Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Totul despre Pizza! (Pizzerie)
Last Updated: May 21 2024 09:04, Started by
Fetcu
, Nov 16 2017 19:23
·
4
#163
Posted 25 November 2017 - 14:34
Angajeazste la o pizzerie... Orice post prinzi, stai pana te saturi de mancat pizza si dupa pleci:)))
|
#164
Posted 25 November 2017 - 15:33
Am facut eu acu din 570 g faina aluatul, cu 333 grame apa si 2 grame drojdie, si 16 grame sare. Am impartit gramajele tale, pt ca nu fac din 1.7 kg ca nu are cine sa manance.
Am pus si ulei de masline, a iesit bine. Pana maine sta la frigider, vedem maine ce iese, o sa fac si poze. |
#165
Posted 25 November 2017 - 15:46
Deenman, on 25 noiembrie 2017 - 15:33, said: Am facut eu acu din 570 g faina aluatul, cu 333 grame apa si 2 grame drojdie, si 16 grame sare. Am impartit gramajele tale, pt ca nu fac din 1.7 kg ca nu are cine sa manance. Am pus si ulei de masline, a iesit bine. Pana maine sta la frigider, vedem maine ce iese, o sa fac si poze. Daca poti fa asa: imparte in 3 aluatul. faci maine o pizza, vezi cum iese, 2 doua parte o faci poimaine si vezi cum iese si a 3 parte o faci respoimaine si vezi cum iese! Scoti aluatul cate o parte pe zi de la frigider, il lasi plus minus 1 ora 2 sa se incalzeasca dupa il faci Palline de cat vrei tu de mare(eu fac de 280g) dupa le pui in ceva si le lasi la temperatura camerei vreo 5 6 ore(depinde de temperatura) sa creasca bine si pufoase! Ai grija sa nu prinda aer ca se usuca aluatul deasupra. Nici nu trebuie lasat prea mult la cald ca sa nu balteasca, si incearca sa il faci numai cu mana fara sucitor, ca sa nu scoti tot aerul din margini. Asa faci si a 2 zi si a treia, parerea mea e ca o sa ai mai bune rezultate in a 3 zi.. ( depinde si de faina oricum) Succes |
#166
Posted 25 November 2017 - 16:55
Sunt 900 grame+ am impartit in 4 bile. Maine fac 2 pizza (ton si ceapa) (branzeturi si rucola).
Aluatul l-am facut bile de 230 grame, l-am pus pe un tocator de plastic si le-am invelit cu folie alimentara. Vor sta in frigider de la ora 17 pana maine la pranz (19 ore). Inainte sa le fac, le scot din frigider si le las la crescut, dupa ma apuc de format. Lucrez doar cu mainile, fara sucitor/facalet. Faina am folosit tip 00 Boromir, drodjdiee putina. O sa iasa bine, dar o sa incerc ce a zis Razvan, sa bag blatul la cuptor pt 2-3 minute, dupa care sa-l scot si sa pun ingredientele. Eu am ramas fixat de la cozonac, ca nu ai voie sa deschizi cuptorul, nu ai voie sa-l scoti afara, pana nu e gata, deoarece daca ii dai aer rece, scade. Insa la pizza, ce sa mai scada, ca oricum fac blat subtire. Doar marginile o sa fie pufoase. O sa ung blatul cu ulei de masline, sa vad cum se rumeneste. Edited by Deenman, 25 November 2017 - 16:56. |
#167
Posted 25 November 2017 - 23:39
Nu le-am mai tinut la frigider ca de obicei. Au iesit bune.
[ https://i.imgur.com/tqqzwsM.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://i.imgur.com/m2PETEV.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://i.imgur.com/xMBfe2R.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#169
Posted 26 November 2017 - 08:55
77721, on 25 noiembrie 2017 - 23:39, said: Nu le-am mai tinut la frigider ca de obicei. Au iesit bune. [ https://i.imgur.com/tqqzwsM.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://i.imgur.com/m2PETEV.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://i.imgur.com/xMBfe2R.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Îmi place ca partea de margine a ieșit aerata. Deci grosimea e dată de bulele de aer formate în interior. |
#170
Posted 26 November 2017 - 13:12
rzvanpopescu, on 26 noiembrie 2017 - 08:55, said:
În cuptoarele obișnuite e greu sa obții o margine rumena și în același timp sa nu fie prea coapta. Îmi place ca partea de margine a ieșit aerata. Deci grosimea e dată de bulele de aer formate în interior. Ai perfecta dreptae acolo. Mie mi-a iesit putin galbuie la margini si maronie la baza(lumina joaca feste in poze). Dar daca vrei sa fie rumenita la margine, trebuie sa te astepti sa fie crocanta peste tot unde nu are toping, si personal imi displace textura a la paine prajita. Ce a fost surprinzator, este ca am folosit mai putina drojide dupa cum m-ati sfatuit si am lasat-o margine mai putin groasa de aluat cand am intins-o. Nici aluatul nu a crescut asa mult ca de obicei cand puneam mai multa drojdie, si a fost o cantitate mai mica(320g vs 350g+), insa a fost foarte elastic. |
#171
Posted 26 November 2017 - 15:48
Imi pare rau ca nu prea am timp sa fac eu la cuptor electric normal... Dar tin minte ca am facut odata si a iesit f bine.
Oricum iti recomand sa incerci odata sa lasi aluatul sa stea vreo 3 zile la frigider, dupa sa il scoti cateva ore(intre 5 si 8 ore(depinde de temperatura) ) si dupa faci pizza cu el, poate ai rezultate mai bune Inca o chestie importanta... Pune aluatul gramada in frigider, dupa 3 zile il scoti si il faci Palline si il lasi in camera sa creasca bine(aproape dubla sa fie pallina) Sa stii ca chestia asta ii foarte importanta Si sa nu pui mai mult de 2 3 g de drojdie la litru de apa... Nui bine nici pentru aluat ca accelerezi cresterea si nici pentru stomacul tau |
#172
Posted 26 November 2017 - 16:06
Fetcu, tehnica ta descrisa mai sus, ai încercat-o și cu făină românească? Parcă m-aș pune la o încercare în care sa las sa dospească atât cât zici tu, dar din experiențele mele, aluatul lasat la frigider aprox 24 de pre nu prea a mai avut putere sa crească în cuptor. Adevărul e ca eu pun cam 9 grame de drojdie la litrul de apa. Tu cum pui mai puțina, cred ca aluatul dospeste în alt ritm.
|
|
#173
Posted 26 November 2017 - 16:50
Ii foarte importanta faina!!
Eu folosesc Caputto albastru si Caputto sac rosu Cu faina veche care o aveam(ceva local) nu imi iesea... |
#174
Posted 26 November 2017 - 19:58
Din păcate faina aceea nu se găsește în România. Sau nu știu eu unde sa caut. Eu cele mai bune rezultate la o fermentare de 24 ore le-am avut cu o faina italiana tip 00, care btw nu are nici o asemănare sau legătură cu făină 000 de la noi.
|
#175
Posted 27 November 2017 - 16:11
Dacă ieri a fost duminica, a fost zi de pizza. Una cu de toate, și una cu mozzarella și sos de roșii.
IMG_20171126_203246.jpg 40.92K
32 downloads
IMG_20171126_203827.jpg 69.42K
38 downloads
IMG_20171126_203835.jpg 57.56K
39 downloads
IMG_20171126_203850.jpg 63.47K
40 downloads
IMG_20171126_203945.jpg 48.96K
40 downloads
IMG_20171126_204216.jpg 95.5K
46 downloads
IMG_20171126_204806.jpg 100.76K
60 downloads
IMG_20171126_205457.jpg 111.28K
56 downloads
IMG_20171126_210902.jpg 105.94K
55 downloads
|
#176
Posted 27 November 2017 - 19:19
Bravoo! A iesit buna ?
Cat timp a stat la cuptor si la cate grade? |
#177
Posted 27 November 2017 - 20:10
Foarte buna, în special margehrita. Temperatura e de 300 grade. Nu știu dacă e reala, dar asa zice cuptorul. Iar timp în cuptor.. Cred ca în jur de 6 minute. Data viitoare cred ca fac 4 fromaggi.
|
|
#178
Posted 29 November 2017 - 04:43
77721, on 25 noiembrie 2017 - 23:39, said:
Nu le-am mai tinut la frigider ca de obicei. Au iesit bune. [ https://i.imgur.com/tqqzwsM.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://i.imgur.com/m2PETEV.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://i.imgur.com/xMBfe2R.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#179
Posted 01 December 2017 - 16:16
Am facut vreo 6, am avut invitati.
IMG_20171201_155551.jpg 43.91K
60 downloads
IMG_20171201_154930.jpg 59.2K
70 downloads
IMG_20171201_152248.jpg 66.88K
78 downloads
|
#180
Posted 01 December 2017 - 19:06
Cam care sunt cerintele pentru a intra pe lista de invitati? )
|
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users