Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Here goes nothing

BCR sau Raiffeisen

Visual Studio 2022 instaleaza Epi...

Sfat alegere parbriz
 EMAG - recenzii false facute de ei?

Recomandare telefon 900-950

Nivel de trai

Semnal bun da'... prost
 De ce statiile de radio FM nu ren...

Pe unde pot sa gasesc statistici ...

Este reconditionat acest laptop?

Prelungire fire electrice
 Amintiri despre satelit si retran...

Care este cel mai bun mod de a pr...

Recomandare centrala termica apar...

samsung Xcover 5 Nu mai vrea
 

Totul despre Pizza! (Pizzerie)

* * * * * 4 votes
  • Please log in to reply
348 replies to this topic

#163
Fetcu

Fetcu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 350
  • Înscris: 19.07.2014
Angajeazste la o pizzerie... Orice post prinzi, stai pana te saturi de mancat pizza si dupa pleci:)))

#164
Deenman

Deenman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,570
  • Înscris: 22.09.2013
Am facut eu acu din 570 g faina aluatul, cu 333 grame apa si 2 grame drojdie, si 16 grame sare. Am impartit gramajele tale, pt ca nu fac din 1.7 kg ca nu are cine sa manance.

Am pus si ulei de masline, a iesit bine. Pana maine sta la frigider, vedem maine ce iese, o sa fac si poze.

#165
Fetcu

Fetcu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 350
  • Înscris: 19.07.2014

View PostDeenman, on 25 noiembrie 2017 - 15:33, said:

Am facut eu acu din 570 g faina aluatul, cu 333 grame apa si 2 grame drojdie, si 16 grame sare. Am impartit gramajele tale, pt ca nu fac din 1.7 kg ca nu are cine sa manance.

Am pus si ulei de masline, a iesit bine. Pana maine sta la frigider, vedem maine ce iese, o sa fac si poze.
Cate portii sunt?

Daca poti fa asa: imparte in 3 aluatul.  faci maine o pizza, vezi cum iese,  2 doua parte o faci poimaine si vezi cum iese si a 3 parte o faci respoimaine si vezi cum iese!
Scoti aluatul cate o parte pe zi de la frigider, il lasi plus minus 1 ora 2 sa se incalzeasca dupa il faci Palline de cat vrei tu de mare(eu fac de 280g) dupa le pui in ceva si le lasi la temperatura camerei vreo 5 6 ore(depinde de temperatura) sa creasca bine si pufoase! Ai grija sa nu prinda aer ca se usuca aluatul deasupra. Nici nu trebuie lasat prea mult la cald ca sa nu balteasca, si incearca sa il faci numai cu mana fara sucitor, ca sa nu scoti tot aerul din margini. Asa faci si a 2 zi si a treia, parerea mea e ca o sa ai mai bune rezultate in a 3 zi.. ( depinde si de faina oricum) Succes

#166
Deenman

Deenman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,570
  • Înscris: 22.09.2013
Sunt 900 grame+  am impartit in 4 bile. Maine fac 2 pizza (ton si ceapa) (branzeturi si rucola).

Aluatul l-am facut bile de 230 grame, l-am pus pe un tocator de plastic si le-am invelit cu folie alimentara. Vor sta in frigider de la ora 17 pana maine la pranz (19 ore). Inainte sa le fac, le scot din frigider si le las la crescut, dupa ma apuc de format. Lucrez doar cu mainile, fara sucitor/facalet.  Faina am folosit tip 00 Boromir, drodjdiee putina.

O sa iasa bine, dar o sa incerc ce a zis Razvan, sa bag blatul la cuptor pt 2-3 minute, dupa care sa-l scot si sa pun ingredientele. Eu am ramas fixat de la cozonac, ca nu ai voie sa deschizi cuptorul, nu ai voie sa-l scoti afara, pana nu e gata, deoarece daca ii dai aer rece, scade. Insa la pizza, ce sa mai scada, ca oricum fac blat subtire. Doar marginile o sa fie pufoase.

O sa ung blatul cu ulei de masline, sa vad cum se rumeneste.

Edited by Deenman, 25 November 2017 - 16:56.


#167
77721

77721

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 228
  • Înscris: 07.02.2010
Nu le-am mai tinut la frigider ca de obicei. Au iesit bune.
[ https://i.imgur.com/tqqzwsM.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://i.imgur.com/m2PETEV.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://i.imgur.com/xMBfe2R.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#168
Fetcu

Fetcu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 350
  • Înscris: 19.07.2014
Da tot nu sa rumenit marginea...
Sa aveti pofta :))

#169
rzvanpopescu

rzvanpopescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 117
  • Înscris: 21.08.2015

View Post77721, on 25 noiembrie 2017 - 23:39, said:

Nu le-am mai tinut la frigider ca de obicei. Au iesit bune.
[ https://i.imgur.com/tqqzwsM.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://i.imgur.com/m2PETEV.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://i.imgur.com/xMBfe2R.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
În cuptoarele obișnuite e greu sa obții o margine rumena și în același timp sa nu fie prea coapta.
Îmi place ca partea de margine a ieșit aerata. Deci grosimea e dată de bulele de aer formate în interior.

#170
77721

77721

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 228
  • Înscris: 07.02.2010

View Postrzvanpopescu, on 26 noiembrie 2017 - 08:55, said:

În cuptoarele obișnuite e greu sa obții o margine rumena și în același timp sa nu fie prea coapta.
Îmi place ca partea de margine a ieșit aerata. Deci grosimea e dată de bulele de aer formate în interior.

Ai perfecta dreptae acolo. Mie mi-a iesit putin galbuie la margini si maronie la baza(lumina joaca feste in poze). Dar daca vrei sa fie rumenita la margine, trebuie sa te astepti sa fie crocanta peste tot unde nu are toping, si personal imi displace textura a la paine prajita. Ce a fost surprinzator, este ca am folosit mai putina drojide dupa cum m-ati sfatuit si am lasat-o margine mai putin groasa de aluat cand am intins-o. Nici aluatul nu a crescut asa mult ca de obicei cand puneam mai multa drojdie, si a fost o cantitate mai mica(320g vs 350g+), insa a fost foarte elastic.

#171
Fetcu

Fetcu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 350
  • Înscris: 19.07.2014
Imi pare rau ca nu prea am timp sa fac eu la cuptor electric normal...  Dar tin minte ca am facut odata si a iesit f bine.
Oricum iti recomand sa incerci odata sa lasi aluatul sa stea vreo 3 zile la frigider, dupa sa il scoti cateva ore(intre 5 si 8 ore(depinde de temperatura) ) si dupa faci pizza cu el, poate ai rezultate mai bune ;)

Inca o chestie importanta... Pune aluatul gramada in frigider, dupa 3 zile il scoti si il faci Palline si il lasi in camera  sa creasca bine(aproape dubla sa fie pallina) Sa stii ca chestia asta ii foarte importanta

Si sa nu pui mai mult de 2 3 g de drojdie la litru de apa... Nui bine nici pentru aluat ca accelerezi cresterea si nici pentru stomacul tau

#172
rzvanpopescu

rzvanpopescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 117
  • Înscris: 21.08.2015
Fetcu, tehnica ta descrisa mai sus, ai încercat-o și cu făină românească? Parcă m-aș pune la o încercare în care sa las sa dospească atât cât zici tu, dar din experiențele mele, aluatul lasat la frigider aprox 24 de pre nu prea a mai avut putere sa crească în cuptor. Adevărul e ca eu pun cam 9 grame de drojdie la litrul de apa. Tu cum pui mai puțina, cred ca aluatul dospeste în alt ritm.

#173
Fetcu

Fetcu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 350
  • Înscris: 19.07.2014
Ii foarte importanta faina!!

Eu folosesc Caputto albastru si Caputto sac rosu

Cu faina veche care o aveam(ceva local) nu imi iesea...

#174
rzvanpopescu

rzvanpopescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 117
  • Înscris: 21.08.2015
Din păcate faina aceea nu se găsește în România. Sau nu știu eu unde sa caut. Eu cele mai bune rezultate la o fermentare de 24 ore le-am avut cu o faina italiana tip 00, care btw nu are nici o asemănare sau legătură cu făină 000 de la noi.


#175
rzvanpopescu

rzvanpopescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 117
  • Înscris: 21.08.2015
Dacă ieri a fost duminica, a fost zi de pizza. Una cu de toate, și una cu mozzarella și sos de roșii. Attached File  IMG_20171126_203246.jpg   40.92K   32 downloadsAttached File  IMG_20171126_203827.jpg   69.42K   38 downloadsAttached File  IMG_20171126_203835.jpg   57.56K   39 downloadsAttached File  IMG_20171126_203850.jpg   63.47K   40 downloadsAttached File  IMG_20171126_203945.jpg   48.96K   40 downloadsAttached File  IMG_20171126_204216.jpg   95.5K   46 downloadsAttached File  IMG_20171126_204806.jpg   100.76K   60 downloadsAttached File  IMG_20171126_205457.jpg   111.28K   56 downloadsAttached File  IMG_20171126_210902.jpg   105.94K   55 downloads

#176
Fetcu

Fetcu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 350
  • Înscris: 19.07.2014
Bravoo! A iesit buna ?

Cat timp a stat la cuptor si la cate grade?

#177
rzvanpopescu

rzvanpopescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 117
  • Înscris: 21.08.2015
Foarte buna, în special margehrita. Temperatura e de 300 grade. Nu știu dacă e reala, dar asa zice cuptorul. Iar timp în cuptor.. Cred ca în jur de 6 minute. Data viitoare cred ca fac 4 fromaggi.

#178
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,677
  • Înscris: 03.12.2014

View Post77721, on 25 noiembrie 2017 - 23:39, said:

Nu le-am mai tinut la frigider ca de obicei. Au iesit bune.
[ https://i.imgur.com/tqqzwsM.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://i.imgur.com/m2PETEV.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://i.imgur.com/xMBfe2R.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
mie-mi pare foarte bună

#179
Deenman

Deenman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,570
  • Înscris: 22.09.2013
Am facut vreo 6, am avut invitati.Attached File  IMG_20171201_155551.jpg   43.91K   60 downloadsAttached File  IMG_20171201_154930.jpg   59.2K   70 downloadsAttached File  IMG_20171201_152248.jpg   66.88K   78 downloads

#180
Elenistic

Elenistic

    Distrug pesedisti pe banda rulanta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,803
  • Înscris: 19.06.2017
Cam care sunt cerintele pentru a intra pe lista de invitati? :))

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate