Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Consum ulei masina de tuns iarba...

"Moda" tinerilor care se ...

E.on energie aplicație intre...

Masina de tuns... buruieni
 Recomandare drona

Exista un soft care sa reia autom...

Identificare plante

Cum declari o variabila care nu s...
 Schimbare certificat de inmatricu...

Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...
 Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam
 

Ura pe care o am pentru motociclisti

- - - - -
  • Please log in to reply
282 replies to this topic

#73
altuser09

altuser09

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,467
  • Înscris: 25.08.2009
Am dat like userului loock pentru mesajul #34. Nu-i bag in aceeasi oala pe toti utilizatorii de motociclete, ii acuz doar pe cei necivilizati. De ce?
-Imi trec zilnic prin fata ferestrelor cateva motociclete cu motor puternic, 4 timpi. Te-ai astepta sa fie silentioase dar... nu! Fara ca motorul sa fie turat, cand stau la semafor declanseaza alarmele autoturismelor din parcarea blocului, zdrangane geamurile termopan din cauza vibratiilor foarte puternice. Sunt convins ca fabricantul nu le-a facut asa, niste minti bolnave le-au "tunat"; daca ei prin tuning inteleg doar amplificarea zgomotului produs... am scris la inceputul frazei ce parere am. Greu de crezut la la omologarea RAR erau asa de zgomotoase dar RAR-ul e romanesc. nu nemtesc.
-Am vazut foarte multe motociclete sport cu unica tablita de inmatriculare (cu cateva zeci de ani in urma exista numar si pe aripa fata, se putea vedea si din lateral) indoita sub aripa spate, deasupra rotii. Scopul e clar, sa nu se poata identifica. De  ce politia le permite?
-Unii ambaleaza motorul aiurea cand stau pe loc sau pleaca ca glontul de la semafor, se depaseste viteza legala, nu se semnalizeaza corespunzator.
-Astepti rabdator la semafor (sofer in autoturism). Cand intuiesti ca se va face verde, arunci o privire in retrovizoare, este ok, peste o secunda cand pleci observi c atocmai erai gata sa lovesti cu oglinda retrovizoare un motociclist care s-a strecurat ( a depasit ilegal alte masini oprite in coloana).
MI-amintesc ca in tinerete, fiind posesor de Mobra, cand veneam tarziu acasa, opream motorul de la coltul strazii, mai mergeam din inertie ca 100 m, ma gandeam ca reuseam cat de cat sa-i protejez pe vecini de zgomot. Se stie ca motorul de Mobra producea mai mult zgomot decat putere.
Cred ca totul tine de bun simt, de cei sapte ani de acasa, cum se spunea candva.

#74
User107

User107

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 990
  • Înscris: 13.01.2017
Vara, caldura si motociclistii. Ma distreaza campaniile cu respectati motociclistii. Dar pe toti???
Incalzitul motorului este una, dar turatul aiurea e alta. Cat despre iesitul in trafic...
Sunt unii care circula cat se poate de corect. Dar sunt prea vizibili si deranjanti cei care tin cu tot dinadinsul sa se strecoare pe langa tine, ca deh, trebuie impresionata proasta care sta chircita in spatele lui si nu stie ca in caz de accident e prima care moare sau ramane desfigurata. Apropo, stiu fete care prefera sa moara decat sa ramana mutilate.
Am prieteni foarte buni, motociclisti, care recunosc ca se duc tare, chiar si peste 200km/h si ca este o nebunie ce fac. Treaba lor, nu? Dar macar se duc pe autostrada, nu ii dau drumul cu peste 100 la ora in oras.
E betia vitezei, apare in varii ocazii, chiar si la role Posted Image

#75
cataspo

cataspo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,045
  • Înscris: 29.01.2017
Eu il stiu pe unul care a inregistrat zgomotul făcut de motocicleta lui când o tura. La un moment dat a avut un accident si si- a făcut praf motocicleta.
A început sa umble cu o trotineta electrica, îmbrăcat cu geaca de piele, bocanci, casca, tot tacâmul. Si pe umar ținea un casetofon gigantic din care se auzea zgomotul răposatei motociclete, când trăia si o tura. De menționat ca umbla numai noaptea cu trotineta si cu casul.

Ps: acesta e un pamflet, motocicliștii care citesc sa nu considere un atac la persoana.

#76
Memeito

Memeito

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,106
  • Înscris: 20.05.2017
Problema este ca unii si-au instalat tobe sport care scot zgomote joase si foarte puternice - alea trec prin toate termopanele si zidurile, Astfel de tobe ar trebui interzise.

#77
ldpe

ldpe

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,580
  • Înscris: 08.03.2017
Exista anumiti motociclisti care nu cunosc legea ce limiteaza depasirea unui anumit numar de dB pe drum . Am rupt evacuarea de la camion intr-un rau, am ajuns intr-o comuna si m-a oprit politia pentru sunetul infernal pe care il ducem dupa mine , 15 minute i-am explicat despre patanie si deabia am scapat de amenda, una din replici a fost si cea cu anumite mobre ce suna de-ti zbarnaie urechile .
Nu este normal sa pornesti dimineata sub gemul omului cu o tartatreata , o mai si ambaleaza...sa fie scandalul maxim - e strasant pentru anumite categori de oameni , mai ales copilul mic se sperie de nici tata nu o mai ia . Trebuie tinut cont de faptul ca in zona traiesc oameni de toate varstele, o parte au anumite afectiuni dar toti ar deschide geamul sa le intre aer de afara , cu termopan stai ca si cu punga de nylon trasa pe cap . Pentru acei posesori de agarici pot spune ca sunt individualisti si nesimtiti .

Edited by ldpe, 23 June 2017 - 07:57.


#78
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,541
  • Înscris: 30.10.2003
Numai in Romania au putut sa ma deranjeze motocicletele. Unele produceau un zgomot infernal. Ce e ciudat ca aici in Germania am avut vecin cu motocicleta. Sa mor eu daca l-am auzit pornind motocicleta. Vara in weekend-uri era tot plecat pe coclauri.
Oare care ar fi secretul?

Edited by Bursul, 23 June 2017 - 08:11.


#79
sgn30

sgn30

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 787
  • Înscris: 20.08.2016

View Postzzhunt, on 23 iunie 2017 - 05:12, said:

Pe mine mă enervează corporatiștii rău de tot.
Ați venit de prin Moldova, Oltenia la facultate aici și v-ati aciuat pe aici.

Dimineață metrul e full,  din cauza voasta bucureștenii get beget stam că vitele înghesuite pe tronsonul pipera.

Nu-i mai corect sa vă duceți voi la boss să faceți o cerere sa vă închirieze niste autobuze sa vă aducă la job?


Eu daca as fi președinte, sau dictator, parlamentar etc as propune o lege să mergeți la job cu orice vreți voi dar nu cu metroul.

Să vă plătească aia autobuzele și să vă transporte.

Ar trebui urgent introdus buletin de București, șederea în București sa se faca cu viza.
E mega aglomerat.

Tu esti un mitic bucurestean prost crescut... de ce crezi ca tu ai mai multe drepturi doar ca te-ai nascut in Bucuresti? Fiecare isi castiga traiul unde are el chef.
Stai linistit, locuiesc si lucrez in Timisoara, dar lunar vin in Bucuresti 2-3 zile cu job-ul si am vazut destule specimene ca tine.
Frustrarea ta e ca din punctul tau de vedere au venit alti din provincie si va ia voua bucurestenilor job-urile... Ca patron tot timpul cauti o persoana cat mai bine pregatita, nu te intereseaza ca e moldovean, oltean, ardelean, etc.

Sunt multi timisoreni care au aceeas mentalitate ca si tine, ca vin oltenii si moldovenii si le ia lor locurile de munca.

#80
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,939
  • Înscris: 25.06.2007

View PostBursul, on 23 iunie 2017 - 08:10, said:

...
Am si eu un vecin, la doua case distanta, cu un Harley-Davidson din ala suparat, dar nu am fost niciodata deranjat de zgomot.

#81
ASCENDED

ASCENDED

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,749
  • Înscris: 02.07.2010
Posibil ca cei ce practică acest "sport"(făcutul de zgomot cât mai puternic cu motorul),să fie de aceeași teapă cu manueliștii care ascultă "valoarea și cel fără dujman"-Guță/Salam/etc. cu boxele în blană.
Adică,dacă nu ar fi avut motorul,ar fi trecut relativ foarte ușor la "valoroși".
@MarianG,cu ei este imposibil să te înțelegi.Ca de altfel și cu manueliștii(care ascultă "valoare" cu boxele în blană).

Dacă aș fi psiholog,poate aș zice că suferă de sindromul de a fi în centrul atenției.

Pe de altă parte nu pot să nu observ asemănarea dintre ei și anumite specii din regnul animal.Care specii par a merge pe premiza că își etalează superioritatea fizică dacă fac zgomot mai puternic ca alții din specia lor,sau alte animale.

Deci,cam totul ține de gradul de  civilizație al fiecăruia.
Căci,dacă cei 7 ani sau terminat,nu înseamnă că este de ajuns.
Sau că trebuie să fii civilizat doar cât țin cei 7 ani,și apoi pa!
Deși pentru unii a se comporta civilizat este un chin,sau echivalentul unei torturi.

#82
lulutza

lulutza

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 421
  • Înscris: 30.05.2008
Si eu ii injur de vreo saptamana pe unii, care nu stiu unde p masii pleaca mereu la ora 11 jumate-12 noaptea. Ca sunt cretini nu exista nici o indoiala: pe strada asta sunt cred ca cel putin 5 limitatoare de viteza, dar oamenii nu asteapta sa iasa in dn, nuuu, ei simt nevoia sa accelereze in aia 50 de m dintre acele limitatoare. Si pentru cei care au dileme cu geamurile deschise: unii nu au aer conditionat si chiar daca ai, nu esti obligat sa stai in permanenta cu geamurile inchise, mai ales noaptea cand e racoare. Imi plac si masinile si motocicletele, da nu si multitudinea de cretini care le conduc. M-am amuzat maxim acum o saptamana cand la bricostore baneasa, pe la 12 jumate noaptea, era plin de masini de politie, care venisera la pustii aia ofiliti care se strang acolo in fiecare saptamana cica sa se dea cu "bolizii". Daca nu as fi vazut ce populatie se strange in parcarea aia, nu as fi zis nimic, da cand e plin de d'alde " boss ce fum da ala" si se aud manele...

#83
AlexRe

AlexRe

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 312
  • Înscris: 03.02.2008
@ Initiator ... Ai incercat sa vorbesti calm cu omul respectiv?

Edited by AlexRe, 23 June 2017 - 08:32.


#84
Claudiu998

Claudiu998

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 731
  • Înscris: 02.09.2016

View PostUser107, on 23 iunie 2017 - 07:25, said:

Sunt unii care circula cat se poate de corect. Dar sunt prea vizibili si deranjanti cei care tin cu tot dinadinsul sa se strecoare pe langa tine, ca deh, trebuie impresionata proasta care sta chircita in spatele lui si nu stie ca in caz de accident e prima care moare sau ramane desfigurata. Apropo, stiu fete care prefera sa moara decat sa ramana mutilate.
Am prieteni foarte buni, motociclisti, care recunosc ca se duc tare, chiar si peste 200km/h si ca este o nebunie ce fac. Treaba lor, nu? Dar macar se duc pe autostrada, nu ii dau drumul cu peste 100 la ora in oras.
E betia vitezei, apare in varii ocazii, chiar si la role Posted Image
Ca motociclist in primu rand trebuie sa te faci auzit. Abia dupa 2-3 secunde sa fi si vazut.
Motocicleta puternica o poti duce in cateva secunde la 200/h.  Miarul nici nu sta la discutii, in 7 secunde ajungi la 200 si inca mai merge linistit.
Pe autostrada sau o sosea dreapta si libera(cu 2 benzi) de ce sa nu-i dai daca cunosti drumul..? E mai rau cand se termina luciul si vin curbele. Ori sesizezi pericolul si reduci considerabil viteza ori intrii cu 120 intr-un viraj de 90 de grade, atunci nici mama abs-ului si toata electronica nu te mai salveaza

Cand conduci asa ceva iti asumi riscuri. Ai 120-180-200 de cai pe o roata. Iar ustensila nu depaseste 180-200kg.
Oricum este un sport periculos, in Romania inca de 2 ori pe atat. Soferii nu sunt obisnuiti cu motociclistii. La un impact major, ala din masina nu are parte de daune fizice.
In schimb astalalt ricoseaza in toti peretii si stalpii si nu mai ramane nici rahat de analize din el.

Edited by Claudiu998, 23 June 2017 - 09:01.


#85
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
In ton cu topicul:


[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/hMnhgvOd5BY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/9LlA0_Hv3CQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#86
Memeito

Memeito

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,106
  • Înscris: 20.05.2017

View PostAlexRe, on 23 iunie 2017 - 08:31, said:

@ Initiator ... Ai incercat sa vorbesti calm cu omul respectiv?
In nici un caz sa nu faci asta, pentru ca o sa iti faci un dusman, bizonilor astia putin le pasa de cei din jur, iar pe urma daca il reclami sau daca pateste motocicleta lui ceva, o sa stie cine este de vina.
Cel mai bine este un biletel anonim, iar daca nu isi rezolva motocicleta, atunci intorci foaia.

#87
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,453
  • Înscris: 10.08.2005

View PostASCENDED, on 23 iunie 2017 - 08:18, said:

@MarianG,cu ei este imposibil să te înțelegi.Ca de altfel și cu manueliștii(care ascultă "valoare" cu boxele în blană).
In primul post se vorbeste despre zgomotul de incalzire a motorului, nu despre ambalarea acestuia si plimbari de du-te-vino

#88
softaipan

softaipan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 867
  • Înscris: 07.08.2014

View Postkvlboy, on 22 iunie 2017 - 22:45, said:

Din start recunosc ca am exagerat cu titlul. Ca doar nu cunosc toti detinatorii de motociclete. Astfel va rog sa lasam de-o parte stereotipurile de genul "nu-l amendam, ca-l gasim la morga", "donatori de organe ambulanti" sau "si-a facut-o cu maneta lui". Ajung obosit psihic de la job, corporatist fiind, si vreau sa ma retrag in apartamentul inchiriat. Ca am chef de o bere, ca am chef de 10, apoi sa ma uit la o emisiune penibila la televizor. Sau poate am chef de dragalit sotia, in tihna caminului meu pe care urmeaza sa-l achit in urmatorii ani.
Nu conteaza. Deschid geamul, si-l aud pe ratatul care pleaca la munca la prima ora a diminetii. Sau soseste dintr-un club unde a platit pe o bere cat muncesc eu o zi intreaga. Si imi strica tot cheful. Vibratiile produse de motorul sau se simt in tot corpul meu, indiferent de situatiile pe care le-am enumerat mai sus. Nu ar fi mai simplu sa ia monstrul de coarne si sa-l porneasca doua strazi mai incolo? De ce trebuie sa porneasca turbina aia, s-o incalzeasca, s-o incalece, abia apoi sa se indeparteze incet, foarte incet, de spiritul meu? Deci nu am ura pe motociclisti, ci pe rahatii care se cred cool daca au peste suta de cai intre picioare. Voi nu stiti prin ce trec eu, cand mi-e lumea mai draga. Dati-mi idei, linkuri, cuie, ce vreti voi. Numai sa scap de frustrarea asta.
Variante ar fi :
- inchiriaza alt apartament.
- cumpara o casa ,pe care sa o achiti in urmatorii ani .
- cumpara-ti si tu motocicleta si tureaz-o cand ii pica rau la celalalt .
- dute ,corporatist in Germania,ca zicea un coleg ca acolo motociclistii pornesc motoarele fara sa deranjeze.
Acum daca si "ratatul asta care pleaca la munca la prima ora a diminetii " era" corporatist" ca si tine ,la aceeasi multinationala si mai iti era si superior ce-i mai ziceai ?

#89
zzhunt

zzhunt

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,261
  • Înscris: 28.03.2015

View Postsgn30, on 23 iunie 2017 - 08:14, said:



Tu esti un mitic bucurestean prost crescut... de ce crezi ca tu ai mai multe drepturi doar ca te-ai nascut in Bucuresti? Fiecare isi castiga traiul unde are el chef.
Stai linistit, locuiesc si lucrez in Timisoara, dar lunar vin in Bucuresti 2-3 zile cu job-ul si am vazut destule specimene ca tine.
Frustrarea ta e ca din punctul tau de vedere au venit alti din provincie si va ia voua bucurestenilor job-urile... Ca patron tot timpul cauti o persoana cat mai bine pregatita, nu te intereseaza ca e moldovean, oltean, ardelean, etc.

Sunt multi timisoreni care au aceeas mentalitate ca si tine, ca vin oltenii si moldovenii si le ia lor locurile de munca.

Pe mine mă deranjează aglomerația. Am avut treabă in pipera metroul la ora 7 era full de corporatiști.
Și acum coboară cârduri de corporatiști la aurel Vlaicu.
Cu mașina la fel daca mergeam e bara la bara I pipera, un drum de 3 km îl făceam in 40 minute.

Peste 10 ani ce facem? Mutam toată țara în București?  Deja e foarte mare aglomerație, trebuiesc luate măsuri urgente acum.

Efectiv nu era loc sa arunci un ac așa de aglomerat e tronsonul pipera.

Trebuie urgent limitat accesul la mutare in București, iar corporatiștilor sa li se interzică accesul în metrou. Că bani au. Să închirieze autobuze.

#90
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007
1. nu inteleg de ce o motocicleta trebuie sa produca de 15x mai multi decibeli decat o masina; daca ii place bubuiala, sa se duca off road; trec unii prin oras de nu se mai aude avionul pe deasupra
2. cata vreme nu respecta codul rutier si se strecoara printre masini, riscurile ii privesc
In rest sanatate.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate