Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Masina de tuns... buruieni

Recomandare drona

Exista un soft care sa reia autom...

Identificare plante
 Cum declari o variabila care nu s...

Schimbare certificat de inmatricu...

Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...
 Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...
 Dashcam

Mini server - VMware

betano.ro

Poveste fara sfarșit
 

27 de banci din Romania au inregistrat pierderi timp de 6 ani

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
46 replies to this topic

#37
titi_greucean

titi_greucean

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,602
  • Înscris: 14.06.2017
Culmea e ca bancile cu capital romanesc Libra sau Transilvania au cele mai mici dobanzi la credite, cele mai mici comisioae la carduri. Oare de ce? Se pare ca o banca cu cat e mai mare cu atat te fura mai mult.

#38
mihai_gelu

mihai_gelu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,531
  • Înscris: 18.06.2013
iunie 2017

Operațiunile băncii Veneto Banca urmează să fie preluate de Intesa.
Banca Centrală Europeană (BCE) a solicitat închiderea băncii italiene Veneto, activele acesteia urmând să fie preluate de Intesa Sanpaolo, în timp ce activele neperformante, inclusiv creditele, vor ajunge într-un fond special.
Aceasta în contextul în care Veneto Banca şi Banca Popolare di Vicenza nu au fost cumpărate în forma actuală, autoritățile italiene încercând să salveze cele două instituții.
În România, Veneto Banca are o cotă de piață de doar 1%, în  timp ce Intesa Sanpaolo are de asemenea acțiuni în România, o eventuală fuziune generând o combinațe nouă pentru piața bancară autohtonă.
Veneto Banca a fost scoasă la vânzare la sfârșitul anului trecut, existând potențial interes din partea OTP și Banca Transilvania.

Piraeus Bank, cea mai mare bancă elenă în funcţie de active, vrea să vândă toate afacerile din regiunea balcanică, inclusiv din România, să să reducă creditele neperformante, în cadrul planului strategic valabil până în 2020, a declarat noul director general al instituţiei financiare, Christos Megalou, transmite Reuters.

Romanian International Bank (RIB) a devenit Idea Bank (deținută de polonezii de la Getin Holding care au preluat RIB în decembrie 2013). Conferinta de lansare a noii indentitati a avut loc miercuri, 22 aprilie 2015. Am participat la ea și am aflat lucruri, pe care vi le împărtășesc și dumneavoastră.
Lansarea din România are loc la 6 zile după ce Idea Bank SA, controlată de miliardarul polonez Leszek Czarneki,....

Marfin Bank România, una dintre băncile din a doua partea a clasamentului, a fost scoasă din nou la vânzare de către Fondul de Rezoluţie din Cipru, după ce discuţiile şi negocierile cu Bank of Beirut au eşuat.
Conform unor surse de pe piaţa bancară, „Marfin este din nou pe piaţă la vânzare. Deal-ul cu libanezii a căzut, aşa că se caută un cumpă­ră­tor prin negociere directă“.
Marfin Bank România a ajuns în mâinile Fondului de Rezoluţie din Cipru după falimentele şi restruc­turările de pe piaţa bancară cipriotă apăru­te după criza grecească începută în 2010.

Edited by mihai_gelu, 12 August 2017 - 21:55.


#39
MicroEdge

MicroEdge

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,282
  • Înscris: 16.08.2016

View Posttiti_greucean, on 12 august 2017 - 21:34, said:

Culmea e ca bancile cu capital romanesc Libra sau Transilvania au cele mai mici dobanzi la credite, cele mai mici comisioae la carduri. Oare de ce? Se pare ca o banca cu cat e mai mare cu atat te fura mai mult.
La ing nu am avut comisioane in 10 ani ☺

#40
mihai_gelu

mihai_gelu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,531
  • Înscris: 18.06.2013
ProCredit Bank a intrat pe piața din România în anul 2002 și reprezintă rezultatul unui parteneriat între mai multe instituții financiare, printre care Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), International Finance Corporation (IFC) - și Commerzbank[3]. În mai 2007, grupul ProCredit opera în 19 țări pe trei continente[4].
ProCredit Holding este cel mai mare acționar al ProCredit Bank România, cu o deținere de 32,22%, în timp ce Commerzbank are o deținere de 21,02%[5]. BERD controlează 16,53% din acțiuni, KfW - 13,21%, IFC - 12,06%, Internationale Projekt Consult (IPC) - 4,96%[5][6].


2016 - Bank of Cyprus îşi grăbeşte exitul din România. Un pachet de credite retail a fost preluat de Banca Transilvania.
Bank of Cyprus a avut anul trecut o tenta­tivă de a vinde la pachet tot porto­fo­liul de credite locale, dar într-un final a decis să schimbe strategia, preţul ofe­rit de potenţialii cumpărători fiind con­si­derat prea mic. Fondul de investiţii Sankaty şi Banca Europeană de Re­cons­­trucţie şi Dezvoltare (BERD) oferi­seră circa 100 mil. euro pentru pachetul de credite de peste o jumătate de miliard de euro, care includea finan­ţări performante şi neperformante.
Bank of Cyprus se retrage de pe piaţa locală după ce sucursala de la Bucureşti a trecut printr-o criză majoră în primăvara anului 2013 şi a fost nevoită să-şi vândă portofoliul de retail către Marfin. Banca a fost închisă atunci timp de o lună după ce s-a confruntat cu un val uriaş de retrageri din depozite din cauza problemelor băncii-mamă din Cipru. Sucursala de la Bucureşti mai administrează acum doar creditele corporate şi un portofoliu de active imobiliare.
Banca a avut anul trecut o pierdere netă de 35 mil. euro (155 milioane de lei), în condiţiile în care veniturile operaţionale abia au acoperit o treime din cheltuielile cu provizioanele de risc. Banca a avut venituri de 17 mil. euro, din care 15 mil. euro au fost încasări din dobânzi, în timp ce cheltuielile cu provizioanele de risc au însumat 46 mil. euro. Costurile operaţionale au fost de 5 mil. euro, din care 2 mil. euro au fost cheltuieli cu angajaţii.

BNP Paribas este cea mai mare bancă din Franța, cea mai mare bancă din zona Euro, una dintre cele mai mari companii franceze, și se află pe locul 5 în lume în industria bancară după capitalizarea bursieră și pe locul 8 după beneficiul net în 2007, conform listei Forbes Global 2000[1].

Bank Leumi România este o bancă din România, parte a băncii Bank Leumi din Israel. Grupul Leumi a intrat pe piața românească în august 2006, după preluarea pachetului majoritar de 99,27% din capitalul social al Eurom Bank (urmașa băncii Dacia Felix[1]

Banca Comercială Feroviara funcționează în baza capitalului privat, integral românesc
Valer Blidar - 38,445% din capitalul social și din drepturile de vot
S.C. Astra Vagoane Călători S.A. - 28,389% din capitalul social și din drepturile de vot
S.C. Tristar S.R.L. - 23,666% din capitalul social și din drepturile de vot
S.C. Atelierele CFR Grivița S.A. - 9,5% din capitalul social și din drepturile de vot


Garanti Bank România este deținută de Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), a doua bancă privată din Turcia, ca mărime Turcia.[2] Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este acționarul majoritar al TGB, deținȃnd o cotă de 49.85% din capitalul social.

RBS România (fostă ABN AMRO Bank România) a fost o bancă din România, subsidiară a băncii britanice Royal Bank of Scotland. Banca a fost prezentă în România din noiembrie 1995 și își desfășura activitatea în 15 orașe prin intermediul a 30 de unități[1]. ABN Amro România (subsidiara română a grupului ABN-AMRO) și-a schimbat denumirea în Royal Bank of Scotland (RBS) România din 15 octombrie 2008, după ce banca olandeză ABN Amro a fost achiziționată în octombrie 2007 de consorțiul format din Royal Bank of Scotland, Fortis și Santander pentru aproximativ 70 miliarde euro, iar diferitele segmente de activitate ale ABN Amro au fost împărțite între cele trei bănci[2].
Activele RBS România au ajuns la finalul lui 2009 la 2,3 miliarde euro[3]. În martie 2009, RBS Romania avea în portofoliu peste 130.000 de clienți de retail[4]. În martie 2010, banca avea o rețea de 28 de unități și 38 de bancomate[5].
În 31 decembrie 2015, RBS Bank și-a încetat activitatea pe teritoriul României.


Alpha Bank România și-a început activitatea în România în anul 1994 și este sucursala băncii Alpha Bank din Grecia si are printre actionari BERD.

Banca Românească este o bancă din România, deținută de Grupul financiar National Bank of Greece (NBG). În octombrie 2003, grupul financiar elen National Bank of Greece a cumpărat pachetul majoritar de la Banca Românească, deținând în prezent 89,07% din capitalul social al acesteia[2]. Un alt acționar important este Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), care deține 10,21% din capitalul social al băncii[2]. n anul 2001, acționarul principal al Băncii Românești era FRAI, printre ceilalți acționari numărându-se Arcom.

Patria Bank (numită anterior MKB Romexterra Bank S.A. , MKB Nextebank S.A. și Nextebank) este o bancă din România ce face parte din Grupul european Bayern LB - MKB (BayernLB). Din septembrie 2006, acționarul principal al băncii este banca maghiară MKB Bank, a treia mare bancă din Ungaria, deținută în proporție de 89,62% de banca germană Bayerische Landesbank (BayernLB).[1]

Credit Europe Bank N.V. a fost fondată în 1994, având sediul central la Amsterdam, și este un grup financiar internațional, parte a FIBA Group. În 2010[2] se afla în topul primelor 10 bănci comerciale olandeze, având aproximativ 6,000 de angajați care servesc peste 3 milioane de clienți la nivel internațional.

Edited by mihai_gelu, 12 August 2017 - 22:51.


#41
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008
Modelul de dezvoltarea a Romaniei bazat pe banci, corporatii, mall-uri, hipermarketuri, farmacii si cazinouri este unul gresit.
Toate trebuie desfiintate si pus bazele unui nou model economic bazat pe productie si cheltuiala chibzuita.

#42
bladhaund

bladhaund

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,049
  • Înscris: 20.07.2003

View Postrosix, on 13 august 2017 - 10:43, said:

Toate trebuie desfiintate si pus bazele unui nou model economic bazat pe productie si cheltuiala chibzuita.
... si factorii de productie in mainile poporului.

#43
Damascus77

Damascus77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,911
  • Înscris: 11.07.2015
Pai au înregistrat pierderi, normal. Că sunt băieți deștepți, experimentați , au in spate bănci mama foarte puternice, știu ce au de făcut ca să facă bani.

La fel și cu celelalte multinationale. Chiar dacă au o cifră de afaceri mult mai mare, au profituri contabile mult mai mici decât companiile românești.

#44
Benderbut

Benderbut

    viking member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,722
  • Înscris: 11.12.2014
Daca credeti faptul ca niste banci ies pe pierdere nu poate sa ne afecteze intrun fel ci se afecteaza pe ele insusi va inselati.

Ele nu ies niciodata pe pierdere ,scopul lor este sa iti imprumute cat mai multi bani pentru ca oricum Romania e mare, au de unde ”lua” , din terenuri , din paduri , din case.

#45
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Baieti, sinteti putin in urma - informație care i-a ridicat de pe scaun se pare la propriu pe parlamentari, guvern, BNR, bancheri si la figurat (daca nu si la propriu) pe colegii mai usor manipulabili s-a dovedit o mare fumigena, cu banci care au dat faliment in 2000 indesate asa sa iasa la numar ca nu fac profit in 2016 (vai de mine, sint surprins, trebuie sa ma ridic de pe scaun pentru asta?). Colegii care au binevoit sa citeasca threadul (nu foarte lung) inainte sa posteze deja vad ca s-au linistit si au inteles ca-i un mare nimic.

Pentru cei care au citit doar titlul si inca posteaza in baza lui si a frustrarilor personale le recomand sa se duca pe threadul ca bancile noastre fac cele mai mari profituri din Europa si sa se desfasoare acolo. Desigur, e exact opusul threadului asta dar cind cu tot dinadinsul vrei sa te plingi de ceva in baza frustrarilor tale n-o sa-ti stea realitatea in cale.

#46
Moinesti72

Moinesti72

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,075
  • Înscris: 30.07.2006

View Postrosix, on 12 august 2017 - 16:16, said:

Bancile din RO ar trebui impozitate dupa un "forfetar" la volum de credite acordate si nu la profit. Asta ar fi o forma de impozitare corecta care le-ar face sa plece din tara in secunda doi (fiind impiedicata spalarea de bani). Ar mai ramane vreo 2-3 banci mai de Doamne Ajuta care ar putea fi obligate de stat sa dea credite cu dobanda plafonata care sa nu depaseasca, in niciun caz, dobanda din vest.

Da de ce sa ne mai complicam? sa ramana  doar CEC si CAR-urile pensionarilor.

View Postrosix, on 13 august 2017 - 10:43, said:

Modelul de dezvoltarea a Romaniei bazat pe banci, corporatii, mall-uri, hipermarketuri, farmacii si cazinouri este unul gresit.
Toate trebuie desfiintate si pus bazele unui nou model economic bazat pe productie si cheltuiala chibzuita.


Sigur.
Combinate siderurgice, mine , CAP-uri, IAS-uri, productii record la hectar , "Tarii, cat mai mult carbune/Tarii cat mai mult petrol" Posted Image

View Posttiti_greucean, on 12 august 2017 - 21:34, said:

Culmea e ca bancile cu capital romanesc Libra sau Transilvania au cele mai mici dobanzi la credite, cele mai mici comisioae la carduri. Oare de ce? Se pare ca o banca cu cat e mai mare cu atat te fura mai mult.


De aia sunt 42 de banci in Romania.
Ca sa ai de unde alege.

Edited by marius.bunu, 13 August 2017 - 17:03.


#47
Dihorul Razboinic

Dihorul Razboinic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,322
  • Înscris: 01.10.2006

View Postrosix, on 13 august 2017 - 10:43, said:

Modelul de dezvoltarea a Romaniei bazat pe banci, corporatii, mall-uri, hipermarketuri, farmacii si cazinouri este unul gresit.
Toate trebuie desfiintate si pus bazele unui nou model economic bazat pe productie si cheltuiala chibzuita.
Corect, dar cum nu cred ca esti prim-ministrul, e cam degeaba spus. Poate te citesc si politicienii si se gindesc la chestia asta. Nu e nevoie de planificare centrala pentru asta, doar de legi care sa incurajeze o dezvoltare economica sanatoasa si de imprumuturi mici din partea statului.

View Postmarius.bunu, on 13 august 2017 - 17:05, said:

Da de ce sa ne mai complicam? sa ramana  doar CEC si CAR-urile pensionarilor.

Sigur.
Combinate siderurgice, mine , CAP-uri, IAS-uri, productii record la hectar , "Tarii, cat mai mult carbune/Tarii cat mai mult petrol" Posted Image
De fapt ma gindeam la niste chaeboluri pe model sud-coreean: conglomerate mari incurajate de stat, care devin in timp multinationale cu baza in Romania.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate