Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei
 Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024
 Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica
 Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila
 

Intretinerea la blocurile vechi si noi

- - - - -
  • Please log in to reply
68 replies to this topic

#55
LauCalin

LauCalin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,143
  • Înscris: 08.12.2008

View PostBlueKing-69, on 04 septembrie 2017 - 09:34, said:

Plus cand mai ai vreo problema / iti mai pica vreun reper ceva... inevitabil la verificari iti fac ei si o lista cu ce ar trebui schimbat.

Inevitabil nu e chiar asa. Si iti spun din experienta. O centrala de 10 ani mai poate merge fara probleme inca 5-6 ani.
Cand esti legat la oras, in fiecare an se face revizie si timp de doua saptamani nu ai apa calda. Si inca o chestie. In majoritatea oraselor "tevaraia" e foarte veche si avarii sunt mai mereu. Asta inseamna zile in sir fara apa calda si/sau caldura. Bineinteles ca si centrala termica se poate strica, iar reparatia ei poate fi costisitoare... sau nu. Chiar daca ajungi sa o repari si o data la 2-3 ani sa zicem bagi in ea 300-400-500 de lei, confortul pe care ti-l da face ca aceste costuri (care in general sunt mai mici fara de cele de la RADET si am explicat asta in comentariul meu anterior), sa compenseze.

#56
alex1vasile

alex1vasile

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,820
  • Înscris: 08.11.2016

View PostLauCalin, on 04 septembrie 2017 - 13:33, said:


Asta inseamna zile in sir fara apa calda si/sau caldura.
... Apa ajunge in centrala prin niste tevi... care sunt conectate la alte tevi... ale furnizorului de apa... de obicei Apa Nova in BUcuresti.
Deci... daca ai centrala nu inseamna ca ai apa calda mereu... Asa cum se strica tevile de apa calda (pentru cei in sistem centralizt), se strica si cele de apa rece...

Quote

confortul pe care ti-l da face ca aceste costuri (care in general sunt mai mici fara de cele de la RADET si am explicat asta in comentariul meu anterior), sa compenseze.
confortul e mai mult psihic, prin faptul ca poti controla temperatura in apartament (de obicei se pune si termostat).
Costurile totale pe 10 ani sunt mai mari la centrala termica (vorbesc de Bucuresti), plus poluarea, plus spatiul ocupat in apartament.

#57
LauCalin

LauCalin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,143
  • Înscris: 08.12.2008
Ma rog, eu nici nu m-am gandit la spatiul ocupat (ca nu e cat un sifonier) si nici la poluare (ca nu salvez pinguinii de la pol daca renunt la centrala). O masina polueaza mai mult decat o centrala. Ideea e ca nu de putine ori se intampla ca aceste conducte sa cedeze tocmai datorita temperaturilor ridicate pe care le are apa calda. Dupa atatea zeci de ani e de inteles. Ca sa nu mai zicem ca sunt orase in tara care nu mai au caldura si apa calda deloc, precum Galati. Deci eu o vad si ca o solutie mai safe. Daca faci o verificare in octombrie, poti sa fii sigur sau aproape sigur ca in mijlocul iernii nu te vei trezi fara caldura si apa calda, in conditiile in care vei plati mai putin pentru treaba asta.
Iar la faza cu spartul peretilor... poti sa te orientezi spre un apartament nou sau vechi care deja are centrala si ai rezolvat.

#58
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,225
  • Înscris: 13.03.2017

View Postalex1vasile, on 04 septembrie 2017 - 12:48, said:

Iar "Pinocchio" se scrie cu un singur "c".

Posted Image  Vezi pe Goagăl cum se scrie exact Posted Image

View Postalex1vasile, on 04 septembrie 2017 - 12:48, said:

Ceea ce dovedeste fie ca stai tot timpul lipit de centrala, fie ca nu stii ce faci... Daca nu esti acasa, cine porneste acel buton... ?

Ceea ce dovedeste ca nu prea intelegi despre ce este vorba dar … no comment Posted Image

#59
alex1vasile

alex1vasile

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,820
  • Înscris: 08.11.2016

View PostNaijax, on 04 septembrie 2017 - 14:12, said:

Ceea ce dovedeste ca nu prea intelegi despre ce este vorba dar … no comment Posted Image
astept sa ma luminezi, naijax.

#60
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,225
  • Înscris: 13.03.2017

View Postalex1vasile, on 04 septembrie 2017 - 14:34, said:

astept sa ma luminezi, naijax.

Nu prea pot deoarece, asa cum ti-am explicat, comutatorul este pe OFF Posted Image
Oricum, sunt absolut convins ca gasesti toate detaliile necesare pe Goagăl exact intre Pinocchio si Pinochio (cu un singur “c”) Posted Image

#61
alex1vasile

alex1vasile

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,820
  • Înscris: 08.11.2016

View PostNaijax, on 04 septembrie 2017 - 14:42, said:

oricum, sunt absolut convins ca gasesti toate detaliile necesare pe Goagăl exact intre Pinocchio si Pinochio (cu un singur “c”) Posted Image
asa este, mea culpa.

dar, in afara de acest offtopic, ceva util pentru forum poti adauga, sau ramai la stadiul de mai sus  ?

Edited by alex1vasile, 04 September 2017 - 14:44.


#62
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,225
  • Înscris: 13.03.2017

View Postalex1vasile, on 04 septembrie 2017 - 14:44, said:

dar, in afara de acest offtopic, ceva util pentru forum poti adauga, sau ramai la stadiul de mai sus  ?

Deci
Initiatorul doreste sa afle daca intretinerea la blocurile noi, este mai mare decat la cele vechi precum si  daca apartamentele noi au zidurile dintre camere facute rigips.
Raspunsuri mai mult decat suficiente au fost inaintate de mai multi forumisti – sa facem un recap;
La blocurile vechi e adesea incalzire de la RADET si de obicei gigacoloria e subventionata masiv. De asemenea se platesc aiurea pierderi importante de agent termic.
Blocurile noi sunt mai bine izolate de unde rezulta o factura mai mica la incalzire dar sunt si blocuri vechi (putine) izolate relativ corespunzator dar RADET-ul tot te “rupe”.
De asemenea, in blocurile vechi izolate relativ corespunzator dar cu incalzire de la RADET, se fura caldura la greu iar pierderile sunt imense din cauza celor care manaresc repartitoarele si stau cu geamurile deschise + pierderile clasice (si recunoscute) RADET.
In blocurile noi, care sunt administrate de dezvoltatori, cheltuielile de intretinere sunt mai mari pentru ca de obicei se aplica niste taxe aditionale de admnistrare. Pe romaneste, cheltuielile sunt umflate de dezvoltatorii administratori la care se adauga costurile cu cu paza, monitorizarea video, bla-bla-bla.
In schimb, acolo unde aceste responsabilitati au fost preluate de asociatia de proprietari, cheltuielile sunt cu mult mai mici.
In ceea ce priveste diferenta de costuri totale (intretinere+administratie) intre blocurile noi si cele vechi pot sa spun ca in ansamblurile rezidenţiale administrate de dezvoltatori si care au alte servicii (paza, monitorizare video, bla-bla-bla) costurile pot fi sensibil mai mari decat in blocurile vechi dar situatia se schimba daca sunt administrate de asociatia de proprietari caz in care cheltuielile, insumate pe un an, pot fi egale sau chiar mai mici decat la blocurile vechi.
In ceea ce priveste zidurile dintre camere sa fie foarte clar. Ele sunt din BCA sau caramida (in functie de solutia aleasa de constructor). In cel mai rau caz peretii/tavanul sunt placati cu placi de rigips din cauza costului mai mic cu finisarea dar se pot tencui clasic caz in care termenul de predare este un pic mai mare.
E bine pana aici?

#63
alex1vasile

alex1vasile

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,820
  • Înscris: 08.11.2016
Da, e destul de clar si sunt de acord cu textul tau.

#64
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,225
  • Înscris: 13.03.2017

View Postalex1vasile, on 04 septembrie 2017 - 15:21, said:

Da, e destul de clar si sunt de acord cu textul tau.

Multumesc frumos
Acum putem sa luam in discutie interminabila disputa bloc nou vs bloc vechi.
Personal as cumpara un apartament doar intr-un bloc nou din urmatoarele motive;
- Sunt construite cu materiale noi si tehnologii noi
- Toate retelele electrice+instalatiile (apa, gaz) sunt noi  deci mult mai durabile
- Planificarea apartamentelor este mai confortabila
- Avantajele la achitarea unui apartament intr-un imobil nou sunt evidente. Ex. – la terminarea platii in cazul in care ai credit ipotecar pe 30 de ani, imobilul va avea varsta de …30~40 de ani…daca aleg ap. intr-un bloc vechi, la terminarea platii acesta va avea 70~80 anisori caz in care, chiar daca prin absurd nu va avea bulina rosie, toate instalatiile vor fi praf
- Apartamentul dintr-o clădire nouă nu are o „istorie” pe cand unul intr-un imobil vechi poate fi plin de surprize neplacute. Ex. – in el erau ținute pisici sau câini din care cauză în apartament a rămas un miros neplăcut – sau – in el a zacut un cadavru (posibil mai multe) rezultatul unei crime oribile. In mod sigur la cumpararea apartamentului aceste detalii (acolo unde exista) vor fi ascunse cu grija.
- Intr-un ap. vechi vei fi nevoit să schimbi totul - prize,intrerupatoare, vopsea, tavan, uși, cada, etc. (lucrari care pot costa foarte scump) pe cand intr-un ap. nou investesti banii astia in altceva. Poate vreau un sistem Hi-Fi decent. Sigur, este posibil ca fostul proprietar sa fi facut anumite lucrari in ap. vechi dar materialele folosite si calitatea lucrarilor … am vazut, m-am ingrozit, am plecat
- Vecinii intr-un apartament vechi pot fi in marea majoritate oameni batrani, bolnavi, saraci, nebuni etc. pe cand intr-un bloc nou majoritatea sunt tineri (de varsta mea) si ne intelegem de minune
- Daca vrei sa faci o reparație generala la blocul vechi este posibil sa ai o problema majora din cauza vecinilor batrani, bolnavi, saraci, nebuni, care nu au bani sau pur si simplu nu vrea muschii lor reabilitare de ex.

Edited by Naijax, 04 September 2017 - 16:13.


#65
alex1vasile

alex1vasile

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,820
  • Înscris: 08.11.2016
Asa este, eu am trecut printr-o renovare destul de amanuntita a unui apartament vechi (cel in care locuiesc acum).

Avantajul (foarte mare pentru mine) blocurilor vechi a fost locatia. Blocul meu e la 100m de gura de metrou Grivita... Nu a existat bloc nou in aceasta zona in 2010 cand cautam eu. Existau unele, dar erau la ~ 1km distanta, si aveau o situatie juridica incerta (si erau nefinalizate atunci). Intre timp, s-au finalizat si s-au vandut, in mare parte, din ce am inteles eu, cu preturi frumusele (80k 2 camere, 100k 3 camere).
Tot pe acolo am ajuns si eu la final , deci nu a fost o "afacere" din punct de vedere financiar ( e drept ca incluzand mobila si electrocasnicele, care la blocul nou ar trebui contabilizate distinct ).
Dar a fost o mare reusita pentru cazul familiei mele, pentru ca atat eu cat si sotia ajungem foarte usor la serviciu... Masina o scoatem doar in weekend.

Nu vreau sa intru in polemica nou versus vechi, sunt topicuri dedicate pentru asa ceva. Mentionez doar ca , din pacate, majoritatea "defectelor" apartamentelor vechi se pot regasi si la cele noi... constructii slabe , proiecte slabe, vecini indoielnici, etc.

#66
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007

View PostAstute, on 25 august 2017 - 21:34, said:


Pe ce te bazezi cand spui asta ?
Oricat de fomist ar fi dezvoltatorul, la structura de rezistenta a blocului nu face rabat, nimeni nu vrea sa aiba vietile unor oameni pe constiinta.
Daca e sa dea buleala o face la finisaje, folosind materialele cele mai ieftine, dar nu la structura blocului
Il doare-n cur pe dezvoltator ca a cazut blocul vandut si au murit "n" persoane....Eu zic sa mergi prin santierele patriei si sa vezi cum se construieste .....La peste 60 % din cazuri te iei cu mainile de par.....si nu trebuie sa fi profesor la facultatea de constructii ca sa vezi ca fundatia are 1 m la bloc de 10 nivele, ca fierul beton e mai rosu decat arama, ca betonul se toarna la - 20 grade sau cand ploua torential...etc....

#67
TheWarrior

TheWarrior

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,065
  • Înscris: 16.10.2007
Cu totii ati punctat aspectele importante.
Eu as repeta problema locatiei ansamblurilor noi. De cele mai multe ori sunt la periferie, Chiajna, Bragadiru, Pantelimon.
Eu am copilarit in centru. Ce era dincolo de Piata Muncii, Sincai, Chirigiu, numeam periferie.
Acum Drumul Sarii se cheama semicentral.
Toata lumea are masina, dar ne putem intoarce iarasi la o criza energetica, istoria se poate repeta.
Nu ati amintit de copii, cand vor aparea ii veti da la scolile de cartier, liceele bune sunt in centru.

Se construieste si in zona centrala, dar preturile sunt prohibitive. Vezi Panduri

Nu ati vorbit de graba cu care se construieste si lipsa unei viziuni in ceea ce priveste PUZ-ul.
Vedeti aici Popesti. Totul e de-a valma, blocuri, vile, case.
Dadea aseara la stiri  situatia dupa ploaie in Popesti.
E dramatic.
Eu stau in Berceni acum, intr-un bloc vechi.
Nici nu am stiut ca a plouat 35l/mp, pe cand in Popesti niste tineri.... scoteau apa ce refulase din WC cu forasul.

Nu zice nimeni ca nu e bine sa stai intre tineri (cine si-a permis credit de 30-50k are si o educatie bineinteles) dar sa stiti ca si batraneii sunt linistiti, nu asculta muzica la nivel ridicat, nu scartaie patul la 12 noaptea, samd.

PS, eu nu sunt chiar asa batran, dar am boxe ce insumeaza 300W si nu le-am dat niciodata la max.

Edited by TheWarrior, 05 September 2017 - 06:15.


#68
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,225
  • Înscris: 13.03.2017
Inteleg din postarea ta ca te referi exclusiv la Bucuresti ceea ce este o greseala majora dupa parerea mea dintr-un motiv foarte simplu – oricat de mult le-ar placea unora sa creada, soarele nu rasare in Bucuresti iar daca exista zone unde totusi “rasare”, este palid rau.
Nu cunosc Bucurestiul foarte bine (nici nu-mi doresc) dar nu m-as muta acolo nici daca mi-ar fi donata casa poporului.
In ceea ce priveste copii nu inteleg de ce facem din tantar armasar. Liceele “bune”, in aproape toate orasele patriei, sunt situate de obicei in centru si rata de promovare la bacalaureat este standard – 70~75%. Intr-un cuvant, daca loazele sunt inclinate spre carte vor avea success daca nu … poti sa-i meditezi si cu profesori de la Duke University sau Cambridge ca nu se lipeste nimic de ei.
Aici discutia se poate dezvolta dar dupa parerea mea o mare parte (chiar uriasa) din vina cand vine vorba despre educatia copiilor apartine exclusiv parintilor acestia de multe ori  fiind fara voia lor cei mai mari dusmani ai propriilor copii.
Desigur ca batraneii sunt linistiti mai ales ca “partidul nostru drag” are grija de linistea lor dar sunt incapatanati rau sau chiar nebuni (unii dintre ei). Daca vrei sa zugravesti casa scarii sau sa schimbi toate partile comune ale instalatiei de apa s-ar putea sa ai o problema majora. Multi nu au bani sau pur si simplu nu vrea muschii lor sa schimbe nimic. Am fost martorul unui episod tragico comic in legatura cu reabilitarea unui bloc. Desi o mare parte din bani veneau de la primarie iar restul de bani se plateau in rate … soc… mai mult de jumatate din proprietari nici nu voiau sa auda de asa ceva. Exemplele pot continua.

Edited by Naijax, 05 September 2017 - 09:02.


#69
TheWarrior

TheWarrior

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,065
  • Înscris: 16.10.2007

View PostNaijax, on 05 septembrie 2017 - 09:01, said:

oricat de mult le-ar placea unora sa creada, soarele nu rasare in Bucuresti iar daca exista zone unde totusi “rasare”, este palid rau.

Aici discutia se poate dezvolta dar dupa parerea mea o mare parte (chiar uriasa) din vina cand vine vorba despre educatia copiilor apartine exclusiv parintilor acestia de multe ori  fiind fara voia lor cei mai mari dusmani ai propriilor copii.
Vrem sau nu, ora exacta se da la Bucuresti. Ceea mai mare parte din PIB-ul tari vine din Bucuresti si Ilfov.
Nici mie nu (mai) imi place Bucurestiul, abia astept sa ies la pensie si sa ma car de aici.

Cu parere de rau pot spune, cu toata stradania copiilor si parintilor daca mediul unde invata copii este unul nociv nu ai ce face.
Dau exemplul unor orasele din Valea Jiului, unde nu ia nimeni bac-ul. Copilul tau ce ar face acolo? Probabil ca ar lua bac-ul, dar cu conditia sa reia la materiile de examen cu un profesor in particular.
Cu toata vointa profesorului, daca nivelul e scazut si/sau nu exista vointa de a invata din partea copiilor, orele vor trece degeaba.
In afara de cateva orase mari din tara nu ai ce alege.
Crezi ca de prostii isi trimit potentatii vremurilor de azi odraslele in Elvetia sau mai stiu eu pe unde?

Conteaza unde iti primesti educatia, chiar si gradinita.
Copilul tau va copia atitudinea celor din anturaj, limbaj, jargon, obiceiuri, imbracaminte, absolut totul, ca altfel va fi izolat.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate