Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Trotinete

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
700 replies to this topic

#469
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,821
  • Înscris: 07.06.2014

View Postunderb, on 17 septembrie 2017 - 09:28, said:

Sper sa nu pornim un "razboi" impotriva tuturor ca biciclistii si sa ne consideram mai presus de ceilalti. Eu ma plimb de placere si nu ma doare gura sa zic un  "atentie!" pe un ton neutru in cazul in care nu am loc de pietoni sau sa merg f incet cand vad copii sau grupuri imprevizibile ca si directie de deplasare.

Recunosc ca nu am avut incidente de niciun fel.

iti dai seama ca nu acest "razboi" este scopul, desi poate ca ar trebui sa-l pornim cu totii care suntem in aceasta situatie pe 2 roti, dar nu intre noi, ci cu autoritatile pt a reglementa corect si pt a ne oferi si conditiile necesare deplasarii in siguranta.

intamplarile le-am expus pe acest topic, nu sunt multe, dar nici putine as zice, cele mai multe fiind din cauza mentalitatilor si nu a situatiei imprevizibile cu care m-am intalnit. in cazul unor situatii imprevizibile, cum ar fi un copchil ce alearga de-a latul trotuarului in toate directiile, un pieton ce trece prin dreptul unei masini parcate pe trotuat si nu ai pe unde sa mai treci si tu la o distanta sigura, vreunul care merge cu ochii pe sus dupa ciori si nu se uita nici macar pe unde calca, etc, acestia sunt cei de evitat si cei la care ori incerc sa ii atentionez cu soneria, ori vebal, desi verbal nu am vocea asa puternica ca a unui baiat pt a ma face auzita. ori daca ma fac auzita, iti dai seama ca tonul e deja cam tare.

ieri de exemplu am avut o situatie cand mergeam pe un drum in panta si aveam ceva viteza, am vazut ca urca o femeie cu ceva sacosi in mana, am analizat rapid situatia daca am pe unde trece cu acea viteza, ori daca e nevoie sa incetinesc sau chiar sa opresc, mai ales ca se ingusta drumul din cauza unui tablou electric stradal. am inceput sa franez pt ca estimarea imi zicea ca ne vom gasi cam in dreptul tabloului stradal si poate rezulta o situatie neplacuta, insa in acelasi timp femeia s-a dat dupa tablou pt a ma lasa sa trec. mi-am luat apoi avant pt a terce repejor si sa nu stea dupa mine, am multumit cand am ajuns in dreptul ei si am plecat mai departe.

asadar, se poate si cu putina judecata sa ne intelegem cu totii si sa nu ne uitam urat unii la altii cu gandul: ce pot sa-i fac eu lu' asta acum sa-i arat cine sunt eu?

#470
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013

View PostDany_Darke, on 17 septembrie 2017 - 09:30, said:

pe strada stiu ca nu e legal, insa nici pe trotuar nu esti mai in siguranta din cauza starii acestora, ori chiar a celor ce au astfel de gandiri ca cel de care am scris mai sus si care incearca sa faca orice numai sa-ti faca rau: invazivi și agresori , deci îmi pot permite sa iau atitudine daca ...

in concluzie, te si poate snopi in bataie pt ca isi permite sa ia atitudine. in ochii acestuia suntem niste agresori ce trebuiesc tinuti in tarc cu paznic si un kalas la ochi
In general astia batranii fac asa. Oricum lor nu le convine nimic, fac gargara si prin autobuze desi merg moca.
Sa ai mereu un spray iritant la tine, daca sare la bataie ii dai in ochi si basta. Fiind fata ai mai mare credibilitate ca un barbat in fata politistilor daca se ajunge acolo.
Merge foarte bine si la caini, ii pune la respect instantaneu.

#471
AugustinAugustin

AugustinAugustin

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 13.06.2017
Nu cred ca are rost sa bagam toti batranii hatri in seama, ar insemna sa nu mai ajungem la destinatie :) Ii putem ignora si gata, ei oricum comenteaza la orice nu le convine.

Nu gasesc pe piata romaneasca modelul de trotineta care suporta o greutate maxima de 120 Kg HUDORA Big Wheel AIR 205. Stiti sa existe la noi un model cu suspensii care sa suporte 110 Kg (vreau sa plimb fetita pe ea)?

Multumesc anticipat.

#472
master_oz

master_oz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,804
  • Înscris: 13.08.2009

View PostAugustinAugustin, on 15 septembrie 2017 - 16:03, said:

Salutare tuturor,

Doresc sa achizitionez o trotineta pliabila cu suspensii si masa suportabila de 120 Kg pentru a-mi lua fetita de 7 ani de la scoala si a merge impreuna pe aceeasi trotineta catre casa.
Initial am vrut sa imi iau trotineta electrica, insa mi se pare prea grea si drumul catre scoala prea scurt ca sa merite efortul, insa as dori un sfat avizat. Ma intereseaza sa achizitionez un model cat mai sigur si fiabil pentru transportul copilului.


Va multumesc anticipat.

View Postlucifer76, on 15 septembrie 2017 - 17:21, said:

Nu cred ca este posibil sa iti tii echilibrul.
Ba chiar fara probleme. Copilul se tine de ghidon in rest manevreaza taticul. Sunt in aceiasi situatie de a merge doi pe-o trotineta dar in plimbari diverse, nu la scoala, insa amndoi facem abia 95 de kile, prin urmare nu stiu ce sa recomand.

Astfel, in afara de sfaturile binevenite de aici io vaz urmatoarea problema: toamna a venit, vremea se strica, iarna urmeaza sa vina, drumurile nu vor fi chiar bune pentru trotineta si chiar si asa, avand viteza, aerul va fi mai rece in comparatie cu temperatura aerului resimtita in calitate de pietoni.

In rest drum bun si distractie placuta!

#473
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,821
  • Înscris: 07.06.2014
pai deja la cat ploua la mine de vreo saptamana aproape, tot mai rar reusesc sa ies cu trotineta. chiar si daca nu ploua, este ud pe jos, baltoci, astfel ca e alunecos asfaltul si nu ma risc sa ma imprastii prin fata vreunei masini. nu mai pun si faptul ca daca trec prin apa sare de la roti si ajung ca o purcica acasa. asta pe langa faptul ca toata apa aiaajunge si in rulmenti, axe si suruburi, care pot coroda.

#474
Serafim606

Serafim606

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,704
  • Înscris: 25.11.2014

View PostAugustinAugustin, on 18 septembrie 2017 - 10:22, said:

Nu cred ca are rost sa bagam toti batranii hatri in seama, ar insemna sa nu mai ajungem la destinatie Posted Image Ii putem ignora si gata, ei oricum comenteaza la orice nu le convine.

Nu gasesc pe piata romaneasca modelul de trotineta care suporta o greutate maxima de 120 Kg HUDORA Big Wheel AIR 205. Stiti sa existe la noi un model cu suspensii care sa suporte 110 Kg (vreau sa plimb fetita pe ea)?

Multumesc anticipat.

Dar ce fetita ai tu de are 110 kg :o ?

#475
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017
El cu fetita ( impreuna ) au 120 kg ...

#476
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Abia acum am constatat ca am fost dezabonat automat de la urmarirea topicului.

Trotineta Globber a inceput iar sa scoata un zgomot ca si cum s-ar atinge ceva de roata din fata in timpul mersului, desi nu se atinge nimic. Cred ca si la rotile noi incepe sa se duca cauciucul. Problema este ca daca va trebui sa le inlocuiesc nu am vazut in nicio oferta de pe la noi de roti cu diametrul de 180mm (clar nu mai vreau originale, desi nici macar alea nu se gasesc). Se gasesc, in schimb, roti mai mari sau mai mici...

#477
underb

underb

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,491
  • Înscris: 08.03.2015
175 fara probleme. Pierzi 2.5mm din raza rotii.

#478
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Acea diferenta conteaza la frane care si asa nu prea este eficienta pe fata. Trotineta are si frana pe ghidon care actioneaza asupra rotii din fata si ar trebui facuta o modificare mai complicata asupra sistemului de franare.

#479
underb

underb

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,491
  • Înscris: 08.03.2015
Problema ar fi cursa saboului de frana sau faptul ca diametrul diferit ar determina o suprafata de contact mai mica?
Partea cu cursa poate fi verificata scotand roata plus ca poate exista si un reglaj. Legat de raza mai mica a rotii, daca contactul e pe 2-3 cm nu ar trebui sa fie probleme. Cred ca mai importanta e duritatea rotii decat diametul.
Daca vrei musai 180 suna la Hervis, poate au ei pt ca au trotinete cu roata de 180. Cea cu roata de 230 (pe fata) are de 180 pe spate.

Edited by underb, 03 November 2017 - 08:51.


#480
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Frana actioneaza tangent la roata si are o cursa extrem de mica.
Un reglaj exista, dar are efect aproape nul. Eu am strans-o cat s-a putut si cu toate ca distanta pana la roata este sub 1 mm, roata tot nu se blocheaza complet la apasarea pana la capat a parghiei de franare. Doar creste frecarea. Daca o slabesc chiar si numai un pic, atunci trotineta nu se mai poate parca vertical, deoarece "aluneca" atunci cand parghia de franare este blocata in pozitia de parcare (cu parghia apasata si apoi blocata in aceasta pozitie cu ajutorul unui buton).
Cand m-am uitat la frana nu prea am avut ce sa vad (mi s-a parut cam dintr-o bucata), adica nu m-am prins cum ar putea fi demontata sau daca s-ar putea distanta intregul mecanism adaugand, de exemplu, o saiba. Daca se toceste acel material care se freaca de roata habar n-am cum ar putea fi schimbat. Nu am vazut sa fie comercializat drept "consumabil" pe site-ul producatorului. Poate ca daca s-ar uita la mecanism cineva cu experienta, atunci si-ar da seama de ce nu mi-am dat eu seama. Pe mine ma depaseste problema si atunci prefer sa gasesc roti de 180 mm, daca zgomotul va creste si va fi nevoie sa inlocuiesc rotile. Deocamdata nu am mai folosit-o si probabil ca nu o voi mai scoate din casa pana la primavara. Pana atunci poate vor aparea oferte de roti de 180 mm. Oricum, ramane o idee si cu roata de la acel model de la Hervis, daca se comercializeaza separat.

#481
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,821
  • Înscris: 07.06.2014
aseara am iesit cu trotineta, a fost o adevarat incantare dupa atata timp in care a stat la mila prafului.

azi am iesit din nou cu ea, mi-am reintrat in mana, pacat ca a cam batut vantul si nu e chiar ok sa te dai cu ea pe vant. fiind weekend, era mai libera strada, m-am putut plimba in voie, am vazut si un bmw i8 cat am zburdat cu ea, am inghitit in sec si am plecat acasa. ieri am iesit la vreo 5 grade afara, azi am avut vreo 10.

#482
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Ai fost curajoasa sa iesi cu trotineta la plimbare pe asemenea temperaturi si pe vant. Dar cel mai important este ca te-ai putut bucura de iesire.
Pentru mine, daca vantul mai este si rece nu-i deloc distractiv. M-am rotiti si eu ieri de cateva ori cu trotineta prin parc pana cand am simtit ca-mi ingheata fruntea si urechile, apoi mi-am zis sa o las pentru azi, mai ales ca se anuntate cer partial senin. Dar azi batea vantul mult mai puternic, chiar daca a fost un pic mai cald, asa ca n-am mai luat trotineta in masina. Am luat in schimb monociclul (ala cu pedale, nu cel electric) si hoverboardul. Eram curios cum ma descurc pe vant cu monociclul (acum cand m-am mai invatat un pic cu el), dar dupa ce m-a doborat vantul de cateva ori am trecut la hoverboard. Per total nu a fost o experienta tocmai placuta. Posibil sa nu fiu eu inca adaptat la vremea rece, dar cred ca voi astepta pana la primavara ca sa mai scot trotineta din casa. Chiar daca nu este vant, trotineta prinde un pic de viteza si resimti in mod neplacut curentul de aer care se formeaza. Daca vor mai fi zile cat de cat frumoase si fara vant (ca pe vant nu mai ies), probabil ca nu voi mai scoate din casa decat monociclul sau vehiculele electrice (daca va mai fi sa ies). Desi s-ar putea sa mi se faca dor de trotineta si sa nu rezist tentatiei de a o incaleca si pe ea pe afara. Ramane de vazut, dar nu cred ca voi rezista 6 luni fara sa ies.

#483
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,821
  • Înscris: 07.06.2014
pai in astea 2 zile 3 persoane m-au intrebat daca este electrica sau nu. mai ales ca aseara aveam si luminile de pe ea aprinse. nu ma deranjeaza ca bate vantul la urechi, chiar imi e ok, mai ales ca vine si la corp si nu ma incalzesc, dar e nasol sa vina cate o rafala din lateral pt ca iti schimba dinamica.

#484
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Razor A5 Air la 400 RON: https://www.biciclop...ntiu-negru.html

Attached Files

  • Attached File  RA5a.PNG   334.34K   11 downloads


#485
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,821
  • Înscris: 07.06.2014
de rulmenti ce recomandati? am gasit aici ceva rulmenti abec 5 si 7, evident ca as lua 7, insa am observat si abec 9, insa nu-mi prea place ca au carcasa de plastic, iar din poze se cam vede ca mizeria poate ajunge in interior destul de usor

#486
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,821
  • Înscris: 07.06.2014
tocmai ce am fost la o plimbare cu trotineta, ceva mai lunga, dar nu lipsita de peripetii.

dupa cum stiti, merg si pe strada, dar si pe trotuar. azi in rarele ocazii de mers pe trotuar, reduc viteza ca sa ocolesc niste pietoni si astfel ca m-am dat cat mai spre marginea trotuarului, in timpul asta, vine un derbedeu ca sa nu-i zic m...st, si scoate mana pe geam si ma impinge de pe trotineta, cat pe ce sa lovesc oamenii aia pe care ii ocoleam, ferindu-se si ei cand m-au auzit tipand. evident ca el radea de nu mai putea si a accelerat plecand mai departe. ca sa nu va ganditi cu virgula, era cu volan pe dreapta.

intamplarea face ca in spatele dobitocului la vreo 2 sau 3 masini distanta, se afla si masina de politie. noi fiind undeva aproape de un sens giratoriu, fiind in unghi au apucat sa vada exact ce s-a intamplat. cel din dreapta a coborat si a venit la mine ca sa-mi ia datele, iar celalalt a plecat sa-l opreasca pe dobitoc. stiu doar ca s-au dus undeva mai departe de sensul giratoriu pt ca ala nu a oprit din prima, astfel ca de luni, trebuie sa ma sune sa mergem la declaratii vizavi de intamplare. evident ca mie nu-mi face nimic, pt ca mergeam linistita pe trotuar, insa respectivul poate fi acuzat loviri, ori chiar de accident cu fuga de la locul accidentului, avand in vedere intentia de lovire si accidentare a mea, cat si a persoanelor de langa mine.

ce ti-e si cu desteptii care se dau smecheri pt ca merg cu masina si nu-i suporta pe cei cu 2 roti. abia astept sa-l arda pe nemernic.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate