care varianta e mai buna? O sa vina vremea cand o sa vedeti cu ochii vostrii si o sa imi dati dreptate. Pana atunci, puteti continua in felul asta: incuiati in mintea voastra prin ideile stabilite de altii. O sa vedeti mai tarziu cine o sa planga, eu care de la o varsta destul de frageda ma descurc bine sau voi carora o sa vi se inchida toate portile in nas pe motiv ca nu aveti experienta.

O sa traiti si o sa vedeti. Succes.
Am vrut doar sa mai deschid mintea unora pe aici.
Seara faina.

#11
A10Warthog

A10Warthog

    Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 902
  • Înscris: 12.11.2017
Dacă vrei să ai o diplomă care contează nu te duce la facultate în România. Tot ce s-a scris mai sus sunt anomalii provocate de un sistem academic făcut să fie fabrică de diplome.

Din păcate, nu o să o găsești în România educație serioasă. Caută în top 100 facultăți din Europa și alege de acolo, pentru fiecare profil. Recomand în special facultățiile care îmbină o industrie cu afacerile.

@Zark, poți să ne spui și nouă ce facultate ai făcut de ți-a stricat karma? Nu de alta, dar ce-ai zis m-a lăsat cu impresia că nu te-ai adaptat sau ai un IQ prea mic pentru mediul academic (lucru total în regulă, nu e o jignire - diplomele pe bune nu se dau oricui).

Edited by A10Warthog, 10 December 2017 - 23:33.


#12
Zark

Zark

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 817
  • Înscris: 23.01.2017

View PostA10Warthog, on 10 decembrie 2017 - 23:27, said:

Dacă vrei să ai o diplomă care contează nu te duce la facultate în România. Tot ce s-a scris mai sus sunt anomalii provocate de un sistem academic făcut să fie fabrică de diplome.

Din păcate, nu o să o găsești în România educație serioasă. Caută în top 100 facultăți din Europa și alege de acolo, pentru fiecare profil. Recomand în special facultățiile care îmbină o industrie cu afacerile.

@Zark, poți să ne spui și nouă ce facultate ai făcut de ți-a stricat karma? Nu de alta, dar ce-ai zis m-a lăsat cu impresia că nu te-ai adaptat sau ai un IQ prea mic pentru mediul academic (lucru total în regulă, nu e o jignire - diplomele pe bune nu se dau oricui).

Prefer sa nu spun detaliile despre facultate. Nu e vorba ca nu m-am adaptat sau ca am un IQ prea mic. M-a ajutat intr-un fel, am cunoscut oameni cu care am legat prietenii si relatii, din mai multe judete, si cu care vorbesc si astazi. Au fost si lucruri folositoare pe care le-am invatat, dar si lucruri pe care pot fi sigur ca nu le voi folosi niciodata. Facultatea a fost una buna, recunoscuta, din CJ. Insa, cel mai mult m-au ajutat relatiile pe care mi le-am facut in toate mediile, in Romania si in Anglia. Facultatea nu mi-a pus painea pe masa, o sa vedeti si voi la ce ajuta dupa ce o terminati. In schimb a fi calificat in 7 domenii si a stapani aceste meserii este un lucru bun (parere strict personala), lucru pe care nu l-am invatat in facultate. Eu am un avantaj, daca ma da cineva afara, nu stau mii de ani sa-mi gasesc un alt loc de munca. Ceea ce o facultate nu-ti ofera. Daca stii sa faci doar un lucru, te bazezi pe un numar limitat de locuri de munca. Daca stii sa faci mai multe lucruri, te adresezi deja catre mult mai multe oportunitati.

Acum nu realizati, dar pe viitor cand va plange copilul de foame si nu aveti bani de nimic veti realiza, si veti zice "Ma da prost am fost. Uite cate locuri de munca sunt pentru alte meserii si eu nu stiu sa fac asa ceva". Vremurile alea vor veni cu siguranta, indiferent de domeniul ales. La inceput crezi ca e cel mai tare domeniu, ca iti ofera marea cu sarea. Apoi, cand realizezi ca ai fost dat afara (sau reducere de personal cum mai zic unii) si nu mai gasesti un loc de munca in ceea ce stii sa faci, te duci la fortele de munca si faci cursuri ca disperatu' ca sa poti munci si altceva. Nu o spun din carti, uitati-va la stiri, e cazul a milioane de romani.

Un exemplu concret ca sa inteleaga toata lumea:

Cu o facultate, cand te angajezi, bati la 10 porti, pentru ca stii sa faci un singur lucru si doar 10 firme angajeaza asa ceva.
Cu 7 cursuri de calificare, eu bat la 70 de porti, pentru ca stii sa fac 7 lucruri.

Cu cat mai multe oportunitati, cu atat mai bine, cel putin asta e parerea mea. Acum fiecare face ce vrea, dar sa nu regrete mai tarziu :)

Treburile astea sunt valabile pentru Romania si nu ma refeream la faptul ca faci o facultate si te muti in America. Acolo e altceva, in Romania e altceva.
Succes.

#13
OPEDI

OPEDI

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,729
  • Înscris: 16.11.2017

View PostZark, on 11 decembrie 2017 - 00:26, said:

Cu 7 cursuri de calificare, eu bat la 70 de porti, pentru ca stii sa fac 7 lucruri.
  • dau la vaci

  • dau la porci

  • dau la gaini

  • tai lemne cu drujba

  • tai lemne cu toporul

  • dau cu pensula

  • dau cu trafaletul

  • etc???
Tatal meu mi-a spus un singur lucru:
fiule,  fereste-te  de uneltele " cu coada".

Edited by OPEDI, 11 December 2017 - 01:00.


#14
A10Warthog

A10Warthog

    Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 902
  • Înscris: 12.11.2017

View PostZark, on 11 decembrie 2017 - 00:26, said:

Cu 7 cursuri de calificare, eu bat la 70 de porti, pentru ca stii sa fac 7 lucruri.

Faci 7 lucruri pentru care ești plătit maximum 5% din cât sunt plătit eu doar ca să-mi dau cu părerea. Dacă n-ar fi tristul adevăr nu ai deschide topicuri pe Softpedia în care să întrebi cum să dai țepe.

Ca fapt divers, toți studenții competenți cu care am avut onoarea au reușit să fie căutați din timpul facultății. Chestia cu "nu găsesc de lucru" ține în principal de alegerile făcute în viață.

#15
PlatonX

PlatonX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,741
  • Înscris: 13.09.2009

View PostExt490, on 10 decembrie 2017 - 22:23, said:

Daca diploma conteaza la angajare de ce spui ca-i pierdere de timp ?
Pentru cei care spun ca nu este nevie de facultate, din pacate in Romania sansele de a fi chemat la un interviu pt un post la birou fara diploma de licenta sunt aproape de zero. Nici nu stiu daca nu cumva exista ceva lege prin care anumite functii sunt conditionate de diploma de licenta.
Intr-adevar 90% din ce faci la facultate nu te ajuta la locul de munca, dar ca sa jungi la un interviu ai nevoie de acea diploma. Asta este paradoxul invamantului si economiei din tara noastra.

#16
aflorin27

aflorin27

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 842
  • Înscris: 06.06.2014
Vad ca discutia a luat-o intr-o alta directie asa ca m-am gandit eu sa o intorc.
Eu am facut economie, specializarea Contabilitate si Informatica de Gestiune. Dincolo de ce am invatat efectiv pe acolo (multa teorie, da), foarte importante, zic eu, sunt 2 lucruri: 1. iti formeaza un mod de a gandi specific profesionistului din acel domeniu si 2. ridici un pic nivelul discutiei, al oamenilor cu care te insotesti
Din cele 2 specificate de tine, as alege-o pe aia cu comert si turism, pentru ca prima pare sa fie un fel de economie generala, potrivita pentru cei care vor sa se faca profesori de economie. Teorie multa va fi cam pe oriunde, important este ce faci tu pe langa cursuri.

#17
mihai96alex

mihai96alex

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 235
  • Înscris: 17.06.2009
Eu trag concluzia, din partea celor care se vaita ca facultatea nu ii invata nimic, ca nici ei nu stiu sa deschida o carte din propria initiativa.

Cu bune, cu rele, in invatamantul romanesc eu am facut mai mult de jumatate dintr-o facultate in care am invatat niste lucruri pe care NICIODATA nu ar putea cineva sa le asimileze in 2 saptamani.

Singurul meu regret este ca nu am atins si alte domenii care m-ar fi interesat, suplimentar. Nu a existat timp fizic pentru asta. Pentru asta incerc sa compensez cat mai mult in anii ce vor urma.

#18
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 02.12.2010

View PostExt490, on 10 decembrie 2017 - 21:54, said:

Orice pareri si opinii sunt bine venite

Importanta stiintelor economice in forma rationalizata si matematizata din perspectiva siciologului Max Weber:

" .....
Intre cele cu o insemnatate mai presus de orice indoiala [discipline ale cunoasterii stiintifice] se numara structurile rationale ale dreptului si administratiei, caci capitalismul rational modern are nevoie nu doar de mijloacele tehnice de productie, ci si de un sistem juridic si o administratie calculabile in termenii unor reguli formale. In lipsa lor, sunt posibile capitalismul aventuros si speculativ si tot felul de capitalisme determinate politic, dar nu si intreprinderea rationala subsumata interventiei individuale, ci capital fix si calcule precise. Un asemenea sistem juridic si o astfel de administratie au fost disponibile pentru activitatea economica intr-o stare de relativa perfectiune legala doar in Occident.
.....
.., exista rationalizari ale vietii economice, ale cercetarii stiintifice, instructiei militare, dreptului si administratiei. Mai mult, fiecare dintre aceste domenii poate fi rationalizat in termenii unor .valori si scopuri extrem de diferite, ia ceea ce este rationa dintr-un punct de vedere poate bine sa fie irational dintr-un altul."

sociologul Max Weber - Etica protestanta si spiritul capitalismului, ed Incitatus 2003, pag 22-23; prima aparitie in 1920


"... cunoasterea si observatia de mare rafinament au existat si in alte parti, mai presus de toate in India, China, Babilonia si Egipt. Dar in Babilonia si in alte locuri astronomiei ii lipsea temelia matematica pe care a primit-o prima data de la greci, ceea ce face ca dezvoltarea ei sa fie inca si mai uimitoare."
pag. 13

PS: Daca vei dori performanta in acest domeniu, performezi in sistematizare si in folosirea intrumentelor in care decizia economica sa fie asistata de intrumente informatice ( de exemplu cele  din clasa business intelligenge

https://ro.wikipedia...ss_intelligence

--https://ro.wikipedia.org/wiki/Business_intelligence--

Edited by RomeoM, 11 December 2017 - 12:27.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate